Autor Wątek: Szczęśliwe 9 miesięcy...  (Przeczytany 92492 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Igraszka
  • bywalec
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #990 dnia: 30 Kwietnia 2007, 10:13 »
Oj Kochana Wygladasz pięknie. Cieszę się że podoba się Tajniaczkowy przyodziewek. Jaka wy tam macie pogodę bo tu jest strasznei mokro i zastanawaimy sie co robic.(tu tzn w bieszczadach) wracac czy  poczekac do jutra tylko ze ja moge rownie dobrze siedziec w domu i nie placic za to  i patrzec jak  pada a w bielsku ponoc sloneczko. eh też nam ten wyjazd potrzebny był :(  Pozdrowienia Dla Was wszystkich z deszczowych bieszczad! :) Igraszka

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #991 dnia: 30 Kwietnia 2007, 10:17 »
Antalis ale masz śliczny brzuszek. robi sie ciepło wiec slicznie bedzie sie eksponował :) cudny

a co do dzieci... ciezko przewidziec co maluszkowi moze przeszkadzac. czlowiek po prostu uczy sie razem ze swoim dzieckiem i swojego dziecka. mnie osobiscie przeraza troszke to ze jak dzidzia głodna to krzyk i wrzask bo musi dostać "już!!" . to jest niesamowite. jak masz swoj pokarm to luz, ale jak trzeba zrobic butle a maleństwo krzyczy to wydaje mi sie straszne.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #992 dnia: 30 Kwietnia 2007, 10:46 »
Cytat: "jagodka24"
malenka jest urocza

Jakbyscie widzialy te burze włosow kryjaca sie pod czapeczką  :mdleje:
Cytat: "Igraszka"
Jaka wy tam macie pogodę

W kratke, słonce z "zebami" ale zapowiadali to pogorszenie poody wiec zdziwiona nie jestem.
Cytat: "Igraszka"
wracac czy poczekac do jutra tylko ze ja moge rownie dobrze siedziec w domu i nie placic

A gdzie dokladnie jestescie? Mieszkacie u rodziny czy w jakims pensjonacie czy cos w tym stylu ?
Cytat: "Ewelina_Michał"
jak masz swoj pokarm to luz, ale jak trzeba zrobic butle a maleństwo krzyczy to wydaje mi sie straszne.

No ta moja kozelanka musi mała dokarmiac Nutri-czymstam bo małej sie czesto ulewa i ma przez to kolki.Troszke pokarmu odciaga , dodaj tej mieszanki a potem cysia jeszcze daje.

A i "sprzedała" mi jeszcze pewien patent. Jak mala ma kolki to qmpela rozgryza kminek i huha na mala - podobno pomaga  :drapanie:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #993 dnia: 30 Kwietnia 2007, 11:07 »
A to lista wozków ktore mam na oku i ktore jedziemy poogladac po dlugim weekendzie:

1.WÓZEK WIELOFUNKCYJNY ENJOY CHICCO

2.MIKADO OXFORD ale 4-kołowy

3.TAKO KIDDY

4.GRACO Wozek Quatro Quattro Tour Delux

5.IMPLAST DRIVER 4XL 2007

6.HAUCK  ONTARIO 2007

7.ASTRAL CONECO

8.IMPLAST Bolder 4

9.X Lander X1 2007

Kolejnosc przypadkowa  :brewki: Tylko jakie tworzywo jest najlepsze na koła  :drapanie:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #994 dnia: 30 Kwietnia 2007, 12:44 »
Antalis, ja dziś zamówiłam Implasta 4xl, w kolorze jabłuszka :) Widziałam "na żywo", jest śliczny :) Zastanawialiśmy się nad Bolderem ale zielony kolor jest nieciekawy. Jest o wiele ciemniejszy, taki kredkowy (ja mam takie skojarzenie).Ogólnie kolory "na żywo" wyglądają całkiem inaczej. Ten co wkleiłaś kolorek grafitowy z pomarańczowym jest okropny a na necie wydaje się ładny. Tak samo szary jeans z dodatkiem czerwonego, fuj!

A jakie tworzywo na koła? :drapanie: Nie wiem...

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #995 dnia: 30 Kwietnia 2007, 13:59 »
Cytat: "anulka33"
Antalis, ja dziś zamówiłam Implasta 4xl, w kolorze jabłuszka  Widziałam "na żywo", jest śliczny  Zastanawialiśmy się nad Bolderem ale zielony kolor jest nieciekawy. Jest o wiele ciemniejszy, taki kredkowy (ja mam takie skojarzenie).Ogólnie kolory "na żywo" wyglądają całkiem inaczej. Ten co wkleiłaś kolorek grafitowy z pomarańczowym jest okropny a na necie wydaje się ładny. Tak samo szary jeans z dodatkiem czerwonego, fuj!

Co do wklejonych kolorków to wklejałam byle jakie :) Kolor bedziemy wybierac jak sie dowiemy czy to corcia czy synuś :)

A koła pompowane, piankowe czy jakie sa najlepsze do miasta ?

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #996 dnia: 30 Kwietnia 2007, 14:23 »
Wg mnie pompowane są najlepsze. Ale może niech forumki co już mają Dzidzię się wypowiedzą :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #997 dnia: 30 Kwietnia 2007, 16:33 »
znajomi maja wózeczek, ale nie pamietam jakiej firmy - profilem najbardziej podobny  do Tako. super sie prowadzi i super amortyzuje. co do kółek to znam jedynie taka teorie zę gumowe koła sa najlepsze, ale swojego doswiadczenia nie posiadam.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #998 dnia: 30 Kwietnia 2007, 17:00 »
Jak bylam teraz u tej kolezanki to poszłysmy się przejsc po lesie, a ze kola były pompowane to modliłysmy sie zeby "gumy nie złapac" :P.
co do kółek to znam jedynie taka teorie zę gumowe koła sa najlepsze

Tez tak mi sie wydaje ale wole zapytac :P

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #999 dnia: 30 Kwietnia 2007, 21:05 »
Antalis mozesz mi przypomnieć kiedy masz termin usg? juz nie moge sie doczekać wiesci co do płci maluszka i jak tam mu sie zyje w brzuszku.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1000 dnia: 30 Kwietnia 2007, 22:20 »
przede wszystkim to pompowane koła dodaja troszke komfortu dzidzi ale tez kilogramów wózkowi
niestety trzeba cos wybrac
ja widziałam kilka z tych wózków na zywo
powiem ci szczerze że moja siostra do drugiego dziecka kupiła imglesine (spacerówke) bo rodziła tez pod koniec maja i nie potrzebowała (tak jej sie wydawało) glebokiego
ale teraz to gleboko mi to odradza!!!!! mowi ze tylko pompowane kola

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1001 dnia: 1 Maja 2007, 10:11 »
mowi ze tylko pompowane kola

i ja tak myślę... jak mam Drivera 4xl super sie jeździ tylko troszkę waży, ale skoro sama daje radę wnieść go i znieść z wysokiego drugiego pietra ( u nas mieszkania mają 3,2 m wysokości) i to w dodatku z Oliwią w środku to nie jest tak źle :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1002 dnia: 1 Maja 2007, 10:18 »
Antalis mozesz mi przypomnieć kiedy masz termin usg? juz nie moge sie doczekać wiesci co do płci maluszka i jak tam mu sie zyje w brzuszku.

7 maja godz 9:00 :)

Cytat: "demka"
jagodka24 napisał/a:
mowi ze tylko pompowane kola
i ja tak myślę... j

A nie boicie sie złapac gumy ??Ja byc moze tez bede musiala wozek wnosic na sama gore wiec waga dla mnie wazna - chyba likwiduja nam wozkownie ;(

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1003 dnia: 1 Maja 2007, 11:39 »
Cytat: "Antalis"
A nie boicie sie złapac gumy

bez przesady rzadko kiedy słysze zeby ktos złapał gume w takim wozku a jesli juz to jest to proste do naprawienia jesli mialybysmy tak myslec to nie jezdziłybysmy samochodem, ani rowerem bo tez mozna gume zlapac

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1004 dnia: 1 Maja 2007, 12:23 »
Z tym złapaniem gumy w wozku to raczej nie powinno być problemu. po pierwsze guma jak guma z której sa zrobione koła jest takiej grubości co inne czyli np. rowerowe, w środku jeszczez usztywniona dętka, a biora pod uwagę ewentualny nacisk na te koła to ryzyko przebicia jest znikome. spójrz - jeżdzisz na rowerku na dwóch kołach, a teoretycznie zakładajac ze twoja waga jest dwa razy wyzsza niz waga wózka, do tego rozkładasz ciezar na tylko dwie ośki to przebicie koła w wozku jest 4 krotnie mniejsze niz w rowerze. poza tym jesli juz sie taka sytuacja trafi to pozostaja ci jeszczez 3 koła i jakoś powinnas dac rade dotrzec do domku. takze spokojnie. :)  o matko ale teorie wysnułam :)  :mdleje:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1005 dnia: 1 Maja 2007, 12:51 »
No niby macie racje ale juz sie spotkałam z tym ze "wozek złapał kapcia" dlatego tez pytam. Mieszkamy niedaleko lasu wiec tam tez bedziemy spacerowac a wiadomo co w lesie lezy na ziemi. Rower czy samochód to co innego niz wozek ( przynajmniej dla mnie ) jakos nie bawiłoby mnie wracanie z kapciem do domu z dzieciatkiem w wozku. Coz jutro jedziemy do Zabrza do hurtowni art.dzieciecych poogladac wozki.
Wybiore to co mi si ebedzie podobac bo z moimi wymaganiami nigdy wozka nie znajde. Jak spodoba mi sie wozek z popmowanymi to pewnie na niego sie zdecyduje.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1006 dnia: 1 Maja 2007, 13:43 »
hihi no tak to juz jest że mama chce dla dziecka jak najlepiej i stad te wymagania. na pewno znajdziesz cos odpowiedniego, zreszta sama zobaczysz jak szybciutko przerzucisz sie na spacerowke. dziecko w wieku około pół roczku zacznie siedziec i wtedy czesc zabudowy z wozka zniknie, stanie sie nieco lzejszy i moze wygodniejszy dla ciebie. zreszta - skoro jedziecie do hurtowni to na pewno ktos wam tam cosik doradzi, jakis fachowiec co to sie zna na wozkach, na ich ewentualnej wadliwosci itp. na pewno cos dobrego poradzi :)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1007 dnia: 1 Maja 2007, 15:26 »
Mieszkamy niedaleko lasu wiec tam tez bedziemy spacerowac a wiadomo co w lesie lezy na ziemi

no to tym bardziej nie wyobrazam sobie jak chcesz spacerowac po lesie z malenkimi plastikowymi kółeczkami
nie dasz rady
takie wózki sa sztywniejsze i jak sie zakopiesz w piachu to kaplica

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1008 dnia: 1 Maja 2007, 15:30 »
malenkimi plastikowymi kółeczkami nie dasz rady

Myslałam raczej o tych gumowych   :drapanie:  Jeny glupi wozek a tyle zachodu :P

Offline Kaśka

• bywalec
  • data ślubu: 10.06.2006
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1009 dnia: 1 Maja 2007, 18:45 »
Antalis ja też mieszkam obok lasu a raczej puszczy i jak zimą spacerowaliśmy z mężem to widzieliśmy jak po śniegu i lesie radę dają sobie świetnie gumowe koła. Raz szedł facet z wózkiem o małych  plastikowych kołach i nie mógł jechać po śniegu. Porażka komicznie to wyglądało ale oczywiście tylko dla nas bo dla gościa już nie.

A wybór wózka jest dla mnie trudniejszy niż wybór sukni ślubnej  :skacza:  :skacza:
więc Cie rozumiem.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1010 dnia: 2 Maja 2007, 08:25 »
Coz dzis wybieramy sie na podboj hurtowni wózkowych :) Jade z takim metlikiem w głowie ze juz nie wiem co jest dobre a co złe  :mdleje:  Dobrze ze narazie tylko ogladamy. Po przyjazdzie skonsultuje sie z farmaceuta i forumkowymi specjalistkami :)
Musze teraz zrobic rozeznanie bo wozio kupimy mysle ze w sierpniu a wtedy to ja juz na chodzie byc moze nie bede a nie chce by ktos za mnie wybieral dwuśladowca :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1011 dnia: 2 Maja 2007, 08:54 »
Antalis, ale mam zaległosci u Ciebie  :mdleje:  WYBACZ  :uscisk:

Kochana to juz 21 tydzien  :skacza:
Super  :brawo_2:  co do wózków to sama jak juz zobaczysz to sie zdecydujesz zobaczysz :)

Pogłaskaj brzusio  :uscisk:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1012 dnia: 2 Maja 2007, 10:28 »
Cytat: "Martaxyz11"
co do wózków to sama jak juz zobaczysz to sie zdecydujesz zobaczysz

ot i cała mądrość. Najlepiej samemu wózek zobaczyć, wypróbować, dopytać o jego możliwości i pojeździć sobie nim w sklepie. dalatego ja dużo wózków na necie nie oglądałam.

Mieszkamy niedaleko lasu wiec tam tez bedziemy spacerowac a wiadomo co w lesie lezy na ziemi.

nio to zdecydowanie z pompowanymi kołami. są wózki które mają skrętne pompowane koła i lekko się prowadzą.
Ja po lesie raczej nie będę spacerować. Na wsi też nie mieszkam, wiec nie muszę się borykać z tym problemem. Choć ostatnio jeździłam swoim chicco po podwórku u teściów i nie było najgorzej.
Co do wagi, to x-lander ze skrętnymi, pompowanymi kołami, który brałam również pod uwagę był o 2 kilogramy cięższy niż chicco.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1013 dnia: 3 Maja 2007, 21:52 »
WITAMY po malutkiej przerwie.
Wyprawa wozkowa tylko bardziej mi w głowie zamąciła i teraz to juz nie wiem jak sie nazywam  :drapanie:
Ogladałam:

*Chicco Enjoy - jakis taki "twardy" mi sie wydał nie było jak pochustac maluszka
*Mikado Oxford
*Graco Quatro - spacerowka super extra za to głeboki do bani - dla mnie ewidentnie za niski
*Tako Kiddy i Natalia - ciezkie cholerstwo - i ja bym to miała tachac na 3 pietro  :drapanie:  :mdleje:
*Astral Coneco - podobnie jak Chicco, plusem sa zwrotne kola

Dobre wrazenie zrobił na mnie MIKADO czterokołowy - swietnie sie "trzesie" dzieki pasom - prosciej "ukołysac" maluszka w razie gdyby płakał ( nie wiem czemu uparłam sie na te opcje ).Bardzo ładnie wyglada głeboki wozek, spacerowka juz mniej :( Przerazaja mnie te duze koła w spacerowce  :drapanie:  

Jestem pod wrazeniem wozków z małymi kołami - łatwosc prowadzenia i manewrowanie mnie  :mdleje: Moglam skrecac prowadzac wozek jedna reką .Dobre wrazenie o dziwo zrobiły na mnie tez wozki 3-kołowe choc wczesniej przypominały mi taczki :P
Mikado 3-kołowy jest poki co moim faworytem jesli chodzi o wozki wielofunkcyjne

Uznałam jednak ze mi nikt chyba nie dochodzi. Potrzebuje wózka z fajnymi skretnymi kołami , w ktorym bedzie mozna maluszka ukołusac, spacerowka jak i gleboki maja byc ładne ... wymaganie gorzej niz baba w ciazy :P

Zastanawiamy sie czy moze warto przemeczyc sie ( kupujac juz wielofunkcyjny wozek ) z głebokim ktory mi sie powiedzmy niebardzo podoba i po ok 6 mies.zamienic go na ładna spacerówke  :drapanie: Teraz głowna mysla zaprzatajaca nam głowy jest pytanie czy opłaca sie kupic teraz głeboki jakis taki nie drogi a ładny a jak maluszek podrosnie ( czyli gdzies na wiosne ) kupic porzadna spacerówke w ktorej maluch duzo dluzej pojezdzi  :drapanie:

Musze obejrzec jeszcze Implasta Boldera 4, X-Landera i Haucka Miami lub/i Ontario.
Jesli te wozki sie nie sprawdza to chyba kupimy spacerowke i gleboki osobno.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1014 dnia: 3 Maja 2007, 22:07 »
hmmm jak tak piszesz to sama jestem pełna watpliwosci co do mojego wyboru kiedys. bo z jednej strony tez chce miec i ładny wozek ale tez wygodny dla dzidzi i wielofunkcyjny najlepiej.

z tym kołysaniem w wozku to wcale nie takie głupie. miałam okazje ostatnio sie przekonac. gdy dziecko bedzie miało juz 5 miesiecy i wazylo około 7 kg to ciezko bedzie ci go nosic na rekach az usnie. do tego w sumie lepiej dzidzi za bardzo od poczatku nie przyzwyczajac zeby potem samemu na siebie bata nie ukrecic. dlatego w tej kwestii super sprawdził mi sie wozek... bujanie, kołysanie jak w maminym brzuszku...dzieciak chcąc nie chcac zamyka oczka. poza tym mozesz go "wywieźć na chwile" do innego pokoju bez podnoszenia, ewentualnego zbudzenia, gdy np w tamtym pokoju chcesz przewietrzyc, posprzatac itp. dlatego to ze sie uparłas na bujanie wcle nie jest takie zła.

co do dużych kół w wozkach głebokich - miałam ostatnio okazje przetestowac. bałam sie ze taki wozek źle sie prowadzi, ale... te kolka okazały sie zbawienie przy podjezdzaniu do kraweznika, zjezdzaniu z niego itp. w sumie nie zapytałam znajomego czemu wybrali duze, nie skretne koła do wozka głebokiego. a szkoda bo oni sami duzo szukali i wiele czytali co i jak (nawet zanim kupili gryzak dla dziecka pytali najpierw jaki bedzie dobry farmaceute itp)

hmma wiecej doswiadczen wozkowych to ja nie posiadam. dlatego nie bede tu teoretyzowac i wprowadzac w bład. :)

Antalis jak ja bede w ciazy to sie zwroce do ciebie o adresik tej hurtowni...bo to w koncu nasza okolica jest :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1015 dnia: 3 Maja 2007, 22:25 »
Antalis jak ja bede w ciazy to sie zwroce do ciebie o adresik tej hurtowni...bo to w koncu nasza okolica jest

Loozik :) W sumie bardzo dobrze zapoatrzona nie tylko w wozki al ei foteliki, łozeczka ba nawet pampersy i inne bzdurki. Nawet ciuszki i komody tam sa :)

Musze jeszcze nawiedzic Katowice i ten duzy sklep tam - Oni sa moja jedyna nadzieja :P

rybkawiedenka
  • Gość
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1016 dnia: 3 Maja 2007, 22:27 »
ten duzy sklep tam
gdzie? Ten przy szkole Tańca?

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1017 dnia: 4 Maja 2007, 07:32 »
Antalis co do wózka to masz takie same wymagania jak ja !  Ja równiez miałam takie dylematy jak ty.

Z tych wózków, które wymieniłaś, to oglądałam X-landera i zrobił na mnie duuuże wrażenie. Bo i skrętne koła, i gondolka i fajna spacerówka i lekko się prowadził. x-landery są i 3 i 4 kołowe. Nio i kółka mają pompowane. Ale najlepiej to się sama przekonasz jak go zobaczysz i pojeździsz nim sobie.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1018 dnia: 4 Maja 2007, 08:07 »
gdzie? Ten przy szkole Tańca?

Coz nie mam pojecia :P Jest to sklep ALAMAKOTA Katowice - Piotrowice lub SKLEP ENE DUE RABE Katowice- Brynów.
Znalazłam w necie te sklepy i musze tam pojechac zobaczyc co maja mi do zaoferowania. Niestety nie wiem gdzie mogłabym kupic Implasta i Haucka :drapanie:

Gosiaczek80 a Ty chyba Chicco masz prawda ? Jak sie sprawuje ?

rybkawiedenka
  • Gość
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1019 dnia: 4 Maja 2007, 08:14 »
Czyli to nie ten o którym myślałam...

Z Haukiem możesz mieć problem. Ja szukałam, nie znalazłam. Ale zawsze możesz pojeździć moim :)