Hej

może z zespołami w okolicach woj. śląskiego coś pomogę

przesłuchałam już takie (i dalej szukamy, więc jak ktoś kojarzy jeszcze jakieś to byłabym wdzięczna za wymianę informacji):
- Amarylis (jak dla mnie trochę "disco polo", ale polecany przez panią z Różanej)
- Singers band (mieli dość dużo negatywnych opinii na forum i zrezygnowaliśmy)
- Silwer (totalne "disco polo" i mają zabawy w stylu "a teraz panie wskakują okrakiem na panów", na forum z bliżej nie znanych mi powodów panuje ogólny zachwyt jeśli o nich chodzi, są dość tani, chyab 1700zł, o ile dobrze pamiętam)
- Akord (też takie "Mietki", ale co kto lubi
) - Non stop (chcą już 4000zł, jak za zespół, który nie gra na żywo-trochę za dużo, ale wykonanie ok)
- Adria (bardzo negatywne opinie na forum)
- Diamentowy Kolczyk (jak dla mnie poziom wykonania- niski ...z plusem
) - Introband (panowie naprawdę nieźle grają, nam niestety nie udało się dogadać)
- Intro (jak dla mnie super
niestety nasz termin mają już zajęty) - Absolwent
- Maxis
- De ja vu (jak dla mnie kaleczą angielski- takie mam zboczenie zawodowe
ale może komuś nie przeszkadza, poza tym nie muszą przecież śpiewać po angielsku, prawda?
) - Czemu nie (i za śpiew i za angielski mają + niestety, termin zajęty)
- Impreza (nie mam zdania, nie powalili nas w każdym razie)
- Abmix (jw)
- Ratoro (śpiew i angielski na + ale tacy trochę nierozgarnięci jak dla mnie- płyty nie mają, więc nie posłuchacie, prób na razie też nie mają i nie wiedzą, kiedy będą mieć i w najbliższym czasie też nigdzie nie grają, więc musi Wam wystarczyć to, co mają na stronie)
- Kapela Akcja
- Cannon
- Irydion
- Kim
- Projekt
- Aplauz
- Pakodeos
- Sektor 4
- Muzyk Nocy
- Sonar
- Akt
- Adams band
- Music Trio
- Maestral
- Sigma
- Music Dance
- Fart
- Neon
- Kameleoni
- Biesiada
- Manhatan
- Oxygen
- Ekea
- Milenium
- Kaprys
- Motiv
- Focus
- Vento
- Explosion
- Matrix
- Neo
- Sukces
- Top Secret
- Pan Majster / New Person (4500zł, mają + za grę, niestety nie dogadaliśmy się-historia podobna jak w przyp. Introband)
- Easy band (4200zł, też mają + ale nie mają transportu i liczą, że ich dostarczycie do miejsca imprezy, a potem odwieziecie- więc zanim się nastawicie, poproście o przesłanie mailem wzoru umowy- oszczędzi to duuużo czasu
) - Czarne Charaktery
- Kames band
- No name
- Elvis
- Calipso
- Żeten (wersja podstawowa 3000zł, z saksofonem 4000, z "grzechotkami" 4500zł + transport- są z Cieszyna 100zł)
- BB
Potem już nie robiłam notatek, ale ogólnie chodziło albo o minusa za śpiew / aranżację, angielski, "różnicę charakterów" (albo oczekiwań, jak kto woli)

o różnicę zdań między mną a PM nt zespołu, albo o brak terminu.
Wszystkie wymienione zespoły mają stronę internetową z mp3 (poza Silwer, ale pan nie robi problemów i chętnie wręczy Wam płytę), więc z googlami spokojnie je znajdziecie i większość ma swoje wątki na forum.
Ja szukałam z forum i z googlami, żadnego niestety nie widziałam "na żywo" na weselu, ale będę dalej próbować się wepchnąć na jakąś imprezę albo próbę- chociaż spora część zespołów, do których dzwoniliśmy powtarzała, że albo imprezy, na których grają są "gdzieś w Polsce", innymi słowy daleko, albo że to impreza zamknięta i nie ma sensu przyjeżdżać, bo i tak nas nie wpuszczą, ale adresu nam nie podadzą

Wolelibyśmy chyba nie brać zespołu, którego nie posłuchamy na żywo, bo znajomi i "znajomi znajomych" proponowali nam różne zespoły, których jak przesłuchaliśmy to się załamaliśmy, a jak im puściliśmy demo to wszyscy mówili, że na żywo to zupełnie inna bajka. Więc teraz będziemy próbować z tymi polecanymi, którzy "nie brzmią" przez komputer