Autor Wątek: Szczęśliwe 9 miesięcy...  (Przeczytany 92775 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #690 dnia: 28 Marca 2007, 15:45 »
Kurcze, to jak ustawienia dla samochodu :)

rybkawiedenka
  • Gość
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #691 dnia: 28 Marca 2007, 16:35 »
Antalis - ja nadal obstawiam Ontario!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #692 dnia: 28 Marca 2007, 16:56 »
Cytat: "rybkawiedenka"
Antalis - ja nadal obstawiam Ontario!

Ja chyba tez :P

Dziewczyny jak to jest z tym ubezpieczeniem  na wypadek urodzenia dziecka ? Jaki jest okres karencji ? Ile wynosza składki ?. Pewnie juz sie nie załapie a kurcze miałam to zrobic przed slubem.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #693 dnia: 28 Marca 2007, 17:14 »
Cytat: "Antalis"
Dziewczyny jak to jest z tym ubezpieczeniem na wypadek urodzenia dziecka

ja tez dałam dupy z tym tematem :(
zresztą małż też ale co tam już napewno za póżno u mnie
z tego co wiem to chyba trzeba sie ubezpieczyć na pół roku przed narodzinami ale to też zależy od ubezpieczyciela

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #694 dnia: 28 Marca 2007, 17:19 »
Cytat: "jagodka24"
ja tez dałam dupy z tym tematem

Kurka ja tez :( A mowili mi o tym a  ja to odwlekałam. W PZU wyczytałam ze okres karencji trwa 9 miesiecy ...

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #695 dnia: 28 Marca 2007, 20:04 »
Tajusiu a ile masz wzrostu jesli wolno zapytac ??

ja mam 176cm a mąż 180 cm i był stanowczo za niski :(

Cytat: "Ninka"
Kurcze, to wysokość wózka też wchodzi w grę?

jasne, ja do większości wózków musiałabym się nieźle naschylać, a potem ból w krzyżach  :mdleje:

Dziewczyny jak to jest z tym ubezpieczeniem na wypadek urodzenia dziecka ? Jaki jest okres karencji ? Ile wynosza składki ?.

to wszystko zalezy od ubezpieczyciela i od warunków umowy, wiem ze u nas w zakładzie czasem wystarczyło na 3 m-ce przed, najlepiej iść się spytać
ja od razu jak zaczynałam pracę to sie ubezpieczyłam na tą ciut wyższą składkę - tzn. płacę 41zł m-cznie i wiem ze napewno coś dostanę ale nie wiem ile (przypuszczam że ok.500zł) :drapanie: bo to zależy od umowy którą podpisują raz na rok i dowiem się w kwietniu
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #696 dnia: 28 Marca 2007, 20:38 »
Antalis, my sie zdecydowaliśmy na Implasta 4xl drivera. Masz jeszcze sporo czasu no i musisz się zastanowić czego od wózka oczekujesz (ale to napisałam :hahahaha: ). My akurat potrzebujemy wszystko to co ma Implast no i pytałam Demki (bo właśnie ten wózeczek kupili) jak się sposuje i odpisała że rewelacyjnie także teraz jestem już pewna na 100% :)

A co do ubezpieczenia to też mi się wydaje że pół roku przed narodzeniem Dzidzi.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #697 dnia: 29 Marca 2007, 07:32 »
Dzieki dziewczynki za info. No nic zobaczymy.

Dzis ide pozabijac "miłe panie z administracji"  :boks_4: . Obiecałam sobie ze bede miła, grzeczna i ze to nie ja pierwsza wyskocze " z pyskiem" .Jesli bedą potrafiły racjonalnie wytłumaczyc mi czemu to mamy zapłacic 350 zł ( dodatkowo )za wode to odpuszcze .Ale jesli nie to ... ręka ,noga,mózg na ścianie :pogrzeb:  :D

Offline madziulek

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #698 dnia: 29 Marca 2007, 07:43 »
no ja mam na oku narazie wózek mutsy urban rider :) aole nie wiem jak to bedzie moi teściowie i moi rodzice chcą kupić więc niech się złożą i kupią :)
ale to się jeszcze zobaczy :)
co do ubezpieczenia ja jestem w PZU płacę składnki 52 złote miesięcznie już od 2 lat i wiem że za urodzenie dzidziusia dostanę 1000 zł :)
ale nie wiem jak to jest z tymi wszystkimi składkami :drapanie:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #699 dnia: 29 Marca 2007, 07:49 »
Dzis ide pozabijac

Ty sie nie denerwuj  :przytul:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #700 dnia: 29 Marca 2007, 08:55 »
Cytat: "Martaxyz11"
Ty sie nie denerwuj

Za pozno. No szlag by mnie trafił na miejscu. Ja si etu martwie skad te debile wzieły 350 zł dopłaty za wode w roku w ktorym praktycznie nie mieszkalismy w tym mieszkaniu bo był remont a facet mo gada ze mam sie nie martwic i tego ni epłacic ( narazie ) bo to musi byc wyjasnione i decyzja przyjdzie po swietach. A te kwote to oni " TYLKO TAK " podali  :mdleje:  No normalnie krew mnie zalała. To po kiego grzyba te paniusie tam siedza i pierdza w stołki a na dodatek denerwuja ciezarne ( a jak wazna w koncu jestem :D ) ? Trzeba bylo nas powiadomic jak by wszystko jasne było.
Powiedzialam tam Pani ze skoro nie chce jej sie pracowac i woli takie pisma wysylac bez uzasadnienia to ja  zchecia sie przyjmę na jej miejsce  :brewki:

By sie rozluznic poszlam do sklepu, kupiłam sobi eopiekane sledzie ( mniam miam ) i prace ciazową czyli Olivie baby i M jak Mama :)

Sa fajne artykuły na temat nudnosci, tego czego boja sie przyszli ojcowie, wozków - pare rad ale takich dokładnych :) i takie tam :) Fajny jest kalendarz ciazy ktory opowiada fasolka :) Byl kiedys Pamietnik dzidzi z porodu a teraz z kazdego tygodnia :) Niestety tylko do 11 tygodnia :( kolejne w nastepnych numerach ale fajnie sie czyta :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #701 dnia: 29 Marca 2007, 09:02 »
Antalis, no to dobrze ze bez rozlwu krwi sie obyło  :bond:

dobrze ze nie jest tak ze NAJPIWER musisz zapłącic a oni Ci zwrócą  :boks_4:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #702 dnia: 29 Marca 2007, 09:51 »
Cytat: "Martaxyz11"
dobrze ze nie jest tak ze NAJPIWER musisz zapłącic a oni Ci zwrócą

Też o tym pomyślałam - w tym kraju jest wszystko możliwe  :dno:
A ty się Aguś nie denerwuj :przytul:  :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #703 dnia: 29 Marca 2007, 10:49 »
Antalis spokojnie co do takich pisemek to już mamy doświadczenie. Właśnie pomagamy ludziom pisać pisma do Cyfrowego polsatu. Wiecie co oni zrobili? Rozsyłają do ludzi pisma z upomnieniem do zapłaty np ....2 600 zł za nieplacony abonament przy czym zwykle okazuje sie ze ci ludzie już od 2 lat nie korzystają z polsatu i nie odbierają z niego nic. zresztą cyforwy polsat zawsze robi tak ze nawet jak sie spóźnisz z zapłatą 2 dni to od razu odcinają sygnał i wraca gdy gotówka wpłynie im na konto. no to jakim cudem ludziom takie pisma przysyłają. Pewnie szukają naiwnych co zapłacą bo nie będą wiedzieli o co chodzi. Pani na infolinii mówi (i to jeszcze ze śmiechem)że tak, że rzeczywiście automatycznie rozsyłają takie pisma ale żeby tego nie płacić tylko napisać pismo z wyjaśnieniem co i jak. kurcze jak im lasów na papier nie żal :mdleje:
No ale to jest kolejny przykład naszych polskich paranoi.  :pogrzeb:

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #704 dnia: 29 Marca 2007, 11:30 »
Cytat: "Ewelina_Michał"
Pani na infolinii mówi (i to jeszcze ze śmiechem)że tak, że rzeczywiście automatycznie rozsyłają takie pisma ale żeby tego nie płacić tylko napisać pismo z wyjaśnieniem co i jak.

Boże aż się wierzyć nie chce  :mdleje: co za kraj ...

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #705 dnia: 29 Marca 2007, 12:01 »
Ja tez uważam ,ze administracja w ten sposób chce wyrównać swoje jakies manko.
Ten kto się upomni i przyjdzie to wyjaśnić - bedzie miał spokój . A ten kto przyjdzie grzecznie zapłacic bez zadnego "ale" po prostu bedzie stratny.

Moja mama miala kiedys taki przypadek z TP S.A .Przysłali ze jest niezapłacony rachunek na tam pewna kwotę. Moja mama na spokojnie przejrzała wszystkie dowody wpłaty. Wszystko było zapłacone, wszedzie pieczątki, podpisy, wszystko ok. Najlepsze było to, że zaden z rachunków nie opiewał na te konkretna kwotę .
Mama zadzwoniła tam , w odpowiedzi usłyszała ze ma ten rachunek wyrzucić bo to była "pomyłka".
A ktos zabiegany, zajety, niemajacy czasu na jakies wyjasnienia badz tez taka "cicha myszka" poszedł, zapłaciłby i znow TP byłaby do przodu .Obłed poprostu.

Zobaczymy jaka odpowiedz przyjdzie po świętach choc ja obstawiam ze nic nie dostaniemy a sprawa przycichnie . Mogłoby tak byc bo mam ochote na zakupki :) W Real'u jest seria "osprzetu" dzieciecego z Kubusiem Puchatkiem :D Teraz to mi szkoda kasy troche bo nie wiem jak bedzie a oczywiscie te kase za wode zapłacic trzeba do konca kwietnia i to o drazu całą sumę.

Offline madziulek

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #706 dnia: 29 Marca 2007, 12:12 »
ja też czytam ta gazetkę m jak mama uważam że są w niej fajne i ciekawe artykuły :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #707 dnia: 29 Marca 2007, 13:13 »
Cytat: "madziulek"
ja też czytam ta gazetkę m jak mama uważam że są w niej fajne i ciekawe artykuły

Ja kupując ja po raz pierwszy byłam sceptycznie nastawiona .Myslałam ze to kolejny "cudowny poradnik" ale miło sie zaskoczyłam :)

Obiadek juz prawie ugotowany a maz wroci dopiero o 17.Dzis serwuje mezusiowi zupe -krem z pieczarek z grzankami oraz ziemniaczki, sałatka i mortadela a'la schaboszczak nadziewana serem :)

Offline madziulek

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #708 dnia: 29 Marca 2007, 13:16 »
Obiadek juz prawie ugotowany a maz wroci dopiero o 17.Dzis serwuje mezusiowi zupe -krem z pieczarek z grzankami oraz ziemniaczki, sałatka i mortadela a'la schaboszczak nadziewana serem

mniam mniam a ja tu w pracy głoduję a Ty takie teksty na forum zapodajesz ;) pychotka wpadne na obiadek ok??

moja mamcia na zwolnieniu i specjalnie dla mnie dziś na obiadek kluski leniwe z serem mniam mniam :obiad:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #709 dnia: 29 Marca 2007, 13:20 »
pychotka wpadne na obiadek ok??

No ba :) Zapraszam :)

moja mamcia na zwolnieniu i specjalnie dla mnie dziś na obiadek kluski leniwe z serem

To potem ja wpadne do Was z mezem bo bardzo lubi leniwce :)

Offline madziulek

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #710 dnia: 29 Marca 2007, 13:21 »
To potem ja wpadne do Was z mezem bo bardzo lubi leniwce

nie ma sprawy tylko szybko żebym cosik dla Was zostawiła ;) bo jak się dopadnę ...  :hahahaha:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #711 dnia: 29 Marca 2007, 13:39 »
nie ma sprawy tylko szybko żebym cosik dla Was zostawiła  bo jak się dopadnę ...

A na zdrowie Madziulku :)

Z innej beczki:
Dziewuszki płaciłyscie za USG prenetalne/genetyczne ??

Offline madziulek

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #712 dnia: 29 Marca 2007, 14:38 »
Dziewuszki płaciłyscie za USG prenetalne/genetyczne ??

ja nie miałam takiego robionego ??
a Ty musisz mieć takie?? oczywiście nie musisz odpowiadać jeśli nie chcesz  :uscisk:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #713 dnia: 29 Marca 2007, 15:18 »
ja nie miałam takiego robionego ??

Pewnie miałas robiona te przeziernosc karkową o ktorej było w moim temacie juz wczesniej :) ja jej nie miałam - mam w "zamian" to USG :)

Badanie USG genetyczne jest wykonywane pomiędzy 16 a 20 tygodniem ciąży jako badanie przesiewowe w kierunku zespołu Downa, innych aberracji chromosomowych oraz wielu chorób uwarunkowanych genetycznie i wad rozwojowych płodu. Składa się z oceny wielu ultrasonograficznych parametrów płodu. Jest ono odpowiednie dla pacjentek w każdym wieku.

Czytałam ze jest to badanie 3D :D wiec dlatego pytam czy jest płatne .

Offline madziulek

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #714 dnia: 29 Marca 2007, 15:27 »
Pewnie miałas robiona te przeziernosc karkową

tak miałam

aha to już teraz wiem o co chodzi jeśli chodzi o 3d to płatne u nas chyba około 160-190 złotych  coś koło tego
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #715 dnia: 29 Marca 2007, 15:37 »
aha to już teraz wiem o co chodzi jeśli chodzi o 3d to płatne u nas chyba około 160-190 złotych coś koło tego

A ta przeziornosc była 3D ?? Tez była płatna ??

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #716 dnia: 29 Marca 2007, 15:41 »
Antalis, madziulek dobrze pisze - u nas ono 3d kosztuje 150-190zł. Ale wiecie co? Dla mnie to wszystko to dziwne jest jakieś albo ja czegoś nie rozumiem :drapanie: Bo 3 razy byliśmy na usg 3d (z czego tylko raz było zrobione bo raz się Mały pokazał) no i okazuje się ze 3d to tylko dodatek, tam się nic nie zobaczy konkretnego, po prostu wygląd Dzidzi. A podstawowym usg jest to zwykłe 2d, tam widać wszystkie wady (jeśli by były). No i ja już nie wiem o co chodzi w tym 3d :drapanie: Można na podstawie tego usg coś stwierdzić? Bo jak Mały miał badaną przezierność to właśnie na 2d, czyli zwykłym. I tak się zastanawiam...

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #717 dnia: 29 Marca 2007, 15:48 »
Anulko ja tam nie wiem czy to 3D jest czy 2D. Na pewnym forum wyczytałam ze to jest 3D ale nie jestem pewna. Kule musze do siostry zadzwonic sie zapytac :p

Tak sobie mysle ... bo te przeziornosc robi sie dosc wczesnie ( 12 tydzien czy 14 ) wiec tam na 3D niewiele byloby widac a jak maluszek ma juz 20-22 tygodnie to to 3D moze jest taki "urozmaiceniem" tego badania ? Pojecia nie mam dlatego tez pytam Was - doswiadczone cięzarowki :)

A teraz fotka bo ostatnio cos sie zaniedbałam.
Moj "krzywy" brzuszek 15t 3d.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #718 dnia: 29 Marca 2007, 16:07 »
łooooo Antalis ależ ci sie zmienił Twój brzuszek. no szok po prostu. no no no teraz już sie nie wyprzesz hehe że w srodku masz Tajniaczka :) śliczny brzusio, no i jest już totalnie ciążowe - żadne wzdecia czy coś - brzuszek ewidentnie zafasolkowany :) :skacza:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #719 dnia: 29 Marca 2007, 16:26 »
Antalis, ja pamiętam jak byłam na tej przezierności w 14 tygodniu to lekarz całego Szymka obadał i pomierzył na zwykłym, a potem jak chciał nagrac 3d to się Mały odwrócił pupcią i tyle Go widzieliśmy :hahahaha: To jak możesz to zapytaj się siostry czy po samym badaniu 3d można coś stwierdzić czy w końcu nie, czy to tylko urozmaicenie. Bo już tyle różnych zdań słyszałam i sama nie wiem. A zawsze zapominam się zapytać mojego lekarza jak jestem na wizycie :mdleje:  :los:

A brzuszek rzeczywiście już widać :) Zaczyna się robić ciążowy :taktak: