Autor Wątek: 100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza  (Przeczytany 80135 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline azzurra
  • maniak
100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza
« Odpowiedź #120 dnia: 3 Czerwca 2006, 19:46 »
Cytat: "dziubasek"
Znajomi poczują się wyróżnieni i docenieni

To nawet nie o to chodzi, dzięki 2 imprezem możemy zaprosić więcej naszych znajomych, miejmy nadzieję, że nikt nie poczuje się pominięty. Gdybyśmy chcieli zapraszać "wybrańców" na wesele, to pojawiłby się problem kogo, a kogo nie. Na pewno znalazłby się ktoś, kto uważałby, że to jego powinniśmy zaprościć, a nie X czy Y. A tak problem z głowy :) To będą takie nasze poprawiny 3 tyg. po ślubie :)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Szymuś
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #121 dnia: 4 Czerwca 2006, 18:19 »
Hej,
  idziemy jutro z narzeczoną podpisywać protokół przedślubny. Potem czeka nas wizyta w USC i wszystko wskazuje na to, że dostaniemy ślub :-P   Zaproszenia dla znajomych moim zdaniem narzeczona zrobiła równie ładne jak dla rodziny. Jak na razie wszystko idzie nam naprawdę dobrze, oby tak dalej aż do 2 września.
  A wiecie co Wam powiem? Zazwyczaj dziewczyny narzekają "bo mój to tylko piłkę by oglądał w telewizji", a u nas to bardziej narzeczona kibicuje ;)  A teraz, jak będzie mundial, to będziemy razem oglądać. Miło, prawda?

Offline sylwanika

• zapaleniec
  • data ślubu: 02.09.2006r.
« Odpowiedź #122 dnia: 4 Czerwca 2006, 18:40 »
Szymuś :) widzisz jakie masz szczęście, że trafiłeś na taka wspaniałą Kobietę jak Azzurra... :D Teraz musisz do końca życia być dobrym i kochającym Mężem  :mrgreen:

Życzę miłego kibicowania w takim razie w czasie mundialu  :jupi:

Offline Szymuś
  • nowicjusz
  • *
Moja narzeczona
« Odpowiedź #123 dnia: 4 Czerwca 2006, 20:14 »
Ano prawda, właśnie tak jest, zgadzam się w zupełności - moja narzeczona jest fantastyczna i dlatego się z nią żenię. Będę dla niej dobry, tak jak na to zasługuje. :)

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #124 dnia: 4 Czerwca 2006, 21:20 »
Szymuś i tak trzymaj  :mrgreen:
Nie zapominaj o urodzinach, imieninach, Waszych rocznicach i w ogóle o kwiatku czasami tak tylko za to, że jest Twoją Żoną :P Pozdrawiam i mam nadzieję, że jak przypadkiem "spotkamy się" kiedyś na forum dla podstarzałych tetryków to nadal będziesz miał ten sam pogląd i nadal Azzurra będzie mogła pochwalić Cię  :D tego Wam z całego serduszka życzę  :serce:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #125 dnia: 4 Czerwca 2006, 23:29 »
Cytat: "sylwanika"
Nie zapominaj o urodzinach, imieninach, Waszych rocznicach i w ogóle o kwiatku czasami tak tylko za to, że jest Twoją Żoną

Jeśli o to chodzi, to moje Kochanie spisuje się na medal. ;) Pamięć ma absolutną.

Szymuś...   :i_love_you:  

Moje Kochanie napisało o wszystkim, co ważne, jeśli chodzi o przygotowania ślubne na 90 dni do TEGO DNIA. Od siebie dodam tylko, że zaczęliśmy rozdawać zaproszenia dla naszych znajomych. Mogę więc odetchnąć z ulgą, ze damy radę  :mrgreen:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #126 dnia: 5 Czerwca 2006, 10:25 »
Azzurra - no, no, no - chłopa sobie wychowałaś :) Pomaga w przygotowaniach aż miło :) Mój czasami coś tam na forum przeczyta, ale raczej się do tego nie garnie. Na pewno będzie wszystko przeżywał i trochę mi jednak pomaga, ale daleko mu do Twojego :) Także gratuluję Mężczyzny :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #127 dnia: 5 Czerwca 2006, 11:37 »
Cytat: "Beth"
chłopa sobie wychowałaś

Nie wychowywałam, już taki był, Jego Mama o to zadbała ;) I właśnie za to jestem Jej bardzo wdzięczna.

Cytat: "Beth"
gratuluję Mężczyzny

Dziękuję, ale niewielka w tym moja zasługa, miałam szczęście, że los mi zesłał kogoś takiego  :serce:

Do ślubu 89 dni.

Hura, hura, hura!   :jupi:    :jupi:    :jupi:    :jupi:    :jupi:  Podpisaliśmy część protokołu przedślubnego :) Zostało już tylko doniesienie dokumentów z USC i karteczki z zapowiedziami. Chyba dadzą nam ten ślub, jak to mój Luby powiedział wczoraj ;)

Troszkę te podpisywanie trwało, bo ksiądz gaduła, ale było sympatycznie :) W końcu czuję, że to się dzieje naprawdę, bo do tej pory to było tylko wybieranie sukienki, sali, itp. ;) W końcu mam wrażenie, że robię coś sensownego.  :mrgreen:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #128 dnia: 5 Czerwca 2006, 11:44 »
Cytat: "azzurra"
Hura, hura, hura!      Podpisaliśmy część protokołu przedślubnego

Gratuluję Azzurra, że kolejną sprawę macie załatwioną i na dodatek jaką ważną! :)

Chyba dadzą nam ten ślub, jak to mój Luby powiedział wczoraj

Na pewno dadzą Wam ślub! :mrgreen:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #129 dnia: 5 Czerwca 2006, 16:57 »
Azzurra :) a my jeszcze nawet księdza na oczy nie widzieliśmy :D chyba musimy się o to zatroszczyć  :roll: jak czytam twoją seteczkę to zaczynam się zastanawiać czy my ze wszystkim zdążymy?? :P

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #130 dnia: 5 Czerwca 2006, 17:03 »
czy my ze wszystkim zdążymy??

Pewnie, że tak!! My musimy się ze wszytkim sprawnie uwinąć, bo ja jestem straszną panikarą i każda niezałatwiona sprawa sen mi z powiek spedza ;) Martwię się, że coś będzie nie tak, a ten ślub to tak ważna dla mnei sprawa, jak nic jeszcze wcześniej... :roll:

A poza tym mamy nieco bardziej skomplikowaną sprawę ze ślubem, bo bierzemy go w kościele, który sam nie ma parafii, tylko podlega pod inną, która na dodatek nie jest parafią ani moją, ani Szymusia.  :mrgreen:  Więc mamy więcej formalności do załatwienia niż przeciętna para :)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #131 dnia: 5 Czerwca 2006, 19:33 »
Azzurrra - to za kościół "wzięłyśmy" się niemal w tym samym momencie :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #132 dnia: 6 Czerwca 2006, 08:57 »
Do ślubu 88 dni.

Dziś mamy przedostatnie nauki i za tydzień dostaniemy zaświadczenie o ich ukończeniu. Kolejna formalność będzie załatwiona. Ale nie powiem, podobały mi się nauki, mimo że wszystkie poruszane tematy mieliśmy przegadane i chwialmi troszkę nam się nudziło ;)

Za nieco ponad godzinę otwierają moją kancelarię parafialną, to pójdę "dać na zapowiedzi"  :mrgreen:

Zapomniałabym... może też dzisiaj dowiemy się, który z ojców dominikanów będzie nam udzielał ślubu. Wtedy będzie można się z nim spotkać i omówić szczegóły ceremonii. Mamy kilka pomysłów, mam nadzieję, że będziemy mogli je wcielić w życie.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #133 dnia: 6 Czerwca 2006, 11:29 »
Zapowiedzi będą wygłoszene, czy też raczej będą wisieć przez najbliższe 3 tygodnie w mojej parafii. :jupi:

I bardzo spodobało mi się to, że nic za to nie musiałam zapłacić! Pani nawet słowem o tym nie wspomniała. Złożę jakąś drobną ofiarę na kościół, jak będę odbierać zaświadczenie po ich "wygłoszeniu", ale dlatego, że chcę, a nie muszę.

Myślę sobie, że naprawdę mamy szczęście, bo trafiamy póki co na bardzo miłych ludzi w parafiach, którzy nie domagają się pieniędzy, dzięki czemu w naszym wykonaniu jest to prawdziwa ofiara "co łaska". Bardzo mi się to podoba.  8)

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #134 dnia: 6 Czerwca 2006, 11:39 »
Myślę sobie, że naprawdę mamy szczęście, bo trafiamy póki co na bardzo miłych ludzi w parafiach, którzy nie domagają się pieniędzy, dzięki czemu w naszym wykonaniu jest to prawdziwa ofiara "co łaska". Bardzo mi się to podoba.

To bardzo miłe Azzurko, że trafiacie na ludzi, którzy znają takt i umiar.
Swoją drogą to dużo spraw macie już załatwionych, powiem Ci, że więcej ode mnie, choć ślub mam 18 dni wcześniej :wink:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #135 dnia: 6 Czerwca 2006, 11:48 »
Cytat: "Anielka"
Swoją drogą to dużo spraw macie już załatwionych, powiem Ci, że więcej ode mnie, choć ślub mam 18 dni wcześniej

Nie ściemniaj mi tutaj Anielko, przecież śledzę Twój wątek i wiem jak to u Ciebie jest ;P
Może i dużo mamy załatwione, ale dużo też jeszcze przed nami. I bardzo dobrze, bo te przygotowania to prawdziwa radość :mrgreen: Już nie mogę się doczekać, jak inne sprawy nieco mniej będą zaprzątać moją uwagę i będę mogła się na nich jeszcze bardziej (o ile to możliwe) skoncentrować.

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #136 dnia: 6 Czerwca 2006, 14:14 »
Azzurrko ale u nas akurat z kościołem jest identycznie jak u Was bo to jest trzeci kościół czyli ani mój, ani Seby, a na dodatek jest na drugim końcu Łodzi, a wesele jest niedaleko mojego domu ;) czyli troszkę sobie pojeździmy  :mrgreen: no i wracając do tematu ślubu to nic oprócz terminu nie załtwiliśmy, choć fakt u nas jest o tyle inaczej, że w tym kościele znają mnie od dziecka, bo mojej Mamy kuzyn jest tam kościelnym, więc dlatego może nie czuję stresu, że nic dokładnie nie załatwiliśmy, ale co tam :P

Odnośnie tego, że musisz mieć wszystko pozałatwiane, bo inaczej panikujesz ;) to ja mam odwrotnie pełen luzak, choć nie olewacz  :D

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #137 dnia: 6 Czerwca 2006, 14:38 »
w tym kościele znają mnie od dziecka, bo mojej Mamy kuzyn jest tam kościelnym

No to luzik, rzeczywiście nie musisz się martwić o formalności kościelne :) My nie mamy takiego konfortu, chcemy wszystko przed wakacjami załatwić, bo potem wiadomo - wszystko pracuje na pół gwizdka ;)

Wiecie co... zauważyłam nową magię licz u nas, to chyba moje nowe hobby ;) - do ślubu 88 dni, a wiadomo, że 8 to symbol nieskończoności, a dziś mija 7 miesięcy, jak jesteśmy razem, a to liczba szczęścia :D

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #138 dnia: 6 Czerwca 2006, 14:52 »
Wiecie co... zauważyłam nową magię licz u nas, to chyba moje nowe hobby  - do ślubu 88 dni, a wiadomo, że 8 to symbol nieskończoności, a dziś mija 7 miesięcy, jak jesteśmy razem, a to liczba szczęścia

no proszę proszę :) u nas żadnej magii w sobotę będzie dni do ślubu 84, a nam minie 5 lat jak jesteśmy razem i 9 jak się znamy  :wink:  a 18 czerwca mamy rocznicę od zaręczyn, a dni do ślubu 76 hmm  :roll: ja nie widzę magii u Nas, ale jest nam ze sobą magicznie dobrze przynajmniej :D  :mrgreen:

buźka

PS. Odnośnie załatwiania nauk przedmałżeńskich i poradni to całe szczęście, bo musiałabym się kłócić z księdzem, a potem w poradni z paniami od naturalnych metod jeśli tu jest jakaś metoda, bo czy wstrzemięźliwość w czasie dni płodnych jest metodą??  :lol:  :twisted:  :mrgreen:

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #139 dnia: 6 Czerwca 2006, 17:05 »
AZZURRA!!!!!! Ja przez Ciebie pracy magisterskiej nie napiszę!
Weszłam sobie na wątek, myśle poczytam chwilke, niedawno założony to dużo nie będzie i zaraz zabieram się do pisania pracy, a tu co? Nie dość że dużo, ciekawie (wszystko mnie interesuje), to jeszcze sam chcę swoje 5 groszy wtrącić. A co tam, najwyżej z pracą nie zdążę, a co...
Po pierwsze słówko do Twojego Mężczyzny: surdut mi się podoba, chociaż ja mojego M. jakoś w surducie nie widzę (chociaż to wysoki Mężczyzna), ale całkiem całkiem...
Interesuje mnie diadem, bardzo mnie interesuje, bo wiem że sukienki lubimy podobne a też się nad taką ewentualnością zastanawiam.
No i fotki Twojej sukni, jak będziesz miała to proszę, bardzo proszę... (ciebie w niej)
Pisałaś, że kiedyś zazdrościłaś innym dziewczynom, kiedy miały 3 miesiące do ślubu, to wyobraź sobie, że ja mam jeszcze ponad rok, prawie półtora... Oj cierpliwości mnie uczy ten mój M. Ale cierpliwość będzie nagrodzona, wiem że szykuje niespodziankę na oświadczyny. ;)
No i z racji tego, że to pierwsze odliczanie, na które trafiłam, więc będę je regularnie odwiedzać.
Powodzenia w przygotowaniach :)
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline Brahypelma5

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.10.2011
« Odpowiedź #140 dnia: 6 Czerwca 2006, 20:09 »
Azzurro jak milo czyta się wątki kogoś kto mieszka niedaleko. Wiekszośc forumek pochodzi ze Szczecina. ja co prawda nie mieszkam we Wrocławiu ale tam studiuję wiec trochę się orientuję. mam nadzieje że jak kiedyś będzie blisko do mojej setki to bedziesz mi pomagała :D

A tak poza nawiasem czyzby było jakies spotkanie na dolnym ślasku ??

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #141 dnia: 6 Czerwca 2006, 23:15 »
jest nam ze sobą magicznie dobrze przynajmniej

No i o to właśnie chodzi  :mrgreen:  A magię liczb łatwo znaleźć, jeśli się chce :)

Busia i Brahypelma5 - witajcie w moim watku! Bardzo mi miło :)

Cytat: "busia"

Ja przez nią ani magisterki, ani nic innego nie napiszę ;) Moje forumowe alter ego jest bardzo destrukcyjne :P

Interesuje mnie diadem

Mam nadzieję, że więcej o nim napisze wkrótce :) Czekam na pewne dobre wieści. Może już jutro? ;) Mam taką nadzieję.

No i fotki Twojej sukni, jak będziesz miała to proszę, bardzo proszę... (ciebie w niej)

Zdjątka będą, po ślubie, bo teraz to tajemnica dla mojego Szymusia, strasznei to trudne, żeby się nie wygadać, ale muszę jeszcze te 88 dni wytrzymać ;)

będę je regularnie odwiedzać

Mam nadzieję, zapraszam, czuje się wyróżniona, że do mnie trafiłaś jako pierwszej :)

Cytat: "Brahypelma5"
mam nadzieje że jak kiedyś będzie blisko do mojej setki to bedziesz mi pomagała

No ba! Ma się rozumieć :mrgreen:

Cytat: "Brahypelma5"
A tak poza nawiasem czyzby było jakies spotkanie na dolnym ślasku ??

Tak, jest 27 czerwca. Więcej szczegółów w dziale regionalnym :) Zapraszam!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #142 dnia: 7 Czerwca 2006, 09:23 »
87 dni do ślubu.

Wczoraj mieliśmy ostatnie "merytoryczne" nauki, bo za tydzień będzie już tylko msza za nas i dla nas i odpowiedzi na pytania :)

Generalnie mam pozytywne odczucia co do tych nauk, aczkolwiek mam wrażenie, że nie poruszono kilku ciekawych tematów, no ale może nadrobią to na ostatnich ;)

Jutro mam ostatni egzamin w tej sesji, mam nadzieję, że potem będę mogłą skoncentrować się na innych rzeczach, i nie chodzi mi tylko o przygotowania ślubne i mundial  :mrgreen: Zaplanowałam sobie pracowite wakacje, żeby nie myśleć tylko o ślubie i żeby czas leciał mi jeszcze szybciej.

Trzymajcie za mnie kciuki, żebym jutro ten egzamin zdała, bo termin ewentualnej poprawki mam w dniu wyjazdu w podróż poślubną.  :roll:  Boję sie strasznie... Na obu kierunkach studiów miałam ich już chyba z 50, a tego boję się tak, jak pierwszego :(

Offline Olita

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.06.2007
« Odpowiedź #143 dnia: 7 Czerwca 2006, 09:52 »

oj,skąd ja to znam
moje życie naukowe padło, od kiedy znalazłam to forum :cry:  :)
kibicuję Tobie Azzurro
pzdr!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #144 dnia: 7 Czerwca 2006, 10:31 »
Trzymajcie za mnie kciuki, żebym jutro ten egzamin zdała,

Azzurra będę trzymać mocno kciuki :!:  :)

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #145 dnia: 7 Czerwca 2006, 10:35 »
Trzymajcie za mnie kciuki, żebym jutro ten egzamin zdała, bo termin ewentualnej poprawki mam w dniu wyjazdu w podróż poślubną.

Trzymamy, trzymamy....
Na pewno będzie dobrze, optymistyczne podejście to połowa sukcesu, ja zawsze wychodziłam z założenia, że jest przecież tyle ludzi do oblania więc dlaczego to mam być ja  :D

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #146 dnia: 7 Czerwca 2006, 11:18 »
Trzymajcie za mnie kciuki, żebym jutro ten egzamin zdała, bo termin ewentualnej poprawki mam w dniu wyjazdu w podróż poślubną.

Kciuki masz jak w banku :) Wszystko będzie ok - nie ma innej możliwości :mrgreen:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #147 dnia: 7 Czerwca 2006, 11:39 »
No właśnie :) Będzie dobrze! Ja podczas całych 5-cio letnich studiów zdałam ogólnie 36 egzaminów - została mi jeszcze obrona.. Także Twoje 50 mnie powala na ziemie :)Skoro z tyloma sobie poradziłaś, to z tym też!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #148 dnia: 7 Czerwca 2006, 17:59 »
Dzięki dziewczyny za wsparcie i wiarę :) Dopiero wróciłam do domu... Siadam się uczyć. Jutro po egzaminie napisze coś więcej. Taka stara krowa za mnie, a tak się boję jednego egzaminu  :roll:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #149 dnia: 7 Czerwca 2006, 20:02 »
Taka stara krowa za mnie, a tak się boję jednego egzaminu

Będzie wszystko ok Azzurra! :)