Autor Wątek: Baba za kółkiem!  (Przeczytany 77470 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #420 dnia: 27 Lipca 2009, 11:07 »
i to wcale nie prawda, że najbardziej boli pierwsza...każda kolejna też boli
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #421 dnia: 27 Lipca 2009, 11:09 »

Dziewczyny czy Wy też tak macie, że trafia Was na każdą rysę? Bo ja po prostu choruję...
..

Ja tak nie mam. Nie to żebym nie dbała ale po prostu się tym dramatycznie nie stresuję...
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #422 dnia: 27 Lipca 2009, 11:12 »
Moj mąż ma tą sama chorobe co Liliann  ;), ale wydaje mi się, że tak jest jak się ma nowy wózek.
Aaaa męzu ma obsesje do tego stopnia, że nawet na myjnie z autem nie pojedzie "bo porysują" i sam pucuje  :glowa_w_mur:

Mój maz ma swoj, ja ma swojego staruszka i tam jest tyle rys, że nic mnie nie rusza ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #423 dnia: 27 Lipca 2009, 11:18 »
Anusia ja też tylko na bezdotykową...pod te szczoty nie dam Zosi o nie!!!!!!!!!
znaczy do tej pory jeździł mąż, ale teraz skoro każdy ma swój wózek, to on umywa ręce i jeździj sobie babo sama...jedyne co, to mi zatankuje.

No to pojechałam. Po pierwszym razie stwierdziłam, że ręce mnie bolą od trzymania tej końcówki, a jak zobaczyłam efekt swojego mycia, to oczy ku niebu w błagalnym geście uniosłam. I w weekend pojechałam ratować się myjką ciśnieniową ojca. Przy okazji zaprawki i woskowanie.
Pucowanie przyniosło kolejne przemyślenia....muszę sobie kupić chlapacze.
Co więcej zobaczyłam na allegro prześliczne kołpaki i też chcę...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #424 dnia: 27 Lipca 2009, 13:42 »
eh zman ten bol mnie boli kazda rysa..a najbardziej te ktorych sama nie robie - raz w Lubsku zostawilismy samochod doslownie na 10 minut i weszlismy do 2 sklepow po powrocie wgniecenie w drzwiach kierowcy stluczony migacz pekniete lusteko..az mnie cos trafilo oczywiscie nikt nic nie widzial... eh  8)

a powiem Wam ze widzialam u mnie na osiedlu ze sobie ktos pogral na sasiada samochodzie w kolko i krzyzyk jak ja bym takiego dorwala  ::)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #425 dnia: 27 Lipca 2009, 15:59 »
jeszcze zobaczyłam śliczne pokrowce na siedzenia...z czerwonym akcentem - pod kolor karoserii...
o maaaaaammmmm

w kółko i krzyżyk...zabiłabym gołymi rękami....
— Richard M. Devos

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #426 dnia: 27 Lipca 2009, 16:13 »
dołącze do wątku bo dopiero co go znalazłam  :oops: :oops: :oops: :oops:

Ja mam prawo jazdy już ponad 10 lat i tyle tez jeżdzę i naszczescie nie mam takich objawów co lilian co do kazdej ryski, ale za to moj maz ma straszne... te odpryski od kamieni sa chyba najgorsze ale co na to mozna poradzic? ;)) poza tym traktuje autko jako pomoc w jezdzie tu i owdzie, a ze jezdze bardzo duzo strasznie to lubie (to chyba po tacie) ;)) i jestem tego samego zdania co moj ojciec... moglabym skasowac auto byleby mi sie tylko nic nie stalo... samochod rzecz nabyta  ;D w ciagu tych 10ciu lat dostałam tylko i aż jeden mandat za przekroczenie prędkości i to tutaj w angli, bo mi zdjęcie radar zrobił  ;D ;D ;D oj to bolało bardzo... nie mogłam przezyc tych 3 pkt karnych z racji tego, że tutaj mozesz miec tylko 12pkt karnych a jak masz wiecej to masz po prawku  :-\ aaaa i punkty karne zeruja sie po 3ech latach, a nie po roku jak w PL.

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #427 dnia: 27 Lipca 2009, 16:14 »
Za kółko i krzyżyk też bym zabiła... w ogóle jakby mi ktoś specjalnie auto porysował, to zabiłabym... łatwiej znieść rysy, które samemu się zrobiło.
A takie "obce" na pewno bardziej bolą.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #428 dnia: 27 Lipca 2009, 16:15 »
widzisz...u nas z kolei mąż nie ma rysofobii...zupełnie wolny od tego schorzenia... ;D
— Richard M. Devos

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #429 dnia: 27 Lipca 2009, 16:18 »
liliann mało jest kobiet takich jak Ty tzn z tym schorzeniem... podziwiam wiec :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #430 dnia: 27 Lipca 2009, 16:27 »
Morgan bo to MÓJ wóz...do niedawna nasz...teraz mój. Chociaż przeszedł na mnie lekko ponad miesiąc temu, to dopiero teraz poczułam się za niego odpowiedzialna jako JA - kierowca - właściciel.

Zaczęło mi się od wielkiego mycia...teraz chlapacze...a po drodze urodziły się kołpaki i pokrowce na siedzenia. A jeszcze po głowie kołacze mi się tuningowanie wnętrza - nowa gałka skrzyni biegów np...

no powiedzcie czy się są śliczne...

— Richard M. Devos

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #431 dnia: 27 Lipca 2009, 17:19 »
Te pierwsze bardziej mi się podobają  ;D

Czerwone pokrowce w Twoim autku będą super wyglądać.

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #432 dnia: 27 Lipca 2009, 17:22 »
Mnie sie oba podobaja! :) Ładne :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #433 dnia: 27 Lipca 2009, 17:29 »
a ja się zastanawiam, w których Zośce będzie ładniej....
— Richard M. Devos

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #434 dnia: 27 Lipca 2009, 18:41 »
Liliann, a może aluminiowe felgi sobie zafunduj?!
My niedawno zmieniliśmy na takie w naszym autku i zupełnie inna fura:)
kiedyś też się rysami przejmowałam, ale po którejś kolejnej już przechodzi...ostatnio mąż zderzył się z tramwajem i część karoserii w ogóle do wymiany... właśnie zamawiamy na all części, bo jak nam fachowcy zaśpiewali cenę, to mnie poraziło... już nawet mnie nie rusza, że będą w innym odcieniu...
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #435 dnia: 27 Lipca 2009, 19:01 »
znaczy alufegi???

chwilowo nie jesteśmy w stanie wydać jakiś większych pieniędzy...
no ale tak na przyszłość, gdzie kupiliście, drogie toto?

inny odcień mówisz....zawsze można polakierować...
— Richard M. Devos

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #436 dnia: 27 Lipca 2009, 19:06 »
tak alufelgi ;D
kupiliśmy od znajomego, używane, trochę tańsze były:) nie wiem jaka jest cena rynkowa...

też mamy inne wydatki i lakierowanie trochę dużo kosztuje, jeden element ok 400zł, a my takich mamy 3-4...rozchodzi się o to, by zamontować i już nie lakierować:)
dlatego znaleźliśmy części na all w podobnym kolorze, ale ciężko to stwierdzić jak będzie na żywo, na dniach się okaże:)
ale teraz to mi lotto, aby jeździło i na głowę nie kapało ;D
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #437 dnia: 27 Lipca 2009, 19:14 »
Alusie chyba jednak póki co nie...zainwestuję w kołpaki  ;D ;D ;D ;D ;D ;D. Może jak się kiedyś drugiej pary kół dorobię np z letnimi oponami, ale wątpię.

Alusie ma mój mąż....i żeby było weselej....
Jak kupił autko i zaparkował pod oknami, to ja sobie stoję w weekend w oknie i patrzę na nie i se myślę...kurde jakie on ma fajne koła, jakie ładne kołpaki.
W poniedziałek idę do pracy. Wsiadam do wozu, rzucam okiem na zaparkowany obok wóz męża i patrzę, a tam alusie...
Nie powiem zazdrość mną targnęła...Jak to!!! on ma alusie a ja!!!
Teraz już mi przeszło.
Ale baba durna, z okna alufelg od kołpaków nie poznała.  :P :P :P :P :P
— Richard M. Devos

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #438 dnia: 27 Lipca 2009, 19:21 »
Lila, moja siostra mi opowiadała historię z ich autem. Mają kupione fajne kołpaki z atrapami śrub, jej mąż pojechał do wulkanizacji, aby zmienić opony zimowe na letnie, to jeden z mechaników podchodzi do koła, klęka i ściąga zaślepki atrapy aby odkręcić koła. Na to szwagier mówi, Panie, co Pan robi? Ten mu odpowiada, że przecież musi odkręcić. A szwagier na to: no tak, ale to są kołpaki, a nie alufelgi :)

Także... Twoja pomyłka z okna nie jest taka straszna :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #439 dnia: 27 Lipca 2009, 19:24 »
czuję się rozgrzeszona... ;)
— Richard M. Devos

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #440 dnia: 27 Lipca 2009, 19:25 »
i to jeszcze mechanik hehe niezle :)

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #441 dnia: 30 Lipca 2009, 10:51 »
Może trochę nie na temat - nie dotyczy tylko kobiet - ale w kwestiach poruszania się na drodze...jakiś czas temu ktoś mi podesłał taki filmik....

- zrobił on na mnie piorunujące wrażenie.....tym bardziej (może ktoś pamieta z mojego wątku) że w tym roku przez bezmyślność jednego Pana "kierowcy" który się zagapił...straciliśmy samochód... (na szczęście tylko samochód).
Może już to widziałyście...Moim zdaniem daje do myślenia....

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #442 dnia: 30 Lipca 2009, 11:00 »
Oj, ten film to nie dla mnie teraz. W każdym razie obejrzałam i ryczę...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #443 dnia: 30 Lipca 2009, 11:22 »
no dobra połowa filmu mi wystarczyła....

dlatego nigdy nie odbieram komórki jadąc wozem...nie oglądam się z tyłu na dziecko...
bo mam wyobraźnię...
— Richard M. Devos

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #444 dnia: 30 Lipca 2009, 11:25 »
znam ten filmik widzialam go juz dawno... szkoda gadac

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #445 dnia: 30 Lipca 2009, 11:35 »
Straszny film....

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #446 dnia: 30 Lipca 2009, 11:36 »
Ja też nie odbieram telefonu w samochodzie, ale kiedyś dostałam za to burę od Piotrka (chociaż nadal nie odbieram).
Bo jechał z ojcem za mną drugim samochodem i dzwonią do mnie, widzę, że wkurzają się, że nie odbieram, na światłach szybko Piotrka tata wskoczył do mojego auta i mówi, zatrzymaj się, bo coś Ci cieknie z rury wydechowej jak daję gazu.

Mieli do mnie pretensje, że nie odebrałam. Na szczęście okazało się, że to nic poważnego, jednak Piotrek powiedział, że powinnam odebrać, bo mogło mi wyciekać paliwo lub coś.

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #447 dnia: 30 Lipca 2009, 11:37 »
Wyobraźnia ważna rzecz...niestety wielu tzw kierowcom jej brakuje....My w ciągu kilku ostatnich miesięcy mieliśmy niestety do czynienia z takimi ludźmi...masakra....jednego dnia facet wjechał mi w zad - bo sie zagapił...drugiego dnia Arielowi kobieta wjechała w bok - bo go nie zauważyła... (dodam ze oboje jeździmy dużymi samochodami więc trudno nas nie zauważyc...) - jakie jest prawdopodobieństwo że dzień po dniu dwa samochody z jednego domu (że tak powiem) zostaną uszkodzone????
No i hit ostatnich miesięcy - w lutym lub marcu - pan prowadzący pikaczento tak się zagapił ze nie zauwazyl ze nie ma pierwszenstwa....skutek - rozwalone doszczetnie mondeo....pikaczento rozwalilo mondeo.....bo nie dosc ze walnelo Ar w bok, to zmiotlo go na przeciwlegly pas (bo sobie niezle pan tym pikaczento pomykal), na chodnik i uderzyl w wielką reklame...(pozniej się cieszylam ze nic nie jechalo z przeciwka i nikt nie szedl po chodniku....), i ze ta reklama nie spadla... Jak zobaczylam miejsce zdarzenia to sie pode mna nogi ugieły....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #448 dnia: 30 Lipca 2009, 11:57 »
Nie ma odbierania komórek w wozie....
a jak komuś wycieka paliwo to można kurde  na niego trąbić światłami pomrugać, dać jakieś znaki, żeby się zatrzymał...a nie dzwonić...

W ogóle jak można prowadzić auto jedną ręką...kurde przepraszam jak zmienić bieg??? Nawet zestaw głośnomówiący rozprasza uwagę, no ale przynajmniej ręce wolne. 
We mnie kiedyś omal nie wjechała lalunia gadająca sobie przez komórę....myślałam, że jej te blond kudły ze łba wyrwę...
W ogóle ledwo obudzona była, jak z letargu wyrwana.

— Richard M. Devos

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #449 dnia: 30 Lipca 2009, 13:08 »
Najlepsze i tak jest zjeżdżanie z ronda z drugiego pasa... i to oczywiście bez patrzenia czy osoba na zewnętrznym pasie faktycznie też skręca...

Miałam taką ładną przygodę - ja jechałam zewnętrznym a baba chciała sobie zjechać ze środkowego pasa z ronda... Dobrze, że zdążyłam zahamować, trąbię do niej, a on trąbi do mnie jeszcze coś macha łapami... Ja tylko się popukałam w czoło w kierunku baby i puściłam ją niech sobie jedzie... matko, jak to trzeba mieć oczy  naokoło głowy i jeszcze myśleć za innych kierowców...

Ortografia
« Ostatnia zmiana: 30 Lipca 2009, 13:14 wysłana przez Anjuschka »