Autor Wątek: Szczęśliwe 9 miesięcy...  (Przeczytany 88984 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #90 dnia: 18 Stycznia 2007, 21:08 »
Cytat: "monika_mf"
Tylko zeby od razu się skapnęli o co chodzi hihi

O to si enie martwie zajarzą o co biega :)
Cytat: "ela"
Antalis, mam pytanko , czy ten avatar to jest fotka twojego brzuszka ?
Bo se tak pomyślałam , ze bardzo ładne zdecie:D

Niestety nie moje a znalezione w necie.Moj brzusio jest wydety i w niczym nie przypomina tego z avatarka a szkoda.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #91 dnia: 19 Stycznia 2007, 11:44 »
Antalis, kubki CZADOWE :]
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline the_rose

• Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachowć swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność
  • uzależniony
  • data ślubu: 07.07.2007
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #92 dnia: 19 Stycznia 2007, 20:26 »
Bardzo ładne te kubeczki...to się rodzice ucieszą:) :skacza:
Mama Aniołków 8tc,7tc i 5tc

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #93 dnia: 19 Stycznia 2007, 22:40 »
super prezencik!!!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #94 dnia: 19 Stycznia 2007, 23:08 »
Moj brzusio jest wydety i w niczym nie przypomina tego z avatarka a szkoda.

Napewno jest łądny . Jezli to nie twój to zró sobie takie sdjatko :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #95 dnia: 20 Stycznia 2007, 20:59 »
Dopiero tutaj dotarłam. Antalis bardzo serdecznie Ci gratuluję.Wiem, że od dłuższego czasu się straliście. Uwielbiam takie bardzo wyczekaiwane dzieciaczki i mamusie, które je tak bardzo pragną.  :dzidzia:  :serce: będziesz wspaniąłą mamuńką. Uważaj na siebie
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #96 dnia: 22 Stycznia 2007, 12:50 »
Witamy ponownie :) Pamietacie nas jeszcze ?? Jakbyscie tak zapomniały to tak wygladamy - Agnieszka i Rafał - przyszli rodzice  :P

Wczoraj był nasz wielki dzien :) Poinformowalismy rodzicow ze bedą dziadkami :) Moi rodzice jak zobaczyli kubki zapytali - " a to przesłanie to do nas ??" No potem były okrzyki radosci i mama nawet sie poplakusiała.Tata milczał - biedak zapomniał jezyka  w buzi :)Ale  :szczeka:  było :)Oczywiscie od razu telefon do mojej chrzestnej i babci ( mieszkaja razem ) i kolejne okrzyki :) Po naszym wyjsciu jak to moja siostra okresliła - mama wykonała gest Marcinkiewicza ( nie mylić z Kozakiewiczem :P ).
Potem pojechalismy do tesciowej. Tam na dzien dobry przywitał mnie dym z papierochów :( Tesciowa dostala pod nos kubek z herbatka ale zanim  na niego spojrzala minelo troche czasu.No ale tez gratulacje i takie tam.Ja juz wtedy byłam zmeczona wiec mało pamietam.

Czujemy sie ok.Troche jestem zmeczona ale coż. Choc troche za wczesnie nadal typujemy imiona. Stanelo na Kacprze dla chlopaka a dla dziewczynki - Dominika,Natalka,Oliwka i Zuzia.

Meble w pokoju juz stoja, w koncu jest gdzie dac maskotki z wesela :P. Oto dwie fotencje weselne z nimi w tle :)

Oczywiscie jest ich o wiele wiecej - dwa pełne bagazniki :)
Ok zmykam robic obiadek - maz po 2 tygodniach urlopu wrócił do pracy.

P.S. Moj dziadek był " z bliźniaków" czyli moje szanse na dwojke pociech za jednym zamachem wzrastaja. Osobiscie chyba bym nie chciala blizniat - nie dalabym rady ale o wszystkim dowiem sie 31 stycznia.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #97 dnia: 22 Stycznia 2007, 12:58 »
Cosik mi sie zdublowało .Miało byc to zdjątko:

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #98 dnia: 22 Stycznia 2007, 13:03 »
Antalis, cieszę się, że wiadomośc wywarła na rodzicach duże wrażenia :D to wspaniale widzie, jak się dziadki ciesza z takich doniesień :D

Muszę Cie pocieszyc, że zmęczenie mini, ja w drugim trymestrze nie czułam zmęczenia ani ciut, ciut...teraz wróciłam do tradycji pierwszego trymestru i w dzień ucinam sobie male spanko :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Beaataa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.07.2007
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #99 dnia: 22 Stycznia 2007, 13:08 »
To super, ze wszytsko sie udalo :)
Przyszli dziadkowie i babcie sie ciesza  :tupot: i juz pewnie nie moga sie wnuka/czki doczekac :)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #100 dnia: 22 Stycznia 2007, 13:13 »
Wyszłam na chwile z łóżeczka, żeby zobaczyć, czy jest coś nowego i prosze..   :brawo_2:
Cudnie razem wygladacie.

Głupio mi tak troche, że się wczoraj w ogóleprawie nie odezwałam - ale z taką chrypką to aż wstyd cokolwiek ppowiedzieć ;)

Jeszcze mi się przypomniało, że chciałaś te zdjęcia, które robiliśmy przy kościele u was - nie umiem ich znaleźć :(  Ale jak je nadal chcesz, to jak tylko znajde, to ci linka na PW podeśle :)

Imię Kacper bardzo ładne, bo imion męskich takich naprawdę fajnych to jakoś mało jest.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #101 dnia: 22 Stycznia 2007, 13:18 »
Cytat: "Yukari-chan"
Głupio mi tak troche, że się wczoraj w ogóleprawie nie odezwałam

Oj tam, ja sama niewiele mówiłam,nie chcialam sie zdradzic no i  zmeczona byłam strasznie :( .
Co do zdjec to pewnie ze chcemy :) Jak wyzdrowiejesz to dajcie znac moze w koncu wpadniecie na kawusie :) Zdrowiej szybko :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #102 dnia: 22 Stycznia 2007, 13:23 »
Antalis, dziękuję za przypomnienie buziaczków :) tak od czasu do czasu przypominaj nam takimi fajnymi zdjęciami :):):)

Cieszę sie ze niespodzianka sie udała  :skacza:

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #103 dnia: 22 Stycznia 2007, 13:36 »
Cytat: "Antalis"
Zdrowiej szybko :)

Dziękuje  :taktak:

Offline the_rose

• Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachowć swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność
  • uzależniony
  • data ślubu: 07.07.2007
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #104 dnia: 22 Stycznia 2007, 21:46 »
Śliczne macie te fotki z maskotkami... :skacza:
Mama Aniołków 8tc,7tc i 5tc

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #105 dnia: 23 Stycznia 2007, 12:43 »
Cytat: "the_rose"
Śliczne macie te fotki z maskotkami...

dziekuje :) To był moj pomysł  :brewki:
Dzis zaczal sie 7 tydzien :) Za tydzien pierwsze USG a jutro ... wizyta u dentysty-sadysty.
U nas po staremu -siedzimy w domku,odpoczywamy,mało jemy ale staramy sie duzo pic.
Jeny jak ja bym chciała sie dowiedziec kto tam w srodku siedzi. Poki co mówimy o malenstwie "tajniak" :D .Czuje ze to dziewczynka ale oczywiscie nie nastawiam sie na nic. Codziennie mam pomysl na nowe imie dla dziewuszki :) Doszła jeszcze Dominika nasz mały Domiś :) natomiast przy Kacprze nawet sie nie zawacham :)

Mdłosci ... o tym to mogłabym ksiązke napisac. Biedny moj mąz bo znacznie ogranicza to jego menu :) Poki co sie nie skarzy.

Z nudow ogladałam dzis wozki i łozeczka. Co do tych pierwszych to TAKO wiodą u mnie prym.Te mi sie podoba najbarzdiej poki co oczywiscie:

Łozeczko bedzie chyba standardowe - bedzie pasowalo do mebli bo  wsumie całe mieszkanie mam na styl drewniany. Do tego ładna posciel i gotowe :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #106 dnia: 23 Stycznia 2007, 13:43 »
Dziewczyny jak sadzicie - przyda mi sie nosidełko dla maluszka ? Mnie sie wydaje ze tak bo chocby potem malucha do nosidełka wsadzić i miec na oku chocby przy gotowaniu obiadu. No i było by w czym przywiezc berbecia ze szpitala a potem do lekarza czy cos.
Powiecie ze to za wczesnie na takie cos ale ja juz tak mam. Nie lubie na ostatnia chwilę załatwiac.Zreszta po przygotowaniach slubnych bylo widac ze lubie miec wszystko zapiete na ostatni guzik na długo przed czasem. Oczywiscie niczego nie kupuje - robie tylko rozeznanie.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #107 dnia: 23 Stycznia 2007, 13:52 »
Mnie sie wydaje ze tak bo chocby potem malucha do nosidełka wsadzić i miec na oku chocby przy gotowaniu obiadu.

Nie polecam, nosidełko nie jest dla maluszka zdrowe na dłuższą metę. Można dziecko przenieść ale trzymać w nim na czas maminych obowiązków to już za dużo. Ono jest specjalnie wyprofilowane i raczej do domku to leżaczek dla szkraba niż nosidełko :drapanie:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #108 dnia: 23 Stycznia 2007, 14:01 »
Hejka Antalis!
 :brawo_2: ślicznie razem wyglądacie - tak słodizutko w tych maskotkach  :brawo_2:

trzymam kciuki za Wasze pierwsze USG - niesamowite przeżycie :)

a co do wózeczków jakie Ci się podobają to przybij piąteczkę bo jak do tej pory to też mój faworyt  :los:
tylko że nam do gustu przypadl model Natalia i albo w takich "moro" kolorkach jak ten wyżej albo taki błękitno-kremowy (widzieliśmy na żywo i bardzo nam się podobał)
zgrabny w miarę i wysoki (co akurat dla nas bardzo ważne), te wózki mają calkiem dobre opinie użytkowników, jedynie co waga ciut duża - 18-19kg ale już przyzwyczaiłam się do myśli o ciężkim wózku ( niestety jak sa lekkie to niższe od razu :( )

wszystkiego dobrego dla Was :)
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline merkunek

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #109 dnia: 23 Stycznia 2007, 14:06 »
Cytat: "Maja"
Mnie sie wydaje ze tak bo chocby potem malucha do nosidełka wsadzić i miec na oku chocby przy gotowaniu obiadu.

Nie polecam, nosidełko nie jest dla maluszka zdrowe na dłuższą metę. Można dziecko przenieść ale trzymać w nim na czas maminych obowiązków to już za dużo. Ono jest specjalnie wyprofilowane i raczej do domku to leżaczek dla szkraba niż nosidełko :drapanie:

Dokładnie tak jest jak Maja napisała!

Offline demka

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #110 dnia: 23 Stycznia 2007, 14:28 »
No i było by w czym przywiezc berbecia ze szpitala a potem do lekarza czy cos.

wółaśnie chodzi o wojaze autkiem, jak będziecie chcieli maleństwo przewieśc to nosidełko-fotelik samochodowy musi byc :D
Cytat: "Maja"
Ono jest specjalnie wyprofilowane i raczej do domku to leżaczek dla szkraba niż nosidełko

zgodzę się z mają...ja swojej Niuni długo bym w tym nie trzymała...
TAKO wiodą u mnie prym

wiesz, że one są cholernie ciężkie...także możesz miec probloemy przy wnoszeniu wózka po schodach... poza tym wózeczki są bardzo fajne, ładne i w przystepnej cenie... też kiedys o nich myslałam...
Cytat: "Tajusia"
trzymam kciuki za Wasze pierwsze USG - niesamowite przeżycie

i ja trzymam...i na relację czekam... :skacza:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #111 dnia: 23 Stycznia 2007, 14:47 »
No o lezaczek mi chodziło by miec dziecia przy sobie a nosidełko o przejazd samochodem ze szpitala. Ja dopiero raczkuje w tym temacie wiec musze sie nauczyc "fachowych okreslen". Ale sadzicie ze sie przyda taki lezaczek ? Mozna do niego doczepic zabawki i jak berbec bedzie ciutke wiekszy moze sie czyms zajac.

Co do wozków to  wiekszosc TAKO mi sie podoba. Julia jest praktycznie identyczna niz ten KIDDY tyle ze wersja spacerowa Julii nie przypadła mi do gustu.
Oto porównanie TAKO JULIA i TAKO KIDDY

TAKO JULIA wersja spacerowa:

TAKO KIDDY wersja spacerowa:

WYPOSAŻENIE WÓZKA:
♣możliwośc przekszatałcenia wózka na spacerowy
♣pompowane koła (łatwy demontaż)
♣przekładana rączka tył lub przód
♣hamulec na przednie i tylne koła
♣folia przeciwdeszczowa
♣nowa wzmocniona rama
♣zawieszenie na amortyzatorach
♣nosidełko dla niemowląt (wymiary 70/25cm)
♣czterostopniowa regulacja oparcia
♣pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa
♣torba mocowana na rączce
♣pokrowiec (ocieplacz) na nogi
♣kosz na zakupy, kieszonka z tyłu budki, okienko i wentylacja w budce
♣stabilna barierka do spacerówki (obszyta gąbką, materiałem i folią)

Co do wagi obu wózków to wacha sie od 18kg do 19,3kg w zaleznosci od aukcji :P .Ciekawe jak to mozliwe ze jeden wozek a taka rozbieznosc ;)

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #112 dnia: 23 Stycznia 2007, 16:05 »
Dzis zaczal sie 7 tydzien :) Za tydzien pierwsze USG a jutro ... wizyta u dentysty-sadysty.
U nas po staremu -siedzimy w domku,odpoczywamy,mało jemy ale staramy sie duzo pic.
Jeny jak ja bym chciała sie dowiedziec kto tam w srodku siedzi. Poki co mówimy o malenstwie "tajniak" :D .Czuje ze to dziewczynka ale oczywiscie nie nastawiam sie na nic. Codziennie mam pomysl na nowe imie dla dziewuszki :) Doszła jeszcze Dominika nasz mały Domiś :) natomiast przy Kacprze nawet sie nie zawacham :)

nooo to czekanie na usg jest okropne! nie mówiąc już na wieści co się kryje między nóżkami szkraba :)
Z nudow ogladałam dzis wozki i łozeczka. Co do tych pierwszych to TAKO wiodą u mnie prym.

jak wcześniej "dopasowywaliśmy sie" do wózków (jak dziadzia była tylko instynktem :) ) to też najbardziej obstawiamy tako :)
No o lezaczek mi chodziło by miec dziecia przy sobie a nosidełko o przejazd samochodem ze szpitala. Ja dopiero raczkuje w tym temacie wiec musze sie nauczyc "fachowych okreslen". Ale sadzicie ze sie przyda taki lezaczek ? Mozna do niego doczepic zabawki i jak berbec bedzie ciutke wiekszy moze sie czyms zajac.

ale nas czeka zakupów i myśleni "co jeszcze?" :) Ale sie cieszę :)!

A na zdjęciach naprawdę wyglądacie uroczo :)
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline demka

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #113 dnia: 23 Stycznia 2007, 16:24 »
Ale sadzicie ze sie przyda taki lezaczek ?

ja się w taki zaopatrzyłam :D Tzn. dostałam od szwagierki :D Ona sobie bardzo chwaliła, a córeczka mniał wiekszy kontakt ze światem... Pamiętam, że lubiła bardzo te leżankę :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #114 dnia: 23 Stycznia 2007, 16:55 »
Co do wagi wozka to w sumie problemu nie widze.Choc mieszkam na 4 pietrze wozek bedzie zostawał w wózkowni wiec noszenie kolosa odpada :) Mam jeszcze czas sie rozejrzec :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #115 dnia: 23 Stycznia 2007, 17:34 »
Antalis, ze szpitala MUSISZ przewiesc dziecko w FOTELIKU SAMOHODOWY a nie w nosidełku...

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #116 dnia: 23 Stycznia 2007, 17:37 »
Antalis, ze szpitala MUSISZ przewiesc dziecko w FOTELIKU SAMOHODOWY a nie w nosidełku...

Musze ?? Nawet jesli do szpitala mam niecałe 10 minut samochodem ??Zreszta wszedzie bedziemy mieli blisko nawet do lekarza. Tylko dziadkowie maja samochod wiec nie szkoda kupowac fotelika ? Nam sie na samochod nie zapowiada poki co bo zadne z nas nie ma prawka.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #117 dnia: 23 Stycznia 2007, 18:00 »
Musze ?? Nawet jesli do szpitala mam niecałe 10 minut samochodem ??

no tak..tylko ze jak to ma byc tylko na ten czas to bez sensu...jak nie macie samochodu.... :drapanie: wiec lepiej pozyczyc od kogos na czas przwiezienie ze szpitala bo za to jest mandat 150ł o bezpieczenstwie dziecka nie musze mówić - z gondoli czy z rak przy uderzeniu 60 km/h wylatuje jak z procy :(

Offline demka

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #118 dnia: 23 Stycznia 2007, 18:28 »
Właśnie może uda ci się cosik pozyczyc :D Jeżeli masz wózkownię to faktycznie problem z głowy...waga przejmowac się nie muisz...Ja nie mam w bloku ani windy ani wózkowni...więc musiałąm wziąśc to pod uwagę...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #119 dnia: 23 Stycznia 2007, 19:28 »
Dziewczyny tak sobie siedzialam i myslałam i wymysliłam :)Juz wiem czemu za bardzo nie wiem o czym mowicie :P .Szukałam na Allegro i wiem juz wszystko.
To co na allegro jest fotelikiem samochodowym dla mnie bylo nosidełkiem :P i odwrotnie.
To na allegro jest nosidełkiem

A to jest fotelikiem :)

Dla mnie zadna roznica. W koncu nie wiem czym rozni sie jedno od drugiego :drapanie: Wiem jedno - sa nosidelka ktore zastepuja tez fotelik samochodowy i takie cosik własnie chce :P