Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...  (Przeczytany 784447 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KaKa85

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...
« Odpowiedź #870 dnia: 14 Marca 2009, 21:28 »
 Hej Wam, piękne są śluby na których jest grane coś na jakimś instrumencie..ja chce poprosić koleżankę która studiuje wokalistykę żeby zaśpiewała 'ave maria' (na bank sie porycze przy tym, ale będzie wzruszająco :Wzruszony:  boję sie tylko żeby miała jeszcze wolny nasz termin, bo wiem że jest bardzo rozchwytywana na śluby,po całej Polsce koncertuje... ::)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #871 dnia: 14 Marca 2009, 23:23 »
Ja rowniez chce Ave Maria podczas komuni, wiem ze niektorzy rowniez wybieraja ta piesn na poczatku, jednak podczas mszy wykonuje sie kilka piesni i pytanie jakie wybrac... :)

Offline aganiok

• bywalec
  • wiara to siła
  • data ślubu: cywilny - 26.06.2009             koscielny - 26.06.2010
« Odpowiedź #872 dnia: 15 Marca 2009, 10:28 »
Ja też bym chyba chciała Ave Maria na początek...ale reszta to nie mam pojęcia....

Offline martusskka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #873 dnia: 15 Marca 2009, 13:19 »
nam  tez znajomi obiecali zaśpiewac  Ave Maria.

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #874 dnia: 15 Marca 2009, 20:32 »
u mnie bedzie Ave Maria podczas komunii, na zakonczenie marsz Mendelsona a na poczatek piekna piesn o milosci ( nietety nie pamietam tytulu)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #875 dnia: 15 Marca 2009, 23:37 »
No to jestem po superowskim weekendziew górach!!! Ale się wymęczyłam fizycznie i odpoczęłam psychicznie. Uwielbiam góry i mogłabym całymi tygodniami po nich chodzić.

Oleandro nigdy niemyślałam w taki sposób jak ty o dużym kościele, ale po twoim uzasadnieniu brzmi to bardzo ciekawie, ja zawsze marzyłam o takim kościele, że jak wejdą wszyscy goście to będzie caaały wypełniony

Witam wszystkie nowe dziewczyny i te po przerwie :)

Co do facetów i ich podejścia to bywa róznie, mój N. jak cos mu się podoba i uważa to za ważne to się bradzo angażuje, tak było z fotografem i teraz z muzyką na wesele, sam nawet wyszukał w necie informacje o księdze pamiątkowej gości i że to super pomysł, ale jak cos go nudzi to tylko przytakuje :) chyba taki urok.

Muzyka w kościele jest super ważna! Wiele będzie od niej zależeć, na żywo i nastrojowa, Mendelson na bank, ale nie wiem jeszcze w jakim momencie (początek, czy koniec), tez chcemy wybrać czytania itp. Zobaczymy, na to to chyba rzeczywiście jet duzo czasu

Offline maua

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #876 dnia: 16 Marca 2009, 00:39 »
Witam wszystkie Zniecierpliwione :)

Nasz ślub odbędzie się 21. 08. 2010r.  Mamy zarezerwowaną salę i wstępnie fotografa i kamerzystę.  Teraz poszukujemy zespołu :) O sukni jeszcze nie myślałam, ale chyba muszę zacząć, bo widzę, że już niektóre z Was są już po przymiarkach ;)

Pozdrawiam serdecznie :)

Offline margeritta

• forumowicz
  • data ślubu: 19 czerwca 2010
« Odpowiedź #877 dnia: 16 Marca 2009, 08:03 »
maua - witaj  :D

url=http://slub-wesele.pl/suwaczki][/url]

Offline aganiok

• bywalec
  • wiara to siła
  • data ślubu: cywilny - 26.06.2009             koscielny - 26.06.2010
« Odpowiedź #878 dnia: 16 Marca 2009, 08:10 »
maua - witaj serdecznie i baw się dobrze razem z nami:):):):)
Pozdrawiam serdecznie!!!!!!:):):)

Offline manx
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21 sierpnia 2010
« Odpowiedź #879 dnia: 16 Marca 2009, 08:53 »
maua  :hello:

Jak miło widzieć kogoś kto też jest z końca sierpnia - i to w dodatku z tego samego dnia!!  :skacza:
Co do zespołu to faktycznie - pora zacząć poszukiwania bo te lepsze zespoły są często zarezerwowane 1,5 roku do przodu ..czasem nawet 2 lata..

Offline dzasmina_99

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #880 dnia: 16 Marca 2009, 10:02 »
U nas będzie orkiestra grała przez całą mszę i po, na wyjście..Tata narzeczonego jest członkiem więc będzie gratis.. ;D raczej nikt nie będzie śpiewał..
Dziewczynki,pozdrawiam was gorąco. . i ściskam;*

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #881 dnia: 16 Marca 2009, 10:18 »
Witamy w naszym gronie maua :)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #882 dnia: 16 Marca 2009, 14:23 »
Maua  :hello:

Dzasmina a co np z piesnia podczas udzielania komuni? bedzie po prostu grala orkiestra? dobrze to zrozumialam?

Malavi a gdzie bylas na weekend? nic wczesniej nie wspominalas  ;)

Moj O. w sobote podczas rozmowy ze znajomymi powiedzial ze bardzo sie cieszy na nasze wesele i mimo ze bedzie to nas kosztowalo duzo (mozna by to przeznaczyc na dom) to chce miec piekny slub i wesele bo to jest tylko raz w zyciu! Mimo ze obecnie nie angazuje sie wiele w przygotowania to wiem, ze jest ze mna i bardzo milo mi sie zrobilo jak powiedzial w towarzystwie ze nie wyobraza juz sobie slubu bez duzego wesela  ;) :-*

Offline RenataITomek
  • bywalec
  • Miłość rodzi w nas siłę, aby trwać...
  • data ślubu: 26.06.2010r. godz. 18.00
« Odpowiedź #883 dnia: 16 Marca 2009, 17:09 »
Hello, ja też wracam po długiej rozłące z forum więc czas nadrobic :). My też już akurat w ostatni weekend zarezerwowaliśmy mszę ślubną na godz. 17 :) pozdrawiamy.
P.s. Oleandro bardzo wzruszające stwierdzenie Twojego O. ale to prawda ślub jest raz w życiu i trzeba zrobic wszystko, żeby ten dzień był najpiękniejszy :)

Offline agneska21

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #884 dnia: 16 Marca 2009, 18:34 »
Oleaondro no wlasnie oni chca , a my musismy organizowac:))Moj S tez powiedzial, ze chce wesele jak cos kiedys wspomnialam w stylu"a moze obiad zamiast wesela"? To stwierdzil , ze wesele musi byc.Tez tak uwazam, ale chcialam zobaczyc, co powie:)

Z tymi piesniami to ja  nie mam pojecia o co chodzi i co jest odpowiednie, wiec zdam sie kogos kto bedzie zajmowal sie oprawa muzyczna w kosciele(jeszcze nie wiem kto to bedzie)
A Ave Maria chwyta za serce i wzrusza...ale jednak kojarzy mi sie mocno z pogrzebem, wiec u mnie odpada.

PS.Juz po jutrze lecimy do Polski, pozniej tydzien w Egipcie, a pozniej zalatwianko....

a.umowe z zespolem trzeba podpisac
b.umowe z lokalem trzeba podpisac (zaliczka wplacona, a umowy nie ma:)
c.znalezc kamerzyste+umowa
d.znalezc fotografa + umowa
e.pojsc do kosciola pogadac z ksiedzem ew. zaklepac juz godzine

i jeszcze inne sprawy o ktorych chwilowo nie pamietam:)

jednym slowem :Olaboga:

Offline Susanna

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #885 dnia: 16 Marca 2009, 19:03 »
Dziewczyny jeśli mogę coś polecić to naprawdę warto poprosić kogoś z ładnym głosem to odśpiewania psalmu lub jakieś pieśni. U brata na ślubie śpiewała znajoma psalm... Boże jaki ona ma głos. Cudny. Przepięknie zaśpiewała, do dziś to wspominamy :) Także myślę, że warto.

Offline Susanna

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #886 dnia: 16 Marca 2009, 19:11 »

Mi bardzo podoba sie piosenka Halleluja chcialam aby byla zaspiewana na moje wejscie...... ale slowa jej nie pasuja do mszy w kosciele, sama nie moglam zrozumiec sensu calej pisoenki i poprosilam Anglikow u mnie w pracy i powiedzieli ze tam jest podtekst silnie seksualny   ;) ;) ;):):):) Ale mimo to piosenka jest piekna  ;D
Halleluja tę piosenkę dawno temu śpiewał Leonard Cohen. A tekst no hmm mało kościelny ;) http://www.tekstowo.pl/piosenka,leonard_cohen,hallelujah.html
To mi bardziej podobałaby się piosenka U2 "Yahweh" bo i tekst genialny (powinna zostać pieśnią kościelną) no i piękna muzyka choć akustycznie brzmi inaczej niż na płycie ;) 

Offline marzena82

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #887 dnia: 16 Marca 2009, 19:39 »
WITAM! Po raz kolejny bo troszkę dużo tych wątków 2010 :D  Jestem tu nowa .
Powiem szczerze że nie mam nawet czasu na przeczytanie wszystkich stron tego wątku a co dopiero całego forum!
 ;D ale to nic, jakoś to nadrobię.  Jestem w lekkim szoku ile Was tutaj Już jest!!!!  :o
My mamy tylko salę i zespół (pięcioosobowy) !
Nasza data to 14. 08. 2010. 
PS. mało tu osób ze śląska :(

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
« Odpowiedź #888 dnia: 16 Marca 2009, 20:00 »
Witaj :) marzena82
Ja jestem ze Śląska, fakt faktem Szczecin tu króluje :)
a datę masz tydzień po mnie :)
Pozdrawiam  ;D

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #889 dnia: 16 Marca 2009, 20:05 »
Witam serdecznie nowe koleżanki.

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
« Odpowiedź #890 dnia: 16 Marca 2009, 20:11 »
witajcie wszystkie :)

ja juz mam prawie wszystko:) wczoraj podpisalismy umowe z zespolem, mam nadzieje ze dobrze wybralismy :) wiec do stycznia/grudnia chwila oddechu i czas na przemyslenia dotyczace stroju, kwiatow i obraczek

Offline AnekPiekarek

• uzależniony
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #891 dnia: 16 Marca 2009, 22:18 »
 ;)                         Witam wszystkie Panny  Młode 2010                  :)

chętnie się do Was przyłącze ;)

Ślubujemy 4. 09. 2010

Offline margeritta

• forumowicz
« Odpowiedź #892 dnia: 16 Marca 2009, 22:36 »
Witam wszystkie nowe Panny Młode  ;D

Dziś znaleźliśmy ofertę super fotografa, ale jeżeli sie na niego zdecydujemy to będziemy musieli osobno szukać kamerzysty. Kurcze, naprawdę nie wiem co robić.   :drapanie: A tu najwyższa pora podjąć decyzję

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #893 dnia: 16 Marca 2009, 22:42 »
witam wszystkie nowe forumki :)

jeśli chodzi o muzykę w kościele, chciałabym aby grany był ten utwór...
http://zasmutkowana.wrzuta.pl/audio/3FnsNjLxCH/johann_pachelbel-canon_in_d

bez słów.. ale melodia... jak to słyszę to mnie ściska w gardle. Są różne wykonania tego utworu w zależności od instrumentów.
Ave Maria też bym chciała o ile znajdę ładny głos.

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #894 dnia: 16 Marca 2009, 22:52 »
znaleźliśmy ofertę super fotografa, ale jeżeli sie na niego zdecydujemy to będziemy musieli osobno szukać kamerzysty. Kurcze, naprawdę nie wiem co robić.   :drapanie:

A czy myślisz że będzie problem ze znalezieniem oddzielnie kamerzystę? hmmm... ja jeszcze się nie orientowałam w temacie. Dopiero w kwietniu zaczniemy się rozglądać.
myślę że da się wyłapać kamerzystę oddzielnie. Jednak myślę że jak się wynajmie kamerzystę i fotografa jako 1 firmę to będzie trochę taniej niż gdyby się wzięło te usługi z 2 różnych firm. Jednak ta różnica to pewnie 200 zł.
Mi zależy bardzo na ładnych zdjęciach dlatego nie będę patrzeć czy osobno czy razem z kamerzystą będzie "w parze".

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #895 dnia: 16 Marca 2009, 23:13 »
Witam wszystkie nowe foremki :)  :hello:

Oleandro byłam w mojej ukochanej kotlinie kłodzkiej, co roku mamy w marcu taki duży wyjazd i co roku jest bosko

margeritta fotograf jest bardzo ważny i podejrzewam, że ci najlepsi zajmują się tylko zdjęciami, myslę że jak ktoś jest od wszystkiego to jest od niczego, z Krakowa nam sie bardzo Marcin Bittner podobał, ale daleko, kogo macie tak z ciekawości? Kamerzystę znajdziesz bez problemu samego

Nam w kościele będzie spiewac kuzynka N. , spiewa chyba od urodzenia i głos ma super

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #896 dnia: 16 Marca 2009, 23:28 »
margeritta fotograf jest bardzo ważny i podejrzewam, że ci najlepsi zajmują się tylko zdjęciami, myslę że jak ktoś jest od wszystkiego to jest od niczego,

malavi - ja myślę że margericie chodziło o "parę" fotograf+kamerzysta (2 osoby, a nie 2w1). Nierealne by było robić zdjęcia i kamerować jednocześnie :) a obecnie coraz więcej się spotyka firmy 2-osobowe kamerzysta + fotograf - para profesjonalistów - i każdy zajmuje się swoją "działką"
jest to chyba dużym ułatwieniem dla klienta, a dla nich obniżeniem kosztów funkcjonowania i napędzanie sobie wzajemnie klientów

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #897 dnia: 17 Marca 2009, 00:08 »
Nie byłam do końca pewna, bo czytałam , że są i tacy co robią film i zdjęcia kamera, będące w rzeczywistości czyms w postaci stop klatek. Takie 2 działkowe firmy wiem, że są, ale z moich poszukiwań wynikało, że dobrzy fotografowie działaja sami. Tak nam sie trafiło, nie mówię, że tak byc musi.

Byłam dzisiaj na chwilkę w salonie ślubnym, który pojawił się na mojej drodze i wszystkie sukienki były paskudne i wtedy postanowiłam, że do października moja noga w żadnym salonie nie postanie :) może nadejdzie wielka rewolucja i wtedy, jak już będzie czas coś sobie wybiorę.

Offline margeritta

• forumowicz
« Odpowiedź #898 dnia: 17 Marca 2009, 08:05 »
rzeczywiście chodziło mi o firmę dwuosobową - fotograf+kamerzysta. Fotograf nazywa się Maciej Stankiewicz i jest znajomym kolegi mojego PM. Nie bierze drogo bo ok. 1300 zl. i robi zdjęcia nazwałabym je "artystyczne". Gdyby znaleźć kamerzystę w podobnej cenie to w sumie wyszłoby tyle ile biorą firmy foto-video. Musimy się nad tym poważnie zastanowić. W sumie na filmie to mi nie za bardzo zalezy bardziej na zdjęciach więc macie racje dobry fotograf to podstawa i na tym trzeba się skupić a kamerzystę jakoś "dobierzemy"  ;)

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #899 dnia: 17 Marca 2009, 11:18 »
"podejrzewam, że ci najlepsi zajmują się tylko zdjęciami"=nie zgodze sie, ja mam kamerzyste, u którego rowniez zamowilam zdjecia, i nie dlatego ze taniej czy nie chcialo mi sie szukac oddzielnie, ale dlatego ze widzialam i film i zdjecia które robil, po prostu sliczne, ladniejszych nie widzialam.A w dodatku jest bardzo tani, wiec to nie jest tak ze jak oddzielnie to lepiej,po prostu jedni cos robia dobrze i znaja sie na swojej pracy a inni odwalaja prowizorke. Natomiast jezeli chodzi o odwrotna sytuacje, to znam jeden zaklad ktory robi tylko zdjecia i sa do d..py. Wiec nie ma reguły.