Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...  (Przeczytany 777073 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...
« Odpowiedź #270 dnia: 12 Stycznia 2009, 11:53 »
Kivi_23 ja tak jak wspomnialam wyzej mam DziedzicFilm. Cena za filmowanie przygotowan, slubu i wesela chyba do okolo 1 w nocy to 2200zl (cena obejmuje teledysk). Film 1.5 - 2 godzin. Do tego mozna wziac opcje dodatkowe:

1) Trailer 150zl - to jest okolo 50 sekundowy skrot calego filmu, wyglada  jak zajawka prawdziwego filmu, mozna zobaczyc na stronie internetowej firmy
2) lista gosci ze zdjeciami 150zl - na koniec filmu pojawia sie zdjecia gosci z ich imionami i nazwiskami, placi sie za to dodatkowo, gdyz po weselu para mloda jedzie do biura i tworzy wraz z operatorem liste gosci i to zajmuje okolo 2godz, przy liczbie gosci okolo 100
3) filmowanie sesji zdjeciowej w plenerze 150zl - kamerzysta jedzie z nami na plener i pozniej robi ze zdjec wstawke w filmie, wyglada to ciekawie w filmie.  :Fotograf:

My narazie zdecydowalismy sie tylko na dodatkowa opcje numer 2. Jesli chodzi o trailer to podobno jesli jest opoznienie w oddaniu filmu, wowczas trailer jest gratis :).
Kwestia filowania sesji zdjeciowej jest u nas do dogadania, moze sie na to zdecydujemy.

Dziewczyny jesli posiadacie karte rabatowa e-wesele dostaniecie 5% rabatu :) my takowy dostaniemy.

Zaliczka 300zl, reszte placi sie przy odbiorze filmu.
Moim zdaniem warto zobaczyc ich prace na stronie internetowej i pojechac tam na prezentacje. Maja bardzo ciekawe filmy, ktore nie nudza ogladajacego - ale to oczywisce moje prywatna opinia.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #271 dnia: 12 Stycznia 2009, 12:34 »
No to tak, my fotografa mamy Studio S4 (Pan Wojtek będzie nam robić zdjęcia) i mamy:
Sesja (plener) 30 ujęć wybrane z ok. 300 format 15 x 23
Kościół 30 ujęć wybrane z ok. 100 format 10 x 15
Wesele 40 ujęć wybrane z ok. 400 format 10 x 15
album fotograficzny
wszystkie ujęcia na płycie DVD

Kamerzysta Pan Jarek Wilk ze Studia Wyli
kręcić będzie do 2 w nocy
3 kopie DVD z filmem 2,5h
5 kopii DVD z filmem po ok. 45 minut - wersja dla gości
czołówka
teledysk
plener
zdjęcia z dzieciństwa
przygotowania
lista gości

To chyba wszystko.

Łącznie płacimy ponad 3000 zł ale nie napiszę ile dokladnie, bo to jest po znajomości (Pan Jarek jest znajomym mojego taty - razem pracowali).

Ps. Właśnie podpisałam umowę z Mini Band.

Czyli załatwione mam już:
Sala
Zespół
Kamera
Fotograf

I jak na razie to tyle, dopiero po wakacjach zaczną się inne sprawy jak np. zaproszenia, suknia itp.

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #272 dnia: 12 Stycznia 2009, 13:02 »
Anjuschka uwazam ze macie bardzo fajna cene za wszystko (filmowanie + zdjecia). I do tego jesli to bedzie robil znajomy to na pewno bedzie sie bardzo staral, ze wzgledu na Twojego tate :)

A mozesz napisac ile za Mini-Band na 2010? bo moj zespol zarezerwowal dla nas termin ale narazie nie potrafil powiedziec ile bedzie w 2010.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #273 dnia: 12 Stycznia 2009, 13:08 »
Zespół Muzyczny 3500 zł. teraz zaliczka 500 zł.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #274 dnia: 12 Stycznia 2009, 13:09 »
Ps. Fotograf i kamerzysta to może być kwota od 3000 do 3999 zł :) Nie chcę pisać ile dokładnie, żeby później nie było pretensji do S4 i Wyli, że ja płacę tyle a tyle.

Offline donia_2605
  • nowicjusz
  • *
  • " miłość nie jest pracą do szybkiego wykonania..."
  • data ślubu: 24.07.2010r.
« Odpowiedź #275 dnia: 12 Stycznia 2009, 16:03 »
Witam Koleżanki :)
My bierzemy ślub 18 września 2010 r.  (miałbyć czerwiec ale musiało to ulec zmianie), będziemy wtedy już 7, 5 roku razem ;)

Co do pozałatwianych spraw to mamy:
* sale - Dorado w Sosnowcu,
* orkiestrę- "Standard" (5 osobowa orkiestra, za 2 dniowe wesele płacimy ok. 2500zł)
* poleconego fotografa ( ale się jeszcze rozglądamy za innym)

No i to narazie tyle ;-) pozdrawiam serdecznie :*:*

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #276 dnia: 12 Stycznia 2009, 16:08 »
Anjuschka doskonale Cie rozumiem. Nasz zespol ma narazie cene 2500zl wiec pewnie w 2010, bedzie okolo 3000zl (4 osoby, muzyka na zywo).

Donia_2605 Witaj na naszym watku :)

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #277 dnia: 12 Stycznia 2009, 20:22 »
Dziękuje serdecznie za odpowiedź Anjuschce  i Oleandro :)

Czas się zająć zespołem i kamerzystą, ale jakoś nie mam zapału.. :-\

PS Oleandro co to za zespół za 2500 zdradź tajemnicę ;)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #278 dnia: 12 Stycznia 2009, 20:40 »
Tak sobie myślę, że już nie dużo zostało do załatwienia... :) a pewnie i tak się uzbiera...

Najgorzej będzie z suknią i garniturem Piotrka, potem z listą gości, usadzeniem gości (okrągłe stoliki), położeniem ich w pokojach, dojazdem na wesele... ale to dopiero i tak wszystko zacznie się gdzieś od października - listopada - bo wcześniej chyba nie ma sensu.

Offline wild_rose

• forumowicz
« Odpowiedź #279 dnia: 12 Stycznia 2009, 21:34 »
Ja już typ sukni mam wybrany :) a co do szczegółów podejmę decyzję po maratonie po salonach ślubnych ;) wcześniej wolałabym sobie tym głowy nie zawracać ;)
Ucieszyłam się po wpisie Anjuschki, bo zapomniałam o tych kwestiach- a to na szczęście już za nami :) (tzn. mamy już listę gości, wiemy jak ich posadzimy i gdzie będą spać :) mamy też częściowo opracowany "plan dojazdu" na wesele i plan powrotów :) ). A już się bałam, że ta organizacja strasznie się wlecze... ;)

Nawet ostatnio, żeby się zrelaksować i ukoić nerwy w trakcie poszukiwań zespołu, praktykuję swoje nowy "hobby" ;) tzn. wyobrażam sobie te wszystkie dekoracje, kwiaty, serwetki, winietki i te wszystkie szczególiki, które sprawią, że wesele będzie po prostu "nasze" :) :) :)
Ostatnio przestraszyliśmy rodzinę wiadomością, że do kościoła pojedziemy na rowerach ;) oczywiście, wszystko logicznie argumentując (odległość- pieszo 5 minut :) i "znaczenie" takiej "wycieczki"- dość intensywnie korzystamy z PM z tego środka transportu- zarówno z braku innego jak i dla przyjemności ;) ). Odetchnęli z ulgą, jak przyznaliśmy się, że to żart ;) chociaż pomysł mi się spodobał ;) (tylko jak ja bym w tej sukni pedałowała ;) ).

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #280 dnia: 12 Stycznia 2009, 22:27 »
To jest zespol REWIA,  trzy lata temu grali na weselu u mojego narzeczonego siostry i moim zdaniem byli naprawde dobrzy, bardzo fajnie zabawiali gosci. Nie robili duzo konkursow bo narzeczeni sobie tego nie zyczyli, ale ja u siebie chcialabym miec konkursy i zabawy dla gosci.

Zespol sklada sie z 4 facetow, jest muzyka na zywo (perkusja, keybord i nie pamietam co jeszcze). Wowczas na weselu bylo mnostwo hitow, ktore moim zdaniem sa potrzebne dla gosci tj: makarena, jestes szalona, czarne oczy, kaczuszki itp itd

Tak jak wspomnialam na 2009 cena jest 2500zl, ale jeszcze nie znaja ceny na 2010r Namiary moge wyslac na priv.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #281 dnia: 12 Stycznia 2009, 22:52 »
Ja nie mogę się zastanawiać jak kogo usadzić i gdzie, bo nie mam jeszcze listy gości :) tzn. wstępny zarys jest... ale co z tego wyjdzie, to się okaże :) będę się tym martwić za ponad rok, jak wszyscy mi potwierdzą swoją obecność.

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #282 dnia: 13 Stycznia 2009, 11:44 »
Ja niestety też narazie nie wiem jak usadzimy gości. Na naszej sali mają różne rodzaje i ustawienia stołów. Okrągłe, owalne, prostotątne i jeszcze jakieś tam mniejsze okrągłe,okrągłe z dziurą, mniejsze prostokątne.... ufffff  ;D W tym roku będę tam jeździła w soboty i oglądała które mi się najbardziej podobają. Nie wspomnę o tym, że mamy 6 kolorów przybrań sali do wyboru. Co do listy gości to jeszcze też nic nie ma na 100%  Śmiejemy się, że przez 1,5 roku możemy się jeszcze z kimś bardziej zaprzyjaźnić :D
Mój PM wyznaje zasadę, że woli zaprosić więcej znajomych niż jakąś "ciociobabcię", którą widział raz w życiu  :)

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #283 dnia: 13 Stycznia 2009, 14:21 »
Czesc :D tak czytam dziewczyny wasze wypowiedzi i tak bardzo chcialabym sie wtrącic ;) ale niestety nie jestem ze szczecina ani okolic i nie bardzo moge w czyms sie przydac :(  :( :(  jak juz zaczelyscie rozmowe o liscie gosci, to ile bedziecie mialy osob na weselu i na jakiej zasadzie zapraszacie, bo my mamy dylemat, czy zaprosic te osoby (tak dla zasady) z ktorymi nie mielismy kontaktu  juz jakies pare lat? kurcze to wbrew pozorom trudny temat, bo np ja mam takich gosci, ktorych wypadalo by zaprosic z jakiegos tam powodu, ale nie bardzo mam na to ochote >:(

Offline margeritta

• forumowicz
  • data ślubu: 19 czerwca 2010
« Odpowiedź #284 dnia: 13 Stycznia 2009, 15:02 »
kamilaa u mnie będzie ok. 110 osób. w tym kilka takich "co wypada zaprosić"ale niewiele. Część z nich - są to głównie ciotki - i tak pewnie nie przyjdzie. Nawiązując do tematu listy gości to ja mam zrobioną wstępną listę gości z mojej strony - niecałe 60 osób. Mój PM na razie się tym nie zajmuje, ale po wpisaniu tych osób które znam z jego rodziny i przyjaciół to wyszło mi ok. 30. Jeszcze  z 20 na pewno się uzbiera, ale czy będą wśró nich osoby zaproszone tylko dlatego że tak wypada to nie wiem...

Z listą gości jest trudno szczególnie jak się ma dużą rodzinę i dochodzi się do momentu że jak się zaprosi jedną ciotkę a drugiej nie to ta druga się obrazi. Według mnie lista gości powinna skladac się przynajmniej w poważnej częsci z osób które po prostu chcemy żeby dzieliły z nami ten dzień...

No i nie daj Boże żeby dać sobie wejść na głowę rodzicom przy forułowaniu lsty gości bo się okaże że nie 100 a 300 osób powinno się zaprosić...

Kamilaa - a skąd jesteś??? Ja też nie jestem ze Szczecina i okolic, ale doświadczenia nas wszytskich na pewno każdej się przydadzą. Twoje też. Tak więc zostań z nami  :)

url=http://slub-wesele.pl/suwaczki][/url]

Offline donia_2605
  • nowicjusz
  • *
  • " miłość nie jest pracą do szybkiego wykonania..."
  • data ślubu: 24.07.2010r.
« Odpowiedź #285 dnia: 13 Stycznia 2009, 15:03 »
Heh. . .   mam ten sam problem co do gości. . .  Z mojej rodziny to akurat wiem kogo zaprosić i już jest to ustalone no ale zostaje rodzinka mojego Michała i tu zaczyna sie problem.  On się waha czy prosić na wesele synów, córki jakiś tam wujków i ciotek z dalszej rodziny no ale u których był na weselu z rodzicami. . .  Poprostu jeden wielki zamęt. Nic nie wiemy , szczerze mówiąc to jakoś nie widzi mi się zapraszać osoby z którymi mój Michał nie rozmawiał jakies 15 lat. . .  a ja w ogóle tych osób nie widziałam na oczy :-/Tak więc ta kwestia zostaje do konkretnego przemyślenia.

Co do liczby gości to u Nas będzie to jakieś 120 osób (oczywiście tak plus, minus)

Pozdrowionka :*

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #286 dnia: 13 Stycznia 2009, 19:57 »
Oleandro jakbym mogła poprosić o kontakt do zespółu to z góry dziękuje ;)

Offline wild_rose

• forumowicz
« Odpowiedź #287 dnia: 13 Stycznia 2009, 20:23 »
U nas będzie dokładnie 74 :)
A zasada była taka: nie zapraszamy nikogo z kim obecnie nie mamy kontaktu (mówię o rodzinie), wymyśliliśmy sobie, że muszą to być osoby, dla których my też w jakiś tam sposób jesteśmy ważni, a więc ci, którzy np. pamiętają o tym, żeby złożyć nam życzenia urodzinowe i/lub świąteczne (chociażby telefonicznie).

Nie wydaje mi się nietaktem niezaproszenie na wesele osoby, która np. od 10 lat nie pamiętała o moich urodzinach.

Przedstawiliśmy potem listę Rodzicom i trzymaliśmy jedną linię frontu ;) (to też bardzo ważne ;) ). Moi rodzice raczej byli zdania, że to nasz wybór i nie mieli wielu "sugestii", uległam przy parze ich przyjaciół, bo stwierdziłam, że w sumie ich lubię, a dobrze, żeby rodzice też mieli "towarzystwo do zabawy" ;)
Z Rodzicami (głównie Mamą) PM było trochę gorzej... Właśnie przez to "wypada/nie wypada", ale dopisała do listy (na razie ;) ) o ile dobrze pamiętam "tylko" 4 osoby.

Najważniejsze w tych negocjacjach to ustalić wszystko razem, a potem odesłać do załatwienia sprawy ze swoimi rodzicami PM a same zająć się swoimi ;) My potem doszliśmy do takiej wprawy, że na każde pytanie, na które nie ustaliliśmy wspólnej odpowiedzi odpowiadaliśmy, że "Rozumiem, ale musimy to jeszcze ze sobą przedyskutować." ;) :P ;)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #288 dnia: 14 Stycznia 2009, 08:00 »
U nas plany się lekko zmieniają, prawdopodobnie żoną Piotrka zostanę wcześniej, ale ślub kościelny pozostaje bez zmian :) Być może wcześniej będą chrzciny naszego potomka, niż nasz ślub kościelny :)
W każdym razie na weselu będzie z nami nasz już ponad półroczny szkrab - no może na samym weselu nie będzie, ale ktoś go będzie pilnować.

Offline Iza464
  • forumowicz
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #289 dnia: 14 Stycznia 2009, 09:10 »
Anjuschka gratulacje! Fajnie że dzidziuś już będzie! Dużo zdrówka życze!  :)

U moich koleżanek też się teraz dzieciątka im narodziły, ale one są już po ślubie i takie słodkie te maleństwa są że nic tylko schrupać! Aż mi się zachciewa że też bym takie chciała już! :)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #290 dnia: 14 Stycznia 2009, 10:06 »
hihi aniu ja nie wiem co sie dzieje u majówek ale szok, totalny po raz drugi a nawet trzeci  ;D ;D ;D u mnie tez plany sie zmieniają, znaczy sie ślub właściwy i ten jedyny, niepowtarzalny, który dla nas sie liczy bierzemy bez zmian, ale ze względu na tańszy kredyt hipoteczny za miesiąc, czyli :Serduszka: 14.02.2009 r.  o godzinie 13.45 :Serduszka: stanę się cywilną żonką... jednak dla  nas jest najważniejszy ślub kościelny  :Serduszka:

nie pisałam wcześniej, bo nie byłam pewna wczoraj wyszło na 100 % kiedy ustaliliśmy datę  ;)

aniu gratulacje!!!!  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Offline Aniaa

• forumowicz
  • data ślubu: 24.04.2010
« Odpowiedź #291 dnia: 14 Stycznia 2009, 11:35 »
Ale u Was zmiany dziewczyny  :):) No no.... :):)

Gratulacje!!

A Tobie Aniu szczególnie gratuluję :) Życzę spokojnych 9 miesięcy :):)

Offline Iza464
  • forumowicz
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #292 dnia: 14 Stycznia 2009, 12:16 »
Werka23 również gratulacje! super że już będziesz żonką!  ;D

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #293 dnia: 14 Stycznia 2009, 12:26 »
Anjuschka gratulacje!!!  :-*

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #294 dnia: 14 Stycznia 2009, 15:24 »
WOW!!! Zagladam po kilku godzinach przerwy na forum i tu takie zmiany !! :)

Anjuschka - cudownie, bardzo gratuluje. Kolejne 9 m-cy przed Toba to piekny czas, magiczny....
Werka - juz napisalam na Twoim odliczanku, ze wszystko pieknie sie uklada i to najwazniejsze !

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #295 dnia: 14 Stycznia 2009, 16:52 »
Anjuschka, GRATULUJĘ!!!!!  --margeritta-- Skad jestem? Mieszkam w Warszawie. Slub bede brała w takiej malej miejscowosci, Radzice, bo z okolic pochodzi moj narzeczony. 

Offline wild_rose

• forumowicz
« Odpowiedź #296 dnia: 14 Stycznia 2009, 19:45 »
Gratuluję dziewczyny :)

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #297 dnia: 14 Stycznia 2009, 20:43 »
Anjuschka gratuluje serdecznie!! Kiedy planowane nadejście potomka ;)?

Offline margeritta

• forumowicz
  • data ślubu: 19 czerwca 2010
« Odpowiedź #298 dnia: 14 Stycznia 2009, 22:00 »
Anjushka - a to ci nowina. Życzę duuuużo zdrówka Tobie i Maleństwu no i Tatusiowi też.  :D A weselicho będzie jeszcze piękniejsze niż planowaliście skoro uczestniczyć będzie w nim Wasz szkrab

werka23 - będziesz miała możliwość przeżycia tego dnia dwa razy. Tylko pozazdrościć!!!

url=http://slub-wesele.pl/suwaczki][/url]

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #299 dnia: 15 Stycznia 2009, 08:11 »
U lekarza jeszcze nie byłam, ale termin pewnie będę miała na drugą połowę września :)