Witam dziewczynki na nowym forum

Troszke ciezko cie teraz czyta to wszystko, przyzwyczaiłam sie do starego forum ale cóz do tego tez sie naucze

Dzis zaczynamy 24 tydzien

Pozniej zrobie zdjatko brzuszka bo narazie w pizamie siedze
TYDZIEŃ 24
(22. tydzień po poczęciu)Ciągle w pracy? Jeśli jeszcze pracujesz, pamiętaj, by szczególnie o siebie dbać. Prócz luźnego ubrania, pamiętaj o wygodnych butach na niskim obcasie.
Poród zbliża się wielkimi krokami. Jeśli nastąpiłby teraz, Twoje dziecko pod właściwą opieką ma już sporą szansę na przeżycie (ok. 85%). Oczywiście lekarze zrobią wszystko, aby przedłużyć czas przebywania dziecka w macicy.
TyWraz z rosnącym brzuszkiem, mogą - niestety - pojawić się rozstępy oraz ciemna pionowa linia biegnąca od pępka do kości łonowej. Ta ostatnia zniknie po porodzie, natomiast rozstępy pozostaną (choć bledsze), jako swoiste "medale macierzyństwa". Możesz spróbować im zapobiegać, stosując odpowiednie kremy (pytaj w aptekach i sklepach z artykułami dla dzieci).
Wizyty kontrolne u lekarza z pewnością umacniają w Tobie poczucie właściwej troski o siebie i nienarodzone dziecko. Dobrze, jeśli podczas rozmowy z lekarzem omówisz wszelkie niepokoje na bieżąco - będziesz spokojniejsza. Pamiętaj jednak, że czasami lekarz głośno wyraża swoje przypuszczenia o konieczności dodatkowych badań czy nawet porodu operacyjnego. Nie analizuj tego wszystkiego w nieskończoność i nie zadręczaj się wszystkim, co usłyszysz. Pamiętaj, że bezwzględną wartość ma pozytywne myślenie o przyszłości. A umiejętność podchodzenia z dystansem do przypuszczeń lekarza czy prawdopodobnych wydarzeń, przyda Ci się jeszcze nie raz.
Twoje dzieckoMaluch waży już prawie pół kilograma. Jego słuch jest już na tyle czuły, że potrafi rozpoznać bicie Twojego serca, Twój głos i burczenie w brzuchu. W płucach rozwijają się naczynia krwionośne, przygotowujące dziecko do oddychania powietrzem (teraz dziecko wciąga do płuc płyn owodniowy). Maluszek jest nadal całkowicie zależny od Ciebie. Mimo rozwiniętych wszystkich narządów, ich funkcje spełnia łożysko. Łożysko dba o prawidłowe odżywianie dziecka, przekazuje tlen z Twojej krwi i dba o zdrowie dziecka, zatrzymując większość szkodliwych dla dziecka substancji.
Zdanie "
Poród zbliża się wielkimi krokami. Jeśli nastąpiłby teraz, Twoje dziecko pod właściwą opieką ma już sporą szansę na przeżycie (ok. 85%) " jest baaardzo pocieszające

Choc mam nadzieje ze moj maluch sie jeszcze nigdzie nie wybiera

Ok teraz mała relacja z weekendu a zeby było smiesznie to zaczniemy od niedzieli:
NIEDZIELARano pojechalismy do moich rodziców - mezus naprawial mojemu bratu komputer czyt. uratował mu zycie

W drodze do rodziców, niedaleko nas był wypadek - oto co zastaliśmy

Zdjecie zrobione troszke za pozno ale widac ze jeden samochod "siedzi" na drugim. Pierwszy raz widziałam coś takiego

Potem maz naprawił komputer ( MY HERO

) ,zjedlismy pyszniasty obiadek i wrocilismy do domu gdzie czekała na nas tesciowa

Posiedzielismy ,pogadalismy i tak dzionek minął.
SOBOTASobota upłyneła pod znakiem wózków. Pojechalismy do Sosnowca na zwiady. Ogladałam Boldera - niestety sie zawiodłam. Wersja z kwiatuszkami nie jest co prawda wysciełana polarkiem jak wersje jednokolorowe ale jakos mnie nie powalił na kolana. Zastanawialismy sie nad Driverem ale wybór padł na Coneco V3.
Wersja głeboka:
Wersja spacerowa:
Dane techniczne :1. Duże pompowane koła na jednej osi + mniejsze piankowe na drugiej osi )
2. Oparcie z płynną regulacją nachylenia zarówno w wersji spacerowej jak i gondolowej
3.Demontowalny i regulowany pałąk ( barierka )- wersja spacerowa
4. System kół samonastawnych z możliwością
zablokowania
5. Regulowana wysokość rączki (teleskopowo) !!!!!!!!!!!
6. Wyjątkowo obszerny kosz na zakupy
7. Supernowoczesny system automatycznego składania wózka
8. Doskonała amortyzacja wszystkich kół !!!!!!!!!
9. Pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa
10.Regulowany podnóżek - wersja spacerowa
11.Duży wygodny zespolony hamulec
12.Składana budka z zasłanianym okienkiem
13.Możliwość zamocowania fotelika z adapterem
14. Mozliwosc zamontowania spacerowki tyłem lub przodem do kierunku jazdy
WYMIARY:92x63x103
Wymiary po złożeniu: 115x63x37
Waga wersji spacerowej: 10,5 kg
Waga gondoli głębokiej: 3 kgOraz fotelik Coneco Pionier:
OPIS FOTELIKA:· fotelik dla dzieci od 0-13 kg
· lekka aluminiowa rączka do przenoszenia
· trzypunktowe pasy bezpieczeństwa z bardzo wygodną regulacją długości
· nowoczesna stylistyka
· miękki i trwały materiał poszycia, łatwy do demontażu i czyszczenia
· otulinki pasów, by nie gniotły dziecka w czasie podróży
· fotelika można używać jako mini kołyski (z możliwością blokowania na podłodze do siedzenia i zabawy)
· składana budka (chroni przed wiatrem i słońcem)
· w komplecie osłonka na nóżki dziecka
· waga fotelika 2,2 kg
FOTELIK POSIADA:· Homologację ECE R44/03 Universal
W sklepie powiedziano nam ze tylnie koła sa pompowane a przednie piankowo kauczukowe
Stwierdzilismy z mezem ze gondolka nie jest moze super ekstra ładna ( spełnia natomiast nasze wymagania "sprzetowe" ) ale za to saperówka jest bombowa wg. nas

Zastanawiamy sie tylko czy kupic moze ten wozek przez allegro

W necie wychodzi jakies 200 zł taniej.