Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...  (Przeczytany 776602 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...
« Odpowiedź #660 dnia: 28 Lutego 2009, 23:30 »
Witam wszystkie młode i wolne do 2010 :) My s kościoła do sali may jakieś 500 m.  , więc albo się wszyscy przespacerujemy, albo będzie dla nas bryczka na ten kawałeczek.  Tak przynajmniej planujemy

Offline kate_bush

• bywalec
  • "Serce ma swoje racje, których rozum nie zna."
  • data ślubu: 26.06.2010 godz.16:00
« Odpowiedź #661 dnia: 28 Lutego 2009, 23:39 »
u nas prawdopodobnie swiadek będzie za kółkiem więc z tyłu tylko ja i PM  ;D ;D ;D ale jazda na 2 auta to tez nie głupi pomysł

I w "moim" kosciele tylko zapowiedzi trzeba by bylo zrobic, bo sakramenty mialam w innych kosciolach :D

Agneska jak miałas sakramenty w innym kościele niż ślub to będziesz musiała sie udac do swojej kancelarii po poświadczenie chrztu i bierzmowania(chyba, na wszelki wypadek dopytaj księdza)

Offline agneska21

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #662 dnia: 1 Marca 2009, 00:04 »

I w "moim" kosciele tylko zapowiedzi trzeba by bylo zrobic, bo sakramenty mialam w innych kosciolach :D

Agneska jak miałas sakramenty w innym kościele niż ślub to będziesz musiała sie udac do swojej kancelarii po poświadczenie chrztu i bierzmowania(chyba, na wszelki wypadek dopytaj księdza)
[/quote]

W mojej parafii oni tego nie maja, pojde do kosciola gdzie bylam chrzczona i gdzie mialam bierzmowanie ewentualnie i to wszystko..

Jak mialam miec komunie a pozniej bierzmowanie to odpisy dokumentow zawsze bralam z parafii , gdzie mialam sakramenty, a nie tzw"mojej" czyli tam , gdzie mieszkam

Offline margeritta

• forumowicz
  • data ślubu: 19 czerwca 2010
« Odpowiedź #663 dnia: 1 Marca 2009, 08:06 »
Z tego co wiem świadectwa sakramentów są w tych parafiach w których się je przyjmowało. Ja na szczęście i chrzest i bierzmowanie miałam w jednej i to w moim rodzinnym mieście więc nie będzie kłopotu, jeżdżenia itp.

url=http://slub-wesele.pl/suwaczki][/url]

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #664 dnia: 1 Marca 2009, 13:00 »
Malavi witaj w naszym watku !!!  :hello:

Manx bardzo ladne autko! Oryginalne  ;)

Dokumenty (akt chrzty, bierzwoania) i licencej kiedy nalezy zaniesc do kosciola? tzn na ile przed slubem?

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #665 dnia: 1 Marca 2009, 13:06 »
Dziękuje za powitanie :) i zazdroszcze Dworku Hetmańskiego! Jest boski, niestety jak dla nas za drogi.  Co do dokumentów kościelnych to nam ksiądz kazał przyjść 3 miesiące przed ślubem (bierzemy ślub nie w swojej parafii) z dokumentami i one mają chyba taki okres ważności.

Offline RenataITomek
  • bywalec
  • Miłość rodzi w nas siłę, aby trwać...
  • data ślubu: 26.06.2010r. godz. 18.00
« Odpowiedź #666 dnia: 1 Marca 2009, 18:50 »
Witamy bardzo serdecznie nasza data to: 26.06.2010r.
salę mamy załatwioną, fotografa też zostało załatwic kamerzystę i Kościół :)

Offline manx
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21 sierpnia 2010
« Odpowiedź #667 dnia: 1 Marca 2009, 19:22 »
 :hello: Ranato i Tomku witajcie :) Tak zaznaczyliście swoją datę.. aż sobie przypomniałam jak ja z moim Berrym chcieliśmy ten termin, ale było już zajęte :)

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #668 dnia: 1 Marca 2009, 19:23 »
Poprawka za imię: Renato :) sorry za literówkę :)

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #669 dnia: 1 Marca 2009, 19:45 »
Ja również witam nawe Forumowiczki!! :)

Offline RenataITomek
  • bywalec
« Odpowiedź #670 dnia: 1 Marca 2009, 20:10 »
Witamy manx i kivi_23 nam się z tą datą udało :)

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #671 dnia: 1 Marca 2009, 20:18 »
Fajnie, że nas tak dużo :) Przynajmniej nie jest mi głupio, że ekscytuję się slubem już tyle przed  :P

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #672 dnia: 1 Marca 2009, 20:20 »
Renata i Tomek oraz Malavi - może pochwalcie się gdzie robicie wesele? jakieś zdjęcia może.. ?  :brewki:  :)

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #673 dnia: 1 Marca 2009, 20:25 »
Fajnie, że nas tak dużo :) Przynajmniej nie jest mi głupio, że ekscytuję się slubem już tyle przed  :P

Ja też tak pomyślałam jak znalazłam ten wątek :D bo mój Berry to jak sam powiedział "jeszcze tego nie czuje" bo długa droga do tego ślubu. Bardziej nie może się doczekać tego momentu po ślubie niż samego wesela - bo jeszcze nie mieszkamy ze sobą :) a on czeka na gotowe obiadki itp itd :P

Offline RenataITomek
  • bywalec
« Odpowiedź #674 dnia: 1 Marca 2009, 20:28 »
My robimy wesele w małej miejscowości w woj. lubuskim, ponieważ z tego właśnie województwa ja pochodzę. Ale teraz wszystko co możemy załatwiamy w Szczecinie. Manx na razie nie mamy się czym szczycic :)

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #675 dnia: 1 Marca 2009, 20:31 »
A chętnie, chętnie :) Bierzemy ślub w ślicznym XIII wiecznym kościółku w Mierzynie. Chociaż to ani moja, ani Narzeczonego parafia (jego rodziców) ksiądz był bardzo miły i się bez problemów zgodził. Wesele będzie w Nordzie, więc zaraz obok :) Dzisiaj podpisaliśmy umowę, więc świeżynka. Fotograf też wybrany, a to nam najwięcej zajęło, bo narzeczony jest pasjonatem fotografii i był bardzo wybredny, ale to dobrze. Teraz walczymy z orkiestrą. To nasze bojowe zadanie na marzec, bo potem N. wyjeżdza na pół roku prawie i będzie pauza w przygotowaniach :) Jeszcze raz dizęki za ciepłe przyjęcie.

W grupie raźniej co Manx? :) My juz mieszkamy razem, ale luby częsciej gotuje niż ja :)

Offline RenataITomek
  • bywalec
« Odpowiedź #676 dnia: 1 Marca 2009, 20:35 »
Malavi a możesz pochwalic się jakiego to fotografa wybraliście?

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #677 dnia: 1 Marca 2009, 20:39 »
Pewnie :) To żadna tajemnica. My zdecydowaliśmy się na Andrzeja Mielcarka. Jest przemiłym cżłowiekiem i robi genialne zdjęcia. Ma tylko jedną wielką wadę :) jest z Poznania, więc dochodzi koszt dojazdu. Tyle, że wtedy bez wyrzutów sumienia możemy zrobić plener w Poznaniu, a tak nam sie marzy. Rozważaliśmy też Kube Cichockiego (Poznań) i z okolic Szczecina podobali nam sie Paweł Dzik oraz Przemek Białek. A Wy kogo macie na widlecu?

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #678 dnia: 1 Marca 2009, 20:43 »
Jest duzo dobrych fotografów. Nam najbardziej odpowiadał ten klimat. Moge się jeszze pochwalić, że mój avatar to fragment zdjęcia autorstwa narzeczonego :)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #679 dnia: 1 Marca 2009, 20:45 »
Super ze jest nas coraz wiecej! Witamy witamy :)

Malavi - tutaj jest bardzo duzo dziewczyn, ktore wesele beda mialy w Nordzie :) My tez bylismy zapisani tam na 21 lipca 2010 ale jednak zrezygnowalismy...

Renata i TOmek
fajnie ze jestescie w naszym watku  ;D

Offline RenataITomek
  • bywalec
« Odpowiedź #680 dnia: 1 Marca 2009, 20:50 »
Rozumiem to my mamy podobnie też chcemy wszystko załatwic w Szczecinie razem z sesją plenerową i tak samo fotograf i kamerzysta będzie przyjeżdżał do mojego rodzinnego miasta :). My wzieliśmy faceta ze studia 11

Offline RenataITomek
  • bywalec
« Odpowiedź #681 dnia: 1 Marca 2009, 20:54 »
Oleandro witamy również w tym wątku :)

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #682 dnia: 1 Marca 2009, 20:57 »
Oleandro- już się doszperałam waszych perturbacji salowych i tego, że mieliście rezerwacje w Nordzie, ale przyznam szczerze, że gdybym tylko mogła to bez wahania zamieniłabym sie na Dworek Hetmaski  ;)

Renata i Tomek- znacie więc ból załatwiania wszystkiego na odległość :) Studio 11 też ma ładne zdjęcia

Offline RenataITomek
  • bywalec
« Odpowiedź #683 dnia: 1 Marca 2009, 20:59 »
[color=blue]Tak[/color] Malavi mamy taką samą sytuację jak Ty ale będzie dobrze samy radę :)

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #684 dnia: 1 Marca 2009, 21:18 »
Malavi - no my myśleliśmy żeby zamieszkać razem, ale ze względów na koszty i zobowiązania Berego mieszkamy oddzielnie. U nas jest taki problem, że on przyjechał z Łodzi na studia i zamieszkał w Olsztynie u swojej Babci. Ona ma już 90 lat i coraz częściej trzeba jej coś pomóc. Mogłabym się przeprowadzić do niego ale jakoś tak mi dziwnie :) Poczekamy :) będziemy mieć jeszcze większą radość za te 1,5 roku jak będziemy się przeprowadzać :)

Z ciekawości zerknęłam na ten słynny NORD, bo już często się przewijał na forum (dużo tu osób ze szczecińskiego) - bajeczne miejsce! piękna restauracja!!!!!!!!!!! W moim mieście są tego typu tylko 3, ale mają kiepskich kucharzy, dają mało jedzenia i w małych porcjach i kosmicznie drogo jak na tyle jedzenia... Poza tym jedna z restauracji szczyci się z okradania weselnych posiłków - tak, tak - obsługa hurtowo wynosi jedzenie do swoich samochodów już w pierwszych godzinach wesela. Zabierają nawet ciasta które para młoda organizuje we własnym zakresie.

Dlatego wybraliśmy skromniejsze miejsce - tzn nie żaden hotel z restauracja z **** ale przytulny ośrodek wypoczynkowy nad jeziorkiem :)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #685 dnia: 1 Marca 2009, 21:52 »
My rowniez oraganizujemy wszystko na odleglosc, jak narazie nie mamy problemow ale najbardziej obawiam sie wyboru sukni i ewentualnego wypozyczenia, bo przeciez jesli sie wypozycza suknie to trzeba byc na okolo 3 poprawkach a ja do Polski przyjade tylko kilka dni przed slubem ... no ale zobaczymy

.. Poza tym jedna z restauracji szczyci się z okradania weselnych posiłków - tak, tak - obsługa hurtowo wynosi jedzenie do swoich samochodów już w pierwszych godzinach wesela. Zabierają nawet ciasta które para młoda organizuje we własnym zakresie.

Bardzo przykra sprawa... Wiem, ze w Nordzie i Dworku Hetmanskim jest monitoring i nagrywane jest cale wesela, tak na wszelki wypadek... gdyby cos sie wydarzylo...

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #686 dnia: 1 Marca 2009, 22:01 »
Czasami lepiej chuchać na zimne i stosowac się do zasady ograniczonego zaufania nie tylko na drodze :) Nad jeziorkiem to bomba! Najważniejsze, żeby było wystarczająco miesjca i wrazie co, chociaz na pewno żadnej z nas to nie czeka, zeby deszcz nikom na głowę nie kapał, to będzie dobrze! U nas z Nordem wyszło trochę przez przypadek, ale póki co jestem zadowolona. Tak swoją droga to Szczecin rzeczywiście bardzo aktywny.

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #687 dnia: 1 Marca 2009, 22:15 »
Szczecin baaardzo aktywny  ;)

Ja ostatnio slyszalam o weselu gdzie Pan Mlody pobil sie ze swoim ojcem :):):) co ten alkohol z ludzmi robi :) Ale  na naszych weselach wszystko bedzie w porzadku  ;D

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #688 dnia: 1 Marca 2009, 22:19 »
wiecie.. Szczecin większe miasto. Olsztyn mimo że miasto wojewódzkie, jest bardzo mały. Kiepski wybór w restauracjach - zwłaszcza tych co pomieszczą więcej niż 80 osób. Każda restauracja w mieście - taka co byliśmy zainteresowani - twierdziła że poprawin nam nie zrobi. Ewentualnie obiad niedzielny za dodatkową opłatą (koszt połowy wesela) na 2 godzinki. Tak więc niestety - zero konkurencji... Dlatego stwierdziliśmy że chcemy poza miastem - gdzie oferują nocleg i poprawiny :) a że jeziorko ok 200 metrów od ośrodka to weselnicy chyba zjadą się kilka dni przed - już się zapowiadają z planami :)

No szczecin to tu na forum króluje :) nie wiem z czego to wynika... ? :)

Dworek i Nord piękne miejsca :) takie z gustem urządzone, Nord taka klasyka nowoczesnej elegancji a Dworek w większym że tak powiem "przepychu". Na zdjęciach wyglądają cudnie oba lokale!

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #689 dnia: 1 Marca 2009, 22:22 »
Manx , co do względów finansowych i mieszkania to u nas razem właśnie jest taniej , bo oboje właśnie kończymy wyjazdowe studia i w ten sposób utrzymujemy jedno dodatkowe gospodarstwo domowe :) Miałam wątpliwości, że teraz po slubie to wiele się nie zmieni, ale nie żałuje. Co najwyżej trochę zazdroszcze radości wspólnego zamieszkania  ;) No i dzięki za lokalowe komplementy, rzeczywiście miejsca są gustowne i ciesza oko.