Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3548501 razy)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #42960 dnia: 19 Czerwca 2014, 10:17 »
Lila,trafilas w sedno, bo kazde z nich uzdolnione, po medycynie,informatyce, szkolach plastycznych i teraz dziewczynki ida do muzycznej ;)
Oprocz tego "wyskoku" kobieta bardzo mila,ciepla, wiec nie mialam ochoty robic jej wykladu,ze moje tez.jest kochane i wcale intelektem nie odbiega.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #42961 dnia: 19 Czerwca 2014, 10:28 »
czyli kobieta jest chodzącym potwierdzeniem tej tezy...
AMEN

jaka z tego myśl dnia "karmić piersią!!!"
już się cieszę, że też karmiłam

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #42962 dnia: 19 Czerwca 2014, 10:39 »
czyli kobieta jest chodzącym potwierdzeniem tej tezy...
AMEN

jaka z tego myśl dnia "karmić piersią!!!"
już się cieszę, że też karmiłam

no wlasnie ja sie nasluchalam takich tez przed porodem Gabi i bardzo mi bylo zle ze mi sie nie udalo. czulam sie jak wyrodna matka ktora odbiera daiecku to co moze miec najlepszego...
teraz staram sie nie nakrecac ale chcialabym aby nam wyszlo karmienie piersia  :-\

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #42963 dnia: 19 Czerwca 2014, 11:02 »
Laure karmilam krótko, młodego w ogóle.nie będę karmiła
Moje dzieci sa nie kochane, będą glupiutkie a mlody pewnie szkoly nie skonczy...zycie ;)
:*:*:*

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #42964 dnia: 19 Czerwca 2014, 11:24 »
No coz Paulincia, zdarza sie :P ale piciesze Was. Ja nie bylam karmiona piersia i zyje ;D nawet studia skonczylam z 3 wynikiem na roku ::)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #42965 dnia: 19 Czerwca 2014, 11:25 »
aa mi  lekarz po porodzie (znany stargardzki - pfffff:)) jak sie dowiedział, że nie chce karmić piersią powiedział tekst CYTUJĘ "wszelkie białaczki  są  właśnie od tego, że matka piersią nie karmi". Zastrzelił mnie...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #42966 dnia: 19 Czerwca 2014, 11:27 »
zamiast rozpaczać nad losem dziecka...
postawcie się lepiej w sytuacji tych matek, których dzieci w szkole ledwo przędą a one ze trzy lata je piersią karmiły
co by było bez tej piersi... ::) ::) ::) oligofrenia jak nic...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42967 dnia: 19 Czerwca 2014, 11:44 »
Kjp napisz coś o synku. Jak się czujesz? Jak Szymek odnajduje się w nowej roli?

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #42968 dnia: 19 Czerwca 2014, 12:03 »
Oj, ja znam i takiego gagatka co byl kilka lat karmiony piersia...co z niego wyroslo nie powiem:)

Temat rzeka, ja jestem za karmieniem piersią, dlatego tez strasznie psychicznie przeżywałam fakt,że mogę mieć cc, po którym czesto sa problemy z laktacją. Kobiety są pod straszna presją, najważniejsze moim zdaniem by mieć życzliwych ludzi wokół siebie. Ja jestem np zachwycona porodem w zdrojach ale jedna czarna owca mi sie trafila. Pani pediatra wpadla kilka godzin po mojej cesarce, gdzie wiadomo co i jak...i powiedziala mi, ze mam zle brodawki, zle cycki, zly pokarm, gdzie w pierwszym dniu wiadomo,ze siara leci niezaleznie od przebiegu porodu, i ze beda mi dokarmiac dziecko jesli spadnie na wadze, a wiadomo,ze waga moze spasc do 10%. Cale szczescie zachowalam trzezwy umysl, przytaknelam a jak wyszla to swoje powiedzialam mężowi. Potem też dostałam olbrzymie wsparcie od poloznych,dziewczyn z noworodkowegi i od dziewczyny z poradni laktacyjnej. Po kryzysie laktacyjnym 3 dnia, zaparłam się i rozkręciłam laktację, udalo sie bez dokarmienia nawet z tak marnymi cyckami jak moje;););)
I teraz cora juz ma druga brode i pekaty brzuch:)
Ps. Heh, nie dopisalam, ze potem dowiedzialam sie,ze pani pediatra miala migrene...i sobie poprostu odbijala na bidnych matkach polkach. Wybacza, nie jestem pamietliwa;)
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #42969 dnia: 19 Czerwca 2014, 13:48 »
Nikola gratuluję

Ja fortunę na wkładki wydaje. Mleko mi leci nawet jak pomyślę o córce. Jak karmię jedna piersią z drugiej płynie rzeka mleka. Wszystko mi prEcieka

Offline Fiolka*

• uzależniony
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #42970 dnia: 19 Czerwca 2014, 15:17 »
Marta, ja mam dokładnie tak samo ::) Wypróbowałam wszystkie dostępne u nas wkładki i dla mnie najlepsze są Tommy Tippie. Kupuję na Allegro zestaw 150 szt. i na miesiąc mi starcza ::)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #42971 dnia: 19 Czerwca 2014, 18:02 »
też TT dla mnie są najlepsze. Ostatnio te z rossmana miałam, to mi przeciekają

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #42972 dnia: 19 Czerwca 2014, 19:08 »
Martynka bardzo sie ciesze ze juz tyle wytrwalam. Chodze na wizyty co tydzien to rozwarcie nadal 1.5. Zobaczymy co bedzie jutro bo te skurcze zaczynaja byc bolesne.  Oczywiscie spokojnie do przezycia ale takich skurczy to nie mialam nawet indac młodą rodzić.  Pranie cora zrobila, babcia pasuje,  mąż wypral wozek, jutro przed lekarzem jadę wybrac łóżeczko.  Mlody niech posiedzi jeszcze z 3 tyg :) ale jestem coraz spokojniejsza i wreszcie zaczynam sie cieszyć

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42973 dnia: 19 Czerwca 2014, 19:11 »
Wierzę:) Ja odliczam do 30 tyg i też będę spokojniejsza.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #42974 dnia: 19 Czerwca 2014, 20:10 »
A ja Wam moge polecić wkladki BabyOne są naprawde swietne. Na pewno napisze jak tylko wyjdziemy ze szpitala, ja strasznie sie nudze, malego przy sobie nie mam, bo jest podlaczony do kroplowki chodze go karmic.
Mam slabego neta.
Jak ja juz bym chciala byc w domu

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42975 dnia: 19 Czerwca 2014, 21:07 »
A czemu do kroplowki? Zoltaczka?

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #42976 dnia: 19 Czerwca 2014, 21:30 »
Kjp napisz coś o synku. Jak się czujesz? Jak Szymek odnajduje się w nowej roli?

U nas zaskakujący spokój: ) taki totalny chill  out. Jest mi tak cudnie w roli podwójnej mamy, samą nie spodziewałam się takiego ogromu miłości I spokoju. Z Szymkiem byłam zestresowana a miłość rosła z czasem. Leos jest mega grzeczny- też taki lekko zchill out'owany ;) bardzo kontaktowy, potrafi mieć czas czuwania i rozgladania 4h ciągiem. Ale jest przy tym bardzo spokojny: )
Z Szymkiem mieliśmy trochę przeboi jeszcze w szpitalu ale już chyba ogarnelismy  temat zazdrości.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42977 dnia: 19 Czerwca 2014, 21:41 »
Nie na szczęście zoltaczka wyszla niska, a balam sie bo Alex miał.  Kroplowke ma bo wyszla mu za gęsta hemoglobina, no i od wczoraj dostaje antybiotyk bo jakas bakteria w moczu sie pojawiła.
Oskarek byl owiniety dwa razy pepowina, moj pierwszy synek tez i przez to mial straszne problemy z oddychaniem, jak zobaczylam po porodzie tą pepowine tak scisnieta i dziecko fioletowe to omalo im tam nie kiplam.
Trzymajcie kciuki co by jutro nic nowego nie wyszlo bo chciałabym juz do domu. Moj starszy synek strasznie tęskni a ja za nim również.  Bardzo kocha braciszka i najchetniej by go juz nosil na rękach  :D

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #42978 dnia: 19 Czerwca 2014, 22:19 »
Nikola - te wkładki to BabyOno - i ja je szczerze polecam. Kupuję w pepco - 60 szt za 19.99. Mi także podczas karmienia, z drugiej piersi mleko leci ciurkiem i wkładki niejednokrotnie były aż ciężkie od mleka a nigdy nie przeciekły.

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42979 dnia: 20 Czerwca 2014, 06:21 »
Nikola, zdrowka dla malucha i szybkiego powrotu do domku

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #42980 dnia: 20 Czerwca 2014, 07:26 »
:martyna:  tez tak miałam.
Teraz znowu nie panikuje tak na skurczach tylko jak sie młody nie rusza. Zawsze coś.  I boje sie strasznie tez pepowiny bo mi na usg lekarz mowil ze twarzyczki 3d nie zrobi bo cala pepowiną zakryta. A mi panikarze wielw nie trzeba zeby wyobraznia ruszyła

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #42981 dnia: 20 Czerwca 2014, 08:57 »
saga-już tyle wytrwaliście! teraz tylko ostatnia prosta i piekny finish-czego Wam życze serdecznie! :-*
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #42982 dnia: 20 Czerwca 2014, 08:58 »
ps. dziewczyny-macie jakiś patent na leżenie na brzuszku małego dziecia? taki dzieć, który się buntuje przy leżeniu i zaczyna płakać-a lekarz leżeć każe:) :drapanie:

Offline Fiolka*

• uzależniony
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #42983 dnia: 20 Czerwca 2014, 09:21 »
ps. dziewczyny-macie jakiś patent na leżenie na brzuszku małego dziecia? taki dzieć, który się buntuje przy leżeniu i zaczyna płakać-a lekarz leżeć każe:) :drapanie:
Dołączam się do tego pytania! Też mam małą buntowniczkę.

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42984 dnia: 20 Czerwca 2014, 09:26 »
Wszystkie dzieci sie buntuja na poczatku, bo jest im ciezko, ale jak zaczaja ze swiat wyglada tak zupelnie inaczej to polubia. Klasc i zabawiac, a jakryczy to niech ryczy. Ja robilam krotkie sesje. Takie po 2-3 minutki na poczatku i pokazywalam zabawki, papierki, czy na co akurat mial faze. Szybko polubil, przyzwyczail sie. Tylko nie rezygnujcie z tego, to na prawde super wazne. Widzialam chlopca, ktorego mama tlumaczyla, ze on przeciez nie lubi to go nie zmuszam i co? Teraz maly dopiero siedzi sam, nawet nie wstaje, a jest w wieku Adasia, no i zeby nie bylo - zdrowy.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42985 dnia: 20 Czerwca 2014, 10:08 »
S.aga, u mnie młody tak aktywny, że pewnie też będę miała fazę pępowinową  :P Albo martwić się będę jak po porodzie ta aktywność mu zostanie ;) Czasami mam wrażenie, że on w ogóle nie śpi.

Asashia ja też kładłam mimo ryku, później zabawiałam. Trzeba czasami przetrzymać, jak napisała Marta.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42986 dnia: 20 Czerwca 2014, 10:33 »
Tak BabyOno mam wklady poporodowe są swietne i polecam bo kupilam jakies jeszcze inne drozsze oraz belle no i te ostatnie masakra.
Zostajemy do srody bo czekamy na wyniki, calkiem mozliwe ze to zageszczenie krwi to genetyczne bo starszy syn do roku mial z tym problemy, nawet pani ordynator oddzialu pamieta mojego starszego synka i mnie po 5 latach hehe
Byleby do srody

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #42987 dnia: 20 Czerwca 2014, 14:55 »
Paulinka życzę szybkiego powrotu do domku, oby nic nie wyszło :-* i zdrówka dla Was :-* :-*

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
« Odpowiedź #42988 dnia: 20 Czerwca 2014, 18:57 »
co polecacie na początku ciąży z domowych sposobów na mega przeziębienie ?
dodam że Prenalen pod każdą postacią mam już w domu, robię inhalacje ale męczy mnie coraz bardziej mokry, odrywający kaszel ... normalnie mam dość ;/

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42989 dnia: 20 Czerwca 2014, 19:34 »
Herbata z miodem i cytryną, mleko z miodem i masłem, sok z malin...