Autor Wątek: 100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza  (Przeczytany 81330 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline busia

• bywalec
100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza
« Odpowiedź #150 dnia: 7 Czerwca 2006, 20:18 »
A ja jestem pewn, że zdasz bez najmniejszego problemu. Ale i tak dla formalności bedę trzymać kciuki. Ale liczę na rewanż przy moich kolubrynach :)
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #151 dnia: 7 Czerwca 2006, 20:22 »
Ha, i zaczęłam kolejną stronę! Ale fajnie :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #152 dnia: 7 Czerwca 2006, 20:35 »
Cytat: "busia"
Ha, i zaczęłam kolejną stronę! Ale fajnie

Fajnie, fajnie :) To strasznie fajne, że się interesujecie, co u nas słychać ;)

Busia - no jasne, że będę trzymać kciuki za Twoje egzaminy, tylko pisz kiedy!

Marta - przeczytałąm sobie Twój wątek i udzielił mi się Twój optymizm. Też jestem jedna nogą na moim ślubie :mrgreen:

No ale teraz do nauki, bo bez tego nawet Wasze trzymanie kcików nie pomoże  :roll:
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
« Odpowiedź #153 dnia: 7 Czerwca 2006, 21:17 »
ja też będe trzymac bardzo mocno (a na rewanż licze 21 czerwca  :wink: )

Offline krollewna
  • forumowicz
« Odpowiedź #154 dnia: 7 Czerwca 2006, 23:19 »
W tym natloku watkow dopiero teraz trafilam na Wasz, no ale lepiej pozno niz wcale. Mam nadzieje, ze egzaminy wszystkie zdane i juz nic nie przeszkodzi Wam w organizowaniu tego slubu. A swoja droga to uswiadomilas mi Azzurro, ze ja nie dalabym rady studiowac i przygotowywac sie do slubu jednoczesnie- pewnie oblalabym wszystkie egzaminy :) Na szczescie mam rok przerwy w studiach, a Ty nie dosc, ze studiujesz na dwoch kierunkach to w tak szybkim, tempie potrafisz wszystko zorganizowac! Z pomoca narzeczonego oczywiscie, ale wiadomo, ze takie przygotowania wysysaja wiecej energii z kobiet. Bede tu zagladac bo to oryginalny watek, no i czekam na wiesci o diademie!
Jestem najszczęśliwszą żonką na świecie!!!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #155 dnia: 7 Czerwca 2006, 23:34 »
Cytat: "azzurra"
Marta - przeczytałąm sobie Twój wątek i udzielił mi się Twój optymizm. Też jestem jedna nogą na moim ślubie

To super optymizm musi być. :mrgreen:

Powodzeniaaaaaa :!:   :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #156 dnia: 7 Czerwca 2006, 23:58 »
Cytat: "Aniołek"
na rewanż licze 21 czerwca

Załatwione ;)

Króllewno - witaj w moim odliczanku :) Wierz mi, im więcej ma sie do ogarnięcia, tym bardziej człowiek potrafi się zorganizować, ja tak przynajmniej mam  :mrgreen: Też pewnie byś sobie świetnie poradziłą  :twisted:

Cytat: "krollewna"
czekam na wiesci o diademie

Ja też... myślałam, że dzisiaj, ale... :roll: Czekam dalej.

Cytat: "Marta"
To super optymizm musi być

Pewnie, że jest super :)

Dobra, koniec przerwy, jeszcze mi sporo nauki zostało  :roll: Ciągle piszę, że już się z Wami na dziś żegnam, ale te forum jest uzależniające, nie można tak po prostu nie zaglądać  :mrgreen: Nawet, jak się jest w takiej sytuacji, jak ja, że masa roboty czeka. Po prostu potrzebna jest taka dawka pozytywnej enegii i już!  :P

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #157 dnia: 8 Czerwca 2006, 09:59 »
Dzień dobry wszystkim zaglądającym :) Czekamy na Azzurre i trzymamy kciuki  :tupot:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #158 dnia: 8 Czerwca 2006, 10:06 »
Dokładnie - Azzurra - daj znać jak wrócisz z placu boju :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #159 dnia: 8 Czerwca 2006, 12:58 »
Już jestem :) Dziękuję Wam za wsparcie, chyba to wspólne forumkowe trzymanie kciuków przez najszczęśliwsze kobiety pod słońcem (przyszłe panny młode ;) ) dało efekt, bo dostałam grupę, w której pasowały mi pytania. Wyniki dopiero w poniedziałek, ale jestem optymistką :) Teraz jeszcze kilka innych spraw  dokończyć i będę mogła zacząć realizować mój plan pracowitych wakacji :mrgreen:

Jeszcze raz dziękuję Dziewczyny!!  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:

Do ślubu 86 dni.

Chyba czas zacząć myśleć o "drobnych szczegółach". Od kilku tygodni szukam księgi gości, ale jakoś nic mi się nie podoba, a jeśli już, to kosztuje grubo ponad 100 PLN, a to dla mnie troszkę za drogo  :roll:

Pomyślałam, żeby moze sama ją zrobię, ale nie wiem jak się za to zabrać, gdzie kupić takie duży zeszyt (albo jak go zrobić), jak wykończyć, itp. Macie może jakieś pomysły, podpowiedzi?

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #160 dnia: 8 Czerwca 2006, 14:08 »
Cytat: "azzurra"
Dziękuję Wam za wsparcie, chyba to wspólne forumkowe trzymanie kciuków przez najszczęśliwsze kobiety pod słońcem (przyszłe panny młode  ) dało efekt, bo dostałam grupę, w której pasowały mi pytania.

Azzurra na pewno zdałaś egzamin skoro podeszły Ci pytania. :)
Trzymanie kciuków opłacało się. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #161 dnia: 8 Czerwca 2006, 15:58 »
Właśnie zajrzałam na Allegro, jak taka Księga Gości wygląda, bo przyznam się, nigdy z czymś takim się nie spotkałam. No i są świetne i świetnie drogie. Ale sądząc po tym jakie piękne zrobiliście zaproszenia, myślę że Księga Gości może być dla Was nowym wyzwaniem ;) I jestem pewna, że zrobicie piękną...

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #162 dnia: 8 Czerwca 2006, 16:01 »
ta jest super

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #163 dnia: 8 Czerwca 2006, 16:08 »
Cytat: "Marta"
Azzurra na pewno zdałaś egzamin skoro podeszły Ci pytania

Dzięki za wiarę we mnie, ale tylko otwarte, test ciężko mi oceniać... :roll: Jak pisałam - jestem optymistką. Pomyślę o tym w poniedziałek, teraz myślę o jutrzejszym meczu reprezentacji  :mrgreen: No i o księdze gości...

Busia - też ta mi się bardzo podoba, ten producent ma też inne, które są śliczne po prostu. Ale jak dla mnie, to troszkę dużo kasy kosztują. A poza tym te miśki to chyba takie mało praktyczne, bo niewygodnie się ją otwiera. Chciałabym coś w miarę "solidnego", bo mamy 2 imprezy, żeby księga to przetrzymała  :mrgreen: Szukałam w necie i, co za zaskoczenie, rynek artykułów ślubnych w porównaniu z zagranicą jest w powijakach! Dotyczy to wszystkiego: sukni, dodatków, itp. Eh, szkoda, że nie można tak sobie pojechac na zakupy przedślubne do USA... :roll:

Offline Szymuś
  • nowicjusz
  • *
Przygotowania
« Odpowiedź #164 dnia: 8 Czerwca 2006, 16:23 »
Witam,
  powiem szczerze, że jeśli o mnie chodzi to zakupy przedślubne w USA nie są absolutnie do niczego potrzebne. Strój znalazłem i zamówiłem w Polsce. Dekorację też chyba damy radę zdobyć tutaj. Ale jeśli chodzi o moją narzeczoną, to oczywiście jeśli będzie taka potrzeba udam się po zakupy nawet na księżyc, żeby przywieźć jej to, czego chce.
  Przygotowania ślubne pochłaniają więcej energii u kobiet, powiadacie... Chyba źle definiujecie "energię". Wydaje mi się, że chodzi Wam raczej o emocje i przeżycia, niż o faktyczne zaangażowanie sił w przygotowania. Wszystko jest raczej kwestią odpowiedniego podziału ról i obowiązków. U nas, moim zdaniem, działa to prawidłowo.
  Pozdrawiam,
  Szymon.

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #165 dnia: 8 Czerwca 2006, 16:26 »
Mało praktyczne? A powiedz mi czy suknia ślubna, na którą wydasz pewnie sporo kasy, ubierzesz raz w życiu, możliwe (chociaż Ci tego absolutnie nie życzę), że będzie niewygodna, będzie się plątać między nogami itd. jest praktyczna? A całe to wesele, czy jest praktyczne! Nie jest! Ale my kobietki już takie jesteśmy że się nam przeważnie podoba to co ładne a nie to co praktyczne!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #166 dnia: 8 Czerwca 2006, 16:32 »
Szymuś, Ty mi tutaj podróży na księżyc nie musisz obiecywać, bo na Księżycu nie ma sklepów z dodatkami ślubnymi  :twisted:

Busia, znowu zaczęłaś nową stronę ;) Wiem, że wiele aspektów ślubu jest mało praktycznych, ale po co dorzucać kolejny?  :mrgreen: Najważniejsze, że wspólne życie to bardzo praktyczna i sparwdzona instytucja  :twisted:  :wink:  :P

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #167 dnia: 8 Czerwca 2006, 16:34 »
Zgadzam się z Tobą Busiu . Gdybysmy mieli patrzec na to co praktyczne to większość z nas nawet wesel by nie robiła bo w koncu czy warto wydawac tyle kasy za jeden dzien zabawy ?? Przeciez nierzadko mozecie miec za to np. dobry samochod. Ale czy ktoras z nas tak myśli ?? Niesądze. Takze nei zastanawialabym sie zbytnio czy np. ksiega sie bedzie dobrze otwierac. A ksiegi faktycznie rozbrajające - czas sie nad nimi zastanowic :D

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #168 dnia: 8 Czerwca 2006, 16:43 »
Cytat: "Antalis"
Takze nei zastanawialabym sie zbytnio czy np. ksiega sie bedzie dobrze otwierac

Tylko, że wtedy goście będą mieć problem, żeby się do niej wpisać  :wink: Czyli wtedy nie byłby spełniony jej podstawowy cel  :wink:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #169 dnia: 8 Czerwca 2006, 16:46 »
Znajac zycie goscie znajda jakis problem nawet jak bedziemy na rzesach stawac ale Azzurra Twoja wola i Twoje wesele :).Nie zebym Cie od czegos przekonywala , wyrazilam tylko sowje zdanie :)

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #170 dnia: 8 Czerwca 2006, 17:24 »
AZZURRA ostatnio skarżyłam się, że przez Ciebie nie zdążę z pracą mgr, ale teraz to odwołuje. Twój wątek podziałał na mnie niezwykle mobilizująco - no i właśnie skończyłam kolejny rozdział!  Dzięki za natchnienie!

Ale nie spocznij na laurach! Jurto zabieram się za koleny! Liczę na natchnienie z Twoje
strony i wszystkich forumowiczek tutaj zaglądających!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #171 dnia: 8 Czerwca 2006, 17:28 »
A na jaki temat piszesz ??    .... sorx za off topic  :wink:

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #172 dnia: 8 Czerwca 2006, 17:47 »
Antalis - nudy, Unormowania o charakterze antykorupcyjnym w polskim systemie prawnym
Ja też sorki za off topic :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #173 dnia: 8 Czerwca 2006, 19:35 »
Busia, ja bardzo się cieszę, że praca Ci idzie tak sparwnie :) I że masz motywację jeszcze bardziej :) Temat wcale nie ejst taki nudny, bardzo na czasie. Ja też muszę na dnaich coś tam popisać. :| W moim watku nie ma off topiców ;) Mówcie o czym chcecie  :mrgreen:

Dobra, ale kto mi powie, gdzie można kupić zeszyty, takie, żeby można je było przerobić na księgę gości? A może wykorzystać jasny album na zdjęcia z białymi kartkami? Ale co wtedy zrobić z "bibułkami" między nimi? Co o tym myślicie?

Offline krollewna
  • forumowicz
« Odpowiedź #174 dnia: 8 Czerwca 2006, 21:32 »
Z albumem to dobry pomysl-moze znajdziesz taki bez bibulek? Teraz jest taki ogromny wybor, ze na pewno cos Ci sie spodoba. Zycze owocnych poszukiwan!
Jestem najszczęśliwszą żonką na świecie!!!

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #175 dnia: 8 Czerwca 2006, 22:31 »
Azzurra - Empik! Dzisiaj byłam, mają świetne zeszyty w twardej oprawie, o bardzo ładnych kartkach zdobionych. Szukaj w dziale z papeterią.
Ja swoją księgę kupiłam na allegro, ale trafiłam chyba w moment, bo widzę że już ich nie ma. A były naprawdę bardzo ładne i tanie (25zł). Mam ją w domu w Gorzowie, więc nie mam jak zrobić zdjęcia i umieścić, ale na początku lipca wkleje fotencje.
Spróbuj w Empiku, tam jest spory wybór i może coś znajdziesz :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #176 dnia: 8 Czerwca 2006, 22:34 »
Cytat: "krollewna"
Z albumem to dobry pomysl-moze znajdziesz taki bez bibulek

Poszukam, ale nigdy takich nie widziałam niestety. Może bibułki wytnę ;)

Cytat: "Beth"
Ja swoją księgę kupiłam na allegro, ale trafiłam chyba w moment, bo widzę że już ich nie ma.

Czy mówisz o takiej z kwiatem? Ja też ją chciałam kupić i nieco "przerobić", ale za długo się ociągałam  :roll: Poszukam w Empiku zatem, dzięki za wskazówkę :)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #177 dnia: 8 Czerwca 2006, 22:53 »
ja swoją księgę kupiłam a właściwie dostałam w nici niewiem czy wiesz oni mają takie pluszaczki i różne pierdółki
ale od razu zaznaczam że księga to świetny pomysł mieliśmy niezły ubaw czytając ją

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #178 dnia: 8 Czerwca 2006, 22:57 »
Cytat: "jagodka24"
ja swoją księgę kupiłam a właściwie dostałam w nici niewiem czy wiesz oni mają takie pluszaczki i różne pierdółki
ale od razu zaznaczam że księga to świetny pomysł mieliśmy niezły ubaw czytając ją

Jasne, ze znam tę firmę. Uwielbiam te maskotki :) Dzięki za kolejną podpowiedź. Taka księga gości to też cudowna pamiątka po latach, na pewno będziemy ją mieli na weselu i imprezie poślubnej dla znajomych :twisted:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #179 dnia: 9 Czerwca 2006, 10:19 »
Do ślubu 85 dni.

Wczoraj wieczorem przeglądając internet za jakimś księgami gości znalazłam poduszeczkę na obrączki, która bardzo mi się podoba. Oczywiście na amerykańskiej stronie  :roll: Ale z poduszeczką jest o tyle łatwiej, że myślę, że damy radę ją uczyć  :mrgreen: Tzn. uszyje ją Mama Szymusia, a ja tylko "wykończę", bo posługiwać się maszyną do szycia nie potrafię. Poduszeczka, póki co na zdjęciu ze strony internetowej, wygląda jak poniżej, ale kiedy tylko ją uszyjemy, to wkleję zdjęcia naszej wersji :)