Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2940173 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10507
  • Płeć: Kobieta
  • :-D
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7950 dnia: 31 Stycznia 2014, 11:29 »
chciałabym sprobowac, ale nie wiem czy to dobry pomysł próbowac na gościach ? :D :o
mam dzis w planach roladki ze szpinakiem, myslisz, ze mozna je taka miksturą wysmarowac przed włożeniem do piekarnika? ;D

Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7951 dnia: 31 Stycznia 2014, 11:42 »
kurczaka do slatek polcam marynowac w wodce i sosie sojowym pol na pol ;D

Ale pół litra na pół litra? ;D ;D

Offline zaba

  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2181
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: lipiec 2011
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7952 dnia: 31 Stycznia 2014, 11:45 »
hehe to zalezy czy pozniej chcesz wypic ta marynate ;)
na zwykla nieduz piesr wystacza po dwie lyzki :P


Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7953 dnia: 31 Stycznia 2014, 11:46 »
chciałabym sprobowac, ale nie wiem czy to dobry pomysł próbowac na gościach ? :D :o
mam dzis w planach roladki ze szpinakiem, myslisz, ze mozna je taka miksturą wysmarowac przed włożeniem do piekarnika? ;D

e tam :) ja zawsze eksperymentuje na gościach :) Na imprezy zawsze robię coś czego jeszcze nigdy nie robiłam  :P

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 9277
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7954 dnia: 31 Stycznia 2014, 11:47 »
serce nie bój się o gości, nie będzie smaku alkoholu, po prostu mięso będzie takie bardziej kruche. Ja też z żubrówką kiedyś cos robiłam

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10507
  • Płeć: Kobieta
  • :-D
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7955 dnia: 31 Stycznia 2014, 11:48 »
kurczaka do slatek polcam marynowac w wodce i sosie sojowym pol na pol ;D

Ale pół litra na pół litra? ;D ;D
to by mi pasowało  :D :D :los:

no nic spróbuje dzisiaj  :D ;D ;)

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5294
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 29.06.2013
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7956 dnia: 31 Stycznia 2014, 12:27 »
Serduszko, możesz eksperymentować najpierw na mnie :)


Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10507
  • Płeć: Kobieta
  • :-D
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7957 dnia: 31 Stycznia 2014, 12:29 »
Asia, poświece się i spróbuje na sobie, najwyżej wypije tą marynate  :D :D :D

Offline .caril.

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10757
  • data ślubu: 22.08.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7958 dnia: 31 Stycznia 2014, 12:29 »
Serduszko, możesz eksperymentować najpierw na mnie :)
moja ulubiona testerka (razem z Mają) 8)

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7959 dnia: 31 Stycznia 2014, 12:31 »
Maja jeszcze na wynos bierze  :P


Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10507
  • Płeć: Kobieta
  • :-D
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7960 dnia: 31 Stycznia 2014, 12:35 »
Serduszko, możesz eksperymentować najpierw na mnie :)
moja ulubiona testerka (razem z Mają) 8)
no i Asia w ciązy  :o :o
A Maja sie "sypie"  :o :o

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7961 dnia: 31 Stycznia 2014, 12:50 »
Ja dziś znów eksperymentuję  ::)
Miałam polędwiczki z kurczaka  i wydumałam że zrobię z nich kotlety. Ugotowałam kaszę jęczmienną z marchewką i selerem po czym zblendowałam i wrzuciłam do posiekanej piersi z czosnkiem papryczką chili i przyprawami + jajko

Ciekawe co z tego wyjdzie  ::) ostatnie eksperymenty kotletowe wychodziły pyszne  ;)

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5294
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 29.06.2013
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7962 dnia: 31 Stycznia 2014, 13:06 »
Serduszko, możesz eksperymentować najpierw na mnie :)
moja ulubiona testerka (razem z Mają) 8)
no i Asia w ciązy  :o :o
A Maja sie "sypie"  :o :o

Asia w ciąży dlatego musi jeść przecież :) żeby się w końcu brzucha dorobić.
Ja do domu nic nie wezmę po tym jak Tosia z wyrzutem zapytała "dlaczego wynosisz moje babeczki?" chociaż po ostatniej imprezie naleśniki "chodziły" za mną jeszcze ładnych  kilka dni. Tyle, że gdybym poprosiła męża żeby mi zrobił, to pewnie usłyszałabym" ja nie umiem, chodź tu i coś sobie wybierz, bo nic nie dostaniesz"   ;D


Offline .caril.

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10757
  • data ślubu: 22.08.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7963 dnia: 31 Stycznia 2014, 13:08 »
przywiozę Ci naleśniki w poniedziałek :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7964 dnia: 31 Stycznia 2014, 15:07 »
Ja dziś znów eksperymentuję  ::)
Miałam polędwiczki z kurczaka  i wydumałam że zrobię z nich kotlety. Ugotowałam kaszę jęczmienną z marchewką i selerem po czym zblendowałam i wrzuciłam do posiekanej piersi z czosnkiem papryczką chili i przyprawami + jajko

Ciekawe co z tego wyjdzie  ::) ostatnie eksperymenty kotletowe wychodziły pyszne  ;)

zrobiłam z tego pulpety gotowane w rosole - i wyszło pyszne

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10507
  • Płeć: Kobieta
  • :-D
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7965 dnia: 31 Stycznia 2014, 17:08 »
a tego kurczacza w tej wódce i sosie sojowym to juz bez żadnych innych przypraw ? ::) :) ;)
tylko pomocy potrzebuje teraz, natychmiast  ::) ;) :D

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7966 dnia: 31 Stycznia 2014, 17:50 »
serduszko, ja bym dała coś dla ostrości np. płatki chili

U mnie dziś pomidorówka  :P Mi i Lili wystarczy ale na jutro muszę coś wykombinować :drapanie: bo śniadanie to tradycyjnie pod nieobecnośc B - pancakes z syropem klonowym, chociaż mam też truskawki. Zaszalejemy ;D


Offline zaba

  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2181
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: lipiec 2011
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7967 dnia: 31 Stycznia 2014, 22:21 »
ja daje bez zadnych przypraw, wylko woda i sos - ale to pewnie juz za pozno pisze :P


Offline vonka

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 11307
  • data ślubu: 2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7968 dnia: 1 Lutego 2014, 14:55 »
wypróbowałam i są pyszne więc polecam

My jemy z tzatziki z jogurtem naturalnym i ketchupem

http://kobietapisze.pl/pieczone-pierogi-kebabowe/2012/07/09/


Offline marcella

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10942
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 21.05.2011
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7969 dnia: 1 Lutego 2014, 19:14 »
A u nas ostatnio na stole króluje ryba.. Filetry w flądry z lidla.. Panieruje je po prostu vegetą, pieprzem, potem jak schabowego w jajku i mące.. i smażę na oliwie z oliwek.. PYCHA!!! Sama córcia ostatnio zjadła 3 kawałki :)


Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7970 dnia: 1 Lutego 2014, 21:57 »
Jak lubisz patelniaczki to polecam panierowane w mące kukurydzianej ;)


Offline anulla_p

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6506
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7971 dnia: 2 Lutego 2014, 13:43 »
Właśnie oglądam w tv "gordon ramsay home cooking" i tak jak nie cierpię tego pana tak przed chwilą podał przepis na panierkę do ryby.
Obtoczyć rybę w mące (żeby wchłonęła wilgoć ryby) następnie w jajku a na koniec w bułce tartej. Wychodzi z tego panierka jak na paluszkach rybnych.



Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline kobietka
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2289
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7972 dnia: 2 Lutego 2014, 13:58 »
anulla_p ja tak zawsze paneruję , gdy chcę klasycznie więc żadne to wooow i odkrycie, dla mnie podkreslam;)

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7973 dnia: 2 Lutego 2014, 14:02 »
Robiłam dorsza w panierce z orzeszków wg GR i też była przepyszna :P


Offline ~monika~

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3321
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 06.08.2006
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7974 dnia: 2 Lutego 2014, 17:17 »
też tak zawsze panieruję rybę, tzn. mąka, jajo, buła:) ale wolę zapieczoną z warzywami

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7975 dnia: 3 Lutego 2014, 08:53 »
Ja też tak zawsze panieruję. Moja mama też tak zawsze panieruje i większość moich koleżanek i rodziny :P

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7976 dnia: 3 Lutego 2014, 09:08 »
To się nazywa panierka II-go stopnia  ;)


Offline anulka 80
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 9277
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7977 dnia: 3 Lutego 2014, 10:37 »
Właśnie oglądam w tv "gordon ramsay home cooking" i tak jak nie cierpię tego pana tak przed chwilą podał przepis na panierkę do ryby.
Obtoczyć rybę w mące (żeby wchłonęła wilgoć ryby) następnie w jajku a na koniec w bułce tartej. Wychodzi z tego panierka jak na paluszkach rybnych.
A to można inaczej?  :D tzn wiem, że można tylko w mące, albo bez niczego, ale kotlety z kurczaka i nuggetsy tez tak zawsze panieruję. Rybę rzadko robię panierowaną, najwyżej w mące, ale jak panierowałam to też tak.

Offline marzenka.o
  • użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 140
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7978 dnia: 3 Lutego 2014, 13:10 »
Dziś robię zupę krem z brokułów i szpinaku i do tego grzanki z masłem czosnkowym, serem i prosciutto

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7979 dnia: 3 Lutego 2014, 14:00 »
Ja dziś zupa-krem z cukinii a potem pizza domowa :)

Zrobiłam przedwczoraj Banofee i wyszedł jeszcze lepszy :)