Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...  (Przeczytany 778021 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...
« Odpowiedź #330 dnia: 26 Stycznia 2009, 22:52 »
zaczynam się wsytydzić, że się ociągam z przygotowaniami ;)

Offline wild_rose

• forumowicz
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #331 dnia: 26 Stycznia 2009, 23:58 »
Hej :)
może z zespołami w okolicach woj. śląskiego coś pomogę ;) przesłuchałam już takie (i dalej szukamy, więc jak ktoś kojarzy jeszcze jakieś to byłabym wdzięczna za wymianę informacji):
  • Amarylis (jak dla mnie trochę "disco polo", ale polecany przez panią z Różanej)
  • Singers band (mieli dość dużo negatywnych opinii na forum i zrezygnowaliśmy)
  • Silwer (totalne "disco polo" i mają zabawy w stylu "a teraz panie wskakują okrakiem na panów", na forum z bliżej nie znanych mi powodów panuje ogólny zachwyt jeśli o nich chodzi, są dość tani, chyab 1700zł, o ile dobrze pamiętam)
  • Akord (też takie "Mietki", ale co kto lubi ;) )
  • Non stop (chcą już 4000zł, jak za zespół, który nie gra na żywo-trochę za dużo, ale wykonanie ok)
  • Adria (bardzo negatywne opinie na forum)
  • Diamentowy Kolczyk (jak dla mnie poziom wykonania- niski ...z plusem ;) )
  • Introband (panowie naprawdę nieźle grają, nam niestety nie udało się dogadać)
  • Intro (jak dla mnie super :) niestety nasz termin mają już zajęty)
  • Absolwent
  • Maxis
  • De ja vu (jak dla mnie kaleczą angielski- takie mam zboczenie zawodowe ;) ale może komuś nie przeszkadza, poza tym nie muszą przecież śpiewać po angielsku, prawda? ;) )
  • Czemu nie (i za śpiew i za angielski mają + niestety, termin zajęty)
  • Impreza (nie mam zdania, nie powalili nas w każdym razie)
  • Abmix (jw)
  • Ratoro (śpiew i angielski na + ale tacy trochę nierozgarnięci jak dla mnie- płyty nie mają, więc nie posłuchacie, prób na razie też nie mają i nie wiedzą, kiedy będą mieć i w najbliższym czasie też nigdzie nie grają, więc musi Wam wystarczyć to, co mają na stronie)
  • Kapela Akcja
  • Cannon
  • Irydion
  • Kim
  • Projekt
  • Aplauz
  • Pakodeos
  • Sektor 4
  • Muzyk Nocy
  • Sonar
  • Akt
  • Adams band
  • Music Trio
  • Maestral
  • Sigma
  • Music Dance
  • Fart
  • Neon
  • Kameleoni
  • Biesiada
  • Manhatan
  • Oxygen
  • Ekea
  • Milenium
  • Kaprys
  • Motiv
  • Focus
  • Vento
  • Explosion
  • Matrix
  • Neo
  • Sukces
  • Top Secret
  • Pan Majster / New Person (4500zł, mają + za grę, niestety nie dogadaliśmy się-historia podobna jak w przyp. Introband)
  • Easy band (4200zł, też mają + ale nie mają transportu i liczą, że ich dostarczycie do miejsca imprezy, a potem odwieziecie- więc zanim się nastawicie, poproście o przesłanie mailem wzoru umowy- oszczędzi to duuużo czasu ;) )
  • Czarne Charaktery
  • Kames band
  • No name
  • Elvis
  • Calipso
  • Żeten (wersja podstawowa 3000zł, z saksofonem 4000, z "grzechotkami" 4500zł + transport- są z Cieszyna 100zł)
  • BB

Potem już nie robiłam notatek, ale ogólnie chodziło albo o minusa za śpiew / aranżację, angielski, "różnicę charakterów" (albo oczekiwań, jak kto woli) ;) o różnicę zdań między mną a PM nt zespołu, albo o brak terminu.
Wszystkie wymienione zespoły mają stronę internetową z mp3 (poza Silwer, ale pan nie robi problemów i chętnie wręczy Wam płytę), więc z googlami spokojnie je znajdziecie i większość ma swoje wątki na forum.
Ja szukałam z forum i z googlami, żadnego niestety nie widziałam "na żywo" na weselu, ale będę dalej próbować się wepchnąć na jakąś imprezę albo próbę- chociaż spora część zespołów, do których dzwoniliśmy powtarzała, że albo imprezy, na których grają są "gdzieś w Polsce", innymi słowy daleko, albo że to impreza zamknięta i nie ma sensu przyjeżdżać, bo i tak nas nie wpuszczą, ale adresu nam nie podadzą  ???
Wolelibyśmy chyba nie brać zespołu, którego nie posłuchamy na żywo, bo znajomi i "znajomi znajomych" proponowali nam różne zespoły, których jak przesłuchaliśmy to się załamaliśmy, a jak im puściliśmy demo to wszyscy mówili, że na żywo to zupełnie inna bajka. Więc teraz będziemy próbować z tymi polecanymi, którzy "nie brzmią" przez komputer ;)

Offline wild_rose

• forumowicz
« Odpowiedź #332 dnia: 27 Stycznia 2009, 00:00 »
Ale miałam wenę ;)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #333 dnia: 27 Stycznia 2009, 08:56 »
łoooooooo ale sie Dziewczyna rozpisała i tyle zespołów przesłuchać - podziwiam!!

Offline Iza464
  • forumowicz
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #334 dnia: 27 Stycznia 2009, 11:36 »
oj ja też podziwiam, że Ci się tak chciało ::)!

Offline Iza464
  • forumowicz
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #335 dnia: 27 Stycznia 2009, 11:44 »
a mam jeszcze pytanie czy zdecydowaliście się w końcu na jakiś zespół?! przepraszam jak nie doczytałam,

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #336 dnia: 27 Stycznia 2009, 12:24 »
wild_rose podziw dla ciebie... ale w sumie to dobry pomysł z taka notatką.. my chyba przelecieliśmy ze 40 zespołow i nie robilismy notatek.. teraz żałuję... ale ten sam problem my mamy... jak nie wolak do bani to graja nie tak, czy angielski do kitu... i nadal szukamy  ::)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #337 dnia: 27 Stycznia 2009, 13:57 »
jestem pod wrazeniem! Przesluchanie tylu zespolow musialo zajac Wam naprawde mnostwo czasu! no wlasnie zdecydowaliscie sie na jakis?

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #338 dnia: 27 Stycznia 2009, 14:07 »
my raczej weźmiemy pierwsza opcję, czyli ten zespół z poznania o ktorym pisałam... eh zapłacimy troche za dojazd ale i tak taniej to wyniesie niż zespół za 7 tyś, ktory tez nam sie spodobał... ale cena przerażajaca  :o

Offline kate_bush

• bywalec
  • "Serce ma swoje racje, których rozum nie zna."
  • data ślubu: 26.06.2010 godz.16:00
« Odpowiedź #339 dnia: 27 Stycznia 2009, 14:12 »
jejku,laski przerażacie mnie. My jak na razie mamy datę i salę hehe. reszta gdzieś wisi w powietrzu. chciałam załatwic licencje na ślub w innej parafii,zadzwoniłam do teściowej żeby wzięła od P.  z kościoła bo mój proboszcz będzie na bank sapał,tyle że do mojej teściowej mówic to jak grochem o ścianę. . Ja jej mówię, że trzeba już termin w kościele zarezerwowac bo teraz taki wysyp PM a ona swoje-macie jeszcze czas. . . wkurzyła mnie strasznie. chyba jednak pójdę do swojego proboszcza.  Nie wiecie ile teraz się płaci za taką licencję??

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #340 dnia: 27 Stycznia 2009, 14:20 »
Kate_bush mi sie wydaje ze aby zarezerwowac termin nie trzeba miec licencji, mozna ja doniesc pozniej, ale nie jestem pewna bo jeszcze tego nie zalatwialam. Za licencje sie placi???? chyba nie ma ustalonej ceny??? albo co laska????

Offline kate_bush

• bywalec
  • "Serce ma swoje racje, których rozum nie zna."
  • data ślubu: 26.06.2010 godz.16:00
« Odpowiedź #341 dnia: 27 Stycznia 2009, 14:34 »
pytałam już wstępnie i mamy przyjśc na 1 spotkanie razem i z licencja już (potem może pojawiac sie jedna osoba).Oleandro niektórzy księża wyznają zasadę "co łaska ale nie mniej niż..." a niestety proboszczowi mojej parafii zalezy głównie na kasie

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #342 dnia: 27 Stycznia 2009, 15:44 »
Kate-Bush dzieki za info, nie wiedzialam ze tak jest. Ale to pewnie rowniez zalezy od parafii i proboszcza.

A tak przy okazji to zauwazylam ze masz juz ponad 10 wiadomosci i nie pokazuje sie suwaczek u Ciebie, sprobuj wkleic suwaczek jeszcze raz. Powinno sie uaktualnic.

Offline agneska21

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #343 dnia: 27 Stycznia 2009, 16:54 »
Witam Panny Młode 2010:)

My rowniez bedziemy sobie slubowac w tym roku tj 24. 07. 10 :) Poki co mamy zalatwiony lokal i orkiestre .  W kwietniu pojedziemy na nauki przedmalzenskie(2 dniowe) , nad kamerzysta i fotografem przydaloby sie pomyslec , ale jakos narazie nie mam do tego glowy.

Pozdrawiam

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #344 dnia: 27 Stycznia 2009, 16:57 »
Witaj Agneska21, widze, ze rowniez nie mieszkasz w Szcz i organizujesz wesele na odleglosc. My na szczescie nauki mozemy zrobic tutaj w Anglii bo mamy Polskiego ksiedza, zaczynamu 12 lutego.

Offline agneska21

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #345 dnia: 27 Stycznia 2009, 17:30 »
No wlasnie u nas jest taki problem, ze najblizsza polska parafia(tzn.  z polskim ksiedzem) jest oddalona 50 km od naszego miasteczka. Niby nie duzo i daloby sie przemeczyc na kilka spotkan, ale tu pojawia sie drugi problem,iz nauki te ksiadz prowadzi w soboty, a tak sie sklada, ze obydwoje pracujemy w soboty i zwolnienie sie na kilka sobot z rzedu nie wchodzi gre, bo wtedy jest najwieksze"busy". Takze najmniej uciazliwym wyjsciem dla nas chyba beda te 2-dniowe. Pomijajac fakt, ze sprawdzalam gdzie i w jakich terminach sie odbywaja i w kwietniu bedziemy musieli pojechac do Gdyni na te nauki, ale co tam, moze jodu troche sobie powdychamy przy okazji:D

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #346 dnia: 27 Stycznia 2009, 17:50 »
O ludzie  ! ale bedziecie mieli podroz specjalnie na nauki przedmalzenskie :) Podziwiam Szkoda, ze trzeba jechac az do Gdyni, ale na szczescie to tylko 2 dni :)
Agneska mi sie wydaje ze slyszalam o 2 lub 3 dniowych naukach w Szcz ale to bylo dosc dawno temu i nie pamietam w jakim kosciele. Moze na forum cos znajdziesz, no chyba ze juz macie wszystko zalatwione to nie ma co kombinowac.

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #347 dnia: 27 Stycznia 2009, 17:54 »
Agneska21 tutaj poczytasz o naukach przedmalzenskich w Szczecinie

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=1000.60

Offline agneska21

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #348 dnia: 27 Stycznia 2009, 17:54 »
Szukalam tak generalnie w internecie i jedyne co znalazlam to stronke z podanymi datami i miejscowosciami, w Szczecinie bylo w lutym, w kwietniu jest w Gdyni, jeszcze nic nie rezerwowalam w zwiazku z tym.
Takze jakby ktos cos wiedzial o takich naukach w szczecinie to prosze o info:)

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #349 dnia: 27 Stycznia 2009, 19:52 »
Hej dziewczyny, juz dawno mnie nie było, ale troche klopotow w pracy >:(  ojej, ale mi sie przypomniało dzieki wam o naukach przedmalzenskich!!!! szok, pytalam pm, a tu niespodzianka on ma i zdziwiony ze ja nie mam!! kurde, bede musiala sie pokrecic troche.  mam pytanie, moze glupie, ale nie orientuje sie, czy takie nauki ktore mialo sie w szkole kiedys sa wazne? chyba tak, ? A co do Kosciola to my tez bierzemy prawdopodobnie w innej parafii, tzn.  takie licencje trzeba miec jak sie bierze slub w innej parafii niz panna mloda pochodzi tak? o kurde, ale jestem zakrecona :D ;)

Offline agneska21

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #350 dnia: 27 Stycznia 2009, 20:14 »
no wlasnie tez sie nad tym zastanawiam i w sumie nie znalazlam konkretnej odpowiedzi.Czy jezeli slub jest w parafii narzeczonego to ja potrzebuje ta licencje ze swojej parafii??Bo jak jest na odwrot to pan mlody nie potrzebuje, wiec niby czemu ja mialabym tak robic?Bylo nie bylo to parafia jednego z malzonkow, co to za roznica czy pani czy pana mlodego??Potrzeba napewno jezeli bierze sie slub w zupelnie innej parfii niz pochodza mlodzi, a co w przypadku wyzej opisanym??:)
kaamila w niektorych parafiach sa uznawane, a w niektorych nie, zalezy od ksiedza, musisz sie zapytac w kosciele , gdzie bedziecie brali slub

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #351 dnia: 27 Stycznia 2009, 22:02 »
aż się przeraziłam... to już trzeba rezerwować date w kościele:o  i nauki przedmałżeńskie.. wow muszę zabać się za przygotowania ;) ale to po egzaminach..

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #352 dnia: 27 Stycznia 2009, 22:13 »
hmm no wlasnie ja tez nie wiem, czy ten kosciol to juz trzeba zalatwiac... wiecie co jeszcze ponad poltora roku a tutaj tyle rzeczy do zalatwienia  ::)

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
« Odpowiedź #353 dnia: 27 Stycznia 2009, 22:30 »
Witam Was :)
Jak pytałam księdza na kolędzie, to powiedział że termin zapisuje się u nas rok przed ślubem, a wszelkie formalności załatwia się na 3 miesiące przed samym ślubem, bo tylko tyle mają ważność dokumenty. Jednak jeżeli ktoś chce ślubować w miesiacach letnich warto zorientować się wcześniej jak sprawa wygląda z naukami przedmałżeńskimi- u mnie nie ma w czasie wakacji, więc trzeba będzie je zrobić wcześniej, a ksiądz w okolicach sierpnia, września zaprosił nas do siebie, wtedy poda nam bliższe informacje na ten temat :)
Pozdrawiam :)
[/size]

Offline agneska21

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #354 dnia: 27 Stycznia 2009, 22:55 »
my jeszcze tez nie mamy nic z kosciolem zaaltwione, pojdziemy w kwietniu jak bedziemy w Polsce.Mam nadzieje,ze ksiadz nas juz zapisze , bo nastepnym razem bedziemy dopiero w pazdzierniku, a to troche pozno, a nie chcialabym zeby moja wymyslona godzina byla zajeta, bo wiekszosc moich innych planow wtedy sie posypie(fotograf przed, ilosc posilkow itd)

Offline kaamila

• entuzjasta
« Odpowiedź #355 dnia: 28 Stycznia 2009, 09:11 »
No właśnie!!   Agneska21   dowiedzialam sie ze jezeli slub jest w parafii, do ktorej nalezy jedno z narzeczonych, to nie potrzeba takiego zaswiadczenia, tj.  licencji czy jak jej tam.  Ale chyba najlepiej zapytac ksiedza ktory bedzie wam udzielal slubu, bo ja zauwazylam, ze co parafia to obyczaj;(( kazdy ma inaczej.  A z tymi kursami to w koncu nie wiem, czy mozna je zrobic teraz i miec gotowy "papierek" czy on tez jest wazny 3 miesiace przed slubem?  Ale w sumie pewnie z tym tez jest tak ze wszędzie inaczej;(

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
« Odpowiedź #356 dnia: 28 Stycznia 2009, 09:37 »
kaamila kurs przedmałżeński jest ważny cały czas, a nie tylko 3 miesiące, więc można bez problemu zrobić sobie go wcześniej :)

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #357 dnia: 28 Stycznia 2009, 09:47 »
Oo, dzięki za info lovelusia, w sumie też się nad tym zastanawialiśmy..  :)

Offline kaamila

• entuzjasta
« Odpowiedź #358 dnia: 28 Stycznia 2009, 10:00 »
Aha, bo z wczesniejszej wypowiedzi zrozumialam, ze wszystkie dokumenty;) wraz z kursem. A to dobrze, słyszałam dziewczyny o takich kursach weekendowych, tzn. placi sie jakies pieniadze, wyjezdza sie z ksiedzem i pozostalą grupą osob uczestniczacych w kursie na weekend i tam sa prowadzone zajecia. O ile zdazyłam sie zorientowac, to w warszawie tali kurs to koszt ok 160 zł. cena obejmuje rowniez wyzywienie.Z opini, które czytałam wywnioskowałam ze to fajna sprawa.Co o tym myslicie dziewczyny?

Offline kaamila

• entuzjasta
« Odpowiedź #359 dnia: 28 Stycznia 2009, 10:02 »
Oczywiscie ta cena jest za pare  i jest wliczony hotel.Jak dla mnie fajna sprawa, takie oderwanie od codziennosci..