Autor Wątek: Szczęśliwe 9 miesięcy...  (Przeczytany 92456 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #480 dnia: 8 Marca 2007, 11:43 »
Antalis, tak słowem laika najlepszy wydaje się Micrus bo Focusa dyskwalifikuje za mała spacerówka, wygląda, jak na dziecko do 1 roku- jakaś taka mało pojemna...ten ostatni odpada (jak dla mnie) ze względu na koła i rączkę :dno:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #481 dnia: 8 Marca 2007, 12:28 »
Rany wybor wozka jest trudniejszy niz wybor kiecki slubnej. Mnie sie ten Focus fesss podoba.Choruje na niego dopoki nie zobacze go na własne oczy i sprawdze czy ta spacerowka serio jest taka mała.

Offline morgaina

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #482 dnia: 8 Marca 2007, 13:44 »
O Mikrusie było trochę w wątku Demki swego czasu, podobno potrafi w nich pęknąć rama. Na szczęście jest jeszcze trochę czasu i na pewno coś wybierzecie, a pozatym na wiosnę zazwyczaj wchodzą nowe kolekcje więc może pojawi się coś nowego. Ja już jestem zdecydowana na bebecar tracker.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #483 dnia: 8 Marca 2007, 13:50 »
Cytat: "morgaina"
Ja już jestem zdecydowana na bebecar tracker

Superasny ale ta cena ...  :mdleje:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #484 dnia: 8 Marca 2007, 13:55 »
jestem zdecydowana na bebecar tracker

yyy, jaki?

Cytat: "Antalis"
Superasny ale ta cena ...

oświećcie mnie :telefon:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #485 dnia: 8 Marca 2007, 14:00 »
Cytat: "Maja"
oświećcie mnie

Prosze bardzo. Oto bebecar .Cena to ok 2 tysiaki - jak dla mnie za duzo, szkoda tyle wydac na wozek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #486 dnia: 8 Marca 2007, 14:02 »
Hmm faktycznie trochę dużo i ma skrętne osie przednie, ja wolałabym nie :drapanie:

Jejeku, ja nie wiem, jak ja kiedyś wózek dziecku wybiorę :mdleje:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #487 dnia: 9 Marca 2007, 00:09 »
Implast tez ma wózki z innymi kołami . Są sliczne . Kolezanka ma taki niebieski i chyba koła wieksze.  :drapanie:
http://www.allegro.pl/item171459630_2o2_nowy_wozek_implast_driver_4xl_wys_gratis_.html
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #488 dnia: 9 Marca 2007, 08:08 »
to prawda - wybór wózka jest dużo trudniejszy niż sukni ślubnej  :skacza:
bo suknie wybierasz tylko dla siebie i jest na 1 raz, a wózeczek dla siebie i dzidziusia i na znacznie dłuższy czas, a jak ma się w planie większą ilość dzieci to pokaźny kawał czasu :D

my już długo chodzimy za wózkami ale chyba udało nam się wybrać najlepszy dla nas :D
to ROAN MARITA (jak wpiszesz w google to sobie pooglądasz)

ogólnie każdy rodzić ma inne preferencje i dlatego nie ma idealnych wózków  :brewki:
dla niektórych -tylko skrętne kółka, inni (jak ja) nie wyobrażają sobie prowadzenia takiego pojazdu - on w ogóle nie jedzie tam gdzie chcę  :los:  :los:  :los:
poza tym kasa gra dużą rolę  :mdleje:

powodzenia w szukaniu - macie jeszcze troszkę czasu :ok:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #489 dnia: 9 Marca 2007, 08:44 »
Cytat: "Tajusia"
ogólnie każdy rodzić ma inne preferencje i dlatego nie ma idealnych wózków

no tak, pewnie dlatego jest taka różnorodność

Antalis, macie jeszcze jakies typy :?:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #490 dnia: 9 Marca 2007, 08:48 »
to prawda - wybór wózka jest dużo trudniejszy niż sukni ślubnej

Tajusiua nawet nie żartuj.  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:

ja od tygodnia jeżdże za sukniami i ...wczoraj to już zwątpiłam co jest dla mnie dobre a co złe. A ty mi tu mówisz że z wózkiem będzie jeszczez gorzej :))) o rany.....   :mdleje:  :drapanie:

rybkawiedenka
  • Gość
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #491 dnia: 9 Marca 2007, 08:53 »
Ja gdybym miałą teraz wybierać to też bym miała dylemat....Ale ja to chociaż wiem że tylko Hauck, więc firma wybrana. Teraz tylko model :) Ten jest niezły:

890pln

Ten też:

950 pln

Cenu niezłe a jakość fantastyczna!

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #492 dnia: 9 Marca 2007, 09:01 »
rybkawiedenka, super  :brawo_2: i cena bardzo przystępna - mnie się ten pierwszy bardziej podoba :drapanie: chyba :hahahaha:

rybkawiedenka
  • Gość
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #493 dnia: 9 Marca 2007, 09:12 »
Prawda ze ceny niezłe? W porównaniu do tych wszystki po 1500-2500 to to jest jakaś konkurencyjna propozycja!

Offline madziulek

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #494 dnia: 9 Marca 2007, 09:20 »
ładny ten pierwszy wózevczek :D
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Tajusia

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #495 dnia: 9 Marca 2007, 09:21 »
nio ceny bardzo przystępne  :brawo_2:

tylko ja nigdzie nie trafiłam tych wozeczkow "na żywo" :(
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #496 dnia: 9 Marca 2007, 09:23 »
Czy one mają raczkę przekładaną :?:

Antalis, chyba się nie gniewasz, ze tak wTwoim wątku...., co :?:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #497 dnia: 9 Marca 2007, 09:30 »
antalis z mojego dotychczasowego doswiadczenia w szukaniu wózków to powiem ci że musiesz zobaczyc wozeczek z bliska dotknąć, i przedwszystkim pojeździć nim
my na początku bylismy zdecydowani na implasta drivera 4xl ale jak sobie mezus ( i ja) nim pojezdzielismy to zrezygnowalismy
zawsze podobały mi sie 4 kolowe bo lubie takie sa stabilne
ale jak miałam skrecac tymi niby skretnymi kolkami to sie zalamałam
nie mówiac o np cofaniu sie z wózkiem ktore jest niemozliwe praktycznie w momencie jesli kolka sa niezablokowane

pojezdzilismy sobie wiec 3 kolowcem i roznica jest ogromna
mozna nim manewrowac jedną ręką skręca jak zaczarowany a jak potrzeba to można kolko zablokować i jechac proasto

dla nas bardzo ważna jest również wysokosc ale nie rączki (bo teraz prawia każda sie reguluje) tylko wysokosc na jakiej znajduje sie gondolka

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #498 dnia: 9 Marca 2007, 10:44 »
Antalis, chyba się nie gniewasz, ze tak wTwoim wątku...., co

No co Ty :) Jestem w kregu zainteresowanych piszcie ile wlezie :)

Rybko wozki genialne i cena  :mdleje:  . Pierwszy jest rewelacyjny ( chyba glownie dlatego ze fajna kolorystyka ) . No wiec jednak mozna kupic cos porzadnego w przystepnej cenie.
Czy one mają raczkę przekładaną

Tak raczka jest przekładana.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #499 dnia: 9 Marca 2007, 11:01 »
my już długo chodzimy za wózkami ale chyba udało nam się wybrać najlepszy dla nas :D
to ROAN MARITA

Tak znam te wozki - chyba nawet wklejałam juz tutaj fotke. Mnie sie podoba bo jest taki ... "wozkowy", zadnych udziwnien tylko spacerowka wyglada troche golo choc znalazłam zdjecie gdzie wyglada rewelacyjnie - to chyba zalezy własnie od zdjecia.

Roany sa bardzo podobne do Focusa

Poki co moje typy to ( kolejnosc dowolna poki co ) :
* Hauck
* Focus
* Roan Marina ( kolor kawa z mlekiem :P )

Offline Tajusia

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #500 dnia: 9 Marca 2007, 12:04 »
Cytat: "jagodka24"
dla nas bardzo ważna jest również wysokosc ale nie rączki (bo teraz prawia każda sie reguluje) tylko wysokosc na jakiej znajduje sie gondolka

doskonale Cię rozumiem :D :D :D
u nas też to podstawa - nie wyobrażam sobie tak niziutko schylać się do dziecia  :mdleje:

podstawa - zobaczyć na żywo !!!
zupełnie inne odczucia, my spacerówkę Marity na żywo (jak i całą resztę) mocno przetestowaliśmy i wygląda spoko :ok:

Roany sa bardzo podobne do Focusa

tylko chyba tańsze  :skacza:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #501 dnia: 9 Marca 2007, 12:11 »
tylko chyba tańsze

Ceny sa powiedzmy porównywalne . Na Allegro Roan kosztuje 999 zł ( bez fotelika ) a Focus + fotelikiem z adapterem kosztuje 839 zł :)

Offline morgaina

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #502 dnia: 9 Marca 2007, 12:24 »
U nsa sytuacja wygląda trochę inaczej na ten wózek choruję już od dawna na bebecar znaczy się, przednie koła się blokują więc nie muszą być cały czas skrętne :) Co do ceny to przyznaje jest powalająca co tu dużo mówić wózek jest po prostu drogi. Nam może uda się go kupić za 1900 zł. Pozatym planujemy też drugą dzidzię i w założeniu ten wózek też ma być dla niej, jest solidnie wykonany z dobrych jakościowo materiałów. Pozatym jesteśmy w bardzo dobrej sytuacji bo mnóstwo rzeczy dostajemy od szwagierki łącznie z łóżeczkiem, fotelikiem do samochodu maxi cosi, ubrankami, pościelą (poszewki) i mnóstwem innych rzeczy. Także do kupienia praktycznie zostaje nam materac do łóżeczka, wypełnienie do pościeli, dodatkowa zmiana pościeli, wanienka, butelki, smoczki. Laktator eż dostaniemy więc kwestia dokupienia nowych nakładek. No i jeszcze smoczki, kosmetyki i mnóstwo innych pierdołek. W związku z tym możemy sobie pozwolić na szaleństwo wózkowe. NA wózek będzie dodatkowa kasa becikowe no i z mojego ubezpieczenia drugie tyle, także akurat starczy. A z wóżkami to jest tak że każdemu podoba się coś innego, a wybór jak cholerka. Oglądaliśmy też tańsze wózki ale one jakościowo gorzej, podobał nam się deltim fokus ale ten na piankowych kołach. Niestety koła nieskretne, rączka nieregulowana gorsze materiały i w sumie stanęło na bebecar. Antaliś sorki za zaśmiecanie wątku. Ale akurat temat się rozwinął i tak jakoś wyszło  :los:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #503 dnia: 9 Marca 2007, 12:34 »
Antaliś sorki za zaśmiecanie wątku. Ale akurat temat się rozwinął i tak jakoś wyszło

No wez przestan, kazda wypowiedz jest tu mile widziana.

Fakt jestescie w komfortowej sytuacji - my jestesmy w naszej rodzinie przodownikami i przecieramy slady :) Najmlodszy członek rodziny ma lat 16 :P ,no i jest jeszcze malutki Tomus ktory ma z tydzien ale jest to dalsza rodzina a i On ma duzo starsze rodzenstwo wiec tez ma kupowane wszystko nowe.

Teraz załuje ze sie nie ubezpieczylam - sis mowila ze jest taka opcja ubezpieczenie sie " na wypadek ciazy " ale teraz jzu chyba za pozno bo to chyba do 3 miesiaca mozna bylo. Nie orientujecie sie jak to jest ??

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #504 dnia: 9 Marca 2007, 17:05 »
Do moich typów doszedł jeszce wozek MIKADO :

Zamiast komody kupimy chyba cos takiego :

Mama sie smieje ze moj Rafal na pewno bedzie wolal te "poleczki" bo potem moze mu to sluzyc za barek :P . Smialysmy sie ze na gornej polce beda butelki z mleczkiem dla maluszka a na drugiej piwko dla tatusia :)
Ale bedziemy to chyba robic u faceta gdzie kupowalismy meble zeby miec te sama kolorystyke no i na wymiar. No a na przewijak ktory znajduje sie na tej "komodzie" damy taki nieusztywniany "materacyk"

Wiem co myslicie .. rany dopiero 13 tydzień a ta planuje wszystko jakby miala rodzić jutro. Moze macie i racje ale ja lubie miec wszystko zrobione "za wczasu ". Pamietacie moje slubne odliczanie ? Wszystko było dopiete na ostatni guzik dość wczesnie.
Wzielam sie tak za te wozki i inne takie bo znalazłam niedaleko mnie ( Zabrze ) hurtownie z artykułami dzieciecymi i maja tam wszystko - modele "moich" wozków procz Mikrusa ale na nim to mi najmniej zalezy.

Na zakupy wybierzemy sie za jakies 2-3 miesiace. Bede wtedy w 6-7 miesiacu wiec najwyższy czas na zakupy :)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #505 dnia: 9 Marca 2007, 17:24 »
Wiem co myslicie .. rany dopiero 13 tydzień a ta planuje wszystko jakby miala rodzić jutro.

A mnie się tak wcale nie wydaje, chociaz chyba ja tutaj mam akurat najmniej do gadania :P
Myślę, ze lepiej mnieć wszystko wcześniej zaplanowane, zorganizowane niz potem biegać.

rybkawiedenka
  • Gość
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #506 dnia: 9 Marca 2007, 18:08 »
Antalis moim zdaniem nigdy nie jest za póżno albo za wcześnie żeby coś planować :) Te wózki hauk'a są w koninie ale jak będizesz chciała poprowadzi mojego haucka to nie ma sprawy! Umówimy sie i popróbujesz :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #507 dnia: 9 Marca 2007, 18:11 »
Cytat: "rybkawiedenka"
le jak będizesz chciała poprowadzi mojego haucka to nie ma sprawy! Umówimy sie i popróbujesz

DZieki :)

Niedawno wrocilam z Kauflandu i tam jezdzilam MIKADO :P . Po prostu zaczepilam dziewczyne i poprosilam czy dalaby mi powozic :p Ale głupek jestem :) A wozeczek calkiem całkiem  :brewki:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #508 dnia: 9 Marca 2007, 18:18 »
Ale głupek jestem

TO NAJLEPSZY SPOSÓB  :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline merkunek

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...