Autor Wątek: Szczęśliwe 9 miesięcy...  (Przeczytany 92573 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #540 dnia: 14 Marca 2007, 22:27 »
Cytat: "Antalis"
jesli lekarz zrobi to ok, jesli nie to nie.

No i tak bedzie najlepiej .

Szczerze to nie umiem sie doczekac poniedziałku choc wizyta u ginekologa nie nalezy do najprzyjemniejszych.
No przestań ! A dlaczego ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #541 dnia: 15 Marca 2007, 08:17 »
Antalis, u mnie w wąteczku są dokładniejsze zdjęcia tego wózika w kwiatki, ktory Ci się podoba  :los:

no i trzymam już kciuki za pon wizytę u lekarza  :przytul:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #542 dnia: 15 Marca 2007, 13:01 »
O dzieki Tajusiu - wozeczek przedni. Tylko kurcze ta spacerówka ... musze sie z tym przespac :P

Cytat: "ela"
Antalis napisał/a:
Szczerze to nie umiem sie doczekac poniedziałku choc wizyta u ginekologa nie nalezy do najprzyjemniejszych.

No przestań ! A dlaczego ?

Ten lekarz mi "krzywdzi" tzn. wiem ze to moja wina.Za bardzo sie denerwuje i jak On mowi ze mam sie rozluznic to sie rozluzniam na sekundke a gdy On mnie bada tym takim "rozwieraczem" to automatycznie sie spinam i to boli. Zawsze tak mialam.Nie umiem sie tego wyzbyc.

Poki co walcze z  zaparciami :( Maz przyniesie mi z pracy jakies ziólka tylko co jest bezpieczne w ciązy ?Wiem ze morele i suszone sliwki sa dobre ale ja nie za bardzo za nimi przepadam a boje sie ze"dorobie" sie zylaków :(
Siostra mowi zeby zrobic sobie np. zupke mleczna z płatkami owsianymi.

A to co znalazłam w necie:
Wraz z rozwojem ciąży i powiększaniem się płodu, mogą wystąpić zaparcia. Oto kilka rad, jak przeciwstawić się tym dolegliwościom:

* wprowadź do diety produkty zawierające błonnik
* pij dużo soków warzywnych i owocowych
* zrezygnuj ze słodyczy zastępując je suszonymi owocami, np. rodzynki, śliwki, morele.
* zwykłą herbatę zastąp herbatkami ziołowymi lub owocowymi
* pij dużo wody mineralnej
* do przygotowanych potraw możesz dodać otręby pszenne

Tylko nie wiem czy to działa.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #543 dnia: 15 Marca 2007, 13:08 »
Poki co walcze z zaparciami

powiedz, żeby ci Ispagul przyniósł; bardzo dobry środek - to takie wiórki, które można dodawać do jedzenia albo picia, bezpieczne są i działają zarówno na zaparcia, jak i biegunki :taktak:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #544 dnia: 15 Marca 2007, 13:10 »
Antalis - a może zorientuj się czy Danone Activia jest polecana dla kobiet w ciąży? To są jogurty i serki, które pomagają regulować pracę jelit. Zawierają odpowiednie bakterie i wydaje mi się, że nie ma przeciwskazań do jedzenia ich w ciąży. Mnie np. one bardzo pomagają i jeden serek/jogurt dziennie załatwia sprawę (dosłownie) :D

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #545 dnia: 15 Marca 2007, 13:39 »
Cytat: "Beth"
Antalis - a może zorientuj się czy Danone Activia jest polecana dla kobiet w ciąży?

Problem w tym ze ja takich rzeczy "nie teges".Nie przepadam za takimi "smakołykami". Zobaczymy czy ziólka pomoga a jak nie to przemoge sie i przekonam do Activii.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #546 dnia: 15 Marca 2007, 13:48 »
Cytat: "Beth"
Danone Activia jest polecana dla kobiet w ciąży?

chiba nie bardzo, tak jak inne "przeczyszczacze" tzn. środki działajace przeczyszczająco bo mogą powodowac skurcze :(
chyba tylko naturalne metody
a śliwki suszone rewelka w tej dziedzinie, znam  wiele kobiet którym bardzo pomagają
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #547 dnia: 15 Marca 2007, 13:53 »
Ispagul jest zalecany w ciazy wiec chyba to bede brac. Maz sprawdzi co lepsze Ispagul czy syrop homeopatyczny Alvia ktory maz chcial mi kupic.

Offline madziulek

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #548 dnia: 15 Marca 2007, 14:55 »
Antalis, mój lekarz gin przepisał tabletki BOLDALOIN bez recepty dla kobit w ciąży 2 tabletki na noc...ja nie brałam ale koleżanka miała wielkie zaparcia od początku i jej pomagało :) sprubuj
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline morgaina

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #549 dnia: 15 Marca 2007, 15:31 »
Ja słyszałam że rano przed śniadaniem pomaga też szklanka ciepłej przegotowanej wody z cytryną ale nie próbowałam więc nie ręcze za działanie.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #550 dnia: 15 Marca 2007, 21:10 »
zalej sobie 7 sliwek goraca wodą na wieczór a rono je zjedz i wypij ta wod
działa

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #551 dnia: 16 Marca 2007, 12:44 »
Dzis mija dokładnie 6 miesiecy od ślubu ( o tej porze wychodzilismy juz  z Kosciółka ).Dzis rowniez ( o ile wszystko pojdzie dobrze ) jest 6 miesiecy do przyjscia na swiat naszego dzieciatka ( Maji lub Kacperka ).

Dziekuje Wam za rady na zaparcia. Maz kupił mi Espagul ( fuj ... ) ale narazie wypiłam sobie kefirek - zobaczymy czy mnie "ruszy".

Deprecha meczy mnie coraz bardziej. Jestem płaczliwa i smutna,potrafie siedziec nie ruszajac sie z miejsca przez 2 godziny :( Jeny jak ja nie lubie kiedy moj maz chodzi na popoludnie do pracy :(

Offline Kasia*

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #552 dnia: 16 Marca 2007, 12:57 »
Dzis mija dokładnie 6 miesiecy od ślubu

gratulacje
6 miesiecy do przyjscia na swiat naszego dzieciatka

ale sobie to niezle wykombinowaliście :taktak:

Jestem płaczliwa i smutna,potrafie siedziec nie ruszajac sie z miejsca przez 2 godziny

też to przechodziłam kilka tygodni temu, nadal czasem mam takie chwile....to chyba wiosenne przesilenie :roll:

Deprecha meczy mnie coraz bardziej

:przytul:
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #553 dnia: 16 Marca 2007, 13:00 »
Cytat: "klaudia"
gratulacje

Dziekujemy :)
ale sobie to niezle wykombinowaliście

Perfidnie wyliczone :) Termin na 16 wrzesnia - super byłby prezent na 1 rocznice ślubu
też to przechodziłam kilka tygodni temu, nadal czasem mam takie chwile....to chyba wiosenne przesilenie

Moze. A moze moje "baterie wysiadaja" ja chyba na słonce jestem :(

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #554 dnia: 16 Marca 2007, 13:21 »
Deprecha meczy mnie coraz bardziej. Jestem płaczliwa i smutna,potrafie siedziec nie ruszajac sie z miejsca przez 2 godziny  Jeny jak ja nie lubie kiedy moj maz chodzi na popoludnie do pracy

Wiesz, ze możesz zawsze napisać, możemy isc na spacer, albo cokolwiek - to juz ci mówiłam, prawda ? :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #555 dnia: 16 Marca 2007, 13:39 »
6 miesiecy do przyjscia na swiat naszego dzieciatka ( Maji lub Kacperka ).

Antalis, jak dziewczynka ma być Maja to odmienia się Mai ;)

Maz kupił mi Espagul ( fuj ... )

jakie fuj :drapanie: przecież to bez smaku jest, jałowe takie jakieś - próbowałam bo myślałam, że to wiórki kokosowe :los: - moja mamcia pija to z sokiem, może tobie też tak przypasuje :drapanie:

Jestem płaczliwa i smutna

Kobieto, masz prawo - w ciąży jesteś... :taktak: ale pamiętaj - masz nas :los:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #556 dnia: 16 Marca 2007, 15:04 »
Cytat: "Maja"
Antalis, jak dziewczynka ma być Maja to odmienia się Mai

W takim razie sie poprawiam :)
Dzis rowniez ( o ile wszystko pojdzie dobrze ) jest 6 miesiecy do przyjscia na swiat naszego dzieciatka ( Mai lub Kacperka ).
jakie fuj  przecież to bez smaku jest, jałowe takie jakieś

Fajnie by bylo ale dla mnie to jest fuj  :mdleje:  Zreszta mi ostatnio szawankuja moje kupki smakowe :(  Ostatnio zupa mi była gorzka - tylko ja tak twierdzilam :( a i wszystko jest mi za słone :(
moja mamcia pija to z sokiem, może tobie też tak przypasuje

Probowałam - o mało sie nie udusiłam i nie zwymiotowałam. Dodalam to sobie do jogurtu - zjadliwe .
Cytat: "Yukari-chan"
Wiesz, ze możesz zawsze napisać, możemy isc na spacer, albo cokolwiek

Dzieki :) Tylko ze ja mam chyba "ludziowstret".Nie toleruje obecnosci nikogo procz mojego Rafala. Ale jutro musze wyjsc do ludzi - jedziemy z Rafalem do Bedzina na targ tak sie rozejrzec. Chcemy zapytac faceta ktory prowadzi sklep a u ktorego kupowalismy meble czy zrobilmy nam cos na kształt komody z przewijakiem tylko taka jak meble.Chcialabym cos takiego jak to zaznaczone na zdjeciu tylko ze z jeszcze jedną szufladą.

O cos takiego - to zdjecie jest duuzo wyrazniejsze :P

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #557 dnia: 16 Marca 2007, 15:08 »
Antalis, oj widzę, że cięzkie chwile masz, mdłości mineły ale teraz humor wisielczy...może w takim razie kup sobi ejakis ciążowy ciuszek albo coś dla maleństwa, myśl o nim jak najczęściej - co teraz robi, czy Cię słyszy...wiesz przecież, że Twoje nastroje odbijają się na kruszynce pod sercem...być może to, coś trochę, poprawi Ci humorek :taktak:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #558 dnia: 16 Marca 2007, 15:30 »
Antalis, oj widzę, że cięzkie chwile masz, mdłości mineły ale teraz humor wisielczy...

No gorzej niz baba w ciązy :P
może w takim razie kup sobi ejakis ciążowy ciuszek albo coś dla maleństwa

Chyba tak zrobie
myśl o nim jak najczęściej - co teraz robi, czy Cię słyszy...wiesz przecież, że Twoje nastroje odbijają się na kruszynce pod sercem

Staram sie-mama tez mowi ze jak bede smutna to i Tajniak smutny bedzie.A jak bede płakać to mi sie płaczliwe dziecko urodzi.

A teraz z innej beczki. Musze napisać list do firmy. Jest to reklamacja- skarga. Mianowicie niedawno znalazlam ( o dokladnie ząb mojego taty ) "niespodzianke" w cukierku, zreszta moim ulubionym cukierku :(

A oto niespodzianka ktora została znaleziona ( zdjecia nieostre ale dopiero sie ucze )Prawdopodobnie jest to czesc z maszyny bo to ciezkie dziadostwo wyglada na nierdzewna stal:

Pisałam maila do firmy. W odpowiedzi dostalam :
Szanowna Pani !
Proszę o przesłanie niespodzianki jaką Pani znalazła w cukierku Toffino w celu możliwości zidentyfikowania i wyjaśnienia sprawy.

Teraz nie wiem co napisac im w liscie do ktorego dołacze owa niespodzianke.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #559 dnia: 16 Marca 2007, 15:35 »
antalis to normalne ze masz ludziowstręt
poprsotu zaszyj sie w domku, leż odpoczywaj i nie zmuszaj sie do oglądania nikogo na kogo nie masz ochoty

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

rybkawiedenka
  • Gość
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #560 dnia: 16 Marca 2007, 15:35 »
Napisz:

w odpowiedzi na Państwa pismo z dnia......... przesyłam jak Pan/Pan (jak ktoś się podpisał) zasugerował "niespodziankę znalezioną w cukierku.

Czekam na dalszy rozwój sprawy. Jednocześnie informuję że opakowanie w którym znalazłam cukierek niespodzianke oraz element wysłany do Państwa posiadam udokumentowane na zdjęciach.

Z poważaniem..

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #561 dnia: 16 Marca 2007, 15:38 »
O dzieki - krotko zwiezle i na temat :)
Ciekawe co z tego bedzie.Moze dostane roczny zapas cukierkow :p. Tak czy owak daj tu dziecku cukierka .... strach sie bac.

Cytat: "jagodka24"
poprsotu zaszyj sie w domku, leż odpoczywaj i nie zmuszaj sie do oglądania nikogo na kogo nie masz ochoty

Tak staram sie robic. Maz pracuje teraz od 14 do 22 .Kolo 23 jest w domu wiec mam czas na samotnosc.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #562 dnia: 16 Marca 2007, 16:09 »
Cytat: "rybkawiedenka"
Jednocześnie informuję że opakowanie w którym znalazłam cukierek niespodzianke oraz element wysłany do Państwa posiadam udokumentowane na zdjęciach.

Dziewczyny a co jesli nei mam opakowania ?? - cukierki były kupowane "na wage " .

rybkawiedenka
  • Gość
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #563 dnia: 16 Marca 2007, 16:21 »
To napisz że:

cukeirki kupione zostały w ........

I dalej tak jak napisałam, żę masz ten "dowód" który im wysyłasz na fotce.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #564 dnia: 16 Marca 2007, 18:11 »
Antalis, humorkami i płaczliwoscia sie nie martw - to hormony  :boks_4:
a niespodzianka w cukierkach  :drapanie: ciekawe jak to sie rozwinie  :brewki:  :brewki:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #565 dnia: 16 Marca 2007, 22:15 »
Zreszta mi ostatnio szawankuja moje kupki smakowe :( Ostatnio zupa mi była gorzka - tylko ja tak twierdzilam :( a i wszystko jest mi za słone

Miałam dokładnie tak samo  :mdleje: Ciężko mi było coś doprawić, a do tego musiałam przygotować święta dla wszystkich  :mdleje:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #566 dnia: 17 Marca 2007, 00:30 »
Kurcze jaka niesamowita "niespodzinka' :D
Jestem bardzo ciekawa co to jest i co ci napisza  :drapanie:  Mozesz również napisac ze zęby na tym ucierpiały :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #567 dnia: 17 Marca 2007, 13:11 »
Cytat: "ela"
Mozesz również napisac ze zęby na tym ucierpiały

Bo ucierpialy. Tacie ukruszyło sie troszke zeba i plomba poszła sobie w świat .

Dzis byłam z mezem w Bedzinie. Szukalismy komody pasujacej do mebli i znalezlismy. Orientowalismy sie tylko cenowo jak to wyglada - 250 zł to spoko cena :).Dłuzsze podroze samochodem jeszcze stanowią mały problem ale i z tym sie uporamy.

A teraz to o co same prosiłyscie. Moj dzisiejszy brzusio z moja brzydką facjatą :) Strach sie bac :P

Sam brzuszek 13t 5d ( cobyscie zawału od razu nie dostały :P )

No i z mordką  :luzak:

To jest nauczka by wiecej mnie nie prosic o zdjecia z moim obliczem :p . Od razu widac ze córka bedzie ( choc ja myslalam z egorzej byc nie moze  :afro:  )

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #568 dnia: 17 Marca 2007, 14:45 »
Dziewczynki dzis kumulacja w totku  :brewki:  20.000.000 zł  :brewki: do wygrania :)
Nie wymagam wiele,ale tak z 50.000zł mogłabym wygrac :blagam: . Skreslilismy z Rafalem pare liczb i :czeka: z  niecierpliwoscia na 21:55 :Tuptup: .

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #569 dnia: 17 Marca 2007, 14:55 »
Antalis wiesz co.....tak piszesz o sobie ale moim zdaniem to ładnie wyglądasz. hmm   nie wiem, moze tylko ci sie wydaje, moze tak siebie widzisz na zdjeciach. powiedz - co ci mowia znajomi?? ci którzy widują cię na żywo??

a masz moze takie zwykłe fotki sprzed ciaży i zeby porównac z tym teraz?? moim zdaniem, z tym co kojarze z relacji ślubnej to ładnie wyglądasz i chyba nawet sie nie zmieniłaś, nadal ładniutko.

a tak wogóle to juz znacie płeć czy to jeszczez za wczesnie? nie miałam troszke net wiec moze jakieś info mnie pominęły. :)

brzusio śliiiiczny.  :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2: