Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...  (Przeczytany 777327 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline manx
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21 sierpnia 2010
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...
« Odpowiedź #930 dnia: 20 Marca 2009, 10:15 »
no ba :) dla mnie to tez jest krępujące
jako gość na weselu często się czułam nieswojo, ale ostatnio albo się przyzwyczaiłam i nie zwracałam uwagi, albo kamerzyści stali się bardziej niewidoczni i dyskretni i nie wciskali kamery między oczy :) z resztą myślę że z perspektywy pary młodej kamerzysta jest inaczej odbierany... myślę że co najmniej przez kilka godzin po ślubie para młoda jest w takim "amoku" ze nie zauważa kamery.
Poza tym przed ślubem poznajecie kamerzystę, jest kilka spotkań żeby ustalić szczegóły - a ci potrafią się zaprzyjaźnić na tyle, że w dniu ślubu nie odczuwacie że jest z wami obca osoba

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #931 dnia: 20 Marca 2009, 13:29 »
Dla mnie kamerzysta to też zmora.. My z moim PM nie chcemy mieć kamerzysty, ale teściowie się upierają.. ::)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #932 dnia: 20 Marca 2009, 14:51 »
albo kamerzyści stali się bardziej niewidoczni i dyskretni i nie wciskali kamery między oczy :)

popieram, obecnie kamerzysci maja przede wszystkim mniejsze kamery, wiec nie rzucaja sie az tak w oczy. Pamietam jak na mojej studniowce (ojejku to bylo czyba 100 lat tem u ;) ) nasz kamerzysta mial taka ogomna i ciezka kamere z ostrym swiatlem. Porazka!

Nasz kamerzysta mowil nam ze obecnie jak jest ciemno na sali to oni juz nie musza stosowac swiatla, ktore czesto krepuje gosci, bo kamera potrafi dopasowac swiatlo do obrazu. Nie wiem jak to sie dzieje, ale moim zdaniem to ogromy plus  ;D

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #933 dnia: 20 Marca 2009, 15:05 »
ja bylam w zeszlym roku na weselu gdzie kamerzysta latał z wielka lapa, okropienstwo. wlasnie to mnie najbardziej zrazilo wrrrr
ale jednak przekonałam sie, mamy kamerzyst. ale z gory zakładam - nic za wszelka cene!! mam go nie widziec podczas mszy, pierwszego tanca i błogosławienstwa. to ma byc pamiatka a nie koszmar dnia slubu
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Agii_87

• użytkownik
  • **
  • Otworzyłeś moje serce i uratowałeś moją duszę :*
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #934 dnia: 20 Marca 2009, 15:11 »
dawno mnie tu nie było i miałam co nadrabiać, ale sie udało :)

co do kamerzysty to My zdecydowalismy ze jednak nie chcemy,wlasnie ze wzgledu na to, ze to nas peszy ,a jak wiadomo to my bedziemy w centrum uwagi. Postawiliśmy na profescjonalnego fotografa. Bardzo lubimy oboje wracać do starych zdjęć i kasa na pewno nie pójdzie na marne.

Z reszta może sie znajdzie ktoś w rodzinie kto będzie kamerował najważniejsze momenty takie jak kościół czy oczepiny,żeby mieć pamiątkę z zabaw, na dzisiejszy dzień ustaliliśmy ze kamerzysty nie będzie, ale nie mowie ze zdania nie zmienimy.

aaa miałam napisać ,jak będziemy po spotkaniu naszych rodziców i tak właśnie sie stało. Rodzice sie poznali i wydaje nam sie ze bardzo sie polubili. Na początku chcieliśmy żeby to spotkanie odbyło sie gdzieś w restauracji na neutralnych gruncie ale ostatecznie spotkani  było u mnie. Myślę ze to była dobra decyzja. cisza spokój...
Wiec jeśli jeszcze takie spotkanie przed wami to naprawdę polecam spotkanie tradycyjne u przyszłej pani młodej :)

miłego weekendu :)

Offline margeritta

• forumowicz
  • data ślubu: 19 czerwca 2010
« Odpowiedź #935 dnia: 20 Marca 2009, 15:51 »
angii - super że spotkanie rodzin się udało  :)

url=http://slub-wesele.pl/suwaczki][/url]

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #936 dnia: 20 Marca 2009, 16:52 »
ja bylam w zeszlym roku na weselu gdzie kamerzysta latał z wielka lapa, okropienstwo. wlasnie to mnie najbardziej zrazilo wrrrr

ja rowniez uwazam ze to jest najgorsze co moze byc, ja bylam w zeszlym roku na weselu gdzie kolega Pary Mlodej za kazdym razem jak chcial zrobic im zdjecie to zapalal swiatlo (na dworze bylo juz ciemno) na calej sali!!! Wyobrazacie to sobie ludzie tancza, fajnie sie bawia w przyjemnej atmosferze,przyciemnione swiatla na parkiecie a ten  koles regularnie co okolo pl godziny zapalal swiatlo na kilka minut - PORAZKA! nawet nie wiem czy ktos mu zwrocil uwage  ???

Agii - super ze rodzice sie polubili!

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #937 dnia: 20 Marca 2009, 20:01 »
Agii to musiał byc stres, tym fajniej że się udało. Nasi rodzice się już znali przed zaręczynamo, ale tak bardzo oficjalnie i tylko na dzień dobry. Po naszych naszych zaręczynach odbyly sie oficjalne u mnie w domu i było bardzo miło i dużo swobodniej niz się obawiałam. Teraz po miesiącu przygotowań rodzice są juz na ty i sie kontaktują bez naszego pośrednictwa, czy inicjatywy co mnie bardzo cieszy

Co do filmu to staneło na tym, że poszukamy z N. kamerzysty i jeżeli produkt i sposób pracy któregoś nam podpasuje to o nim pomyślimy, bo moi rodzice by bardzo chcieli ja jestem w sumie obojętna z lekkim przechyłem na tak, to co mnie zniechęca to własnie że beda przeszkadzac i wchodzic w kadr fotografowi a tego ze zdjecia sa dla mnie ważniejsze akurat jestem pewan :)

Offline margeritta

• forumowicz
« Odpowiedź #938 dnia: 20 Marca 2009, 22:55 »
Ja myślę, że trzeba mieć nadzieję, że jeżeli trafimy na profesjonalnego kamerzystę to będzie to taka osoba, która nie będzie nam i gościom przeszkadzać czego sobie i Wam wszystkim życzę.  :D

Offline margeritta

• forumowicz
« Odpowiedź #939 dnia: 21 Marca 2009, 19:31 »
Trochę z innej beczki. Byłam dziś zrobić wstępne rozeznanie w salonach z sukniami i nie ma nic co by mi się podobało  :( Znalazłam tylko jedna sukienkę wzbliżona krojem do mojej wymarzonej. Jedyny plus to to że okazało się że w takim fasonie jest mi dobrze więc nie musze zmieniać koncepcji sukienki. Najwyżej będę szyć...

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #940 dnia: 22 Marca 2009, 09:05 »
margeritta - masz jeszcze ponad rok na znalezienie swojej sukni i myślę że jak już będzie konkretne polowanie na kiecę, to znajdziesz swoją wymarzoną!

Offline margeritta

• forumowicz
« Odpowiedź #941 dnia: 22 Marca 2009, 12:24 »
Też mam taką nadzieję...

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #942 dnia: 22 Marca 2009, 18:37 »
a ja tak z innej beczki:) Powiedzcie chodzicie tak po salonach to moze poradzicie mi gdzie się wybrać szukać sukni dla mnie jako świadkowej.. ???

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #943 dnia: 22 Marca 2009, 19:48 »
Wszystko zależy od tego, jaki styl preferujesz :) W sławetnym szczecińskim galaxy są przynajmniej trzy sklepy warte na ta okazje polecenia. Na parterze jest jeden sklep cały z sukniami wieczorowymi, niestety nie pamiętam nazwy. Jest też Mango, które mi sobiście bardzo odpowiada na takie okazje. Jest jeszcze jeden taki na pierwszym piętrze, sprzedaja w nim tez buty i torebki, jest tak na roku. No i w Fali jest mnóstwo sukienek wieczorowych. Tak jak sama napisałaś, często w salonach z sukniami slubnymi sa też wieczorowe. Powodzenia w poszukiwaniach :) A kiedy będziesz świadkową?

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #944 dnia: 22 Marca 2009, 22:58 »
kivi - jestem z innego miasta więc nie podpowiem konkretnego sklepu, jednak mam do dodania swoje 3 grosze :)  Jako świadkowa powinnaś mieć sukienkę która nie powtórzy się u żadnej innej babeczki na weselu. Ja miałam przypadek już na 2 weselach, że sukienka kupiona w markowym sklepie okazała się nie tylko moją upatrzoną, ale również kogoś innego :) hehe myślę więc że najlepiej poszukać sklepu który specjalizuje się w sukniach wieczorowych i ma od razu krawca do ewentualnych przeróbek lub dopasowania do figury. A jeśli masz zaufaną krawcową to wal do niej z modelem sukienki jaka ci podrasowała w sklepie i szyj na miarę. Mogłabyś wtedy coś uszyć pod kątek kiecy na poprawiny... - ja tak czasem mam że jak mi się coś spodoba to i przez 2 lata mi sie nie znudzi

Ale to moje zdanie a Ty i tak zrobisz jak uważasz :)

Offline margeritta

• forumowicz
« Odpowiedź #945 dnia: 23 Marca 2009, 08:11 »
Według mnie sukienka świadkowej powinna być elegancka ale nazwijmy to skromna. Byłam na jednym weselu gdzie świadkowa trochę za bardzo wczuła się w rolę i miała taką balową sukienkę, a panna młoda preferowała styl bardzije skromny i to się trochę ze sobą gryzło. Ta świadkowa wyglądała trochę jak z innej bajki...

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #946 dnia: 23 Marca 2009, 08:58 »
swiadkowa zazwyczaj zna gust panny mlodej i moze do sukienki panny mlodej wybrac swoja sukienke, w ktorej dobrze sie czuje i pasuje do uroczystosci. Ja widzialam na plytce z jednego wesela ze swiadkowa zalozyla sobie kreomowa kiecke ( ecru) i to byl koszmar!! Biel i wszelkie jej odmiany tylko i wylacznie dla panny mlodej :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #947 dnia: 23 Marca 2009, 09:32 »
Ecru nie jest odmianą bieli ;)

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #948 dnia: 23 Marca 2009, 09:35 »
masz racje, co niezmienia faktu iz ten kolor takze nie pasuje swiadkowej:)

Offline epata

• forumowicz
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #949 dnia: 23 Marca 2009, 09:42 »
zgadzam się z Ajką. Ani biel ani Ecru to kolory zarezerwowane wyłącznie dla Pani Młodej. Też widziałam nagranie gdzie świadkowa miała sukienkę ecru - barzdo jasną, a co gorsza chyba bardziej podobała się kamerzyście od pani młodej bo większości to ją kręcił  :ckm:

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #950 dnia: 23 Marca 2009, 11:15 »
oj kamerzysta sie nie spisal  >:(

Kivi - ja popieram Malavi ze warto wybrac sie do Fali, polecam rowniez Tobruk. Wiem z doswiadczenia ze mozna tam spotkac bardzo ladne sukienki ale w zdecydowanie nizszych cenach niz w Galaxy. 

Ja bylam na weselu gdzie swiadkowa miala garsonke w kolorze ciemnego ecru i wygladala bardzo ladnie i odpwiednio, moim zdaniem to zalezy od charakteru stroju.

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #951 dnia: 23 Marca 2009, 12:37 »
Tak jak piszecie, wiele zależy od tego jak będzie ubrana Młoda :) Reszta jest inwencja świadkowej i dogadania tego z główna gwiazdą wieczoru.

Offline margeritta

• forumowicz
« Odpowiedź #952 dnia: 23 Marca 2009, 19:56 »
epata napisała:
o gorsza chyba bardziej podobała się kamerzyście od pani młodej bo większości to ją kręcił

Może pomylił ją z Młodą???  ;D

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #953 dnia: 23 Marca 2009, 20:17 »
To dopiero by było fatalne. chociaż podobno zdaża się to nawet gościom jak jakaś Pani za bardzo zaszaleje z kreacją :)

Offline margeritta

• forumowicz
« Odpowiedź #954 dnia: 24 Marca 2009, 07:23 »
Pewnie że się zdarza. W zeszłym roku jak byliśmy na weselu u znajomych to dziewczyna miała białą sukienkę w czarne wzroki. Ale i tak według mnie za dużo tam było białego... Inna znowu miała obcisłą srebrną a figurę - cóż łagodnie mówiąc była duża. Ale wszytsko kwestia gustu, choć według mnie są pewne granice...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #955 dnia: 24 Marca 2009, 08:57 »
Kolor sukienki czy też stroju świadkowej powinien być uzgodniony z Młodą - moim zdaniem to wystarczy. To Panna Młoda ma się czuć dobrze w towarzystwie swojej świadkowej i to ona powinna mieć prawo głosu w sprawie stroju, kolor nie ma większego znaczenia, jeśli wszystko pięknie się zgra.

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #956 dnia: 24 Marca 2009, 14:22 »
Maja  - Popieram :)

Kivi - wybierasz sie na poszukiwania sukni niedlugo? jesli tak to daj prosze znac  ;D

Offline Anusia86

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #957 dnia: 24 Marca 2009, 15:37 »
Witam Was wszystkie :)!!
Chciałabym się dołączyć do tego wątku.  Nasz Ślub odbędzie się w Szczecinie 07. 08. 2010 czyli za dokładnie 501 dni:) Jeśli chodzi o załatwianie spraw to mamy już salę,fotografa, kamerzystę i muzykę - czyli to na czym mi najbardziej zależało,reszta może poczekać.  Wszystkie sprawy załatwiamy niestety na odległość,ponieważ na razie mieszkamy w Warszawie.
Pozdrawiam serdecznie:)

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #958 dnia: 24 Marca 2009, 15:50 »
Witamy Anusia86!!!

Witamy kolejna szczecińską i odległościową Pannę Młodą  :hello:

Gratuluje dopięcia wszystkich najważniejszych spraw i  koniecznie napisz na kogo się zdecydowaliście, jeśli chodzi sale, fotografa, kamerzyste i muzykę :)

Offline Anusia86

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #959 dnia: 24 Marca 2009, 16:17 »
malavi
Jeśli chodzi o załatwianie spraw to całkowicie odetchnę jak podpiszemy umowę na razie wszystko jest "dogadane" i terminy są zarezerwowane i po świętach mamy przyjechać,żeby spisać umowy. Jeśli chodzi o sale to wybraliśmy  Villa Astoria,jeśli o fotografa to MS Studio,kamerzysta MJB, a zespół Savio.  Jeśli chodzi o sukienkę, to od roku mam już upatrzoną-ale na razie widziałam ją tylko w internecie,nawet nie wiem ile kosztuje i czy będzie mi w niej dobrze,ale będę szukać tylko takiej-bo się uparłam:P:)-mam zamiar wybrać się do Szczecina w poszukiwaniu takiej w wakacje,bo teraz nie mamy jak przyjechać do Szczecina.