Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1055527 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #4650 dnia: 10 Listopada 2006, 08:38 »
Witaj Kasiq w wątku zniecierpliwionych :)

Cytat: "Kasiq"
No w tym kościele to wogóle są małe jaja... bo będzie ślub mieszany

Nie kumiem o co chodzi  :? ... jaki mieszany?  :roll:

Mój akt chrztu się zagubił i wogóle nie wiem jak to będzie...

W kancelarii sie zgubił? Jesli tak, to ich problem, a jeśli masz na mysli swój dom, to OK bo odpis aktu bierzesz na 6 miesięcy (najwcześniej) z kancelarii parafialnej w której byłaś chrzczona  :D

Oprócz tego zastanawiamy się nad muzyką- DJ czy żywy zespół i to też stoi pod znakiem zapytania

My mamy zespół. ja jestem zdania że na żywca jest lepiej, ale wiem że duzo dziewczyn ma DJa i tez może byc ciekawie, bo zespół nie zawsze zagra Ci tak jak byś chciała :)

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #4651 dnia: 10 Listopada 2006, 09:42 »
JMy rowniez bedziemy miec zespol,bylismy kiedys na weselu z DJ i hm srednio bylismyt zadowoleni,tzn ubwalismy sie fajnia muzyczke puszczal ale nie byloi tego klimatu i tej atmosfery weselnej!!!
Dla mnie zespol to zespol i tyle:)Ale kazdy robi jak uwaza:)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #4652 dnia: 10 Listopada 2006, 10:16 »
Kasiq,   :hello:  w zniecierpliownych :)

No macie juz sporo załawtione, a jescze sporo czasu przed wami :)
Mysle, ze 16 jest pora oki, no ale koneic wrzesnia to ciemno sie robi wczesniej, a rozumie ze plener chcecie po kościołku :)

W kwestii muzyki są głosy podzielone :) Ja np wybrałam dj :)
Każdy według własnych symaptii :)...

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4653 dnia: 10 Listopada 2006, 10:22 »
Cytat: "kuchasia"
Ale kazdy robi jak uwaza:)

Cytat: "Vall"
Każdy według własnych symaptii

No dokładnie tak  :!:  :!:  :!:

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #4654 dnia: 10 Listopada 2006, 12:05 »
Kasiq   :hello:  na forum  :P
och musialam nadrobic 12 stron :lol:
wiec tak zaproszenia bardzo ladne ;-)
ciesze sie ze u was przygotowania ida do przodu co do roku 2007 to naprawde jakis szal na sluby  :D
u mnie tez troszke ruszylo w tym tygoniu w poniedzialek odebralismy obraczki uch ach niestety nie mam zdjecia bo moj R zabral je i powiedziaol ze zobacze w odpowiednim czasie...odwet ze nie zobaczy mojej sukienusi...wrr dobrze ze tyle bo kiedys grozil ze nie zobacze jego gajerku eh faceci :roll:

w srode zamowilam oprawe muziczna na slub w kosciel ale sie ciesze   :brawo:   jestem zachwycona oczywiscie namiary na Pana D dostalam z forum od monia chcialam bardzo podziekowac
bedzie idealnie a pan D okazal sie dawnym znajomym moich rodzicow....moim podobno tez ale mialam 8 miesiecy wiec nie pamietam...heh ale ten swiat maly oczywiscie z terminem mialam problemy dobrze ze pan D ma kilka skladow aaaa i chcialam powiedziec ze o tej oprawie to wie tylko moja mama i ja bylysy razem zalatwiac i ma byc to niespodzianka dla calej reszty gosci wlacznie z moim R...hehe juz widze jego mine w kosciele :shock:

a wczoraj mielismy 1 nauki malzenskie hehe ale bylo extra oprocz tego ze moj proboszcz-zdzeda nie lubie go bo twierdzi ze deprawuje ministrantow :mrgreen:  wyjechal i przyszedl moj ukochany ksiadz ktory mam nadzieje bedzie nam dawal slubu
od razu zrobil nam 2 spotkania naraz bylismy w 3 pary  :lol:

ksiadz mowil o milosci o sasiedztwie szacunki powsieceniu i tak wplatal wszystko w zycie i dawal przyklady na ludziach ze az chcialo sie sluchac mowil ze teraz dziwnie brzmi slowo przyjaciolka kiedy mowi maz do zony kochanie mam przyjaciolke...mowil ze kiedy kobieta kupi mezczyznie perfumy ktore zupelnie mu nie pasuja to usmiecha sie i mowi kochanie trafilas w moj gust i to jest milosc

przyniosl nam ksiazeczke...milosc to...dal nam do obejrzenia
dziewczyna otworzyla i dala swojemu chlopakowi a on w smiech ksiadz prosi zeby przeczytal naglos a on czyta....milosc to cierpliwosc w sklepie obuwniczym!!! :lol:

swietnie bardzo nam sie podobalo i oczywiscie mowil na forum ze mnie zna pamietal jaka mamy date i co najwazniejsze powiedzial ze juz nas wpisali do kalendarza ale zebysmy sami poszli do kancelarii i sprawdzili osobiscie  :P   ale sie ciesze bo wlasnie tego sie obawialam czyli maja juz kalendzar a w pon pojdziemy sprawdzic

bylo troche smiechu bo pary pytaly sie czy bedzie cieplo w grudniu w kosciele a on do nas ze my bysmy chcieli....
opowiedal ze jeden mezczyzna powiedzial przy oltarzu NIE bo tesciowa zrobila mu przed sluben awanture i stwierdzil ze nie pakuje sie w cos takiego;p

o i jeszcze mowil zeby na poczatek umiec oprzec sie milosci rodzicielskiej ze duzo malzenswt rozpada sie gdy z butami wchodza mamusie w nasze zycie  8)  i podal przyklad w zyciu ze do tej pory pewnien pan zyje z mamusia i ona mu gotuje pierze prasuje a byla zona mieszka gdzies indziej z synem :twisted:

mysle ze dal nam do myslenia bardzo sie mojemu R podobalo z czego jestem szczesliwa powiedzial zebysmy sie pani z poradni nie bali bo tez jest ok i nic nie trzeba wiedziec;-)

pozdrawiam ale sie napisalam

a za tydzien mam nadzieje ze tez bedzie on bo powiedzial ze wtedy przerobimy protokul malzenski i powie nam po co sa te niby glupie pytania wiec mam nadzieje ze on bedzie
i jeszcze na koniec powiedzial zebysmy sobie poczytali w pismie swietym  piesn o milosci ze tam jest wszystko powiedziane czym jest milosc i ze u nas w kosciele wlasnie sie ja czyta na kazdym slubie z czego jestem szczesliwa bo chcialam ja miec na slubie;)

oki koncze bardzo mi sie podobal ten tydzien przygotowac
 :lol:  buziaczki laseczki
[/url]

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4655 dnia: 10 Listopada 2006, 12:11 »
kurcze ale sie rozpisalam trzeba przycisnac ksiedza mi tez mowil ze nie ma kalendazra to chodzilam za nim i wpisal nas do starego na okladke a wczoraj powiedzial ze juz przepisal  wiec trzeba pogadac ze wam zalezy to napewno da sie cos zrobic

my may na 17 uwazam ze dla mnie to idealna pora u nas sa sluby 16-20
bede miec czas na fryzjerke makijaz i zdjecia

ksiadz mowil ze w tym roku cos sie porobilo w swieta BOZEGO  NARODZENIA BEDA MIEC JUZ 4 SLUBY A JESZCZE 5 para CHCE POZNIEJ  8)  ale kasiadz polecil im najpierw znalezc lokal bo teraz trudno...

w ogole jeszcez mowil jakie lokale w szczecinie sa fajne w jakich byl na slubach wychwalal Brzozki kolo Szczecina ale tam juz problem z data na 2007  :mrgreen:

takze polecam zalatwiac wszystoo wczesniej no moja oprawa muzyczna miala juz 3 zamowienia na nasz dzien i 1 na ta sama godzine co my i nas podisali i koniec wiecej na ten termin nie przyjmuja szok tyle teraz slubow;-)

oki juz nie marudze

pozdrawiam

[/url]

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4656 dnia: 10 Listopada 2006, 12:42 »
Oj Tyliunia przeciez nie marudzisz,to forum jest od tego zeby sie dzielic wrazeniami z nami!!!Ja jestem na etapie szukania nauk w innych kosciolach bo u mnie to jest az 10 spotkan z ksiedzem i 4 w tej poradni,nie usmiecha nam sie tyle chodzic i nie bardzo sobioe mozemy na to pozwolic.No zobaczymy mam nadzieje ze w innych kosciolach nie bedzie az tyle spotkan albo beda te nauki weekendowe

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4657 dnia: 10 Listopada 2006, 12:51 »
Tylunia ciesze się, że nauki idą bezstresowo i ciekawie, bo u niektórych z nas to okropne doświadczenie :(

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #4658 dnia: 10 Listopada 2006, 13:13 »
Ha!  My też zaczynamy nauki !!! :) Nareszcie coś się ruszyło w ślubnych sprawach :) Pierwsze spotkanie w poniedziałek o 19:00. A potem czekam na wypłatę i ruszamy z moimi babkami w tango po salonach w poszukiwaniu tej jedynej suuuukni :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4659 dnia: 10 Listopada 2006, 14:06 »
Cytat: "Kasia - Wrocław"
A potem czekam na wypłatę i ruszamy z moimi babkami w tango po salonach w poszukiwaniu tej jedynej suuuukni

No prosze i cudnie !!!! Czekamy na fotki :) Bo my je baaardzo lubim :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4660 dnia: 10 Listopada 2006, 15:01 »
Hejka dziewczynki,

Ja az sie boje planowac teraz a wszystko za sprawa tego nieszczesnego okresu, jezeli chcecie widziec wiecej to w watku Zdrowie "Miesiaczka a antybiotyk" sie rozpisalam :(
Jestem przygnebiona i przybita ale mam nadzieje ze wszystko sie dobrze skonczy :(

kasiq witaj w naszym watku, widze ze jestescie na poczatku przygotowan slubnych ale przeciez macie jeszcze sporo czasu.
Co do twojej godziny slubu to ja tez mialam watpliwosci bo chcialam na 16 ale ze wzgledu na plener fotograf doradzil zeby zrobic wczesniej i tak stanelo na tym ze slub mamy o 14.  :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #4661 dnia: 10 Listopada 2006, 18:42 »

Mój akt chrztu się zagubił i wogóle nie wiem jak to będzie...
Kasiq jak to akt chrztu się zagubił? Parafia w której byłaś chrzczona nie posiada takiego papierka?
Ja sama nie wiem co z moim aktem chrztu będzie, bo ten kościól w którym byłam chrzczona to już nie istnieje. Ale martwić się o akt chrztu zacznę się dopiero koło lutego marca ;-)

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #4662 dnia: 10 Listopada 2006, 18:52 »
Cytat: "tylunia"

jeszcze na koniec powiedzial zebysmy sobie poczytali w pismie swietym  piesn o milosci ze tam jest wszystko powiedziane czym jest milosc i ze u nas w kosciele wlasnie sie ja czyta na kazdym slubie z czego jestem szczesliwa bo chcialam ja miec na slubie;)
Tylunia z tego co się orientuję, to w każdym kościele jest to czytane. Jest to jakby standardowe czytanie na mszy ślubnej. Przynajmniej ja byłam na kilku mszach w różnych kościołach i zawsze to było.
A propos nauk ... też takie chciałabym mieć ... takie chyba najlepiej trafiają i się na nich nie nudzi i nikt nie śpi ;)

Offline Kasiq

• uzależniony
  • data ślubu: 29.09.2007
« Odpowiedź #4663 dnia: 10 Listopada 2006, 23:20 »
To tak. Co do ślubu mieszanego to oznacza to że ja jestem ewangeliczką a mój narzeczony katolikiem i z tego względu żeby nie mieć problemów to bierzemy ślub w kościele katolickim. Nie mam niestety rzadnych znanych doświadczeń co do typu takiego ślubu. Wiem tylko że muszę podpisywać "cyrografy" co do wychowania dzieci w wiadomej wierze.
A mój akt chrztu się gdzieś zgubił, albo niestety nigdy nie powstał przez personalne zaniedbania pastora który mnie chrzcił (troche to zagmatwane jest on też moim ukochanym chrzestnym).
z Tobą odeszły anioły...

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #4664 dnia: 10 Listopada 2006, 23:24 »
Poza tym jutro podpisujemy wkońcu umowę na salę i musimy się zastanowić jak aneksy do umowy zrobić żeby nikogo nie urazić że my wymagamy tego czy tamtego a jak nie to zwrot kasy (całe szczęście tylko 200zł).. :wink: Potem jeszcze tylko alkohol, zaproszenia, fotograf a no i music... po troszeczku do przodu.
Ten termin ślubu chyba zmienimy na wcześniejszy bo nas noc na tych zdjęciach zastanie hehe może na 14 lub 15. Zobaczymy , musimy to przedyskutować.
z Tobą odeszły anioły...

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #4665 dnia: 11 Listopada 2006, 08:07 »
Witaj Kasiaq na forum :-)
Mam nadzieję, że spodoba Ci się tu tak samo jak i mnie  :mrgreen:

Dziewczyny jak was ksiądz nie chce wpisać, to może on kalendarza na nowy rok nie ma.
Kupić mu. Subtelna aluzja i gotowe ;-)

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4666 dnia: 11 Listopada 2006, 10:48 »
hej met;-)
no mnie nie chcial bo za wczesnie ale cisnelam bo termin chodliwy i wpisal do starego na okladke  :D i kazal dopilnowac zeby wpisal do nowego
w czwartek bylismy na 1 naukach i prowadzil je moj znajomy ksiadz(proboszcz wyjechal) i powiedzial nam ze juz jestesmy wpisani ale zeby isc do tego pana w kancelarii(on ma kalendarz) i sprawdzic osobiscie :P
ale mysle ze skoro nam tak powiedzial i mowil nawet nasza godzine to mysle ze jest wpisane ale i tak pojde zobaczyc zeby miec pewnosc 8)
a tak na marginesie to jeszcze nic nie placilismy w kosciele :)

pozdrawiam

[/url]

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4667 dnia: 11 Listopada 2006, 11:35 »
Kasiq, moja kuzynka (katoliczka) rala niedawno slub z ewangelikiem!!! Tu byla jeszcze bardziej zagmatwna sprawa poniewaz przyszly maz byl kanadyjczykiem. I wyobraz sobie o wiele mniej problemow z slubem bylo w kosciele ewangelickim i wlasnie tam wzieli slub :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #4668 dnia: 11 Listopada 2006, 15:09 »
hej anusiaaa
Ciekawa jestem jakie masz odczucia po tym ślubie, jak Ci się podobało?
z Tobą odeszły anioły...

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #4669 dnia: 11 Listopada 2006, 15:12 »
a no i znowu zapomniałam
Umowa podpisana, wszystko zaklepane. Teraz to już pójdzie z górki, mam nadzieję  :jupi:
z Tobą odeszły anioły...

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #4670 dnia: 11 Listopada 2006, 15:18 »
Kasiq, super że już macie podpisaną umowę:)

Offline cmonia

• forumowicz
  • data ślubu: 27.07.2007
« Odpowiedź #4671 dnia: 11 Listopada 2006, 15:54 »
witajcie,widze tu sporo osób.ja też dopiero rozpoczynam przygotowania.narazie mam podpisaną umowę z właścicielem sali.i wstępnie zarezerwowanego fotografa.pozdrawiam :)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #4672 dnia: 11 Listopada 2006, 16:24 »
ja też przyłączam się do watku!jak tu miło!
jeśli moge:
*restauracja-jest
*ekipa foto-video-jest
*zespół jest

i to wszystko co jest :cry:
na resztę koncepcjii brak,dlatego tak na Was licze!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #4673 dnia: 11 Listopada 2006, 16:32 »
Taak umowa podpisana, strasznie się cieszę i wogóle wszyscy się cieszą... same dobre wiadomości.

Cytat: "cmonia"
ja też dopiero rozpoczynam przygotowania

będzie nam raźniej, chociaż Wy nas wyprzedzacie :P  w czasie.

Pozdrowionka
z Tobą odeszły anioły...

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4674 dnia: 11 Listopada 2006, 16:44 »
Witam nowe forumowiczki:)Kasiq ciesze sie ze umowa juz podpisana czyli teraz juz wybieranie strojow obraczek itd pozostalo:)Czyli same przyjemnosci hihi.
Dziewczynki a jak tam u Was z wodeczka?jaka bedziecie mialy na weselu?

Offline kamilkan

• bywalec
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #4675 dnia: 11 Listopada 2006, 22:39 »
A my dzisiaj byliśmy na pierwszych naukach :D bardzo nam się podobało. w sumie mamy 4 spotkania (na szczęście nieodpłatne) , każde z kimś innym, jacyś zaproszeni goście...zapowiada się całkiem nieźle. pozdrawiam wszystkie zniecierpliwione:)

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4676 dnia: 11 Listopada 2006, 22:41 »
hej witam nowa forumke :D

kasiq ciesze sie ze podpisaliscie umowe 8) teraz to juz tylko z gorki :o

wlasnie pamietam ze kiedys byl ten temat jakbyscie pamietaly jak to bylo ze wodki sa robione ze spirytusu syntetycznego i naturalnego a pamietacie moze tore sa z jakiego??? ulatwilybyscie nam wybor

dziekuje bardzo pozdrawiam 8)

[/url]

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4677 dnia: 12 Listopada 2006, 02:54 »

Finlandię
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #4678 dnia: 12 Listopada 2006, 08:11 »
ja też FINLANDIA!!!!! :D

Offline cmonia

• forumowicz
  • data ślubu: 27.07.2007
« Odpowiedź #4679 dnia: 12 Listopada 2006, 12:30 »
u mnie bedzie Sobieski
Kasiq ciesze sie bardzo.ja wiem czy tak wyprzedzamy?wydaje mi sie ze jestesmy bardzo do tylu.bo kolezanka moja ma 20 dni przede mna ślub i ma już wszystko załatwione oprócz fotografa.  :wink: