Autor Wątek: Rybka bedzie MAMUNIA!  (Przeczytany 88650 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1650 dnia: 23 Stycznia 2007, 09:21 »
A mnie się te lampki podobają. Są taki inne....
A z tym dodatkowym hakiem, to fajna sprawa. Jakbyś specjalnie w tym miejscu chciała powiesić aniołka to by ci się napewno nie udało, a tak wygląda on uroczo i idealnie pasuje do ciepła domowego ogniska.

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1651 dnia: 23 Stycznia 2007, 09:36 »
Beth te lampki które pokazałaś mam w sypialni. Narazie te w przedpokoju zostają. Zobaczymy potem co będzie.

Gosieńko masz racje, jużsie nawet do obecności aniołka przyzwyczaiłam :)

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1652 dnia: 23 Stycznia 2007, 13:38 »
No tak, pianino juz stoi, zakupy zrobione , forum odwiezone to ja moge isc obejrzec jakis film :) M wczoraj sie zasmucił żę wszystko dal Tosi jest różowe, i że on chce jakies bojówki moro kupic! No to mu dzis zrobiła niespodzianke i kupila sztruksowe ogrodniczki! Dla Tosi oczywiscie nie dla M! Ciekawe czy mu sie spodobaja!
Dzis mamy na kolacji znajomych ale całe szczescie robie raclette wiec mam mało szykowania! A to wazne bo chce wam zdjecia wkleic! Tylko zeby M juz z pracy wrocil....

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1653 dnia: 23 Stycznia 2007, 14:05 »
Mni esię bardzo podoba lustro nad komodą ale jak czytam te Wasze przeżycia, hmm to u nas na razie nie powieszę - chyba, że sama :hahahaha:
Aniołek jest na swoim miejscu ;)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1654 dnia: 23 Stycznia 2007, 14:24 »
Cytat: "rybkawiedenka"
chce wam zdjecia wkleic

:skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:
odpoczywaj i smacznego  :uscisk:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1655 dnia: 24 Stycznia 2007, 00:52 »
To czekamy na fotki  :skacza:
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1656 dnia: 24 Stycznia 2007, 07:39 »
Elu fotki wkleiłam do wątku Kasi..... Innych narazie nie mam :(

kolcja się wczoraj udała, było bardzo miło, usłyszałam że przytyłam i że to dobrze!

Offline madziulek

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1657 dnia: 24 Stycznia 2007, 07:45 »
Rybko pokój super podoba mi się taka aanżacja i styl :) ciesze się że kolacyjka się udała i  że sie dobrze czujecie :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1658 dnia: 24 Stycznia 2007, 07:52 »
Hej Rybko ale ładnie to razem wygląda- bardzo mi się podobuje  :brawo_2:
I zazdroszczę Ci power'u i energii dla tych wszystkich przemeblowań, choć ja tez to uwielbiam - mogłabym cały czas coś przemeblowywać tylko na naszych 27 m to nie mam zbyt wiele miejsca  :glupek:

Aniołek słodki - napewno Was popilnuje :)

Cieszę sie że kolacyjka i wiecozrek był milutki oby tak dalej :ok:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1659 dnia: 24 Stycznia 2007, 07:59 »
Madziulku, Tajusiu dziekuje za miłe słowa :) Rzeczywiście na naszych metrach to moge sobie buszować i przestawiać wszystko!

Zapomniałam wam napisać że 2 lutego mamy indywidualne spotkanie z położną która prowadzi szkołe rodzenia. Będziemy mieli spotkania indywidualne w soboty albo piątki, musimy to ustalić. M sięzaparł że on nie będize chodził na grupowe i koniec, ięc pozostaje nam w sześć oczu :) jestem ciekawa jak i co będize się działo. WIem ze temat naszego spotkania to wszystkie fazy porodu i zabiegi porodowe!

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1660 dnia: 24 Stycznia 2007, 08:28 »
rybkawiedenka, z takich indywidualnych spotkań na pewno duzo wyniesiecie, szczególnie M. bo Ty wprawę już masz :D Cieszę się, że kolacja się udała :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1661 dnia: 24 Stycznia 2007, 08:52 »
Zapomniałam wam napisać że 2 lutego mamy indywidualne spotkanie z położną

fantastyczn rozwiązanie. Szczególnie dla kogoś kto późno kończy pracę. Pognałaś mnie troszkę, bo i ja muszę w końcu dowiedzieć się jak funkcjonuje ta szkoła rodzenia u nas. (chyba się tak ociągam, bo mi dobrze w tej ciąży i nie chce myśleć o rozwiązaniu  :drapanie: )

Offline merkunek

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1662 dnia: 24 Stycznia 2007, 09:37 »
M się zaparł że on nie będize chodził na grupowe i koniec, ięc pozostaje nam w sześć oczu :)

Dlaczego???

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1663 dnia: 24 Stycznia 2007, 09:52 »
Gosiu w końcu trzeba się przestawić na myślenie - hm...jakoś ten dzidzius wyjść musi!

Merkunku - on już taki jest. Ogólnie nie lubi ludzi (poza grupą najbliższych znajomych) i jest bardzo negatywnie do ludzi nastawiony. Tak ja nie chodził na nauki przedmałżeńskie - bo nie będzie słuchał dewotek i księdzy debili, i patrzył na smętne miny jakiś kwok. To samo jest ze szkołą rodzenia! Jeszcze moja przyjacółka mu naopowiadała że ona z mężem byli raz bo sie nie dało patrzeć na te maniakalnie zafascynowane mamusie i tatusiów z obłędem w oczach, którzy mówili do brzucha per "dzidziunia" itd. WIęc M się zaparł i powiedział że nie ma takiej opcji! Nie mam z nim łatwo.......

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1664 dnia: 24 Stycznia 2007, 10:39 »
Wiesz, ja się nawet nie dziwię bo we wszystkim trzeba mieć umiar a znam osoby, które bardzo ale to bardzo przesadzają. Jednak z koleżanek opowiadała po każdym przytulanku, że dzisiaj "lepieli" dzidziusia i głaskala się po brzuchu i z nim gadała - całe szczęście starali się jakieś 4 miesiące bo szału można było dostać. W ciązy też lepeij nie było, dzwonili do siebie i ze słuchawką przy brzuchu gadali z małym :taktak:  :telefon: - nie wiem, może to normalne jest, że ludzie chcą się swoim szczęsciem dzielić z całym światem ale trzeba mieć umiar -  ja tez wolałabym indywidualne zajęcia z położną ale z innych powodów - uważam, że znacznie więcej bym z takich zajęć wyniosła :taktak:

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1665 dnia: 24 Stycznia 2007, 11:13 »
Cytat: "Maja"
tez wolałabym indywidualne zajęcia z położną ale z innych powodów - uważam, że znacznie więcej bym z takich zajęć wyniosła

To prawda, ale wg polożnej ona mnie już niczego nie nauczy skoro ja rodziłam bo wiem co mie czeka! Tu głównie chodzi o przygotowanie M do tej chwili więc dlatego nie protestowałam kiedy chciał indywidualnie.

Rozwalają mnie takie pary, albo mamusie jakie opisujesz. Może jestem "inna" ale dla mnie dizecko to nie ósmy cud świata, nie najpięniejsze czy najmądrzejsze! Dziecko to dziecko jak każde inne, ciąża jak ciąża. To już moje koleżanki bardziej moją ciąże przeżywają niż ja.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1666 dnia: 24 Stycznia 2007, 11:24 »
Aga a ile takie idywidualne lekcje kosztują??(mam nadzieje,że pytanienie jest na miejscu..)  Bo nawet o tym nie pomyslałam, a dla nas byłoby to super rozwiązanie
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1667 dnia: 24 Stycznia 2007, 11:31 »
To żadna tajemnica! Koszt 2 godzinnego spotkania indywidualnego to 40 pln. Dla porównania każde zajęcia w szkole rodzenia (grupowe) to koszt 30 pln. Poszukaj u siebie w okolicy, może któraś połoązna ktora prowazi szkołe prowadzi też takie spotkania. Probleme mogą być tylko np ćwiczenia bo w domu nie mamy tych różnych gadżetów jak worki sako itd, ale nam głównie chodzi o teorie i filmy. Do tego jeżeli zdecydujesz sięna tę położna jako na środowiskową to masz przez 6 tygodni bezpłatną pomoc po porodzie. Wystarczy napisać deklaracje która ona składa gdzie trzeba. Tzn u nas tak jest. Ja poprostu wyszukałam w necie adresy i napisałam maila. I zaznaczyłam że interesują mnie indywidualne spotkania.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1668 dnia: 24 Stycznia 2007, 11:34 »
To prawda, ale wg polożnej ona mnie już niczego nie nauczy skoro ja rodziłam bo wiem co mie czeka! Tu głównie chodzi o przygotowanie M do tej chwili więc dlatego nie protestowałam kiedy chciał indywidualnie.

masz racje :)
moj maz zawsze na zajeciach szczypał mnei pod stołem a po komentował zachowanie którejs z osób ... oczywscie jak był zajecia na lalkach (przwijanie i kapnie)
zbuntował sie i powiedział ze probowac nie musi bo dziecko ma inna konsystencje i jest w ruchu a lalka nie - wiec po co  :los:

Offline merkunek

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1669 dnia: 24 Stycznia 2007, 11:42 »
A mi sie wydaje, że M. trochę przesadza...chodziłam na szkołę rodzenia i było oki, żadnego obłędu w oczach, a co do mówienia do brzusia, to nie jest to takie głupie, zwłaszcza jak brzusio reaguje i np. kopie wtedy...

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1670 dnia: 24 Stycznia 2007, 12:45 »
Cytat: "merkunek"
chodziłam na szkołę rodzenia i było oki, żadnego obłędu w oczach

u nas prowadzacy byli super tylko towarzystko  :brewki:  :brewki:  :brewki:
lekko nawiedzone....

co do mówienia do brzusia, to nie jest to takie głupie, zwłaszcza jak brzusio reaguje i np. kopie wtedy...

zgadzam sie ale w domowym zaciszu a nie na oczach innych obcych ludzi :drapanie:  ...jest tak jakos intymmiej dla faceta...
tak mi sie wydaje....

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1671 dnia: 24 Stycznia 2007, 13:07 »
Do tego jeżeli zdecydujesz sięna tę położna jako na środowiskową to masz przez 6 tygodni bezpłatną pomoc po porodzie

to mi się podoba tylko tak się zastanawiam bo ja ostatnio w prxychodni wypełniałam dokumenty dot.wyboru lekarza, położnej i środowiskowej, to chyba już mam wybrane -co? :drapanie:

co do mówienia do brzusia, to nie jest to takie głupie, zwłaszcza jak brzusio reaguje

jak najbardziej, ale my na przykład siedzieliśmy w pizzeri i małż do niej dzwonil a ona - dać Ci małego, poczekaj i przykładała słuchawkę do brzucha  :los:

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1672 dnia: 24 Stycznia 2007, 15:32 »
Cytat: "Maja"
chyba już mam wybrane -co
Maju to raczej tak. Ja nie mam więc dla mnie to niezła opcja :)
Cytat: "Martaxyz11"
tylko towarzystko    
lekko nawiedzone....

No o włąśnie o takim nawiedzonym towarzystiw mówie.

Wiesz Merkunku to wszystko zależy od osobowości. Dla Ciebie chrzestna jest ważna, dla mnei nie ma żadnego znaczenia. M nie wpuścił księdza z kolędą bo ".......tutaj nie zacytuję bo byłoby niegrzecznie", więc musisz poprostu spojrzeć na to troche nie ze swojej strony. Dla mnie jest bez znaczenia czy jestem w grupie czy nie, ale skoro mam potem wysłuchiwać gadania to wole miec indywidualnie i święty spokój. M ma poprostu bardzo trudny charakter i tyle, często przesadza ale ja już to puszczam bokiem. Inaczej walczyłabym z nim non stop.

Zrobiłam pyszne placuszki - racuszki! Posypane cukrem pudrem!!! Rewelacja, robi się w 10 min :)

Offline morgaina

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1673 dnia: 24 Stycznia 2007, 15:40 »
Eee przesada, a komórki to się nie bała przykładać do brzucha przecież fale itd. Dla mnie osobiście ciąża jest nasza sprawą moją i męża i jak gadamy dobrzucha to w domu a nie przy ludziach. Tym bardziej że co niektórzy to zaraz chcą brzucha dotykać itd a to do przyjemnych nie należy. Rybko masz bardzo zdrowe podejście do sprawy podoba mi się, przecież z dzicka wyrasta potem samodzielny człowiek nie można z niego robić emocjonalej kaleki albo gnojka który myśli, że wszystko mu wolno bo przecież od małego wszyscy jak nad pękniętym jajkiem sterczeli. Lea moja koleżanka miała zajęcia z położną indywidualne jakieś 3 lata temu muszę ją podpytać jak to załatwiła.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1674 dnia: 24 Stycznia 2007, 15:50 »
Posypane cukrem pudrem!!! Rewelacja, robi się w 10 min

To moze przepisik ??

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1675 dnia: 24 Stycznia 2007, 16:15 »
Morgaina - dokłądnie, zdrowy rozsądek to podstawa!!!!
Antalis kochana bardzo prosze:

- 1,5 szklanki mąki
- 3 jaja
- 2 serki homogenizowane waniliowe
- 1op cukru waniliowego z torebki
- 1 łyżka proszku do piecznia.

Miksujesz to razem i łyżką kłądziesz na gorący smalec albo olej. jak tylko sięzarumieni z jednej strony - rpzezucasz na drugą. Wyjmujesz na ręcznik kuchenny żeby tłuszcze wsiąkł, posypujesz cukrem pudrem i gotowe!

Jak masz produkty w domu to gotowe są w 5 minut, ja musiałam iść po jajka więcp otrzbowałam 10 min :) PYCHOTKA!

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1676 dnia: 24 Stycznia 2007, 16:51 »
Jak masz produkty w domu to gotowe są w 5 minut, ja musiałam iść po jajka więcp otrzbowałam 10 min  PYCHOTKA!

zapisze sobie przepisik :los:
kurcze tylko sa z proszkiem do pieczenia a ja nie jem NA WSZELKI wypadek" bo  w cizay miałam zgage od niego ...:drapanie:

no i cholera smazone  :drapanie:
ale mam smaka  :buu:  :buu:  :buu:

Offline morgaina

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1677 dnia: 24 Stycznia 2007, 19:46 »
A ja chyba sobie jutro zrobię bo nie mam serków i jajek w domu i nie chce mi się iść po nie. A żeby nie było mam zamiar rozpieszczać swojego malucha ale oczywiście zdroworozsądkowo, raczej bezstresowe wychowanie to nie dla mnie, a zresztą w gimnazjach jest teraz pokolenie bezstresowe i jakie efekty każdy widzi. Dobra nie smęcę już więcej, pomarze sobie o racuszkach :skacza:

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1678 dnia: 24 Stycznia 2007, 20:45 »
Marta ale proszku sypiesz dosłownie łyżeczke! możesz nasypać mniej wtedy będą pardziej plaskie nie wypukłe!

Morgaina - myślę że racuszki dla brzuszka to świetny pomysł na początek bezstresowego wychowania!!!

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1679 dnia: 24 Stycznia 2007, 21:24 »
rybkawiedenka, hmm przedpokój przedpokojem....  :czeka: pianino pianinem... :czeka:  hhmmm :hmmm: tylko ja cos brzuszka nie widze ?? :drapanie:
to kiedy beda fotki  :los: ??