0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Moja ulubiona Roladka z żurawinami i pistacjami2 piersi z kurczaka lub filet indyczy(500g)1 jajko (60g)pistacje (25g)żurawiny suszone (25g)przyprawy (sól, pieprz cytrynowy, tymianek)Surową pierś z kurczaka/indyka mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy surowe jajko i przyprawiamy. Do środka wrzucamy suszone żurawiny i pistacje. Wszystko dokładnie mieszamy. Rozkładamy folię spożywczą, skrapiamy wodą (żeby później mięso ładnie od niej odchodziło). Bierzemy ¼ mięsa i formujemy roladkę ok. 10cm długości, zawijamy w folię i podobnie przygotowujemy pozostałe 3 roladki, każda w osobnej folii. W garnku gotujemy wodę i wrzucamy na wrzątek nasze roladki, razem z folią. Po kilku sekundach mięso zmieni kolor na biały, wtedy można już usunąć folię bez obawy o utratę kształtu roladki. Gotujemy ok. 15 minut.
He he tylko ja zrobiłam pół na pół z mąki pszennej i pełnoziarnistej, żeby mój mąż też zjadł, bo on wybredny. Wyszły obłędne, chyba będę je co dwa dni robić .
Super ta zupa wygląda. a jakie krewetki dodajesz? tygrysie?
Ja wczoraj miałam pierwsze spotkanie z krewetkami - nigdy więcej nie wezme tego du ust...do tej pory mam odruch wymiotny
konsystencja? to w jakiej one były konsystencji? przecież to jak mięciutkie mięsko jest