Autor Wątek: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki  (Przeczytany 671711 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki
« Odpowiedź #12720 dnia: 30 Kwietnia 2013, 13:21 »
Ja ogólnie się bardzo cieszę na ten wyjazd, ale wiadomo jak to jest... Głupio mi jechać bez dzieci. Ja będę się smażyć a oni muszą zostać w domu... Ale mam nadzieję, że z babcią nie będzie im źle.

Tylko wiecie, moja mam niby z nimi zostanie ale już teraz trochę się muszę nasłuchać jak to jej ciężko będzie z dwójką, jeszcze trzeba będzie z psem wychodzić... No ale muszę to wytrzymać, bo z nikim innym nie możemy dzieci zostawić, teściowa się nie kwapi teraz jakoś do opieki, więc musi moja mama. Będzie dobrze.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #12721 dnia: 30 Kwietnia 2013, 13:39 »
Jezeli chodzi Ci o wyrzuty sumiena, to nie masz co sie martwic.
Nalezy sie Wam!
A poza tym glupota by bylo rezygnowa z takiej darmowej wycieczki. Babcia niech nie marudzi, od tego jest;) poza tym co miesiac jej dzieciakow nie podrzucasz. Raz sobie poradzi ;)
I macie sie dobrze bawic, a nie myslec co sie w domu dzieje. To rozkaz! ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12722 dnia: 30 Kwietnia 2013, 13:42 »
Tak jest!

Ale się będzie działo :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #12723 dnia: 30 Kwietnia 2013, 14:35 »
Pati rozumiem Twoje rozterki bo ja póki co nie wyobrażam sobie na weekend wyjechać. No tak mam i już... Mam nadzieję ze dasz radę i bedziesz się tylko cieszyć :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #12724 dnia: 30 Kwietnia 2013, 14:50 »

w 3 wrócicie?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12725 dnia: 30 Kwietnia 2013, 15:01 »
Moja produkcja już się zakończyła.

Wystarczy, że Natalka wróciła jako pasażer na gapę z Tunezji.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #12726 dnia: 1 Maja 2013, 11:50 »
Wystarczy, że Natalka wróciła jako pasażer na gapę z Tunezji.

My też planowaliśmy w tym roku z Turczynką lub Turkiem w brzuchu z urlopu wrócić, ale los zmienił nam plany  :-\

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #12727 dnia: 1 Maja 2013, 20:08 »

w 3 wrócicie?

Japiowa o tym samym pomyślałam  ;D ;D ;D

Dzięki Ci dobra kobieto Pati za chęci w sprawie pchacza, trudno, będzie bez.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12728 dnia: 1 Maja 2013, 21:46 »
Ilonko jak będzie miejscowy ludek to też będzie dobrze ;-) a czemu wyjazd nie wypalił?

Anulla ale o 3 smarku to nawet nie ma co myśleć w najbliższej 5latce! Proszę mi tu nic nie krakać bo jak wkładka nie zadziała to będzie pech stulecia...

Jutro idziemy na pogrzeb, zmarla babcia mojego R... I wcięło mi czarne spodnie... Przeszukałam każdy kąt i zapadły się pod ziemię! Jak założę granatowe spodnie lub granatową spódnicę do czarnej marynarki i czarnej bluzki to chyba nie bardzo? Chyba jutro rano będę musiała lecieć do sklepu kupić spodnie... Ja nie wiem gdzie te moje się schowały...

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12729 dnia: 1 Maja 2013, 23:25 »
Współczuję :( Dokładnie tydzień temu zmarła babcia mojego P. :(

Ilonko  a czemu wyjazd nie wypalił?

W lutym zmieniliśmy auto, obecnie sprzedajemy jedno mieszkanie i będziemy szukać czegoś dla nas. Poza tym mnie straszą,że nie przedłużą mi umowy :(
W związku z powyższym trochę kasy poszło na auto, w najbliższym czasie zapowiadają się ważniejsze i większe wydatki tak więc z byczenia się pod palmą w tym roku nici :( :)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #12730 dnia: 2 Maja 2013, 09:42 »
Patrycja, ja myślę, że jak będziesz ubrana w stonowanych kolorach, ciemnych a nie na pstrokato, to nikt nie uzna tego za nietaktowne.

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #12731 dnia: 2 Maja 2013, 21:41 »
Co te babcie tak umieraja, dwa tygodnie temu moja odeszla :(

Fajnie jechac, ale jakos nie wyobrazam sobie wakacji bez dzieci, pewnie dlatego ze nigdy nie zostawilam ich na wiecej jak kilka godzin.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12732 dnia: 2 Maja 2013, 21:53 »
Ilonko jak nie teraz to kiedy indziej. Z tą pracą niewesoło, ale trzymam kciuki aby było dobrze.

Pamelko oj widzisz. Przykro mi. Tobie Ilonko również. Babcia R. byla wulkanem energii, normalnie zdrowa kobita, aż nagle się posypało - to żołądek, to nogi, miażdżyca, zaraz nie mogła chodzić, jeść, w szpitalu nie wiedzieli co jej do końca jest i ciach. Koniec.

Ja myślałam, że jak ubiore granatowe spodnie do czarnej bluzki i marynarki to będzie nie halo ale inna bliska rodzina przyszła w jeansach i spodniach dresowych że naprawdę nie wiem czym się przejmowałam.

Pierwsze zakupy na wycieczkę porobione. Dziś kupiliśmy kosmetyki - noe pytajcie ile zostawiliśmy w drogerii... Masakra....

Pierwszy raz kupiłam coś w TK MAX - strój kąpielowy. Nie był tani ale nigdzie takiego nie znalazłam a zależało mi na tym aby gacie miały wyzszy stan, co by niższe gacie nie podkreślały wylewajacego się brzucha. No i fajny jest stanik - wiązany na szyję i ten pasek można zdjąć i stanik mimo braku trzyma się dobrze.

W H&M wpadła mi jeszcze fajna letnia, kolorowa torba, spodnie za kolana i R. coś dla siebie kupił.

Także jesteśmy w toku uzupełniania garderoby i wszystkiego na wyjazd.

I trzeba jeszcze pokupowac wszystko dla dzieciaków co by mojej mamie niczego nie zabrakło... Trzeba zrobić listę.

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12733 dnia: 2 Maja 2013, 22:01 »
My jestesmy dokladnie w tym samym toku teraz, juz na koncowce zakupomanii w sumie ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12734 dnia: 3 Maja 2013, 00:10 »
A gdzie jedziecie?

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12735 dnia: 3 Maja 2013, 09:45 »
Do Polski  :D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12736 dnia: 3 Maja 2013, 17:41 »
Hehehehe, ok :-)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #12737 dnia: 3 Maja 2013, 22:51 »
my już tez na finiszu, zostalo dokładnie kilka rzeczy.......a dziś zmarła mojego Adama babcia,także Adam jeszcze przed wylotem na Fuerte leci na dwa dni do Polski......

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #12738 dnia: 4 Maja 2013, 10:17 »

Pierwszy raz kupiłam coś w TK MAX - strój kąpielowy. Nie był tani ale nigdzie takiego nie znalazłam a zależało mi na tym aby gacie miały wyzszy stan, co by niższe gacie nie podkreślały wylewajacego się brzucha. No i fajny jest stanik - wiązany na szyję i ten pasek można zdjąć i stanik mimo braku trzyma się dobrze.

Pati pokaż strój, bo właśnie czegoś takiego szukam :) Póki co widziałam fajny w triumphie, ale cena 400zł. nieco powala ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12739 dnia: 4 Maja 2013, 23:02 »
Oj Daruda... Kurcze, co te babcię tak co.chwile zasilają szeregi nieba?

Ja muszę kupić bsobie tylko klapki sportowe - widzialam super adidasa, więc po nie podjade a poza tym tylko zrobić zakupy dla dzieciaków co by mama miała wszystko co potrzebne.

R. kombinuje co by sobie kupić ale ja generalnie nic, no chyba że.coś fajnego się trafi :-)

A jeszczebtak apro.po czwartku i wyjazdu ma pogrzeb to Natalka się nas pyta gdzie jedziemy? I kurcze co tu dziecku.powiedzieć? Powiedziałam, że babcia Irena poszła do nieba i jedziemy do kościółka ją pożegnać. A ona podchodzi do okna, zerka w niebo i się pyta "a gdzie w niebie jest babcoa Ijena bo jej nie widzę?". I potem caly czas pamiętała gdzie jedziemybi po co.

Ewa stroj jest firmy "sea folly australia" w paski różowo-czarno-białe. Jak włączę kompa.to poszukam na necie, fajny jest.
to
Dni wolne mijają nam bardzo szybko, za szybko! Środa w Skarbimierzycach, czwartek pogrzeb, piątek w toSmetowicach a dziś bylismy u znajomego w Parlinie. Natalka prawie w ogóle nie.schodzila z trampoliny, wyszalala się dziewczyna. Jutro idziemy na urodziny Weroniki - córeczki Adiany. Fajnie będzie :-)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12740 dnia: 4 Maja 2013, 23:41 »
Ale mieliście imprezowy weekend !

Uważam, że dobrze zrobiliście, że jej powiedzieliście o pogrzebie. Na swój sposób zrozumiała co się stało z babcią. a wytłumaczyliście jej, że została pochowana i leży na cmentarzu ?  Niska wie, gdzie się chowa ludzi, którzy umarli. Przerabialiśmy to z chomikami i teraz w listopadzie wiedziała że odwiedzamy dziadków, których nie poznała a nie jakieś bajki o kwiatkach w parku.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12741 dnia: 5 Maja 2013, 18:41 »
O cmentarzu już jej nie mówiłam. Narazie wystarczy jej to.

Dziś pojechaliśmy do teściów i Natalka się pyta "a gdzie jest kenzo" (pies - uspili go jakieś 2msc temu), to też jej powiedziałam że jest w niebie.

A poza tym dziś byliśmy na urodzinkach w bawialni, Natalka się wyszalala, najadla słodkości, ja narobiłam zdjęć :-)

A od jutra kto musi ten idzie do pracy a kto nie musi to siedzi w domu :-)

Dziś już dostałam prezent od męża bo nie mógł wytrzymać - odtwarzacz mp3 :-) w sam raz na cwiczenia dla mnie. W sumie myślałam że będzie torba do ćwiczeń ale z mptrojki też się ucieszyłam :-)

W dodatku u teściów zrobił mi niespodziankę i był tort z fontannami i szampan :-)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12742 dnia: 5 Maja 2013, 18:59 »
Kochany ten Twój mąż :)

Ja Ci jutro życzenia złożę :)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12743 dnia: 5 Maja 2013, 20:24 »
No tak, bo Ty masz jutro urodziny jak moja córa :D

Raz jeszcze baaardzo dziękujemy za obecność na imprezce i za prezent oczywiście!

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #12744 dnia: 5 Maja 2013, 20:26 »
Fajnie macie z tym wyjazdem :)
Też liczę na zdjęcie stroju :D

Przykro mi z powodu babci :(

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #12745 dnia: 5 Maja 2013, 20:40 »
A kiedy zaczynasz się pakować?? Ja dziś listę robię co muszę spakować na te 3 tygodnie i masakra jakaś.. Jak ja się zabiorę.. Pojęcia nie mam..
Bo muszę też po 3 ręczniki spakować czyli razem 6.. Bo jeszcze na basen no i muszę mieć dwa na zapas.. Listę mam na dwie strony A4.. I to małym drukiem.. A jeszcze nie mam pewności czy wszystko napisałam..

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12746 dnia: 5 Maja 2013, 20:56 »
a to ręczników nie ma w hotelu????

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12747 dnia: 5 Maja 2013, 21:00 »
No jutro, jutro... Ostatnie 20te ;)

Aga to my dziękujemy za zaproszenie i za super zabawę i pyszne słodkości :) aaaaaaaaaaaaaaaaaa, daj przepis na te muffinki :)

Kurczaczku i Ewo strój jest mniej więcej taki:

Tylko - mój jest w różu a nie w niebieskim, stanik jest trochę cieńszy niż ten i na jego środku jest pasek do zawiązania na szyi (ale też nie trzeba go wiązać bo się trzyma), gacie podobne, tyle że nie wycięte tak jak majki a proste nogawki ala bokserki no i bez tych bocznych pomponów.

Marcelko robię listę... Teraz mam ich chyba z 5... kosmetyki nasze, co dokupić nam, co dokupić do mamy, co zabrać do mamy, co my mamy zabrać... masakra :)

Daruda ale Marcelka jedzie do sanatorium :) ja tam i tak wolę zabrać swoje ręczniki, jakoś do tych hotelowych to nie jestem przekonana...

Właśnie przerzucam zdjęcia i tyle tego jest, że szok! Chciałam sobie poprzegrywać piosenki na mptrójkę ale kabelek od tego został w aucie, więc R. musi mi poszukać w domu tego typu. A w ogóle to pościągałam sobie zumbowe piosenki i jest MOOOOOOCCCC!!!! :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12748 dnia: 5 Maja 2013, 21:15 »
oj my ręczników to na bank nie zmieścimy,mamy tylko 15 kg bagażu na trzy osoby + 2 podręczne....... ja tez nie miałam przekonania, ale sama pracowałam kiedyś w pralni i wiem,że w praniu one dostają porządnie w dupę i żaden zaraz tam nie powinien się znaleźć;-)))) zależy też pewnie jaki hotel , z tego co dziewczyny mi mówiły, to ręczniki na takich wyjazdach są spoko.....

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12749 dnia: 5 Maja 2013, 21:21 »
Tak czy siak i tak wezmę swoje :) Te ich to ręce mogę wytrzeć albo położyć na leżaku. Wycieram się tylko swoimi :)