Autor Wątek: Fasolkowe odliczanko :)  (Przeczytany 146495 razy)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Odp: Fasolkowe odliczanko :)
« Odpowiedź #720 dnia: 19 Lutego 2009, 15:01 »
Buziaki "tłusto czwartkowe"  ;D  :-* :-* :-*

Ja tam jakoś nie mam chyba daru do opieki nad kwiatami ;) Tzn.. Nie umiem z nimi rozmawiać... Czuję się wtedy tak dziwnie ;) Ale może jak byłabym na swoim, to byłoby inaczej...
Bo w Irlandii to potrafiłam gadać i gadać z takim jednym kwiatkiem ;D Ale rósł pięknie... :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #721 dnia: 19 Lutego 2009, 15:06 »
No mój K na początku, jak jeszcze nie widział jak gadam z kwiatami, to myślał, że gadam przez tel i się z tym kryję, czyli że coś przed nim ukrywam :brewki: Dopiero jak sam na własne oczy parę razy zobaczył, że nawijam do kwiatków, to pukał mi w czoło, ale teraz już się chyba pogodził z tym, że "gadam do chwastów" :P Tylko jakoś ostatnio sam się bardzo tymi chwastami interesuje, patrzy ile mają pączków, czy kwitną itp itd :D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #722 dnia: 19 Lutego 2009, 15:14 »
Heheheh to pewnie martwil sie ze masz jakies tajemnice skoro chowasz sie miedzy liscie i przez tele szepczesz ;D
Dla niego misała być śmieszna sytuacja kiedy "przyłapał" Cie na rozmowie, ale na żywo i to na dodatek  z kwiatkami  ;D

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #723 dnia: 19 Lutego 2009, 15:17 »
Podobno dobry człowiek ma bardzo dobry kontakt z roślinami  ;)
Mi wszystkie umierają  ;) znaczy że diablica ze mnie  :P a twój K to ładną musiła miec imnę jak cię w tych kwiatach zobaczył  ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #724 dnia: 19 Lutego 2009, 15:29 »
No to mnie A. uświadomił w tym, że do kwiatów trzeba mówić. On zawsze dbał o swoje kwiaty, rozmawiał z nimi... Pięknie mu rosły :) Teraz mi się trochę rozleniwił, ale już wiem kto w przyszłości będzie o kwiaty dbał :) Skoro mu tak dobrze idzie.... ;)

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #725 dnia: 19 Lutego 2009, 21:05 »
wiecie co.... wstyd sie przyznac, ale ja do kwiatkow nie mam reki, moj ukochany sie ze mnie nabija ze ja nawet kaktusa ususze :glowa_w_mur: :d ale taka jest prawda.....  :oops: :oops:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #726 dnia: 19 Lutego 2009, 22:33 »
Buziaki czwartkowo - tłustowe  ;D ;D ;D

Offline Iga_

• bywalec
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #727 dnia: 19 Lutego 2009, 22:39 »
sprawdziłam tego filodendrona - jak nic przelany " dolne liście żółkną i opadają- zalanie, pozwól ziemi przeschnąć, potem podlewaj rzadziej, zwłaszcza zimą"  :-*

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #728 dnia: 20 Lutego 2009, 00:17 »
Iga, no to bardzo dziwne, bo zawsze zasuszam kwiaty ;D A tu przelany...No dobra- od dziś mniej piciu i więcej gadania ;D ;D ;D

Kaktusa jeszcze nie udało mi sie zasuszyć- za to parę razy mi kwitły kaktusy ładnie :D
Kochane, chciałam ponadrabiać wasze wszystkie wątki, ale tak mi się już oczy zamykają, że nie dam rady :( Wybaczcie, ale muszę to zrobić rano... Buziaki, kolorowych snów wszystkim Wam życzę :-* :-* :-*
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline buffy85

• bywalec
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #729 dnia: 20 Lutego 2009, 00:22 »
oj ja tez reki do kwiatow nie mam :( wstyd sie przyznac, ale niesetety zapominam o podlewaniu  :oops: i rozmawiac jakos tez nimi nie umiem :/ ale za to moj kochany ma dobra reke do kwiatow :)

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #730 dnia: 20 Lutego 2009, 06:45 »
ja mam reke jedynie do fiolkow uwielbiam je i ladnie mi rosna ale inne zalatwiam tez  ;D

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #731 dnia: 20 Lutego 2009, 10:34 »
Bambusa zasuszyłam.... Z kaktusem za to coś dziwnego nam się zrobiło ;) Bo mieliśmy dwa, oba jednakowo pielęgnowane itp. Jeden pięknie rośnie do tej pory, a jeden w pewnym momencie...
D. mnie spytał czy to możliwe żeby kaktus się zmniejszył ;D mówię "zgłupiał" ;) patrzę, i faktycznie... Myśleliśmy że moze za mało podlewany (mimo, że tak samo jak ten drugi) to podlaliśmy... D. zdecydował się go dodtknąć ;D A kaktus zrobił "pufffffffff" i umarł :P Jakiś pusty sie w środku okazał, chyba jednak miał za mokro a nie za sucho..No i sobie... Hmm...  zgnił??  ::)

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #732 dnia: 20 Lutego 2009, 10:42 »
no to widze ze nie jestem sama bo ja tez jakos z kwiatami to tak nie bardzo, wszytskie ktore mialam tu ususzylam :P jakos zapominalam o nich i podelwalam jak mi sie przypomnialo

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #733 dnia: 20 Lutego 2009, 13:14 »
Witam piątkowo :)

Jakoś tak mi ten tydzień zleciał, nie wiem kiedy ::) Myślałam, że dziś środa, a najpóźniej to czwartek ;) Dopiero K mnie oświecił, że to już piątek...
Za oknem mam zakopane, w domu brudnawo i trzeba chyba posprzątać, a ja jedyne na co mam ochotę to spanko ::) Położyłam się wczoraj spać ok 00.30, dzisiaj wstałam o 11.30 i teraz znowu ziewam :mdleje: Oczy mi się normalnie same zamykają.
W dodatku wkurzam się, bo @ nie przyszła jeszcze, a miała dziś przybyć >:( A chciałam jeszcze przed wyjazdem na nartki powtórzyć badania hormonalne... A jak mi się @ przesunie to nie dam rady ich zrobić- przecież nie będę we Włoszech szukać laboratorium :P No a @ chyba dziś raczej nie przyjdzie, bo dziś pobiłam rekord temperatury spoczynkowej- miałam 37,0! Aż światło zapaliłam z wrażenia, bo własnym oczom nie wierzyłam... A przed @ temperatura zawsze spada u mnie do poziomu ok 36,5- 36,6 max... ::)
No nic, zobaczymy jaka jutro będzie temperaturka...
Idę pospać trochę, bo jestem nie do życia- buziaki :-*
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #734 dnia: 20 Lutego 2009, 13:28 »
a moze @ przesunie sie na jakies 9miesiecy :) :brewki:

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #735 dnia: 20 Lutego 2009, 13:39 »
Justynko, nie zapeszaj ;D Jakby co to na pewno się dowiecie, pewnie jako pierwsze ;D ;D ;D

No naprawdę zmykam, bo już mam oczy na zapałki podparte :ziew:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #736 dnia: 20 Lutego 2009, 13:42 »
oj nie chcialam zapeszac tylko zycze ci tego z calego serca bo wiem ze bardzo tego chcesz:)
ps. ja chyba tez ide spac, bo sie nie wyspalam cos, zreszta ja uwielbiam spac i nawet jak sie wyspie a nie mam co robic to ide spac :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #737 dnia: 20 Lutego 2009, 14:09 »
Też pomyślałam o dzidzi, ale póki co nic nie mówię czekam z Tobą na rozwój wydarzeń  ;)

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #738 dnia: 20 Lutego 2009, 14:16 »
Fasolek- przygarniesz mnie do swojego odliczanka ?  obiecuję nadrobić wszystkie zaległości w Twoim wątku :)

Offline Olka1983
  • uzależniony
« Odpowiedź #739 dnia: 20 Lutego 2009, 16:51 »
ciesz sie ze z tym wysuszaniem kwiatkow nie jestem sama :D ;D :D 
Fasolek   mam pytanko, moze sie usmiejecie, ale od najblizszej  @ , mam zamiar prowadzic kalendarzyk, zebym pani w poradni miala co pokazac, ale powiedz mi gdzie , tzn w ktorym miejscu mam miec termometr zeby pokazal mi wlasciwa- najbardziej odp. temperaturke, mam tylko zwykly elektroniczny termometr , bo tutaj nie dostane takiego "owulacyjnego", bynajmniej byly tylko elektr. i do ucha dla dzieci. Bo w ustach, pod pacha.... wszedzie jest  inna temp. rozni sie nawet do 1,5 st., juz sama nie wiem czy termometr moze jest zepsuty......

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #740 dnia: 20 Lutego 2009, 17:02 »
Trzymam kciuki  :D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #741 dnia: 20 Lutego 2009, 17:23 »
Olka- kalendarzyk i npr to 2 różne sprawy... Od razu powiem że npr jest dokładniejszy, na forum znajdziesz o tym mnóstwo informacji, polecam stronę net 28dni.pl
Jeśli chodzi o termometr, to ja też mierzę elektronicznym. Dziewczyny polecają specjalny owulacyjny, ale mój jak na razie spełnia chyba dobrze swoją rolę :)
 Mierzyć musisz w miejscu, gdzie występuje błona śluzowa- pochwa, odbyt, usta. Ja mierzę waginalnie, codziennie o tej samej godzinie 6 rano. W ustach ciężko mierzyć, ponieważ np przy policzku temperatura może być inna od tej pod językiem, krótko mówiąc ciężko trafić zawsze w to samo miejsce, szczególnie jak się jest zaspanym. NPR wymaga trochę samozaparcia, samodyscypliny, bo nie ważne czy jest urlop i możesz spać do 12, nieważne czy ci się chce czy nie- budzik dzwoni o tej samej porze i rad nie rad trzeba termometr zaaplikować w odpowiednie miejsce i czekać ;) Ale ja np po mierzeniu śpię dalej i mi to nie przeszkadza. Jeszcze specjalnie kupiłam termometr z pamięcią, żebym nie musiała pamiętać tempki, bo jak śpię to nic do mnie nie dociera ;)
Tempkę mierz po min 3 godzinach snu, leżąc w łóżku jeszcze zanim wstaniesz zrobić cokolwiek. To ważne- bo z momentem wstania z łóżka i podjęcia aktywności tempka od razu rośnie, a nam zależy na tempce spoczynkowej.
Najlepsze godziny do mierzenia tempki to najwcześniej 6 najpóźniej 7- potem tempka sama wzrasta, nawet jeśli spałaś i nic nie robiłaś.
Co ważne samo mierzenie tempki nie daje pełnego obrazu cyklu- wskazane jest obserwacja śluzu szyjkowego i badanie szyjki macicy- jak starczy Tobie odwagi ;) Te 2 "rzeczy" też w trakcie trwania cyklu ulegają przemianom, dzięki czemu łatwiej wyznaczyć okres płodności i niepłodności i tym samym unikać lub planować poczęcie dziecka :)
Codziennie obserwacje trzeba zapisywać w karcie obserwacji cyklu, czy to na kompie, czy ręcznie. Jakieś bóle brzucha, choroby, późne pory snu, stresy, współżycie,wypity alkohol, cokolwiek co może zakłócić tempkę też należy wpisywać :)
Na początku to wszystko brzmi obco i koszmarnie, wydaje się że to trudne, ale takie nie jest. Jak będziesz mieć wątpliwości to w bebkowie jest wątek "NPR dla staraczków", Merkunek lub Liliann na pewno pomogą w ramach możliwości :)
Jakby co pisz, postaram się Tobie w miarę możliwości pomóc, choć uprzedzam że ekspertem nie jestem- sama się uczę npr dopiero 4 cykl, więc znam tylko podstawy :)
Boże, jaki tasiemiec.... :glupek:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olka1983
  • uzależniony
« Odpowiedź #742 dnia: 20 Lutego 2009, 17:32 »
Fasolek dzieki wielkie, znowu mi pomoglas :) mam sciagniety wykres, taki pusty do drukowania,  ktoras z dziewczynek mi podala link.... tam tez wlasnie pisalo cos o obserwacji sluzu.  dobrze ze mi wszystko wyjasnilas, teraz wiem co robic :) dzieki ze moge pytac w razie problemikow :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #743 dnia: 20 Lutego 2009, 17:43 »
Ola, naprawdę nie ma za co :) Zawsze chętnie się dzielę swoją wiedzą, jeśli tylko ją posiadam :P Życzę powodzenia w obserwacjach ;D

Evelaz- witam kochana, czuj się mocno przygarnięta :przytul: :hahahaha:

No i tak się zastanawiam,
widział ktoś Paooolkę ostatnio na forum?? Bo jakoś nam koleżanka chyba znikła troszkę, co? :drapanie:
« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2009, 17:48 wysłana przez Fasolek »
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #744 dnia: 20 Lutego 2009, 17:49 »
Oluś specjalistko ty Nasza kochana, miałam tego nie pisać ale trzymam mocno kciuki za waszą dzidzię  :) tyle się naczytałam o twoich zmaganiach nie mówiąc już o tym że sama mam troszkę stracha o czym już ci pisałam, że chyba jak się okaże że w ciąży jesteś to chyba aż się z tobą wódki napiję  ;) oczywiście ty nie pijesz  ;) :P takie luźne spostrzeżenie  ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #745 dnia: 20 Lutego 2009, 17:51 »
Mój K często to Gorzowa jeździ, to zawsze mogę się z nim zabrać ;D Wtedy ty wódkę pijesz a ja kolorowego bezalkoholowego drinusia z parasolką :drinkuje:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #746 dnia: 20 Lutego 2009, 17:53 »
Zapraszam  ;) zapraszamy  ;) jak tak będzie faktycznie to nie odpuszczę ci  :P

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #747 dnia: 20 Lutego 2009, 17:57 »
Oj kochana- teraz to już jesteś ugotowana na mięciutko- Ty mi nie odpuścisz, a ja Tobie :brewki:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #748 dnia: 20 Lutego 2009, 18:03 »
 ;) swoją drogą to nie będąc w ciąży też zapraszam, wtedy obie uraczymy się kolorowymi drinkami  ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #749 dnia: 20 Lutego 2009, 18:10 »
Spoko- też już o tym myślałam ;D Tylko że za tydzień jadę do Włoch na nartki, to najwcześniej i tak w marcu :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011