Dlaczego budzicie dzieci na jedzenie? Przecież jedzą na żądanie, a jak przesypiaja noc, choćby miały tydzień, to z korzyścią dla Was. Dziecko powinno jeść gdy czuje się głodne, nie powinno się wmuszac mleka szczególnie niemowletom. ..
Cytat: doksik86 w 5 Lipca 2014, 19:48Dlaczego budzicie dzieci na jedzenie? Przecież jedzą na żądanie, a jak przesypiaja noc, choćby miały tydzień, to z korzyścią dla Was. Dziecko powinno jeść gdy czuje się głodne, nie powinno się wmuszac mleka szczególnie niemowletom. ..Co ty za bzdury piszesz? Szczególnie małe dzieci muszą być budzone na karmienie, bo same mogą się nie wybudzić. Spytaj lekarzy. Jak noworodek śpi dłużej jak 4 h to każą wybudzać. Ewentualnie lekarz znający dziecko może zdecydować inaczej. Jak moja córka w pierwszej dobie przespała jakieś 4-5h bez karmienia to mi pranie mózgu w szpitalu zrobiono
Marta ale chyba piszemy o noworodku, niemowlak taki 3-4 miesięczny to juz inna historia - ale fakt, zwłaszcza w takie upały trzeba być czujnym i niech wam będzie, że macie wyjątkowe dzieci, ja za to mam jedyne w swoim rodzaju, ktore zwłaszcza teraz na 6+ zdają egzamin z samodzielności