Autor Wątek: Baba za kółkiem!  (Przeczytany 76663 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline promyczek

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.08.2006
Odp: Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #330 dnia: 30 Listopada 2007, 12:28 »
Maja

a co do Mesia to jak to mowia  " nie ma gwiazdy-nie ma jazdy"  :D

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #331 dnia: 30 Listopada 2007, 12:29 »
hehe ja wielokrotnie spotykam sie z przyspieszaniem takich kiedy ich wyprzedzam albo wjezdza na pas, ktory sie zweza i mysli ze go wpuszcze albo baba to pewnie wolno ruszy :los:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #332 dnia: 30 Listopada 2007, 12:31 »
Promyczek - ja za gwiazdę w środku robię ;D a tak wogóle to strasznier kradną te gwiazdy :-\

Karola - ja już kilkakrotnie miałam takiego pacana z boku i zawsze się zastanawiam, po co on się tak spina jak za parę metrów znowu światła i bedziemy stać ;D

Offline promyczek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #333 dnia: 30 Listopada 2007, 12:33 »
Rajdowka a moze oni biora Cie za wyzwanie?  ;D

wiem wiem takich tez nie brakuje i to nie tylko w BMW takich sie spotyka

...a wtedy gaz do dechy i pokazujemy co potrafimy  :D

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #334 dnia: 30 Listopada 2007, 12:34 »
heeh a ja dla satysfakcji rusze tak ze widze go w lusterku i juz na nastepnych troszke pokornieje.. :los:

Offline promyczek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #335 dnia: 30 Listopada 2007, 12:38 »
Rajdowka- no wlasnie tak trzymac

niech wiedza ze z kobietkami w autku sie nie zadziera  :D

Offline promyczek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #336 dnia: 30 Listopada 2007, 12:41 »
Maja- no to sa wtedy 2 gwiazdy :)

wiem wiem ze kradna - mojemu wujkowi nie dosc ze gwiazde, to i kolpaki z gwiazda zwineli  :bicz:

no ale tak ladnie odstaje, ze niejednego lapy swedza co by zwinac to swiecidelko

nie ma slow...

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #337 dnia: 30 Listopada 2007, 12:42 »
wiecie tylko czego nie moge zniesc i strasznie mnie wkurza? (niezaleznie od marki samochodu)

-> jazda na chama wolnym pasem kiedy jest korek i pakowanie sie pod koniec. czy ludzie mysla ze sa jacys lepsi i nie musza czekac albo ja robie to z przyjemnoscia?

przyznam, ze tez jezdze i kombinuje zeby "wepchnac" sie jak najblizej ale bez przeginania... skoro wiem, ze jest zwezenie albo pas sie konczy, widze ze inni tez go zmieniaja to nie jade do samego konca..

Offline promyczek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #338 dnia: 30 Listopada 2007, 12:45 »
dokladnie tak!
szczegolnie w duzych zakorkowanych miastach  :-\

lepsi czy nie to poprostu nie ma kultury na polskich drogach

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #339 dnia: 30 Listopada 2007, 12:47 »
A ja nie lubie żadnej formy szarżowania....dla mnie to szczyt głupoty. Ruch miejski najmniej się do tego nadaje.
Panom co dla poprawienia sobie auto-ego ruszają obok mnie na pasie z piskiem opon, a potem obserwują moją reakcję wymownie pukam się w czoło...

Pojeździc to sobie można na niemieckich autostradach. Trzy pasy i 180 na liczniku i trzeba sie zorientować na czym tamtejsza kultura jazdy polega. Jak szybko zmieniać pasy, żeby wyprzedzić i zeby nie utrudnić temu przed tobą jak chce zmnienić pas...a przy tym nie wytracić prędkości. To jest fajna szkoła jazdy...
W tym roku mielismy taką zabawę w droodze do Austrii...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #340 dnia: 30 Listopada 2007, 12:54 »
w warszawce tez jest taka szkola - polecam... mysle ze wiele osob z malych miast powinno tam troche pojezdzic..

jest decyzja, daje znac i wykonuje manerw tak, ze nie zmusza mnie do hamowania ani zastanawiania sie co tez on ma zamiar zrobic...

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #341 dnia: 30 Listopada 2007, 12:58 »
liliann - masz rację, tak właśnie jeździ się na zachodzie.
rajdowka - przykro mi ale nie zgodze się z Toba od wielu lat jeżdże po wawie i wiem, że to miasto nalezy do najmiej kulturalnych jeżeli chodzi o jazdę, chociaz jak w każdym mieście, jak ładnie uśmiechnie sie kobieta do innych kierowców to wielokrotnie sie udaje, ale ogólnie w warszawie jest bardzo wiele klizji z braku umiejetnosci jazdy.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #342 dnia: 30 Listopada 2007, 13:11 »
kolizji jest wiele bo wielu jest kierowcow i samochodow - a mozna zauwazyc wiele z nich powoduja "obce" rejestracje.

widac kazdy odbiera "kulture" inaczej.. mi sie tam jezdzi dobrze jak na tak zakorkowane miasto. jezeli juz jada to jada plynnie - ktos jedzie wolniej - zjezdza, ktos wlacza sie do ruchu - robi to szybko i jezeli widzi, ze nie zdazy nie pakuje mi sie. a w wiekszosci miast jest egoizm i zero wyobrazni.

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #343 dnia: 30 Listopada 2007, 14:13 »
rajdowka - tzn. że mam pecha i trafiam na tych którzy tak nie jeżdżą i wymuszają.
Oby wiecej takich jak ty mówisz ;)

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #344 dnia: 30 Listopada 2007, 15:00 »
albo moze do wymuszajacych sie przyzwyczailam ;D chyba wole to niz blokowanie lewego pasa albo wyjezdzanie komus przed nosem bez wyobrazni tak, ze musze hamowac prawie do zera..

najlepsze jest to, ze w toruniu i okolicach kiedy takiemu sie trabnie albo walnie dlugimi patrzy z oburzeniem co ja od niego chce.. :mdleje:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #345 dnia: 30 Listopada 2007, 15:04 »
O takie sytuacje to ja znam z naszej A4 ;D bo tam ciągle remonty więc się człowiek nie rozpędzi za bardzo, bo zaraz ma 1 pas i trzeba 40km/h jechać >:( więc się w pewnym momencie małżon na sposób wziął i wyjechał na lewy pas równolegle do innego autka i tak sobie jechaliśmy, dyskusję z pasażerami z auta obok uskuteczniająć -  a tyłu aż się gotowali...dojechaliśmy do końca pasa i nas wpuścili, bo każdy wiedział, że dzięki temu ruch był w miare płynny....no ale to się tylko w takich sytuacjach przydaje :-\

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #346 dnia: 30 Listopada 2007, 16:06 »
Maju podobnej sytuacji byłam ostatnio świadkiem, stałam sobie w korku bo wiedziałam ze drugi pas sie zaraz kończy, przede mną samochody, za mną samochody, a drugim pasem co chwila sie ktoś wcina... Przede mną pan w mietku przejeżdfza na drugi pas i już chciałam zakląc na niego a patrze o on nie jedzie tylko stoi  ;D Dojechaliśmy do świateł to go wpuściłam  ;D

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
« Odpowiedź #347 dnia: 1 Grudnia 2007, 11:54 »
oj oj ika... ja też nie cierpię takich sytuacji..choć ja jestem spokojnym kierowcą...130 osiągam tylko na długich prostych, pozatym max.100...
i wolę rona...skrzyżowania mnie dobijają, zwłaszcza te w Szczecinie, gdzie się strasznie na nich gubię...długo długo walczyłam ze swoją odwagą by jeździć po Szczecinie, i tak ma tylko stałą trasę :)
czekam aż szczęście powróci...

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #348 dnia: 7 Grudnia 2007, 13:54 »
promyczku to jest taki fajny kolorek
jak jest ciemno to wyglada na brąz głęboki a jak swieci slonce to jest zaj.... fiolet :)

a gdzie jezdzicie na te zloty??????
to jest marzenie mojego M zeby spotkac sie z innymi wielbicielami bemek
daj znac jak cos bedzie

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #349 dnia: 7 Grudnia 2007, 13:57 »
w toruniu jest na pewno :los:

Offline promyczek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #350 dnia: 9 Grudnia 2007, 17:26 »
Jagodka 24 w toruniu sa majowki BMW to wiiieeeeellllgaaaachhhhnneeeeee spotkanie
ja jestem z mielca wiec najblizej mamy w tarnowie - tam sa spotkania malopolskich wielbicieli ale z dalszych stron tez sa.
wroclawski klub Maxbimmer tez organizuje. na BeeMkoWych stronach sa informacje na temat zlotow

jak bede cos wiedziec to oczywiscie dam znac  :D

a znajomi mojego meza spotykaja sie u nas na warsztacie na kawkowych rozmowach tak na codzien :)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #351 dnia: 9 Grudnia 2007, 17:48 »
fajnie macie
moze kiedys sie spotkamy na takim zlocie

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline promyczek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #352 dnia: 10 Grudnia 2007, 13:02 »
Jagodka24 ale byloby fajnie  :skacza:

teraz w zimie to pewnie nic nie bedzie ale na wiosne.... juz nie moge sie doczekac  :D

a tu cos dla meza:

http://www.forum.maxbimmer.pl/
http://www.bmw-klub.pl/forum/rules.php    :D

milego buszowania :)

a ja nadal bez foki naszej Kabrini-chcialam jej pstryknac dzisiaj ale jak zobaczylam jaki z niej brudas to mi przeszla ochota ;)
musi poczekac na mycie i wtedy wkleje

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #353 dnia: 5 Lutego 2008, 14:51 »
o ze ja dopiero ten watek wypatrzylam
mam prawko od 2001 roku zaraz jak zdalam mialam przerwe 4 letnia w jezdzie z powodu braku samochodu z normalna skrzynia biegów - rodzice mieli automat
3 lata temu kupilam sobie mala fieste z 94 to byla milosc od 1 wejrzenia - balam sie nia jezdzic...wiec cwiczylam przy dzialkach zawsze z tata zawsze dookola osiedla...i tak pomalutku zaczelam wyjezdzac dalej i dalej  ;D ;D ;D a jak R robil prawko to od razu mogl szlifowac zdolnosci na fiestuni  ;D ;D ;D
teraz jezdze oplem vectra i uwielbiamy ja oboje  ;D nie ma klotni kto pije kto prowadzi zawsze sie dogadujemy ale powiem Wam w sekrecie ze na poczatku nie dawałam R jezdzic...bo balam sie o nia...ale teraz juz jezdzimy oboje..jednak wszyscy mowia ze ja jezdze bezpieczniej...i nie chodzi tu o predkosci tylko szybciej reaguje i mam oczy do okola glowy 
co do szczecinskich drog...niektorym kierowca brakuje wyobrazni...i nienawidze wpychania sie i zajezdzania drogi...np jak na wojska polskiego bylo zwezenie znaki od pol km..to on pedzi lewym na przod i pozniej my stoimy w korku a prawy pas wjezdza i to na chama  8) mnie prawie polonez porysowal bo nie chcialam go wpuscic...cwaniak sie znalazl...ale odpuscilam bo mi mojej vectry bylo szkoda....a raz musze to napisac...pomykamy fiesta pas lewy na wojska polskiego przy lodogryfie wymija nas na gazie golf zajezdza nam droge i staje deba bo skreca w lewo my po hamulcach a on szczesliwy skrecil...och mialam ochote (baba na niemieckich numerach) ja pobic...wrrrrrrrrrr 

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #354 dnia: 5 Lutego 2008, 15:56 »
....a raz musze to napisac...pomykamy fiesta pas lewy na wojska polskiego przy lodogryfie wymija nas na gazie golf zajezdza nam droge i staje deba bo skreca w lewo my po hamulcach a on szczesliwy skrecil...och mialam ochote (baba na niemieckich numerach) ja pobic...wrrrrrrrrrr

hee miałam to samo dwa dni temu...tyle, że nie baba a jakiś gościu...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #355 dnia: 5 Lutego 2008, 16:11 »
A ja nie mogę się już doczekać, aż wyrobią mi prawko... :P i jak będę jeździć autem po naszych pięknych drogach...

Tylko trochę się obawiam parkowania, bo nasz samochód jest strasznie długi i ciężko będzie mi go wyczuć...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #356 dnia: 5 Lutego 2008, 16:20 »
Spoko wyczujesz...
Jak człek sie z Pandy przesiada to jest to niestety róznica, ale to kwestia góra 5 dni, żeby wyczuc autko, jego boki i dupcię....
— Richard M. Devos

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #357 dnia: 6 Lutego 2008, 11:40 »
LIlian ma racje jak ja sie przesiadlam z omegi do fiesty to bylo ok ale jak z fiesty do vectry oj ciezko wlasnie z parkowaniem wiesz co wtedy robilam...przesiadalam sie z R. i on mi parkowal no chyba ze go nie bylo...to wybieralam tam gdzie bylo duuuzo miejsca  ;D

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #358 dnia: 6 Lutego 2008, 11:53 »
Ja tak sobie myślę, że tym naszym, na parking w Galaxy (ten piętrowy) nie wjadę :P

Kurcze, Pandy wymiary to dł. 354cm szer. 158cm wys. 154cm, a naszego dł. 471cm szer. 181,8cm wys. 141cm. Jak nie patrzeć, o ponad metr jest dłuższy...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #359 dnia: 6 Lutego 2008, 12:05 »
Nie panikuj, z czasem przestaniesz odczuwac jego wielkość, ja wręcz jak wsiądę w cos mniejszego to czuję się jakbym miała atak kalustrofobii ;D