Autor Wątek: Fasolkowe odliczanko :)  (Przeczytany 146731 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
Odp: Fasolkowe odliczanko :)
« Odpowiedź #270 dnia: 21 Stycznia 2009, 11:47 »
dzień dobry i 3 bobry :P

co do rodzinki, to przy drugim ustawieniu, gdy my siedzimy na tle okna to:
- z nami siedzą rodzice i świadkowie z partnerami życiowymi
- przy stole na przeciwko nas siedzą wszyscy znajomi, bo stamtąd bliżej im na tańce będzie, ale wszyscy się znają, więc pousadzałam ich wg kto kogo bardziej lub mniej lubi ;)
- przy stole w bocznej sali prawej (tam, gdzie pierwotnie restauracja przewidziała stół dla młodych) siedzą znajomi rodziców, dziadki, chrześni i wujostwo itp itd. Są pousadzani wg rodzin, nie mieszałam, ale ten stół jest na tyle mały i kameralny, w dodatku tak ustawiony, że wszyscy chcąc nie chcąc będą się musieli zintegrować :) Zresztą same zobaczcie na fotkach sali, które wkleiłam...to ten stół w kształcie litery "u" :)

Ale tak ogólnie jestem zdania, żeby nie mieszać rodzin ze sobą- za duże ryzyko niezadowolenia gości ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #271 dnia: 21 Stycznia 2009, 12:50 »
Masz rację fasolku, a tak na prawdę to rodziny wcale nie mają potrzeby sie integrować, ja w każdym razie jak chodze na śluby to nie mam ;)

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #272 dnia: 21 Stycznia 2009, 12:59 »
i ja tez sie z tym zgadzam, i nie mam odczowam potrzeby takiej integracji :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #273 dnia: 21 Stycznia 2009, 13:06 »
jesli beda chciali sie integrowac to zrobia to nawet siedzac od siebie kilometr  ;D atmosfera i zabawa wszystko załatwia  ;D
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #274 dnia: 21 Stycznia 2009, 15:33 »
Ja tez nie przepadam za mieszaniem rodzin.
Tak jak mowi Paooolka - jak beda chcieli to i na kilometr sie zintegruja  ;D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #275 dnia: 21 Stycznia 2009, 15:44 »
Jakie my dziś zgodne ;D

Niedawno wróciłam z zaliczenia, nie wiem jak mi poszło...mam wrażenie, że źle i żen ie zdałam, ale staram się nie panikować, bo babka powiedziała, że pogromu nie chce robić bo to nasz ostatni rok i dodała, że będzie bardzo cenić, jak ktoś pisał swoimi słowami i po prostu brał pytania na logikę, a nie wykute podane przez nią punkty... Trochę mnie to pocieszyło, bo właśnie tak robiłam- nie umiem uczyć się punktów do danego zagadnienia- zawsze mi się wtedy wszystko myli ::)
Wyniki w weekend...

Chyba będę musiała przesadzić jednego wujka, bo posadziłam go na przeciwko jego brata, a oni się nie bardzo lubią i na weselu siostry prawie się pobili  :boks1: - przypomniałam sobie o tym fakcie, jak pisałam zaliczenie  ;D Nie ma to jak robienie 2 rzeczy na raz :brewki:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #276 dnia: 21 Stycznia 2009, 15:48 »
Z zaliczeniem napewno bedzie ok :)

No tak faktycznie  mialas o czym myslec na zaliczeniu  ;D
Ale dobrze, ze w ogole sobie przypomnialas  ;D

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #277 dnia: 21 Stycznia 2009, 15:52 »
hehe :D tak to jest ze złote myśli przychodzą nam do główki w czasami średnio odpowiednich momentach ;) ale ważne że sobie przypomniałaś :) a zaliczenie na pewno będzie ok :D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #278 dnia: 21 Stycznia 2009, 16:02 »
dzięki kochane za wsparcie- co ma być to będzie i już nie mam teraz na to wpływu ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #279 dnia: 21 Stycznia 2009, 20:40 »
Fasolek   cieszę sie że nie muszę nic kombinować z miejscami.Niech siadają gdzie chcą.Jesteśmy wszyscy raczej razem.Stół ustawiony w literę E widziałam ten układ  na mojej sali i bardzo nam sie spodobał.

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #280 dnia: 21 Stycznia 2009, 21:43 »
ale ja sie ciesze  ;D :D ;D ze nie musimy usadzac gosci..... byloby zapewne ciezko  :o :-\..... ale moja rodzinka cala zgrana i sami sie posadza jak im bedzie wygodnie :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #281 dnia: 22 Stycznia 2009, 02:31 »
No i mnie wstrętna @ dopadła, ale tak, że aż sięz bólu obudziłam- spójrzcie na godzinę :mdleje: Nałykałam się prochów pół godziny temu ale nic nie działa :Placz_1: A miałam jutro mgr dopieszczać, ale chyba nie dam rady, bo po takiej nocy będę raczej kompletnie nieżywa... :pogrzeb:
Stwierdziłam, że może jak poczytam jakieś wątki na forum to trochę odwrócę uwagę od bólu... ???

I jakie mnie zdziwienie ogarnęło, gdy zobaczyłam wątek odliczeniowy DJ, który będzie puszczać muzykę na naszym weselu ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #282 dnia: 22 Stycznia 2009, 02:55 »
Do 10 rocznicy ślubu  ;)
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline diunia

• bywalec
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #283 dnia: 22 Stycznia 2009, 09:30 »
Faktycznie o niezłej godzinie ból Cie obudził  :-\ Mam nadzieję, że czytanie forum coś jednak pomogło i udało Ci się potem przespać całą noc. Trzymam kciuki, zeby zaliczenie było zdane! :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #284 dnia: 22 Stycznia 2009, 14:15 »
lady_yes- witaj u mnie  :hello: No nie spodziewałam się, ze ktoś jeszcze na forum wchodzi o tak dzikiej godzinie... ;D Ciebie Bartuś męczył, czy po prostu z reguły nie sypiasz w nocy :brewki:

Diunia dzięki za kciuki :ok:

Powiem Wam że bezsenne noce chyba nie są takie straszne... Przeczytałam prawie wszystkie forumowe relacje ze ślubów ;D No i parę rzeczy, nie powiem, mnie zainspirowało...
1) jeśli usiądziemy na tle okna, to musimy jakąś dekorację sobie za plecami ustawić, bo przecież wszyscy będą wtedy patrzeć pod światło, nie mówiąc o zdjęciach, które mogą wtedy kiepsko wyjść... No nie ukrywam, że nie są w moim guście jakieś serduszka, obrączki, gołąbki itp itd zawieszone za miejscem dla młodej pary i zastanawiałam się, jak tu tą dekorację zrobić, żeby było ładnie, prosto i nie cukierkowo... W relacyjce met jest zdjęcie dekoracji za miejscem dla młodych- są to białe lampki (takie jak na choinkę) "zatopione" w białym tiulu- no boskie to jest!! Normalnie chyba sama coś takiego będę chciała zrobić... Albo jeśli nie lampki- bo np gniazdka w restauracji nie będzie odpowiednio blisko, a przedłużaczy lepiej unikać- to może na tym tiulu żywe kwiaty pozawieszać? ::)

2)jak przeglądałam swoje zasoby piosenek Michaela Buble, to na pierwszy taniec najbardziej na chwilę obecną pasuje mi "Dream a little dream" i "Sway"- piosenki są na you tubie wystarczy wpisać w okno szukaj tytuł utworu i wykonawcę :) Mam nadziej, że K spodobają się te opcje ;D

3) Z autkiem do ślubu wiedzieliśmy od razu, że nie będziemy chcieli nic wynajmować, bo w rodzinie są 2 duże, wygodne i fajne auta.
- opel signum w kolorze srebrnym, w środku ma tapicerkę na siedzeniach
- volvo xc90 (takie jakby terenowe), w kolorze czarnym, ale za to w środku jest skóra na siedzeniach, więc łatwiej byłoby wsiąść i wysiąść w tej mojej kiecce, bo poślizg byłby ;)
No i chyba weźmiemy to volvo. Co do przystrojenia to tylko jakoś na klamkach pozawieszamy kwiatki, bo szczerze mówiąc boję się cokolwiek przyczepiać do maski- słyszałam już parę historii, że po taśmie trzymającej kwiaty na masce zostawały ślady nie do usunięcia, jakieś miejscowe zmatowienie lakieru następowało, które można było usunąć jedynie poprzez lakierowanie na nowo całego elementu ::) No i chyba wolę nie ryzykować ::) A co Wy sądzicie o aucie i dekoracji? :)

No a poza tym to nie bardzo mam jak się ruszyć z łóżka- taką koszmarną @ to ostatnio chyba w liceum miałam... :mdleje: A szukając pozytywów- jutro ściąga mi ortodontka aparat ;D
No i chyba przychylał
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #285 dnia: 22 Stycznia 2009, 16:15 »
No i @ się do czegoś przydała  ;) Podoba mi sie volvo, ładnie się prezentuje także jestem za  :) my podobnie też nie będziemy nic wynajmować pojedziemy najprawdopodobniej naszym  :) co do dekoracji na samochodzie to właściwie tylko takie wstęgi na masce mi się nie podobają, kwiatki są ok, oczywiście bez przesadyzmu  :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #286 dnia: 22 Stycznia 2009, 17:30 »
Terez sa sa rownego rodzaju przylepce, przyssawki  takze ja bym sie nie martwila o lakier.

Ja jade chryslerem pt cruser, w moim odlicznu jest pokazany :) Jest on wynajety od prywatnej osoby razem z jego kierowca :)
Znam takie uporczywe @ - ja mam zawsze strasznie bolesne  :-[

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #287 dnia: 22 Stycznia 2009, 17:38 »
No tylko my chyba wolimy nie wydawać kasy na dekorację auta i te 200-300 zł wrzucić na podróż- to dla nas ważniejsze ;) W końcu to tylko auto ::) Ozdoba na klamkach wystarczy :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #288 dnia: 22 Stycznia 2009, 17:48 »
Nie śpię o tak wcześniej porze  ;D Takie naleciałości po pracy kelnerki/barmanki mam...

A gdzie macie wesele?
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #289 dnia: 22 Stycznia 2009, 17:59 »
W restauracji Atrium w Szczecinie :)

Aaaa, no to rozumiem, jak to stare przyzwyczajenia ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #290 dnia: 22 Stycznia 2009, 20:44 »
tez mysle o tiulu z lampkami :) ladnie to wyglada
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Iga_

• bywalec
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #291 dnia: 23 Stycznia 2009, 12:16 »
czy ja jeszcze mogę dołączyć ? ???
na usprawiedliwienie dodam, że przeczytałam Twój wąteczek od deski do deski i tak się wciągnęłam, że nawet nie zauważyłam jak zniknęła cała paczka ciastek   :oops:

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #292 dnia: 23 Stycznia 2009, 15:31 »
dałaś mi do myslenia z tymi lampkami z tiule, bo też szukam jakiejś dekoracji delikatnej za Młodymi. Musi to ślicznie wyglądać :D a przystrojone klamki przy aucie też będą bardzo ładnie wyglądać - przecież nie trzeba dekorować całego samochodu. widziałam już nie raz ustrojenie tylko klamek i też świetnie wyglada :)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #293 dnia: 23 Stycznia 2009, 16:24 »
puk. puk... pytam nieśmiało czy można jeszcze dołączyć  ??? ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #294 dnia: 23 Stycznia 2009, 18:03 »
Kochane im nas więcej tym lepiej ;D Więc witam serdecznie Werkę i Igę :hello:

Właśnie czekam na księdza po kolędzie- miał być przed 18 bo potem wychodzę a K ateista....I go nie ma >:( Trudno, pocałuje klamkę, a może to i dobrze, bo nie bardzo wiem co się robi z księdzem po kolędzie ::)

Byłam u złotnika dziś kochane ;D Wybrane przez nas obrączki będą kosztować 1200 zł- w cenie materiał, robocizna, szafir. Jak damy obojętnie jakie złoto to cena wyniesie 650 zł ;D Cudnie :Serduszka: Dla porównania dodam, że komplet tych obrączek w salonie Terpiłowskich kosztuje ok 2500... Więc chyba wiadomo od razu, gdzie zrobimy obrączki :los:

No i kochane- nie mam już aparatu na ząbkach :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: Ładnie wypolerowane, chcę je tylko wybielić troszkę i za jakieś 3 miesiące nakleić licówkę jedną i będę miała hollywoodzki uśmiech ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Już mi się podoba, a po tych wszystkich zmianach chyba normalnie popadnę w samozachwyt i narcyzm i będę ciągle przed lustrem się szczerzyć :Szczerbaty: :Szczerbaty: :Szczerbaty: :Szczerbaty:

Paooolka to bardzo ładnie wygląda- tylko teraz się zastanawiam, czy te lampki nie nagrzewają się tak mocno, że tiul się sfajczy? ::)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #295 dnia: 23 Stycznia 2009, 18:19 »
To super że już aparacik zdjęty  :D
Skoro masz uśmiech jak z hollywood to masz prawo popadac w samozachwyt  :D
Tak racja u złotnika wychodzi o wiele taniej niż w znanych firmach jubilerskich  ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #296 dnia: 23 Stycznia 2009, 18:27 »
Justyś, dopiero będę mieć hollywoodzki ;)

A czy ja mogę Cię farmaceutycznie wykorzystać? Mam tak koszmarne bóle menstruacyjne, że przez ostatnie 2 dni leżałam, a dziś, mimo że chodzę, ciągle mnie ściska i skurcze i w ogóle :-\ No-Spa mi nie pomaga- marzę o pyralginie- ale babka mi powiedziała, że na receptę jest- to prawda? Bo ja kiedyś kupowałam bez recepty i teraz zgłupiałam do reszty... :-\
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #297 dnia: 23 Stycznia 2009, 18:44 »
Ano tak źle napisałam  ;D

Pyralgina 6 tabl jest bez recepty , 10 tabl na receptę  ::) wiem to jest głupie, przecież kupi ktoś 2 opakowania i ma więcej, no ale takie jest prawo poronione w Polsce ogólnie  ;D
Więc nie rozumiem czemu Ci nie chciała sprzedać  :-\ - może to jakaś stażystka była  8)

Mi zawsze pomaga coś na ibuprofenie ( ibuprom, ibum, nurofen) ten nurofen ultra forte w kapsułce jest fajny  ;) ale wiem ze na każdego działa coś innego, zresztą jak masz łykać 5 innych bo nie będą pomagac, a wiesz że pyralgina pomoże to ją weź  ;)- idź do innej apteki  ;D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #298 dnia: 23 Stycznia 2009, 19:39 »
Dzięki słońce- jak to dobrze że jesteś na forum :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
No mi właśnei też zawsze jakiś ibuprom pomagał- byle nic na paracetamolu, bo to o kant d..y rozbić mogę ;)
No ale teraz to nic nie działa- nie wiem co jest...
Pójdę do innej apteki- a co! A potem wrócę do tej gdzie mi sprzedać nie chcieli i im nawtykam, heheh :twisted:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #299 dnia: 23 Stycznia 2009, 20:08 »
... a pewnie ze im nawtykaj - Co to ma znaczyc zeby Fasolek tabletek nie dostal !!  :terefere: