Autor Wątek: 127 dni i Jamajka wita nas :)  (Przeczytany 76930 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ewak
  • bywalec
127 dni i Jamajka wita nas :)
« Odpowiedź #390 dnia: 8 Lutego 2007, 05:58 »
Padlam czytajac o poradach Rzeczpospolitej. Normalnie nic, tylko wkuc na pamiec i sie stosowac  :los:

Ogladajac Wasze zdjecie zrozumialam zasadnosc slubu na Jamajce. Przeciez to Wasze klimaty. Rasta, regge, dredy. Zaloze sie ze lubicie Boba Marley'a :brewki:  Sliczna z Was para  :blant:

A robota sie nie dolujcie (wiem, latwo powiedziec). Czasem warto poszukac dluzej, zeby trafic na cos wartosciowego i rozwijajacego  :uscisk:
Siumao - rocznik 2006, mala, ekonomiczna, naped na 4 lapy, awangardowa laciata tapicerka, serwisowana u autoryzowanego weta, pieknie sie prowadzi na smyczy.

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #391 dnia: 8 Lutego 2007, 08:28 »
Będziesz podszkolanką! :-)

W lo chodziłam do klasy o profilu pedagogicznym.
Mieliśmy praktyki w przedszkolach, domach opieki, domach dziecka, etc.

Przez te 3 lata naucyzłam się, że nigdy nie będę pracować z dziećmi :P

I bardzo mnie denerwuje jak ktos mi wmawia, ż epo tych studiahc będę uczyć..

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #392 dnia: 8 Lutego 2007, 09:11 »
to zdjecie ze slubu .. ja nie moge  :mdleje: no widoczki mieli boskie ;)
Jeśli chodzi o pracę , to niestety tak to jest , u mnie trwało rok, zanim znalazłam dobra prace  :hahahaha:
Cytat: "ewak"
Czasem warto poszukac dluzej, zeby trafic na cos wartosciowego i rozwijajacego
:taktak:

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #393 dnia: 8 Lutego 2007, 11:16 »
ewak z tym reggae to przyznam, że całkiem fajnie posłuchać, ale nie jest to to co tygryski lubią najbardziej :blant:

Cytat: "ewak"
warto poszukac dluzej, zeby trafic na cos wartosciowego i rozwijajacego

Pewnie macie rację, tyle, że ja na razie potrzebuję choćby takiej nie rozwijającej pracy, bo robię się coraz bardziej nieznośna przez tą sytuację  :nerwus:  i zamiast się cieszyć, że juz coraz bliżej do ślubu i slodkiego byczenia się pod palmami to siedzę i godzinami przeglądam strony z ofertami.  :pogrzeb:

met no nie wiem kochana, czy na pewno się uda dostać to przygotowanie w przedszkolu. Poza tym trochę się boję, bo z dzieciakami ta mam tyle wspólnego, co czasem do kuzynki zaglądne (tam 3 maleństwa) w świetlicy dzieci starsze, w ośrodku dla uzależnionych to wiadomo, na praktyce w sądzie też starsi  :drapanie: no ale zobaczymy. :brewki:

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #394 dnia: 8 Lutego 2007, 11:24 »
[glow=red]Słońce!!!!!!!!!!!!![/glow] cudownie na zdjęciach wychodzisz!!!!!!
\z pracą....ja wiem ze bezsilność wkurza na maxa..ale nerwy do kieszeni pochowajcie!!!
wiesz co miał mój G>? po obronie przez rok[shadow=red](!!!)[/shadow] nie miał pracy..potem upomniało sie o niego wojsko,a trzebabyło kredyt studencki spłacać!!!mieliśmy masakre masakry!!!ale będzie dobrze zobaczysz!!! :przytul:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #395 dnia: 8 Lutego 2007, 12:59 »
**sloneczko**, nie mozesz tak myslec.. ze 80 podan to na pewno nie masz szans; kiedys tez tak myslalam - ogladalam ogloszenia i mowilam tam nie zloze tam nie mam szans itp. a teraz pracuje na takim stanowisku! zupelnie "z zewnatrz" mnie przyjeli, poradzilam sobie i tak sie potoczylo.. dlatego mysl pozytywnie!

jedyne co moge doradzic patrzac z punktu widzenia pracodawcy jeszcze: mniej telefonow wiecej pism(koniecznie ze zdjeciem w twoim przypadku :))

tak btw , fajny nowy avatarek :)

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #396 dnia: 8 Lutego 2007, 14:30 »
tete u nas też dochodzi problem woja. Spora część ofert pracy już na uniemożliwia A złożenie aplikacji właśnie przez nieuregulowany stosunek do służby. Zaczynamy coś powoli kombinować z zastępczą, ale do końca nie wiemy jak to rozegrać.

Cytat: "tete"
ale będzie dobrze zobaczysz!!!

pewnie tak. Tylko nagorsza jest ta stagnacja. Nie wiem, może gdybyśmy byli ze sobą rok czy dwa to nie dołowałabym się tak. Ale po ślubie stuknie nam 6 lat, a poza sformalizowaniem związku nic się nie zmieni. Dwa, trzy lata temu byłam pełna optymizmu i wydawało mi się, że dziś będziemy wić swoje gniazdko, starać się o maluszka (A wie, że mam bzika na tym punkcie). Tymczasem kolejne lata mijają i nic nie wskazuje na poprawę naszej sytuacji  :pogrzeb:

rajdowka staram się tak nie myśleć, ale kiepsko mi to wychodzi. Każda aplikacja bez odpowiedzi coraz bardziej mnie utwierdza w tym dołku.
Jesli chodzi o Twoją radę - telefonujemy w sprawie staży dlatego, że są instytucje, które nigdy nie miały stażystów i w ogole nie mają pojęcia z czym to się je. W przypadku złożenia pisma pewnie nawet nikt nie pofatygowałby się żeby zasięgnąć jakiś informacji na temat w PUPie. Poza tym w wielu miejscach byłyby one po prostu wywalane, bo ludzie otwarcie nam mówią, że oni przyjmuja na staże tylko swoich. Dokładnie w ten sposób mówią. To o czymś świadczy.

Cytat: "rajdowka"
tak btw , fajny nowy avatarek

dziękuję  :przytul:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #397 dnia: 8 Lutego 2007, 23:31 »
Przyszedł właśnie mail od P. Krysi :) Możemy załatwiać wizy, ambasada w Berlinie działa jak najbardziej oki, więc nie trzeba słać dokumentów do Londynu. Tak więc jutro idziemy zakupić czeki bankierskie (nie wiem o co w tym biega ani z czym to się je, więc zapewne będzie śmiesznie) :skacza:

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #398 dnia: 8 Lutego 2007, 23:57 »
Sloneczko: na zdjeciach slicznie wyszliscie. Bardzo do siebie pasujecie a Ty sie slicznie usmiechasz :taktak:
Koteczek przeslodki. Sama tez mam koteczke i uwielbiam zwierzaczki :skacza: I tak samo czesto wole zwierzaki od ludzi :)
W sprawie pracy: mam nadzieje, ze uda Ci sie cos sobie znalezc ;)

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #399 dnia: 9 Lutego 2007, 00:48 »
Cytat: "**sloneczko**"
Tak więc jutro idziemy zakupić czeki bankierskie (nie wiem o co w tym biega ani z czym to się je, więc zapewne będzie śmiesznie)
:drapanie: Ciekawe
Przyszedł właśnie mail od P. Krysi
Tak to radośnie i smiesznie mi zabrzmiało :skacza:
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #400 dnia: 9 Lutego 2007, 01:17 »
witam nowego kurczaczka  :skacza:
a to chyba chodzi o czeki podrozne :drapanie:
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Offline shain

• zapaleniec
  • data ślubu: *****07.01.2007-cywilny, *26.08.2207-kościelny
« Odpowiedź #401 dnia: 9 Lutego 2007, 01:23 »
Obrazek

mam nadzieję, że nasz ślub odbędzie się bez takich "atrakcji"

:hahaha:  :hahaha:  :hahaha:[/quote]

a to całkiem normalne widoczki :skacza: wiec bedzie trzeba fotografa uprzedzić żeby uważał! :skacza:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
« Odpowiedź #402 dnia: 9 Lutego 2007, 07:55 »

Muahaha. Uwielbiam panią Krysie :D
To mój ulubiony bohater Twoich opowiadań :D

Z a pracą.. Będzie dobrze! Tylko więcej wiary w siebie słonko :-)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #403 dnia: 9 Lutego 2007, 10:25 »
Cytat: "met"
ylko więcej wiary w siebie słonko
:brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:  wiara czyni cuda  :brewki:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
« Odpowiedź #404 dnia: 9 Lutego 2007, 11:56 »
Widzisz Słonko, my tu jesteśmy w większości  :brewki:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #405 dnia: 9 Lutego 2007, 12:51 »
carlunia  :uscisk: za te zwierzaczki  :skacza:

Cytat: "irishania"
a to chyba chodzi o czeki podrozne

no właśnie o bankierskie. I się okazuje, że musimy jechać do Bielska, lub Katowic, bo u nas w Filii PKO to panie tylko karpia zrobiły - nie wiedziały, że jest cosik takiego  :mdleje:

Cytat: "lady_yes"
Cytat:   
Tak to radośnie i smiesznie mi zabrzmiało

:skacza: zawsze się cieszymy, jak Pani Krysia się do nas odezwie, strasznie sympatyczna ta babeczka  :brewki: ta para co załatwiała teraz wizy leci już w niedziele - jeja jak mają fajnie, a ja patrzę na ten nasz licznk a tam tyle jeszcze zostało  :mdleje:

Cytat: "met"
Widzisz Słonko, my tu jesteśmy w większości :brewki:

kurde to teraz już nie ma bata, muszę skądś odrobine optymizmu wykrzesac, bo inaczej krucho ze mną będzie  :pogrzeb:

A poza tm to trzymajcie mocno za mój ostatni egzamin. Mam mieszane uczucia, bo to pierwszy egzamin, do którego uczyłam się może pół godziny. Dziś trochę poczytam, ale to takie porąbane  :drapanie: będzie improwizacja, a jak nie to poprawka. W końcu uczeń bez pały to jak żółnierz bez  karabinu, nie :hahahaha:
Jak dobrze pójdzie to jutro ponadrabiam Wasze wątki, bo dziś to już muszę przyłożyć się do edukacji,a potem pojechać po te czeki :auto:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #406 dnia: 9 Lutego 2007, 23:15 »
trzymajcie mocno za mój ostatni egzamin

trzymamy, dobrze będzie, tylko myśleć pozytywnie i jest szansa, że obejdzie się bez poprawki  :ok:

W końcu uczeń bez pały to jak żółnierz bez karabinu

o właśnie dokładnie tak, kiedyś to usłyszałam od babci jak pierwszą pałę zarobiłam  :taktak:

Ja sie przyznaję, że jak postawiłam sobie szlaban na forum na czas sesji, to do tej pory się pozbierać nie mogę we wszytskich wątkach, jeszcze tu niby wolne a cały czas coś... i jeszcze mnie jakieś choróbsko dopadło, ufff ale się wygadałam chociaż tu  :neutral:

**sloneczko**, świetny awatarek :skacza:

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #407 dnia: 10 Lutego 2007, 00:16 »
A poza tm to trzymajcie mocno za mój ostatni egzamin. Mam mieszane uczucia, bo to pierwszy egzamin, do którego uczyłam się może pół godziny. Dziś trochę poczytam, ale to takie porąbane  będzie improwizacja, a jak nie to poprawka. W końcu uczeń bez pały to jak żółnierz bez karabinu, nie

dasz rade  :brawo_2:  a jak nie to nastepnym razem

Offline shain

• zapaleniec
  • data ślubu: *****07.01.2007-cywilny, *26.08.2207-kościelny
« Odpowiedź #408 dnia: 10 Lutego 2007, 00:45 »
A poza tm to trzymajcie mocno za mój ostatni egzamin. Mam mieszane uczucia, bo to pierwszy egzamin, do którego uczyłam się może pół godziny. Dziś trochę poczytam, ale to takie porąbane  będzie improwizacja, a jak nie to poprawka. W końcu uczeń bez pały to jak żółnierz bez karabinu

bedzie:ok: tylko postaraj sie nie denerwować! :tupot: czekamy na winiki!

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #409 dnia: 10 Lutego 2007, 09:05 »
**sloneczko**, napewno sobie poradzisz. trzymam kciuki

Offline ewak
  • bywalec
« Odpowiedź #410 dnia: 10 Lutego 2007, 14:18 »
Polamania jezyka na egzaminie Sloneczko. Trzymam kciuki!
Siumao - rocznik 2006, mala, ekonomiczna, naped na 4 lapy, awangardowa laciata tapicerka, serwisowana u autoryzowanego weta, pieknie sie prowadzi na smyczy.

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
« Odpowiedź #411 dnia: 10 Lutego 2007, 21:24 »
No i jak egzamin??

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #412 dnia: 11 Lutego 2007, 09:57 »
dzięki laski za kciukasy, się udało zdać, nawet 4.5 dostałam :hahahaha: no to jeszcze obroną i już będę szczęsliwy magazynier  :hahahaha:
W domciu była mała :pijaki: potem koncercik a teraz umieram  :pogrzeb:

Cytat: "katarzyna_84"
Ja sie przyznaję, że jak postawiłam sobie szlaban na forum na czas sesji, to do tej pory się pozbierać nie mogę we wszytskich wątkach

no właśnie. Skądś to znam. Zrobiłam sobie dwa dni przerwy i moja skrzynka mailowa taka pękata i teraz biegam i nadrabiam, a maile wciąż przychodzą  :mdleje:

No i załatwiliśmy te czeki bankierskie. Ale o mały włos. Przyjechaliśmy do Bielska o 17 a tam pani w banku nam mówi, że trzeba będzie czeki odebrać w poniedziałek, bo ktoś tam się musi podpisać, a teraz już wyszedł.  :ban: jak się wnerwiłam. Ale jeszcze na spokojnie powiedziałam pani, że trochę mamy kawałek, a poza tym bank jest do 18 czynny, więc nie mieliśmy pojęcia, że pewne usługi, czy produkty sprzedawane są tylko w określonych godzinach.  :ban: pani cos tam powiedziała i jednak się znalazł ktoś do podpisu. Tak więc na dniach zamawiamy kuriera i czekamy na wizy :skacza:

A ja lecę nadrabiać wątki, choć z takim kacem to chyba nie najlepszy pomysł :drapanie:

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #413 dnia: 11 Lutego 2007, 10:02 »
nawet 4.5 dostałam

widzisz, czasami lepsza jest inprowizacja niz głowa pełna wiedzy.

A ja lecę nadrabiać wątki,

powodzenia. ale wyzwanie przed tobą :)

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #414 dnia: 11 Lutego 2007, 10:35 »
nawet 4.5 dostałam :hahahaha: no to jeszcze obroną

a cóż to był za egzamin??? jaki masz temat obrony i czy juz praca napisana?? na kiedy termin??
zamawiamy kuriera i czekamy na wizy

nic tylko się pakować  :skacza:

powodzenia :przytul:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #415 dnia: 11 Lutego 2007, 11:59 »
Cytat: "a.katarzyna"
a cóż to był za egzamin??? jaki masz temat obrony i czy juz praca napisana?? na kiedy termin??

to był egzamin z ortodydaktyki - takie pierdoły o uczeniu i nauczaniu osób ze specyficznymi potrzebami edukacyjnymi  :dno:

Pracą częściowo napisana - tzn jest rozdział teoretyczny i metodologiczny, w tym drugim zostały mi jeszcze kosmetyczne poprawki. Piszę o przemocy wobec dzieci w moim powiecie. Badam opinię publiczną, na razie ankietki do mnie powoli napływają, mam już prawie 50, więc zostało drugie tyle. Skierowania na badania podbite należy tylko zaniesć do sądu, MOPSu, na policję i modlić  promotsię, żeby ktoś zgodził się na przeprowadzenie badań. Terminu ustalonego jeszcze nie ma, wiem tylko, że czerwiec i to raczej na początku jakoś  :mdleje:

Cytat: "a.katarzyna"
powodzenia

nie dziekuję, co by nie zapeszyć  :przytul:

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #416 dnia: 11 Lutego 2007, 12:38 »
Ale jeszcze na spokojnie powiedziałam pani, że trochę mamy kawałek, a poza tym bank jest do 18 czynny, więc nie mieliśmy pojęcia, że pewne usługi, czy produkty sprzedawane są tylko w określonych godzinach.  pani cos tam powiedziała i jednak się znalazł ktoś do podpisu. Tak więc na dniach zamawiamy kuriera i czekamy na wizy

sloneczko  :brawo_2: i gratuluje umiejetnosci skutrecznej perswacji  :skacza:

Terminu ustalonego jeszcze nie ma, wiem tylko, że czerwiec i to raczej na początku jakoś

jak napiszesz prace to zobaczysz ze obrona to pestka - najlatwiejszy egzamin na alych studiach - co nie znaczy ze nie bedzie stresu - ja pamietam bylam jak galareta  :dno: ale pozniej mi przeszlo  :brewki:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
« Odpowiedź #417 dnia: 11 Lutego 2007, 13:08 »
:-)
Już niedługo słonko pozstawisz sobie mgr przed imieniem i nowym! nazwiskiej.
Bardzo się cieszę razem z Tobą :-))

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #418 dnia: 11 Lutego 2007, 14:24 »
sloneczko ja wlasnie nadrabiam watki ale mowie ci roboty :mdleje:
Towj juz nadrobilam z czego sie ciesze :skacza:
oj widze ze z praca kiepsko w tym kraju my tez konczymy studia i chyba emigracja no bo co?? :drapanie:  :drapanie: nam zostalo :drapanie:  :drapanie: beznadzieja jak nie masz bogatych rodzicow i znajomosci to kiepsko z toba :mdleje:

widok na tym zdjeciu fajny hehe musicie zauwazyc kto wejdzie w kadr..hehe :skacza: ale powiem ze podziwiam te Panie bo chociaz one nie maja kompleksow i sa z tego powodu szczesliwsze :brawo_2:

ale super ze zalatwilismcie juz kolejna rzecz z waszym slubem  :los: fajnie bedzie zobaczycie slub pod palma :brewki:  :brewki:  :brewki:

biziaki

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #419 dnia: 11 Lutego 2007, 16:02 »
A ja lecę nadrabiać wątki, choć z takim kacem to chyba nie najlepszy pomysł

o tak.. u mnie dopiero skonczyla sie impreza :)

robimy integracyjne przedweselne proby :) hehe