Autor Wątek: Szczęśliwe 9 miesięcy...  (Przeczytany 92369 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #360 dnia: 15 Lutego 2007, 08:12 »
hi hi przez moment pomyślałam Antalis że wkleiłaś swoje zdjątko  :taktak:
tak mi się długo ładowało  :skacza:
i mówie ale masz ładny kolorek włosów  :hahahaha:

co do spania z dzidzią to chyba w pierwszym okresie życia jednak najlepiej miec je przy sobie, zaraz obok łóżka  :los:

w kwestii winka się nie wypowiadam bo zrezygnowałam na czas ciąży z alkoholi w ogóle, chyba za dużo się naczytałam :(
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline madziulek

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #361 dnia: 15 Lutego 2007, 08:26 »
Cytat: "Tajusia"
co do spania z dzidzią to chyba w pierwszym okresie życia jednak najlepiej miec je przy sobie, zaraz obok łóżka

ja też do pokoju dzidzi wkładam kanapke i będę spała blisko :) bynajmniej przez jakiś czas :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #362 dnia: 15 Lutego 2007, 10:27 »
Witamy w tłusty czwartek  :skacza:

Dzieki dziewczynki za rady.Yukari-chan, moglabym prosic Cie o telefon do tej Twojej znajomej - zadzwonie i popytam co i jak bo do wtorku nie wytrzymam - wygladam strasznie  :afro:  :mdleje:

Co do spania z dzidzia - wszystko fajnie pieknie tyle ze do duzego pokoju nie za bardzo mamy gdzie to łózeczko dac,jedynie w miejsce tego kwiatka ktorego widac na fotce

ale to spowoduje ze lozeczko bedzie na wprost drzwi wejsciowych czyli kazdy kto przyjdzie moze mi maluszka obudzić.
Jezeli bede spała w tym samym pokoju niz Tajniak obawiam sie ze juz tego nie zmienie potem . Oj trzeba sie bedzie zastanowic i to solidnie.
A nianie elektryczna na pewno zakupie.

Co do alkoholu - wczoraj grzecznie pol lampki :) Tajniakowi smakowało :)
Kolejna wizyte u lekarza mam 12 marca ( a od 5 marca musze zaczac robic badania ) to popytam jak to jest. Z tego co wiem to odrobina wina ( nie czuje jak rymuje :P ) nikogo nie zabiła, moja mama nawet w ciazy miala zalecana od czasu do czasu odrobinke wina.

A teraz biegusiem po paczki :) z budyniem, ajerkoniakime, czekolada i bita smietana  :tupot:  Za to dam sie pociąc :) Kupie jeszcze watrobke drobiowa i pieczarki - zrobie sobie potrawke - watrobka w sam raz dla kobiet w ciazy :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #363 dnia: 15 Lutego 2007, 10:34 »
Cytat: "Antalis"
nie za bardzo mamy gdzie to łózeczko dac,jedynie w miejsce tego kwiatka ktorego widac na fotce

tylko wtedy dostęp do szafy zamknięty :drapanie:

wczoraj grzecznie pol lampki  Tajniakowi smakowało

teraz biegusiem po paczki
jeszcze watrobke drobiowa i pieczarki - zrobie sobie potrawke - watrobka w sam raz dla kobiet w ciazy

czyżby mdłości poszły precz? bo tak cztam i chyba zaczynasz szaleć kobietko :taktak: noo w końcu

:drapanie: wątróbka powiadasz :dno:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #364 dnia: 15 Lutego 2007, 11:37 »
Cytat: "Maja"
tylko wtedy dostęp do szafy zamknięty

Ano własnie a ta szafa jest czesto "uzywana" :(
czyżby mdłości poszły precz? bo tak cztam i chyba zaczynasz szaleć kobietko

:Nie_powiem:  Mdłosci ?? Jakie mdłosci :D Cza nadrobic :D  :Mcdonalds:
wątróbka powiadasz

:obiad: jami :) Z pieczarkami i papryka - cudo po prostu :D

A zapomnialam sie pochwalic :0 Jutro jade po karte chipową do NFZ wiec sprawa nazwiska na karcie ciązowej zakonczyła sie pomyslnie :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #365 dnia: 15 Lutego 2007, 12:06 »
Dziewczyny a co powiecie na to ??

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #366 dnia: 15 Lutego 2007, 12:31 »
śliczne :) jej jak tak dalej pójdzie to będziemy oglądać okazałość szaf podobnbie jak u Eli :) nigdy nie zapomne tego stosu skarpeteczek, bucików i śpioszków :) Pamietaj tylko by nie kupować od razu bardzo małych rozmiarów bo tak do końca nie wiesz jakie duże urodzi ci się dzieciątko :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #367 dnia: 15 Lutego 2007, 12:35 »
Cytat: "Ewelina_Michał"
Pamietaj tylko by nie kupować od razu bardzo małych rozmiarów bo tak do końca nie wiesz jakie duże urodzi ci się dzieciątko

Wiem wiem :) Mam pare ciuszkow 56 a reszta w sumie 62,sa tez 68 :) wole podwinac rekawki niz wciskac maluszka w za małe ciuszki :P
A to ubranko wyzej - w sam raz na Wigilie :)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #368 dnia: 15 Lutego 2007, 12:39 »
Dzieki dziewczynki za rady.Yukari-chan, moglabym prosic Cie o telefon do tej Twojej znajomej - zadzwonie i popytam co i jak bo do wtorku nie wytrzymam - wygladam strasznie  :afro:  :mdleje:

Nie przejmuj się - tobie zapewne nie odstaja włosy w prawej strony, które jeszcze miesiac temu były grzywką, a teraz już na miano grzywki nie zasługują, bo są zwyczajnie za długie... :D dobzre że mam ją na skos, bo bym chyba z domu nie wychodziła ;)
Na PW ci pośle zaraz numer ;]  
Chociaz w sumie jakbyś chciała to moge cie umówić zaraz po mnie w poniedziałek - bo w tym salonie od zeszłego tygodnia jeszcze jedna fryzjerka pracuje...i nie wiem czemu ale jakoś jej nie ufam :/

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #369 dnia: 15 Lutego 2007, 12:41 »
Dziewczyny gadałam z fryzjerka ktora czesała mnie na wesele. Powiedziała zebym sobie poki co darowała wizyty u fryzjera i poczekała do II trymestru-wtedy bedzie mozna szalec.
Powiedzialam jaka farbe kupilam - poradzila zrobic ja a jak wyjdzie kolor ktory nie bedzie mi sie podobał to mam sobie zrobic szamponetka albo delikatne pasemka.
Eh... głupie włosy :(

Cytat: "Yukari-chan"
Na PW ci pośle zaraz numer ;]

Zaraz zadzwonie :) Tylko napisz kogo mam prosic do telefonu :P zebym nie trafila na te druga .

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #370 dnia: 15 Lutego 2007, 12:48 »
widzę już plany i zakupy poczynione  :los:
co do pokoiku-fajny kolorek.A co do łozeczka- ja mam przy swoim na razie(nie musze biegać po mieszkaniu,by do Miłka podejść,a budzi mi się nadal,ech.. Ale juz sie nie mogę doczekac "wyprowadzki"jego do swojego pokoiku,bo chciałabym go już zrobić  :los:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #371 dnia: 15 Lutego 2007, 12:53 »
Yukari-chan Dzieki wielkiie .Przemiła babka.Pogadałysmy chwilke i juz wszystko wiem :) Powiedziala ze moge przyjsc razem z Toba :) Rozjasnimy "korone" nie dotykajac skory, moze zarzucimy jakims balejazem i bedzie git :) mam tez przymiesc te farbe ktora kupiłam moze cos sie  znia wymysli :) Podetniemy tez włoski a moja kieszen zelzeje tylko o ok 60 zł :) Ale sie ciesze :)
Ania masz u mnie pifko :)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #372 dnia: 15 Lutego 2007, 12:58 »
Ania masz u mnie pifko

A tam, weź przestań :P
Dziś wieczorem jak wróci z pracy to powinnam wiedzieć na którą możemy wpaść ;] Więc ci wszystko napisze ;]

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #373 dnia: 15 Lutego 2007, 16:16 »
Antalis, to czekamy na FOTKI z nowa fryzurka:)

co do łóżeczka... to pomyslcie ... zreszta ...po pierwszym tygodniu biegania szybko wywalisz pół mebloscianki aby tylko miec blizej   :los:  :los:  :los:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #374 dnia: 15 Lutego 2007, 16:28 »
Cytat: "Martaxyz11"
Antalis, to czekamy na FOTKI z nowa fryzurka:)

no właśnie - mam nadzieję, że się nam pochwalisz nowym wyglądem :)
A kolor farby bardzo mi sie podoba - z dodatkiem blond balejażu wyglądało by bardzo uwodzicielsko  :brewki:
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #375 dnia: 16 Lutego 2007, 21:24 »
A gdzie sie podziała dziś Antalis??   :drapanie:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #376 dnia: 16 Lutego 2007, 21:31 »
:tupot:
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #377 dnia: 17 Lutego 2007, 09:54 »
Witam dziewczynki .
Fakt wczoraj sie nie oddzywałam - w sumie na forum tylko sprawdzilam co u Demki.
Wczoraj byl pracowity dzien - musialam jechac do NFZtu po te nieszczesna karte,do banku, po spodnie ciazowe ( niestety nie kupilam bo byly tylko same duze rozmiary ale bedzie dostawa w srode lub na poczatku marca wiec wytrzymam ).Niestety tyłek nie miesci mi sie juz w moich starych spodniach. Poszłam w tyłku czyli jak zawsze "grubne" w szerz.Siostra mowi ze to bardzo dobrze bo miednica przygotowywuje sie na maluszka co by duzo miejsca mial i urodzil sie "duzy" i zdrowy.Ja zawsze mialam predyspozycje do tycia w szerz :(
Wczoraj wieczorem ,co by dzien nie byl za bardzo udany znow wymiotowałam jak kot :( a w nocy zamiast spac to jem bo jestem glodna.
Dzis dowiedzialam sie ze moja kozelanka jest w szpitalu ( jest w 8 miesiacu ) .Wyglada jak wieloryb, przytyla ponad 20 kg a malenstwo wazy zalednie 2500 dag .Za niedlugo podobno urodzi wiec jak juz sie to stanie oczywiscie jade w oswiedziny i beda zdjatka :)

Ok zmykam sprzatac mieszkanie bo odwiedza mnie dzis forumka :) Jesli pozwoli to beda foty :D

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #378 dnia: 19 Lutego 2007, 09:14 »
WITAMY W 11 TYGODNIU :)
Bicie serduszka. Serduszko Twojego maleństwa już od kilku tygodni bije, ale dopiero teraz stało się wystarczająco głośne, aby Twój lekarz mógł je usłyszeć przy pomocy specjalnego urządzenia o nazwie Doppler. Ty też będziesz mogła go posłuchać! Serce płodu bije dwa razy szybciej niż Twoje. Jego prędkość wynosi od 120 do 140 uderzeń na minutę. (Nie martw się, jeśli Twój lekarz nie będzie jeszcze w stanie wychwycić bicia serca. Płód może być ułożony w takiej pozycji, która będzie tłumiła jego dźwięk). Oprócz usprawnienia rytmu swojego bicia, serce stało się w ciągu minionego miesiąca prawidłowo ukształtowaną, czterokomorową strukturą. Jedynie niektóre z dzielących je ścianek nie będą ostatecznie wykształcone przed narodzinami.

Rozwój skóry. W ciągu ostatnich kilku tygodni na ciele płodu formowała się cienka warstwa skóry. Teraz szczególne jej warstwy zaczynają się przekształcać w coś, co w przyszłości stanie się paznokciami rączek i nóżek.

Pomiar. Twoje maleństwo od ostatniego tygodnia sporo urosło - jego całkowita długość wynosi obecnie około 5 cm. Sama główka płodu stanowi niemal połowę jego długości, co pokazuje wyraźnie jak szybko rośnie mózg.

Tak wyglądam!
Płód unosi się w ochronnym płynie owodniowym. Płyn ten jest przez niego połykany, przetwarzany i wydalany w postaci moczu. Pępowina, widoczna w górnej części zdjęcia łączy płód z łożyskiem i dostarcza mu wszystkich niezbędnych składników odżywczych.

Ty
Ciągle się rumienisz ? Zaróżowienie skóry na twarzy u kobiet o jasnej karnacji ma związek ze zwiększeniem objętości krwi w czasie ciąży. A propos krwi - pamiętaj o dostarczaniu organizmowi (właściwie dwóm organizmom) odpowiedniej dawki żelaza.
Zaspokojenie Twoich potrzeb jest teraz najważniejsze. Miłość, czułość i harmonia - tak bardzo teraz tego potrzebujesz. Uśmiechasz się na widok śpiewającego ptaka, starasz się nie myśleć o smutnych sprawach. Bywają jednak takie chwile, że zachwyt i euforia gdzieś znikają, a niepotrzebne słowa ranią najbliższych. Co wtedy ? Najlepiej nazwać pojawiające się uczucia i nie czekać, aż inni się domyślą o co chodzi. Na tym etapie Twojego życia dbałość o porozumienie z bliskimi osobami jest bardzo ważne.

Czas na ćwiczenia Kegla!

Nadszedł czas, by nauczyć się ćwiczeń Kegla i od tej pory wykonywać je regularnie. I od razu dobra wiadomość: nie musisz w tym celu zapisywać się na siłownie ! Ćwiczyć możesz wszędzie - w korku na skrzyżowaniu, podczas zmywania naczyń i w czasie nudnej prezentacji w pracy. Ćwiczenia Kegla polegają na zaciskaniu mięśni pochwy i odbytu na ok. 8-10 sekund. Jeśli brzmi to dla Ciebie zbyt abstrakcyjnie, spróbuj poćwiczyć w toalecie podczas oddawania moczu, wstrzymując jego strumień Wykonywane regularnie ćwiczenia Kegla wzmacniają mięśnie dna miednicy, ułatwiając poród.

To tyle fachowej wiedzy.
U nas wszystko ok.Dzis z Yukari-chan, idziemy do fryzjera na 13 - o zgrozo :P.Na pewno zrobie odrosty, chcialabym tez jakis balejaz.Korci mnie sie jakos obciac ale ja lubie spinac włoski do gory i czesac sie w kok wiec np wystopniowanie włosow odpada. Ach gdyby byla taka fryzurka ktorej dlugosc włosow pozwalałaby na spiecie ich do gory ,a jak by byly rozpuszczone to byłoby widac ze jestem jakos obcieta  :drapanie: . Rozpuszczone proste włoski odpaja chyba - utyłam na buzi a moj ksztalt twarzy przy rozpuszczonych włosach = paczek :(  Trwałej pewnie robic mi nie mozna ( zreszta na blond włosach fryzjerki nie lubia tego robic ) ale moze poprosze zeby mi jakies loczki na calej dlugosci wloskow zrobila i uczesala do gory no i oczywiscie nauczyla mnie tego :P Maz sie smieje ze mnie nie pozna  :afro:  .Obym tylko ja była zadowolona ...

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #379 dnia: 19 Lutego 2007, 09:23 »
Gratuluję 11 tygodnia:)
Obym tylko ja była zadowolona ...

no właśnie, chyba o to głównie chodzi :brawo_2:

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #380 dnia: 19 Lutego 2007, 09:38 »
Korci mnie sie jakos obciac ale ja lubie spinac włoski do gory i czesac sie w kok wiec np wystopniowanie włosow odpada.

Nie wiem za bardzo dokąd masz włosy, ale stopniowac można każdą długość i wcale nie jest powiedziane, ze ich potem nie zepniesz ;)

Widzę, ze zapowiada nam się dłuższa wizyta dzisiaj ;]

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #381 dnia: 19 Lutego 2007, 09:42 »
Widzę, ze zapowiada nam się dłuższa wizyta dzisiaj ;]

Z moimi wymaganiami na pewno :P
Nie wiem za bardzo dokąd masz włosy, ale stopniowac można każdą długość i wcale nie jest powiedziane, ze ich potem nie zepniesz

Tak tylko chodzi o to ze ja mam fess liche włoski i ze jak mi je wystopniuje to moge wygladac po spieciu do gory jak łysa :D

Wierze ze cos wybiore z tego co mi zostanie zaproponowane - w koncu zawsze mozna opitolic sie na łyso :)

P.S. Yukari-chan, tako modo godzina a Ty nie spisz ?? Marcin mowil ze lubisz spac do 13 :P

Dziewczyny jaka ja mam ochote na kawe ...

Offline quasia

• forumowicz
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #382 dnia: 19 Lutego 2007, 09:47 »
HEJ
Jak sama zauwazylas jestesmy na tym samym etapie ciązy i mam pytanie czy juz cos przytylaś i czy widać już jakis brzuszek, bo u mnie chociaz zacząl sie dzisiaj 12 tydzień waga ani rusz a brzuszek tez płaściutki :( Być moze jeszcze na to za szybko ale ciekawa jestem jak u Ciebie?

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #383 dnia: 19 Lutego 2007, 10:06 »
Wierze ze cos wybiore z tego co mi zostanie zaproponowane - w koncu zawsze mozna opitolic sie na łyso

Zobaczysz, ze bedziesz zadowolona :P

Yukari-chan, tako modo godzina a Ty nie spisz ?? Marcin mowil ze lubisz spac do 13

Kot mnie obudził - wlazł mi pod kołdre i zaczął udeptywać ;)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #384 dnia: 19 Lutego 2007, 10:20 »
Cytat: "quasia"
czy juz cos przytylaś i czy widać już jakis brzuszek

Narazie przytyłam na buzi ale brzuszka nie widac.Waze nadal 55 kg ale jem jak wsciekła i to w nocy. Dzis wkleje fryzurke i moj malo ciazowy brzuszek - wyglada po jedzeniu jak wzdety ,nic wiecej.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #385 dnia: 19 Lutego 2007, 14:17 »
bo u mnie chociaz zacząl sie dzisiaj 12 tydzień waga ani rusz a brzuszek tez płaściutki

spox jeszcze będziesz narzekac że jestes grubaskiem  :los:

ja przez pierwsze 3 mce prawie wcale nie przytyłam a nawet przez miesiac schudłam :shock: ale to normalne jak się dużo wymiotuje :(

a brzuszek to moze w ciągu 2-tyg sie pojawić  :los:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #386 dnia: 19 Lutego 2007, 16:24 »
Cytat: Antalis
brzuszek - wyglada po jedzeniu jak wzdety ,nic wiecej.

niby nic - a jak wiele ;)
A kiedy fryzurka będzie?????
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #387 dnia: 19 Lutego 2007, 17:38 »
Cytat: "Tajusia"
A kiedy fryzurka będzie?????

Ale wy niecierpliwe jesteście  :skacza:

Ja powiem od siebie - taki przedsmaczek, że mi się bardzo podoba ;)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #388 dnia: 19 Lutego 2007, 17:54 »
Ja powiem od siebie - taki przedsmaczek, że mi się bardzo podoba

Nie pij juz bo gupoty gadasz :P

A fotki beda pozniej lub jutro rano bo zaraz przyjezdza moj kuzyn :)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #389 dnia: 19 Lutego 2007, 22:39 »
Nie pij juz bo gupoty gadasz

A ja i tak wiem swoje :P