Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...  (Przeczytany 777763 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agneska21

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...
« Odpowiedź #720 dnia: 3 Marca 2009, 18:48 »
niespodzianki cd.;)

Czemu takie  miniaturki zdjec mi wychodza???Chyba biore zly link z imageshack, co??

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #721 dnia: 3 Marca 2009, 18:53 »
agneska21 czy mi się wydaje, czu na stoliku leży pudełeczku jakby z pierścionkiem?

Offline agneska21

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #722 dnia: 3 Marca 2009, 18:59 »
hehe tak lezy pudeleczko, ale z ... kolczykami ;D Chociaz drugi pierscionek zareczynowy tez pewnie bylby fajny :D
Z napisem na drzwiach tez bardzo oryginalnie, ale mieszkamy w wynajetym mieszkaniu, wiec musimy sie ograniczac :P

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #723 dnia: 3 Marca 2009, 19:06 »
No to juz masz zestawik! Ja zabroniłam N. to zmazać, a oprócz napisu sa jeszcze rysuneczki i teraz się wstydzi jak ktos do nas przychodzi :)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #724 dnia: 3 Marca 2009, 20:32 »
:) dzięki dziewczyny :) poprawiłyście mi humor i już wiem, że nadal będę polować na tą wymarzoną sukienkę :) w zasadzie jest kilka, które mi się podobają. Wszystkie o tym samym fasonie :):):) a więc jeżeli tylko będzie mi dobrze w tym kroju to sukienka będzie wyglądać mniej więcej tak :

http://www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/12?osCsid=6c54bd44f11b7fdebb1787e8088eaf45 tylko bez trenu

albo taka

http://www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/109?osCsid=6c54bd44f11b7fdebb1787e8088eaf45

a ta jest najpiękniejsza bo na tiulu są kryształki i wydaje się być szerooooka :D:D z tym że dekolt wzięłabym z tej pierwszej  ;D ;D ;D :
http://www.lisaferrera.pl/popup_image.php/pID/99?osCsid=6c54bd44f11b7fdebb1787e8088eaf45

ja mam manie na punkcie księżniczek :):) od dziecka interesowałam się tylko bajkami z księżniczkami :) a od salonu z sukniami ślubnymi mama mnie odciągnąć nie mogła :):) chociaż był okres, że rybki mi się także podobały ale wydają się niepraktyczne tzn nie wygodne na wesele :) ja pewnie jeszcze w drodze do ołtarza bym orła wywinęła i goście mieliby ubaw  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

agneska21 jak fajnie, że takiego kreatywnego i romantycznego mężczyznę masz :) tylko pogratulować :) no i spóźnione :) WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!! SPEŁNIENIA MARZEŃ!!! I BAJECZNEGO WESELICHA !!! :)

Offline margeritta

• forumowicz
  • data ślubu: 19 czerwca 2010
« Odpowiedź #725 dnia: 3 Marca 2009, 21:32 »
nie udało mi się dodać obrazka.  :(   Jak to się robi???

url=http://slub-wesele.pl/suwaczki][/url]

Offline margeritta

• forumowicz
« Odpowiedź #726 dnia: 3 Marca 2009, 21:44 »

oki, udało się - właśnie coś w tym stylu

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #727 dnia: 3 Marca 2009, 21:59 »
Śliczne te Wasze suknie :) Oj chyba też muszę się zacząć rozglądać, jakoś mi suknie nie w głowie :P

PS praca mgr...

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #728 dnia: 3 Marca 2009, 22:12 »
No znam ten ból :) Czerwiec juz prawie, a tu puste kartki same!

Sukeinki sliczne! Karolla jeżeli jesteś księżniczkowa, to widziałam slicznie wyglądająca dziewczyne, która była zrobiona cos ala kopciuszek z disneya. Właśnie sukienka w tym stylu co twoje, długie białe rękawiczki, biała przepraska/opaska na głowie i tak księżniczkowo upięte włosy. wyglądało to genialnie. Zdjęcia, na których to widziałam to z galerii naszego fotografa (Andrzej Mielcarek) możesz sobie przejrzec może cię zainspiruje!

Offline manx
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21 sierpnia 2010
« Odpowiedź #729 dnia: 3 Marca 2009, 23:06 »
Bardzo ładne te wasze sukienki...  I mimo że KaroLLA K.J K.G - masz księżniczkę, to te co patrzyłam są w swojej formie skromne. Nawet dwie z wymienionych przez Ciebie podobały mi się już wcześniej - gdy miesiąc temu oglądałam sukienki w kataloguz koleżanką.
agneska21 - Twoją suknię pamiętam. To chyba jakaś "misska" ją nosila na wyborach w 2006 roku, choć nie jestem pewna czy dobry rok podałam (?)
margeritta - masz zbliżony styl do mojego :)

Jak chcecie zobaczyć suknie w fasonie KSIĘŻNICZKA w wersji "przepych" to zobaczcie sukienki projektantki, która nazywa się Oksana Mukha. Większość z nich jest przesadzona - dużo "nasranych" ozdób :) Zobaczyłam tylko kolekcję Royal i mnie zemdliło. Parę jest ładnych, nie powiem, ale niektóre....  :mdleje:

No znam ten ból :) Czerwiec juz prawie, a tu puste kartki same!
też jestem w tej sytuacji :)

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #730 dnia: 3 Marca 2009, 23:42 »
Manz te kiecki na prawde przegiente, ale widac ze komus sie podobaja skoro owstaja :) taki sie nam podwątek sukienkowy zrobił to i moja poki co naj wam pokaże

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #731 dnia: 3 Marca 2009, 23:47 »
Oczywiście Manx  :oops:

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #732 dnia: 3 Marca 2009, 23:55 »
Malavi!!!!!!! cudna twoja suknia! Szyk i elegancja!
widziałam podobną dla siebie, ale mam dość szerokie biodra (92-94cm) - że tak wyjaśnię:wąskie patrząc z boku, ale szerokie od przodu :( i boję się że taka opieta suknia będzie mnie poszerzac... ale nie dowiem się jak nie przymierzę :)

Offline agneska21

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #733 dnia: 4 Marca 2009, 00:14 »
Malavi sliczna ta sukienka...hmmm jaka to firma i nazwa??:) Jak moja mi nie podpauje to kto wie ;D

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #734 dnia: 4 Marca 2009, 00:53 »
No i to jest właśnie ten problem!!! znalazłam ja jakiś czas temu i wkleiłam sobie do folderku z sukienkami i nie podpisałam!!!
Sama dzisiaj próbowałam ja odnaleźć, ale nie mogę, coś mi chodzi po głowie, że to san patrick albo la sposa ale zeszła kolekcja. Szukajcie i ja tez będe może nam sie uda na spółke jedna kupić, to dopiero oszczędność! :)
Co do bioder, to myslę, że to jest taki krój, że o ile masz wcięcie w talii to biodra sa nawet wskazane  ;D

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #735 dnia: 4 Marca 2009, 11:33 »
Wasze suknie sa cudne!  Bardzo podobaja mi sie ksiezniczki, ale suknie Margeritty i Malavi tez sa piekne!

Jak chcecie zobaczyć suknie w fasonie KSIĘŻNICZKA w wersji "przepych" to zobaczcie sukienki projektantki, która nazywa się Oksana Mukha. Większość z nich jest przesadzona - dużo "nasranych" ozdób :) Zobaczyłam tylko kolekcję Royal i mnie zemdliło. Parę jest ładnych, nie powiem, ale niektóre....  :mdleje:

Rzeczywisce wiekszosc jej sukni jest zaprojektowana przepychem, ale jest wiele, moim zdaniem, naprawde cudnyhc modeli, przede wszystkim sa bardzo oryginalne. Chcialabym zobaczyc jak wygladaja na zywo.
Ladna jest kolekcja koktailowa.

Ja lubie kolekcje Urszuli  Mateji http://www.modaslubna.pl/salon/kolekcja.htm Piekne suknie!

Offline Iza464
  • forumowicz
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #736 dnia: 4 Marca 2009, 13:21 »
Oj mi też bardzo się podobają suknie Urszuli Mateji :)

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #737 dnia: 4 Marca 2009, 15:21 »
Malavi suknia jest cudowna.. o coś takiego chodzi:)

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #738 dnia: 4 Marca 2009, 17:06 »
Tak na prawde, to w ogóle suknie są śliczne, wszystkie bo są takie wyjątkowe i można je z czystym sumieniem raz w zyciu założyć, i na to jak sie je postrzega wpływa w dużym stopniu to w jakim dniu się je będzie miało na sobie

Jeszcze wam pokaza jaka jest moim zdaniem sliczna, ale niestety dla nieco smuklejszej, a przede wszystkim wyzszej dziewczyny

a do tego długi welon wukończony koronką :)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #739 dnia: 4 Marca 2009, 17:08 »
Malavi druga sukienka rowniez piekna!

Co prawda jestem w pracy, ale mialam chwilke  ;)  i posiedzialam na Allegro, przegladalam suknie - musze Wam powiedziec ze naprawde mozna znalezc cudne suknie za rozsadne cene. Wiele dziewczyn sprzedaje raz uzywane suknie za polowe ceny, dodajac buty welon itp

Oczywiscie do ceny trzeba doliczyc koszt dojazdu na przymiarke sukni (jesli jest daleko od naszego miesjca zamieszkania) ale mi sie wydaje ze czasami mozna cos ciekawego upolowac :)

Ja znalazlam suknie Urszuli Mateji ktora bardzo mi sie podoba model 640,  moj rozmiar, w Warszawie za super cene 1800zl - oczywiscie uwazam ze za wczesnie  na kupowanie sukni, ale w pazdzierniku/ listopadzie bede czesto przegladac Allegro :)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #740 dnia: 4 Marca 2009, 18:20 »
malavi ta sukienka, którą wkleiłaś jako pierwszą także mi się bardzo podoba. Oglądałam zdjęcia Twojego fotografa i chyba wiem o kim mówisz :) tak ta dziewczyna wyglądała słodko i prześlicznie. Tak skromnie a zarazem urzekająco:):) niestety mnie nie jest dobrze w takiej fryzurze :) jak się nauczę wklejać zdjęcia( puki co nie bardzo mam czas) to Wam wkleję jaka fryzura mi się podoba.

manx Co do mojego gustu to ja właśnie takie uwielbiam niby " księżniczka" bo taka szeroka a z drugiej strony musi być prosty, klasyczny krój

Odnośnie sukienek używanych to mam taki pomysł :):) co byście powiedziały na założenie wątku dla dziewczyn z roku 2009, w którym mogłyby wklejać swoje sukienki. Wtedy mogłybyśmy podpatrzeć i okazyjnie zakupić od forumki sukienkę. Tylko nie wiem co na to moderatorzy. Tzn nie wiem czy to jest legalne :)

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #741 dnia: 4 Marca 2009, 18:26 »
Odnośnie sukienek używanych to mam taki pomysł :):) co byście powiedziały na założenie wątku dla dziewczyn z roku 2009, w którym mogłyby wklejać swoje sukienki. Wtedy mogłybyśmy podpatrzeć i okazyjnie zakupić od forumki sukienkę. Tylko nie wiem co na to moderatorzy. Tzn nie wiem czy to jest legalne :)

jest juz wątek pt. Sprzedam. Tam dziewczyny wystawiają swoje kiecki

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #742 dnia: 4 Marca 2009, 18:54 »
Juz go przeglądałam i czasem na prawdę można fajne rzeczy dużo taniej kupić, polecam osobiście allegro, wpisac regionem i jak ktos ma 36-42 to na bank cos dla siebie znajdzie, zwłaszcza tak 36/38 większość salonowych sukienek, naprawde genialnych jest o połowe taniej, a były raz załozone i po czyszczeniu, ja osobiście bedę tak szukać

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #743 dnia: 4 Marca 2009, 19:06 »
ja już przeglądałam. Większość ładna ale nie w moim typie... Moja rozmiarówka jest często ale co z tego jak większość za krótkie, a tyle ile można je przedłużyć mnie nie "zbawia" :( Ale warto już od maja/ czerwca zacząć pilnie przeglądać allegro, gdyż od maja do września najwięcej będzie ślubów. niektóre dziewczyny już 2-3 tyg po ślubie mogą zacząć wystawiać sukienki do sprzedaży.

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #744 dnia: 4 Marca 2009, 20:12 »
To może zdecydujesz się na krótką :) Ja ma odwrotny problem bo czesto sa za długie, ale na szczęscie lubie obcasy i ostatnie wesele to 10cm razem z poprawinami przetańczyłam. Jak są dobre buty to da rade.

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #745 dnia: 4 Marca 2009, 20:38 »
hehe chodzi Ci o krótką do kolan? czy o niestandardowo krótką np ledwo sięgającą kostek sukienkę "księżniczkę"?? :D komicznie by to wyglądało. Wolę długą sukienkę. Ale jak tu przedłużyć sukienkę jak nie ma czasem z czego? :D hehe
Ja mam zawsze problem ze spodniami... bardzo zabawnie to wygląda jak sięgają do kostek :) choć w sumie nie jestem aż tak wysoka bo zaledwie 173 cm, ale nogi mam proporcjonalnie długie - czego niektórzy producenci nie uwzględniają :D bo są też osoby wysokie ale o krótszych nogach i dłuższym tułowiu i one nie maja problemów z brakującymi 5 centymetrami materiału :)

malavi - powiem Ci że jestes w dobrej sytuacji bo podwinąć sukienkę to nie problem i nie duży koszt. Choć te suknie co są zakończone koronkowym wzorem u dołu, to niektórych z nich nie da się skrócić... ale jak dasz radę w 10 cm obcasach to tym lepiej :)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #746 dnia: 4 Marca 2009, 21:09 »
Manx ja mam bardzo podobny problem ze spodniami , bardzo czesto sa za krotkie i mam juz obsesje na punkcie  spodni do gostek :( ale dlatego lubie sklep Dorothy Perkins bo tam sa spodnie w trzech dlugosciach :)

Jesli chodzi o suknie to jestem w miare dobrej sytuacji bo mam rozmiar 38, mam nadzieje, ze do slubu 36/38  ;) a z tego co sie rozgladalam to najwiecej uzywanych sukni jest wlasnie w takich rozmiarach i tak jak Malavi bede takich szukac

Ja czesto zagladam na watek kupie/sprzedam - mozna zorientowac sie w cenach, i co jest fajne ze czesto do uzywanych sukni dziewczyny daja gratis np halke, welon, bizuterie - mozna zaoszczedzic troszke pieniazkow  ;D

Offline margeritta

• forumowicz
« Odpowiedź #747 dnia: 4 Marca 2009, 21:18 »
JA dziś wracając do domu zaszłam do trzech salonów. Tylko w jednym widziałam sukienki które mniej więcej i to raczej mniej niż więcej wyglądałyby jak ta moja wymarzona. Ale w jednym salonie pani mnie pocieszyła, że szyją sukienki więc w razie czego jest i taka opcja.

Nigdy sobie nie wybaczę że na tych targach nie zapisałam nazwy firmy z której wystawiona była "moja sukienka idealna"  :( Obawiam się że już jej nie znajdę...

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #748 dnia: 4 Marca 2009, 21:30 »
oleandro - ja też mam rozmiar 36/38 i też tak jak Ty i Malavi widząc że takich rozmiarów na allegro jest dużo myślałam że bedę mieć duży wybór, ale jak zobaczyłam szczegółowe rozmiary - że sukienka o rozmiarze 36/38 jest na osobę 164 + 5 cm obcas, to zrzedła mi mina... bo nawet jak sukienka jest parę cm podłożona to i tak mi nie starczy bo  też chce obcas ok 4 cm bo lepiej mi się tańczy i ładniej chodzę w butach na obcasach :)

Rozmiar w przypadku sukienek ślubnych nie świadczy o ich długości, tylko o szerokości gorsetu i w biodrach. Zanim będziecie się fatygować na przymiarkę u kogoś, to poproście aby sprzedawczyni zmierzyła długość i ewentualne centymetry o jakie została sukienka skrócona i podłożona - że można ją z powrotem wydłużyć. Ale większość dziewczyn zamawia prosto od producenta na swój wzrost i wydłużyć można np max o 3 cm...

mam juz obsesje na punkcie  spodni do gostek :( ale dlatego lubie sklep Dorothy Perkins bo tam sa spodnie w trzech dlugosciach :)
nie znam... :(

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #749 dnia: 4 Marca 2009, 22:44 »
Manx sklep Dorothy Perkins jest w Anglii, kiedys byly w Polsce ale chyba zlikwidowali, a szkoda bo swietne ciuchy.. tutaj jest wiecej sklepow gdzie sa dzialy dla kobiet wysokich wiec zdecydowanie latwiej robi sie zakupy.

Masz racje ze skrocic sukienke to mniejszy problem niz wydluzyc  :(

Margeritta trzymam kciuki abys jednak znalazla swoja wymarzona suknie! jeszcze mamy troche czasu  ;D