Autor Wątek: Rybka bedzie MAMUNIA!  (Przeczytany 89432 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2100 dnia: 17 Lutego 2007, 13:08 »
Cytat: "rybkawiedenka"
Chorobowo- nadal średnio

Ojoj.... Wracajcie szybko do zdrówka.

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2101 dnia: 17 Lutego 2007, 13:22 »
Cytat: "anulka33"
Ojoj.... Wracajcie szybko do zdrówka.
dokładnie!!!!!!!!!!!!!!!

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2102 dnia: 17 Lutego 2007, 15:28 »
No to pisze skrótowa relacje, bo łącze na laptopie M jest potwornie wolne i nie wiem na ile starczy mi sil do pisania.

Jak wiecie od soboty rano Kasia i ja mialyśmy gorączke, teraz jest już lepiej, bo bez gorączki ale ja mam mega katar a Kasia kaszel. Do wtorku prawie się nie ruszałyśmy, więc moge powiedziec ze najlepiej znam swój pokój. Całe szczęście że jest tu troche dzieci i Kasia miala zajęcie. Ale w sumie to każdego dnia spała od obiadu do kolacji - co było dla mnie sygnałem żę nie ejst do końca zdrowa.

M pojawił się w Walentynki, a rano już go nie było. Zabrałam Kasie na spacer pod gubałówke a po obiedzie dostałą torsii, wymiotowałą strasznie i poszłą spac. Dla mnie to był szczyt. Bo byłam przekonana ze już jest ok, ale widać nie było. Wczoraj tylko na chwile wyszła przed dom i bawiłą sięna śniegu, lepiła bałwana. Po obiedzie znó spała - co nie jest normą u 8 latki!

M przyjechał ok 20 więc już ze spaceru nici.

Powiem wam ze ja wpadłąm w depresje, bo ile można siedzieć w pokoju w 4 ścianach, bez tv, kompa itd? I tylko sięzamartiwać czy jużest ok czy jeszcze nie???
Mama stwierdziła że jak jej nie przejdzie do niedzieli to żebyśmy wracały z M do katowic bo takie siedzenie kompletnie nie ma sensu.

Dziś rano niespodzianka - pogoda jak z bajki! Coś cudownego! Poprzednie dni plucha, mokro i brzydko a dziś - ani jedenej chmurki, słonko i minus 3 stopnie..
Wybraliśy się na Gubałówke podziwiaćwidoki i o dziwo Kasia szła całą droge, nie narzekała, super spacer. Teraz po obiedzie leżakuje (nie chce jej przesilić) i potem jeszcze raz pójdziemy ale na mniejszy spacer. Uznałąm ze najlepiej będize jak jutro podejme decyzje co do powrotu ale chyba zpstaniemy do środy, bo w pon mają nam stawiać szafe więc nie widzi mi się siedzenie w domu, to już wole tutaj wyrzucić ja na godzine na śnieg. Zawsze to inny klimat.

ja czuje się koszmarnie, nie wime czy to od tego siedzenia czy od tego że jużciąża taka zaawansowana, nie mam pojęcia. Wszystko mnie boli, nic mi sie nie chce. ZMuszam sie do łażenia ze względu na Kasie, ale po dłuższych spacerach boli mnie w kroku (nie wiem od czego), a i M stwierdził że mi brzuch opadł!!!!!!! Ja też to widze i troche mnie to martwi....

Ładuję teraz zdjęcia z dzisiejszej wycieczki i zaraz wam tutaj wkleje....

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2103 dnia: 17 Lutego 2007, 15:50 »
To my w górskim słoneczku. Zdjecie robi Kasia :)

Tutaj widok na Tatry:

Pod Gubałówka:

Giewont w tle, Kasia zafascynowana opowieścią o śpiącym rycerzu który w razie niebezpieczeństwa obudzony krzykiem ludzi powstanie aby bronić Polski :) I o tym dlaczego na Giewoncie stoi krzyż.

Tutaj Zakopane u stóp:

Niezadowolenie bo Kasia miałą się opalać:

I znow my, ale ja mam dziwną mine....

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2104 dnia: 17 Lutego 2007, 17:08 »
Rybko - zdjęcia przepiękne i pogoda też wymarzona. Kasia możliwe, że załapała jakąś grypę żołądkową - teraz dużo się o tym słyszy. Ja też niestety choruję tylko, że mam mało czasu na wyzdrowienie - w poniedziałek muszę być w pracy.
Zmartwiły mnie wiadomości o tych bólach i obniżeniu brzuszka. Powinnaś jak najszybciej pójść do lekarza po powrocie. Obniżenie brzuszka kojarzy mi się tylko z jednym, a Ty masz przecież jeszcze ponad 2m-ce do porodu.. Koniecznie o siebie dbaj!

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2105 dnia: 17 Lutego 2007, 17:23 »
Pogoda i zdjecia piekne,ale wiadomosci o Waszym samopoczuciu i Twoim brzuszku niepokojace....

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2106 dnia: 17 Lutego 2007, 17:53 »
Rybko drugie zdjęcie jest rewelacyjne. Tylko je w ramki !  :taktak:

Co do brzuszka, to niefajnie. Ostatnio jak byłam w domu handlowym, to 3 osoby mnie zaczepiały i mówiły, że poród to już chyba niedługo bo brzuszek mam nisko. I mimo, iż mój brzuszek od początku jest nisko (ciągle niemogłam się doczekać kiedy będzie wyżej) to ziarno niepewności zostało zasiane....(jeszcze tekst mojego gina, że jest w porządku, wszystko dobrze ale nie da się przewidzieć co będzie za dwa - trzy dni). Wiec wiem co czujesz. nie pozostaje Ci nic innego, jak po powrocie iść na kontrolę.
Co do zmęczenia, to wcale się nie dziwię. To juz 28/29 tydzień. Mniej więcej w tym samym czasie poczułam, że znacznie szybciej się męczę...godzina na ogach to max. jaki jestem w stanie  :dno: wtrzymać....
Życzę daleszego miłego wypoczynku.

Offline merkunek

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2107 dnia: 17 Lutego 2007, 19:57 »
Agusiu, ale mieliście piękna pogode, a dzięki niej cudne widoki, ech zazdraszczam...

Piekne te foty, a Ty super wyglądasz!!!!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2108 dnia: 17 Lutego 2007, 20:00 »
mmmmmmmmmmmmmmmm.. alez wam zazdroszcze  :skacza:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2109 dnia: 17 Lutego 2007, 20:58 »
pomimo choróbska,pięknie tam mieliście!!!!!!!!!!!!!!!
No i koniecznie idź do lekarza.A ja też pamięta,że około 30 tyg bardzo się męczyłam i po spacerkach bolało mnie w kroku..ALE BYŁO WSZYSTKO OK! Ale sprawdź u lekarza.

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2110 dnia: 17 Lutego 2007, 22:16 »
rybkawiedenka, super foty :)
Szkoda, że obie jesteście chore bo nie możecie w pełni wykorzystać urlopiku w górach.
Kasia może być taka senna przez górskie powietrze. Mi też się zawsze lepiej śpi u mojej babci na południu.
A z brzuszkiem to koniecznie do lekarza po powrocie do domku.

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2111 dnia: 17 Lutego 2007, 23:06 »
Dzieki dziewczyny, mam wizyte umowioną na wtorek po powrocie więc jeszcze jakies 10 dni musze wytrzymac. Staram sie nie mysleć o tym i być dobrej myśli.

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2112 dnia: 18 Lutego 2007, 10:11 »
ale piękne widoczki i ile śniegu
pozdrawiam cieplutko

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2113 dnia: 18 Lutego 2007, 14:09 »
super widoczki niegdy nie byłam w zakopcu

a ty sie nie przejmuj brzuszkiem możliwe że poprostu rośnie teraz w dolnej części i wydaje sie wam że sie opuścił
napewno wszystko bedzie ok
a męczysz sie i nic ci się nie chce przez niską hemoglobinę (gin mi tak powiedział) no i dodatkowo choróbsko wstrętne, więc nie zostaje ci nić innego jak odpoczywać

trzymajcie sie cieplutko

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2114 dnia: 18 Lutego 2007, 21:05 »
rybkawiedenka, Uwazaj tam na siebie   :przytul:
Wyglądsz BARDZO ładnie wiec pochodz jeszcze w tej ciazy skoro Ci słuzy ok  :przytul:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2115 dnia: 19 Lutego 2007, 15:12 »
AGnieszko, normalnie humor mam poprawiony - super wypoczynek macie nawet, jeśli tylko spacerujecie. Szkoda tylko, że choróbska nadal uczepione, jak jakies rzepy :(

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2116 dnia: 19 Lutego 2007, 18:44 »
Co tam Rybki u Was słychać  :uscisk:  :uscisk:  :uscisk:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2117 dnia: 20 Lutego 2007, 07:59 »
Hi hi czesc Rybki :D

Piękne zdjęcia, i jakie widoki - ohhhh pięknie naprawdę  :brawo_2:

Wyglądacie razem ślicznie  :los: a u Kasi widzę talent do robienia fotek - może będzie fotografem? naprawdę wyszło jej to zdjęcie  :los: widać na nim uczucia  :taktak:

martwię się trochę Waszym zdrowiem - trzymam kciuki zeby było wszystko :ok:

pogłasaj brzusia  :przytul:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2118 dnia: 20 Lutego 2007, 09:10 »
ciekawe kiedy rybka wróci?
mam nadzieje że już lepiej sie czują

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2119 dnia: 20 Lutego 2007, 23:13 »
Rybka melduje że dzis wróciła do domku. Nie dałam rady ani jeden dzień dłużej wysiedzieć w Zakopcu.

Jutro będę już na dłużej po teraz padam z nóg a Kasia nie śpi, nowa szafa czeka na oględziny itd, więc do jutra!

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2120 dnia: 20 Lutego 2007, 23:16 »
więc do jutra

DO JUTRA PAPATKI  :id_juz:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2121 dnia: 21 Lutego 2007, 08:13 »
melduje że dzis wróciła do domku
Jutro będę już na dłużej po teraz padam z nóg

jak miło, juz jesteś - no to czekamy cierpliwie - musicie dojśc do siebie po tej wycieczce ;)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2122 dnia: 21 Lutego 2007, 10:16 »
witaj rybko fajnie że już jesteście w domku

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2123 dnia: 21 Lutego 2007, 10:34 »
witaj Rybko, ja po okropnie zalatanym weekendzie, znou jetsem  w domku, choc też trochę roboty mnie czeka ;)
Muszę przepakowac lodówkę i zmarażarkę do nowej od Teściów i umyć i rozmrozić starą, poza tym parę pranek, obiadek, małe sprzątanko, zmaina pościeli itp ;)
Zdjęcia cudne, pogoda i góry wspaniałe!!!!!!!!!!!!!!
Niczym się nie przejmuj, tylko pójdź do lekarza, on powie jak to z brzuszkiem jest, a pewnie jest super :)

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2124 dnia: 21 Lutego 2007, 14:48 »
No więc tak, jak już wiecie wróciłam..... Szczerze to po dziurki w nosie miałam siedzenia jużsamej. I dobrze mi w domku :)

Kasia pojechała do dziadków od tatusia i zobaczy się też z tatusiem, więc do niedzieli mamy z M wolne :) Dziś mmay w planach kino, jutro M idzie na basen z kolegą więc ja mam wolny wieczór a w piątek mamy gości. W sobote bilety do teatru kupione więc idziemy na jakąś super komedie podobno z C Zakiem i "absolutnie" Panią żółkowską. Podobno mega śmieszne.

Na jutro jestem umówiona na wizyte w tym szpitalu prywatnym gdzie rozwarzam rodzenie i zobacze co mi ten ich lekarz powie, zrobi mi pewnie badania więc zobacze co u Tosieńki. We wtorek wizyta u mojego gina :)

Teraz jestem po ogólnym ogarnianiu mieszkania, szafa jesst super - ma małe niedoróbki których M nie zauważył ale trudno. Kurtki już wiszą, reszte musze pożądnie umyć. Puściłam 2 pralki a 3 czeka załadowana aż będzie miejsce na suszarce :)

Szepram w necie bo M ma 2 marca urodziny i chce mu kupić karnet na basen i siłownie, niech ma coś chłop z życia..... Nie żebym miała jakieś zastrzeżenia do jego wyglądu ale myślę że przed wiosną będzie miał frajde jak się porusza. jest troche opcji w Ktowicach ale sama nie wiem co wybrać. Najbardziej podoba mi się opcja World Class bo w ajnej cenie mająsiłownie bssen i saune ale tylko w godzinach od 6 rano do 16, potem jest drożej o ponad 100pln miesięcznie. Ja uważam że to fajnie bo mógłby rano przed prac jechać się poruszać....ale M ma raczej odmienne zdanie. Nic pogadam z nim jeszcze.

Czekam teraz na niego bo mam straszną  ochotę na pizze a za rogiem amy noiwą pizzerie, może go tam na obiad wyciągne :) potem chyba atak na Tesco bo nic w lodówce nie ma......

Wieczorem zrobie fotki bo kupiłam sobie z Zakopcu kszule nocną do szpitala i piżamke, no i szafe obfotografuje :)

Teraz piję herbatke i czytam co tam u innych słychać.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2125 dnia: 21 Lutego 2007, 17:06 »
rybkawiedenka, NO JESTESCIE babki w koncu  :skacza:  :skacza:  :skacza:

Ja tem tez twierdze ze fajnie jest wszedzie ale nie ma jak w domu  :brewki:

Odpocznij i czekamy na foteczki  :tupot:  o brzuszku mi porsze pamietac  :uscisk:

Offline Olaa
  • Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2126 dnia: 21 Lutego 2007, 20:09 »
:mdleje: Przebrnęłam  :brawo_2:  
Czekam teraz na niego bo mam straszną ochotę na pizze a za rogiem amy noiwą pizzerie, może go tam na obiad wyciągne :) potem chyba atak na Tesco bo nic w lodówce nie ma......
:brewki:
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2127 dnia: 21 Lutego 2007, 20:47 »
No i ataku na Tesco nie było, M był zmęczony. Ale pizze zaliczyliśmy, u teściów też byliśmy, w łazience wiszą dwa nowe lustra, a ja kupiłam sobie śliczne doniczki :)

Postaram się porobić zaraz fotki i wkleić.

Offline merkunek

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2128 dnia: 21 Lutego 2007, 21:07 »
Hejo!!! Fajnie, że jesteście już w domciu i że miło spędziliście popołudnie :-) a na fotki oczywiście czekam...

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2129 dnia: 21 Lutego 2007, 22:15 »
Oj nie wiem czy będą fotki - M leniwy i nie chce mi zdjęć zrobić. Ale pochwale wam się - pojawiła mi siękrecha na brzuchu!!!! Ale fajnie to wygląda.

Podczas wyprawy sklepowej dziś zastanawialiśmy się nad butelkami dla Tośki i powiem wam że ogłupieć można od tego wszystkiego!
Wiemy że brakuje nam:

- wanienki i stelarza
- butelek
- smoczków do butelek (min 2 zapasowe)
- mleka (musze min 2 op kupić żeby mieć na początek)
- jednego kocyka
- pieluch
- Płynu Oilatum
- smoczków uspkajaczy (min 1 sztuke musze mieć do szpitala)
- chusteczek nawilżancyh (min 1 opakowanie)
- podkladów Bella do szpitala
- paczke pieluch tetrowych ( 10 szt)

Uff....to chyba tyle. Macie coś jeszcze w głowach co musze jeszcze mieć?