Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...  (Przeczytany 784397 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...
« Odpowiedź #1320 dnia: 18 Maja 2009, 19:15 »
Werka 23 - za rok nasz wielki dzień :) Za rok 15 maja staniemy na ślubnym kobiercu w kościele i będziemy się bawić do rana na naszych weselach :)

nio trosze późno ale dzis tez możemy opić  :pijaki: :pijaki: hehe aniu dzis mamy juz mniej niz rok  ;D ;D
a nie długo u was beda imprezki  ;) ;)

dziewczyny, nio ja juz nie moge sie doczekać hehe oj oby szyblo zleciało a po majówkach czas na was...  czerwcówki i lipcówkie i serpniówki.... posypiemy sie wszystkie  :D :D

ja moge porozmawiac hm.... najwiecej to z moim michałem nio i moja mama... siostra niestety w anglii i przyjaciółkami  ;) ;) wiec jakieś grono jest ale przede wszystkim z foremkami w odliczanku ;D ;D oj... foremki sa nie zastapione    :-* :-* :-*
aniu buuu.... jestem w szoku... cos juz czytałam u ciebie w pogaduchach o tym... bidulko  :przytul: :przytul: z nami pozesz pogadac  ;) ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1321 dnia: 18 Maja 2009, 19:17 »
ach zapomniałam dodać.... iwonja sliczne suknie wkleiłaś.... mnie sie marzy jak ta pierwsza  :Serduszka:

Offline Acia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 7.08.2010
« Odpowiedź #1322 dnia: 18 Maja 2009, 23:01 »
Coś wiem o tym jak to jest kiedy najlepsza przyjaciółka bierze ślub w tym samym czasie. W moim i mojej koleżanki przypadku też tak było. Było, bo już teraz tylko ja w przyszłym roku ślub biorę. Mimo że przyjaciółka była po zaręczynach, zarezerwowana była sala, orkiestra itd. to ich związek rozpadł się kilka tygodni temu... Po ośmiu latach bycia razem... I teraz tak mi jakoś też smutno przy niej o tym mówić i w ogólne głupia sprawa...

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #1323 dnia: 18 Maja 2009, 23:11 »
o rany jaka hisotria :) szkoda przyjaciólki, na pewno musi jej byc ciężko.
Ja moja zamęczam, mimo że slubu nie bierze, mojego N. też, bo bierze i to ze mną, ale staram się być dla nich łaskawa. Nawet nie myślałam, że to całe ślubne zamieszanie mnie tak wciągnie. Dobrze, ż ejest forum, to mają trochę ulgi :)

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #1324 dnia: 19 Maja 2009, 08:10 »
A ja nikogo nie zamęczam. Mój Luby bierze czynny udział w przygotowaniach, więc na bieżąco wymieniamy się poglądami i spostrzeżeniami, z reszta on też często zagląda na to forum, ale chyba nie odważył się jeszcze niczego napisać.
A moja przyjaciółkę próbowałam oszczędzać, ale ona sama mnie wypytuje o najdrobniejsze szczegóły. Tak więc mogę się spokojnie wygadać, podzielić rozterkami i nikt z tego powodu nie jest poszkodowany ;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1325 dnia: 19 Maja 2009, 10:37 »
Noo dobrze, że jest jeszcze mój Ukochany!
Podobnie jak u Ciebie Zabawex, wszystko ustalamy wspólnie i bardzo lubimy pogaworzyć sobie o naszym Najpiękniejszym Dniu ;D
No i jest jeszcze moja Mamusia :) wiadomo... ;)
Pozdrowionka :-*

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #1326 dnia: 19 Maja 2009, 10:39 »
Nie no dziewczyny :) my też wszystko ustalamy wspólnie, tyle że wsyzstko juz ustalone a mi szał weselny nie przechodzi  ;)
z całą stanowczościa stwierdzam, że jest on o niebo lepszy niż sprzątanie na wymówkę, że sie pisać mgr nie może!

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #1327 dnia: 19 Maja 2009, 11:30 »
Aagatkaa przypadkowo odkryłam, że znam Twojego narzeczonego. Chodziliśmy do tej samej podstawówki. Ale ten świat jest mały. Pozdrawiam Was serdecznie.

Offline mariposa221

• bywalec
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #1328 dnia: 19 Maja 2009, 12:35 »
Ja dziewczyny mimo, że to jeszcze tyle czasu do ślubu, to ostatnio całkiem przypadkowo oczywiście :)
Nie mogąc się powstrzymać weszłam do sklepu z artykułami ślubnymi i kupiłam piękny komplet ozdób na samochód, dobrze że byłam z mamą, to mnie powstrzymała od dalszych zakupów, no bo jednak wszystko trzeba starannie przemyśleć. Później w domu wpatrywałam się w niego jeszcze jakaś godzina...
Jutro idę poszukać sukienki na ślub mojej koleżanki i przy okazji pozaglądam do salonów i się rozejrzę, ale mierzyć raczej nie będę.
Ja ostatnio staram się ograniczać w mówieniu o ślubie, choć oczywiście przychodzi mi to z trudnością :)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #1329 dnia: 19 Maja 2009, 12:51 »
mariposa221 podziwiam Cię. Ja bym się bała, że później spodoba mi się coś innego ;)

Offline iwonja
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1330 dnia: 19 Maja 2009, 13:37 »
ja chyba już przeszłam faze mocnego wkręcenia w wesele... ;)  trochę jestem ograniczona bo przebywam za granicą... :(

pozostało jak na razie na znalezieniu i zaklepaniu miejsca na ślub i wesele,

zarezerwowaniu dj - wodzirejów,

mam namiar na niedrogiego fotografa ale to wymaga jeszcze potwierdzenia,

za kamerzystą będe się rozglądać jak wróce we wrześniu bo tak na odległość ciężko to załatwić...

no i mam to forum na którym ciągle siedzę, przeglądam wasze przygotowania i relacje ze ślubów...

a z moim P. nie rozmiawiamy tak wiele o ślubie... moze jak przyjdzie na to czas w Polsce, napewno bedziemy razem wszystko konsultować i organizować - choć pewnie ja tu będę dowodzić :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1331 dnia: 19 Maja 2009, 15:53 »
Zabawex pozdrawiamy Cię również bardzo gorąco!! :)
...a świat rzeczywiście mały... ;)

Offline honey2802
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.05.2010
« Odpowiedź #1332 dnia: 23 Maja 2009, 22:05 »
Witam wszystkie przyszłe Panny Młode:) Pozwolicie, że się przyłączę??? Ja również wychodzę za mąż w 2010. . .  dokładnie 1 maja:) Do "naszego dnia" jeszcze prawie rok a ja już się nie mogę doczekać:/

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
« Odpowiedź #1333 dnia: 24 Maja 2009, 08:34 »
Witaj honey2802 :)
Chyba każda z nas nie może się doczekac :)

Offline Acia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1334 dnia: 24 Maja 2009, 08:38 »
Witaj honey2802 :hello: Prosimy więcej szczególów dotyczących ślubu.
Chyba tak jak każdy w tym wątku nie możesz doczekć się swojego ślubu. Pociesz się tym, że ty masz mniej niż rok, a są tacy którzy mają jeszcze grubo pond rok... dokładnie 440 dni... ehhhh

Offline honey2802
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.05.2010
« Odpowiedź #1335 dnia: 24 Maja 2009, 08:54 »
Ja jak na razie mam załatwioną salę, zespół i kamerzystę. . .  Ale nie wiem jeszcze gdzie będę brała ślub:/ U mnie w parafii ksiądz życzy sobie za to 800 zł. . .  Wydaje mi się, że to lekkie przegięcie:/ co o tym sądzicie???

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #1336 dnia: 24 Maja 2009, 10:22 »
witaj honey2802!!!

no ja też mylę, że to sporo za dużo, jeżeli nie jesteście mocno zżyci z Twoim koścołem to poszukajci innej prafii :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1337 dnia: 24 Maja 2009, 15:38 »
Hej Honey witaj na forum! :-*
A skąd dokładnie jesteś?

Co do księdza, to powiem Ci, że my zamierzamy dać 1000zł...
Nie wiemy ile życzy sobie ksiądz, ale my chcemy tyle ofiarować ;)

Miłych przygotowań!
Pozdrawiam :)

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1338 dnia: 24 Maja 2009, 19:55 »
i ja witam kolejna majóweczke  :hello: :hello: jestesmy mniej wiecej na podobnym etapie  ;D ;D

Offline mariposa221

• bywalec
« Odpowiedź #1339 dnia: 24 Maja 2009, 20:03 »
Ja również witam :)
Ja także nie mam jeszcze ustalonego Kościoła i wciąż brak zespołu, ale mam nadzieję, że pod koniec tego tygodnia coś więcej będzie wiadomo.

Offline Acia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1340 dnia: 24 Maja 2009, 21:31 »
Co do zapłaty księdzu to z tego co wiem u nas większość daje ok. 400 zł za udzielenie ślubu i my też tyle zamierzamy na dzień dzisiejszy dać, albo ewentualnie 500 zł.

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #1341 dnia: 25 Maja 2009, 09:12 »
Witaj Honey! Fajnie, że jest nas coraz więcej :)

Co do kwestii ofiary za ślub, to sformułowanie "ksiądz sobie życzy" moim zdaniem jest grubym przegięciem. Ksiądz nie ma prawa sobie życzyć. To jest ofiara na kościół i każdy daje tyle ile uważa za słuszne i na ile go stać, tak żeby we własnym sumieniu być wobec siebie w porządku.
Ja nawet nie zamierzam pytać księdza za ile mi udzieli ślubu. Dam w kopercie tyle ile dam, a jak mi powie, że za mało to chyba doniosę na niego do Kurii. Taka zołza jestem ;) Ale widzę że co poniektórym to się nie powiem w czym przewraca. Ślubowali życie w ubóstwie, a kombinują gdzie tu jak najwięcej kasy wyciągnąć.
Zgadzam się również ze stwierdzeniem, że ludzie grube pieniądze na na wesele wydają, a na ślubie oszczędzają. Dlatego uważam, że każdy to we własnym sumieniu powinien rozstrzygnąć.

Wszelkim cennikom w kościele mówię stanowcze NIE!!

Offline Anusia86

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #1342 dnia: 25 Maja 2009, 09:19 »
Witaj Honey :hello:
Zabawexw 100% się z Tobą zgadzam:)

Offline santse
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1343 dnia: 25 Maja 2009, 11:04 »
Cześć dziewczyny

a czy ja tez moge sie do waszego grona dołączyć? Jestem Kasia chleliśmy wziąć slub w sierpniu 2010 ale nic jeszcze nie mamy oj. . .  to daleko jestem za wami w przygotowaniach

a co do wypowiedzi zabawex popieram ta mysl całkowicie jednak jest małe ale. . .  to fakt, ze ludzie robia huczne wesela ale często nawet zapożyczają się aby ten ich dzień był wyjatkowy to nie znaczy, że kościół ma ma tym zerować. . .  Zresztą inne instytucje jak hotele, cukiernie, zespoły mają swoje cenniki (co jest zupełnie normalne) którym musimy sie podporządkować ale kościół takowych nie powinien prowadzić - uważam to za wynaturzenie idei kościoła. . .  Uważam , ze śluby nawet powinny być dawane za darmo  :protestuje: Ksiądz to jedno ale inne opłaty zwiazane ze slubem w kosciele to po prostu czysty interes na młodych.  Hm. . .  zastanawiam sie tylko dlaczego jest taka zozbieznośc międy slubem w kosciele a slubem cywilnym. . .  nio kościół ślubuje ubóstwo a "wysysa" więcej pioeniędzy niz państwo  ::)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #1344 dnia: 25 Maja 2009, 11:37 »
Witaj santse w gronie zniecierpliwionych. Skoro jeszcze nie ruszyliście z przygotowaniami to nie ma co czekać, trzeba się wziąć do roboty ;)

Pochwale się że my póki co mamy już sale i dj-a. Wybraliśmy też fotografa, myślę że w tym tygodniu podpiszemy umowę. Mocno zastanawiamy się teraz nad wyborem kamerzysty. Chcielibyśmy dobrego a niedrogiego  :hahahaha:  Dobre, sama się uśmiałam z tego co napisałam. Każdy by takiego chciał.

A wy macie już wybranych kamerzystów? Czy się kierowałyście/liście przy wyborze? Może kogoś bardzo polecacie?

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #1345 dnia: 25 Maja 2009, 11:45 »
witaj santse!!!
 :hello:

my mamy wahania co do kamerzysty, czy go w ogóle brać, ja myślałam że chcę, ale jak ostatnio obejrzałam nagranie z wesela rodzinnego to doszłam do wniosku, że nie potrzebuje jednak, mój N. na pewno nie chce, więc o ile rodzice się nie zdecydują to nie będziemy mieli kamerzysty

mamy tez propozycję od znajomego, operatora kamery z TV, że nagra nam film z kościoła i kawałka wesela muzyką, tak  krótki czysto pamiątkowy, i nad tym się tez zastanawiamy

podobno Dziedzic robi najlepsze, ale ten co obejrzałam był właśnie od nich ich co najmnije nie zachywcał

Offline mariposa221

• bywalec
« Odpowiedź #1346 dnia: 25 Maja 2009, 12:25 »
Witaj Santse :)
My w tym tygodniu możemy wybierzemy w końcu zespół. pozostaje jeszcze kwestia koscioła i tu też mamy małe problemy. Jesli chodzi o kamerzystę wybralismy właśnie Dziedzica. Czy słusznie i było warto okaże się dopiero, jak odbierzemy film. Ogólnie cięzko znaleźć kogoś kto robi ciekawe i nieszablonowe filmy, większość kamerzystów leci jednak z jakiegoś szablonu. To co mi akurat podoba się w filmach Dziedzica to, to że są dość krótkie a przez to dynamiczne i nie ziewasz z nudów, trwają jakoś 1:30h a dużo kamerzystów kręci filmy po 3-4 godzinne. Jednak najważniejsze było dla mnie poznanie osobiście kamerzysty, jego podejście do tego, co robi, widać, że się tym pasjonuje i chce żeby film był dobrze zmontowany, dlatego się dość długo na niego czeka.

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #1347 dnia: 25 Maja 2009, 12:48 »
Przyznam, że Dziedzic tez zwrócił moja uwagę. Chyba wszystkie szukamy jakiś oryginalnych rozwiązań w montażu filmu z wesela. W końcu to my będziemy go oglądać najwięcej razy :)
Ehhhh... powiem Wam, ze duży mam z tym problem. To co można obejrzeć na stronach internetowych większości firm mnie nie zachwyca. A wręcz przeciwnie. Nóż mi się w kieszeni otwiera,  :nerwus: jak widzę te klipy na zwolnionym tempie do jakiejś ckliwej ballady. Jeden gość to nawet przesadził, bo jako podkład dał utwór śpiewany przez kobietę. Bardzo romantyczny, w refrenie dużo o miłości, ale jak się dobrze w tekst słuchać to ona śpiewa o tym jaka głupia była, że tak mocno kochała tego faceta :|| Jak mi kamerzysta taki numer zrobi to mu chyba serce łyżeczka wydłubie.
Wybaczcie te nerwy, ale już tyle tych klipów widziałam, że zaczynam chyba świrować  :mdleje:

Offline kezza

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #1348 dnia: 25 Maja 2009, 13:01 »
Jak moglam nie zauwazyc tego watku :)

Ja na chwile obecna mam sale, orkiestre, wodke, obraczki ;) Calkiem niezle co?
Do zalatwienia przed wakacjami -  kamerzysta i fotograf

Reszta po urlopie tak od wrzesnia.
Małżeństwo, jak każda sztuka, nie może się obejść bez scen. 
                                                             — Jerzy Jurandot

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #1349 dnia: 25 Maja 2009, 13:04 »
Wódka i obrączki? No to jesteś do przodu w porównaniu z resztą :) Dziewczyny gonimy kezza  :auto: