Autor Wątek: Gemini zaczyna odliczać  (Przeczytany 81434 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #540 dnia: 6 Lutego 2007, 15:57 »
Gemini masz racje przed mama musisz sie trzymac zeby ona nie poznala jak cierpisz...
A co do kolezanek to ech szkoda gadac...ale ja na Twoim miejscu bym zalatiwla sobie innego fryzjera,moze i zaplacisz ale masz pewnosc i nie bedziesz sie tym dodatkowo stresowac a kolezanka jak bedzie madra to sie nie obrazi a jak sie obrazi tzn ze nie zasluguje na taka kolezanke jak Ty bo wiadomo ze slub jest raz w zyciu i wszystko musi byc zapiete na ostatni guzik!!! :przytul:  :przytul:

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #541 dnia: 6 Lutego 2007, 18:35 »
Gemini: zycze Twojej mamie powrotu do zdrowia ;) Musisz wierzyc ze bedzie lepiej. Jak Ty sie zalamiesz to mamie na pewno nie pomozesz  :drapanie:
A co do kolezanek: znajdz sobie inna fryzjerke bo osobiscie jak by mi ktos obiecal ze mnie uczesze a pozniej mowil, ze nie wie czy da rade albo inne takie...Wole zaplacic i miec pewnosc ;) A ona niech laske robi komus innemu. A tamtej drugiej zycz milych wakacji ;) Slub sie obejdzie i bez niej przeciez. Niektorych ludzi trudno zrozumiec. Najsmutniejsze jest jak ktos nie umie sie cieszyc z czyjegos szczescia :mdleje:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #542 dnia: 6 Lutego 2007, 18:42 »
Gemini co do kolezanek to faktycznie , mi sie strasznie przykro zrobiło...

a co do mamy, to napewno będzie dobrze  :przytul:

Offline irishania

• entuzjasta
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #543 dnia: 6 Lutego 2007, 18:52 »
Gemini bardzo mi przykro z powodu mamy, wiesz ona teraz potrzebuje duzo :przytul:  :uscisk:  :uscisk: , wiec my bedziemy cie sciskac wirtualnie a ty przekazuj mamie.
co do fryzjerki itp. akurat w tym przypadku z rodzina i znajomymi lepiej interesow nie robic, lepiej zaplacic i miec spokoj, wiadomo, obca osoba-placisz i wymagasz, z rodzina to juz gorzej bo czasem niezrecznie itd.
U mnie na weselu: moja druhna-A. siostra, fryzjerka nawet juz sie dochrapala stylistki.
dziewczyna brata A., kosmetyczka, pieknie robi makijaze, zaoferowaly pomoc
jednak ja wole jakas pania ktora przyjdzie i wykona swoja prace, jak cos mi nie bedzie pasic to powiem bez ogrodek.
A goscie niech beda goscmi na weselu. :los:
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #544 dnia: 6 Lutego 2007, 19:00 »
Gemini, trzymam kciuki za Mamę.
I za Ciebie..  :przytul:

A co do tej fryzjerki. Ja bym znalazła jakąś panią.

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #545 dnia: 6 Lutego 2007, 19:07 »
Niestety u mamy pojawiają się kolejne zmiany, co oznacza, że byc może niedługo będą one widoczne na codzień :cry: Dziś zauważyłyśmy kolejną zmianę

Siedzę i ryczę. Jestem taka bezsilna, a mamusia jest taka dzielna, udaje, że jej to nie przeraża, że wszystko ok.

Wszystko stało się teraz takie mało ważne, sukienka, obrączki, wszystko bym oddała, żeby tylko ona była zdrowa, żeby było jak kiedyś :cry:

Ta bezsilnośc mnie dobija

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #546 dnia: 6 Lutego 2007, 20:10 »
:przytul:

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #547 dnia: 6 Lutego 2007, 20:33 »
oh Gemini ... tak mi przykro ... :przytul:  trzymaj sie cieplutko  :przytul:  zycze mamie poprawy

Offline carlunia

• maniak
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #548 dnia: 6 Lutego 2007, 23:55 »
Cytat: "irishania"
jednak ja wole jakas pania ktora przyjdzie i wykona swoja prace, jak cos mi nie bedzie pasic to powiem bez ogrodek.
A goscie niech beda goscmi na weselu. :los:

Dokladnie. A jak sie obrazi to zawsze mozesz powiedziec, ze nie bylas pewna po tej rozmowie czy na pewno Cie uczesze. Kazdego innego dnia moze by to bylo malo wazne, ale tego to juz wielki problem. Bedziesz miala spokojna glowe, ze bedzie tak jak chcesz i bez zadnej laski ;)
Twojej mamie bardzo wspolczuje i Tobie takze bo chcesz byc dzielna za Was dwie :uscisk: Na pewno nic nie da rady zrobic?? Czasami wczesne stadium choroby pozwala na zachamowanie jej rozwoju. Wiec moze jest jakas szansa??Trzeba sprobowac wszystkiego i nie mozecie sie zalamac na samym poczatku. Zawsze trzeba miec nadzieje :uscisk:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #549 dnia: 7 Lutego 2007, 09:35 »
Dziękuję Wam, kochane jesteście :przytul:

Dziś znów staram się byc dzielna, wypłakałam się wczoraj i starczy, co do choroby mamy, to naprawdę nikt nie jest w stanie przewidziec jak ona się rozwinie, możemy tylko trzymac kciuki i miec nadzieję, że nastąpi poprawa. Tylko jak ona czasmi mówi, że wstydzi jak będzie wyglądac na naszym weselu, to serce mi się kroi

A co do tej fryzjerki, mój M. zadzwonił wczoraj do jej męża( są dobrymi znajomymi) i zapytał wprost czy coś się stało, czy może naprawdę dziecko choruje, a oni nie chcą nikogo martwic. Ale jej mąż mówi, że nic się nie dzieje, na wesele się wybierają jak najbardziej (przynajmniej on) i żeby nie słuchac jego żony, bo ona zawsze głupio gada. No i M. mówi, żebym nie szukała fryzjerki, bo ona na pewno mnie uczesze, tylko tak pewnie gadała. Ale ja i tak już się boję jej zaufac. I powiem Wam, że chyba jednak będę szukac innej fryzjerki. Tylko, że M. tak mnie prosi, żebym dała się uczesac jej, bo ona chce zrobic mi przecież prezent tą fryzurą i jak pójdę gdzie indziej to zrobię jej przykrośc. Nie wiem  co zrobię, ale chciałabym zapłacic i miec spokojne sumienie, że chocby skały pękały, to fryzjerka mnie uczesze

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #550 dnia: 7 Lutego 2007, 09:55 »
Gemini,  przykro mi z powodu choroby mamy  :przytul:  zastanawiam sie jednak czy nie moglabys poszperac na ten temat w internecie, poszukac rady u jakiegos specjalisty, ty sama, zeby wiedziec co w razie czego moze sie stac, jak mozna zapobiec zmianom itp. Mysle ze ciebie przygotowaloby to psychicznie przede wszystkim w na wypadek pogorszenia (odpukac) albo moze pomogloby tobie i ty moglabys wiedzac wiecej pomoc mamie. Nie wiem pisze co mysle, bo nie wiem jaka to choroba, probuje jednak znalezc jakies wyjscie.

Sprawa z kolezanka fryzjerka jest naprawde dziwna... Facet mowi tak, ona inaczej... nie bylabym pewna nawet tego czy przyjda na to wasze wesele... a juz napewno nie dalabym sie uczesac... odbilabym pileczke -tak jak zachowala sie ona tak jak powiedzialabym- wiesz co zapisalam sie do innego fryzjera, pomyslalam, ze w dzien wesela sama bedziesz miala duzo roboty z sama soba zeby sie przygotwac no i dziecko...nie chce cie obciazac.

Trzymaj sie cieplutko kochana  :przytul:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #551 dnia: 7 Lutego 2007, 09:55 »
Cytat: "Gemini"
Tylko, że M. tak mnie prosi, żebym dała się uczesac jej, bo ona chce zrobic mi przecież prezent tą fryzurą i jak pójdę gdzie indziej to zrobię jej przykrośc

A to,że ona zrobiła Tobie przykrość to się nie liczy :!: Ja wiem, że pewnie M. stara się załagodzić całą sytuację, ale ja bym nie popuściła, jeśli już coś wyjaśniać to z nią osobiście, a nie przez pośredników, choćby mieli najlepsze chęci. Albo pomyśleć o "awaryjnej" fryzjerce...

Offline Gemini
  • Chuck Norris
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #552 dnia: 7 Lutego 2007, 10:32 »
Oluś już to zrobiłam, wyczytałam wszystko co się dało wyczytac, znam najgorszy z możliwych scenariusz, próbuję się przygotowac psychicznie na to, delikatnie i stopniowo muszę też przygotowac mamę. Jednocześnie ciągle mam nadzieję, że ten najgorszy się nie sprawdzi

Jedno co jest pocieszające, to to, że ta choroba wprowadza zmany jedynie w wyglądzie, fizycznie mama jest zdrowa i mam nadzieję, że będzie żyła 100 lat i dla mnie nie jest ważne jak bedzie wyglądała, ale wiem jak jej cięzko

A co do fryzjerki, jestem tak skołowana, że nie wiem co myślec, W tym tygodniu zadzwonię zapytac o makijaż, przy okazjii zapytam też o fryzjerkę w tym salonie, jakby coś powiem, że zrobię od razu i fryzurę i makijaż w jednym miejscu

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #553 dnia: 7 Lutego 2007, 12:07 »
A co do fryzjerki, jestem tak skołowana, że nie wiem co myślec, W tym tygodniu zadzwonię zapytac o makijaż, przy okazjii zapytam też o fryzjerkę w tym salonie, jakby coś powiem, że zrobię od razu i fryzurę i makijaż w jednym miejscu

też bym tak zobiła. olkahof ma rację, możesz to w taki sposób rezegrać, jesli chcesz być delikatna (choć koleżanka nie zachowała się fair wobec Ciebie). Ja bym nie ryzykowała w tak ważnym dniu. Fryzjerce płacisz, możesz więc wymagać, koleżance pewnie będzie Ci głupio zwrócić uwagę, czy coś zasugerować. A jeśli rzeczywiście coś jej wypadnie? dziecko zachoruje? To co wtedy zrobisz??

W dniu ślubu i tak będziesz wystarczająco zdenerwowana, więc nie potrzebne Ci są dodatkowe zamrtwienia :drapanie:

Offline Lilkuś

• uzależniony
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #554 dnia: 7 Lutego 2007, 12:33 »
Siedzę i ryczę. Jestem taka bezsilna, a mamusia jest taka dzielna, udaje, że jej to nie przeraża, że wszystko ok.

nie chce pokazać, ze cierpi  :przytul: ja ode mnie Ciebie też mocno ściskam  :przytul:  :przytul:

co do fryzjerki - znajdź soboie inną. ja bym nie ryzykowała, ze w dni slubu nawali co z tego, ze koleżanka?
Cytat: "**sloneczko**"
W dniu ślubu i tak będziesz wystarczająco zdenerwowana, więc nie potrzebne Ci są dodatkowe zamrtwienia

dokładnie ! nie potrzebujesz dodatkowych zmartwień

Offline kuchasia

• Chuck Norris
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #555 dnia: 7 Lutego 2007, 18:36 »
Gemini a Wy robicie poprawiny???Jesli tak to moze po prostu na slub idz do fryzjerki a na poprawiny niech Cie kolezanka uczesze...Ja napewno bym nie zaufala nie jesli chodzi o moj slub...Bo pozniej cos sie wydarzy i co???W rozpuszczonych wloskach pojde...A fryzjer to fryzjer jak jedna zachoruje to jest druga itd...
ja bym sie nie zastanawiala...a narzeczonemu bym to po prostu wytlumaczyla...Zreszta kolezanka tak mowiac tez Ci zrobila przykrosc i sie Toba nie przejmowala.A mamie zycze duzo zdrowka i zobaczysz bedzie dobrze a tak jak piszesz wyglad nie jest wazny...Wazne jest zdrowko i zeby byla usmiechnieta i z Wami w tym dniu!!!!

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #556 dnia: 7 Lutego 2007, 18:38 »
Cytat: "Lilkuś"
Gemini napisał/a:   

nie chce pokazać, ze cierpi :przytul: ja ode mnie Ciebie też mocno ściskam :przytul: :przytul:

co do fryzjerki - znajdź soboie inną. ja bym nie ryzykowała, ze w dni slubu nawali co z tego, ze koleżanka?
**sloneczko** napisał/a:   
W dniu ślubu i tak będziesz wystarczająco zdenerwowana, więc nie potrzebne Ci są dodatkowe zamrtwienia

dokładnie ! nie potrzebujesz dodatkowych zmartwień

Popierwam......Będzie dobrze :uscisk:
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Gemini
  • Chuck Norris
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #557 dnia: 7 Lutego 2007, 20:23 »
Dziękuję kochane :przytul:

Co ja bym bez Was zrobiła :uscisk:

Offline kuchasia

• Chuck Norris
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #558 dnia: 7 Lutego 2007, 20:31 »
:przytul: Jestesmy z Toba:)

Offline carlunia

• maniak
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #559 dnia: 7 Lutego 2007, 20:33 »
Gemini: uwazam tak jak dziewczyny. Nie wiem jaki byl cel wypowiedzi tej dziewczyny, ktora miala Ciebie czesac, ale zachowala sie tak jakby robila Ci łaske, ze Cie uczesze. A tego dnia i tak bedziesz miala wystarczajaco duzo stresow. Po co dokladac do tego fryzjerke ;)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #560 dnia: 9 Lutego 2007, 17:13 »
Udało mi się wyciągnąc dziś mojego leniuszka z domu

Zamówiliśmy dziś obrączki (te same, które wcześniej pokazywałam), mają byc na 8 marca. Jeszcze ponoc dostaniemy jakiś prezent od firmy :mrgreen: nie wiem co, pani nie chciała powiedziec

Później byliśmy zaliczkowac sprawy kwiatowe, że tak powiem. Mój bukiet wybrany, będzie absolutnie przepiękny  :serce: ( skromna jestem  :lol: )

Z róż aqua i rózowych eustomów, bukiet będzie w kształcie łezki, jak znajdę gdzieś na necie zdjęcie podobnego bukietu, to wkleję

Dekoracja samochodu też ustalona, ale nie wiem czy gdzieś znajdę zdjęcie, bo będzie to wspólny projekt mój, M. i pani która będzie nam robic dekoracje,

Kosze dla rodziców zamówione, dekoracja kościoła wstępnie ustalona

Uff... teraz idę odpoczywac :wink:  :mrgreen:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #561 dnia: 9 Lutego 2007, 17:34 »
Bukiet będzie podobny trochę do tego

Tylko, że tego zielonego, będzie jakby połowa, będzie dużo węższy ten bukiet, dookoła róże, w środku eustomy, a z jednej strony będzie wykończony białymi piórkami

Nie umiem go opisac, ale jak dzisiaj zobaczyłam na żywo( akurat był zrobiony na targi w niedzielę i jeszcze stoi, tylko inna kolorystyka była), absolutnie się zachwyciłam

Offline Gemini
  • Chuck Norris
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #562 dnia: 9 Lutego 2007, 17:46 »
Dekoracka samochodu będzie troszkę podobna do tej

Z tym , że z będzie to girlanda dookoła samochodu, z jednej strony puszczona górą, z drugiej dołem, tak, że w sumie będzie również w kształcie łezki, kolorystyka będzie biało- różowa, tak jak w bukiecie, ale niezdecydowaliśmy jeszcze do końca z jakich kwiatów. Najprawdopodobniej goździków i eustomów

Offline Gemini
  • Chuck Norris
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #563 dnia: 9 Lutego 2007, 18:12 »
Panie proponują mi zrobie jeszcze biżuterii z kwiatów (gratis), ale tę sprawę muszę przemyślec

Miałoby to byc coś w tym stylu

Za to na kwiatek do włosów raczej na pewno się zdecyduję

Aaaa i jeszcze jedno. Załatwiliśmy samochód. Najnowszy Passat(chociaż niewiele mi to mówi), kolor czarna perła

Oto on

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #564 dnia: 9 Lutego 2007, 18:46 »
kurcze ile rzeczy macie juz zalatwionych! idziesz jak burza :)

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #565 dnia: 9 Lutego 2007, 19:16 »
Bukiet imponujący.
Chociaz ja się coraz bardziej skłaniam ku kaliom.

Fajna bryczka  :brawo_2:

Co do bizuterii.. Dla mnie odpada. Ale kwiatek do włosków jak najbardziej  :brawo_2:

Offline anowi

• forumowicz
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #566 dnia: 9 Lutego 2007, 21:50 »
uuu, Monik, to sporo pozałatwialiscie :)

i wielkie dzieki, bo popchnęłaś mnie do działania - tzn. do wybrania ostatecznych wersji dekoracji  :afro:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #567 dnia: 9 Lutego 2007, 21:53 »
No Iwo, to chwal się, chwal :skacza:

Offline anowi

• forumowicz
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #568 dnia: 9 Lutego 2007, 21:53 »
autko - pierwsza klasa  :brawo_2:
jego dekoracja też super, coś takiego lubię :)

kwiatki we włosy żywe - to jest to!
za to na szyję -  no nie wiem  :drapanie:

ten bukiet który pokazałaś, jak dla mnie za wymyslny ;) ale ciekawe jak bedzie wyglądał ten Twój, ostateczny :)

Offline anowi

• forumowicz
Gemini zaczyna odliczać
« Odpowiedź #569 dnia: 9 Lutego 2007, 21:54 »
to idę się chwalić  :afro:

do siebie ;)