Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1053089 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aniutek83
  • maniak
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #4230 dnia: 31 Października 2006, 18:15 »
mysle ,ze na spokojnie mozesz wziąśc 4! a ta laska ma zryty beret delikatnie!a ta różnica wzrostu? ach tam i tak prawie cały czas beda siedziec to nie widac! razem świadkowie sa głownie w kościele tylko- no chyba ,ze Wam to bedzie przeszkadzac przy zdjeciach!Albo zdecydujcie sie na kogos innego - moze ten kolega to zrozumie, chociaz czy oj taki chetny skoro krecił z tym wyjazdem? moze ta jego kobita mu nie pozwala!

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #4231 dnia: 31 Października 2006, 18:24 »
Dziewczynki po raz drugi mierzyłam suknie w kotrej sie zakochałam..i cora zbardziej mi sie podoba :) uffff..ale sama nie wiem...czekam na uwagi, jak cos to zapraszam do doliczanka, zeby tu nie zasmiecac :)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #4232 dnia: 31 Października 2006, 18:44 »
martus juz obejrzałam no i masz tam komebntatz! az mi sie moja suknia przestaje podobac! a zakochuje sie w Twojej!

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4233 dnia: 31 Października 2006, 18:48 »
Cytat: "Aniutek83"
az mi sie moja suknia przestaje podobac!

Aniutek nie wariuj :0 towja jest cudna, taka jaką sobie wymarzyas, a nie wolno potem ogladac sukienek pod sowim kątem..bo takz awsze cos nowego bysmy wymyślały :)

Ja szukałam czegos w złocie, co rpawd amyslam o kolorze materiału, ale ta kornka mnie urzekła..a jest złoto tak jak miało być.. :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #4234 dnia: 31 Października 2006, 18:52 »
Netula poprostu miałaś szczęście, albo poprostu powiedziałaś "Bóg zapłać" zamiast dać to "Bóg zapłać" do łapy księdzu. A pytałaś ile się należy? Może poprostu nie pytałaś a jemu głupio było się upominać... :roll:  :?  To też jest pomysł :) :mrgreen:
Tylunia a olej ich wszystkich!!!! To jest TWÓJ ślub nie rodziny !!!!!! A wzrost chrzanić, przecież ważne jest żeby byli w tej podniosłej chwili blisko z Wami a nie mierzyli kto ile gdzie ma !!!! Kochana kij w oko wszystkim !!!!! Ja też kiedyś przejmowałam się zdaniem innych teraz mam to gdzieś !!!! :twisted:
Dotiy sukienusia miodzio !!!
Aniutek pierwsze piękne drugie tyż :)
Vall ja już napisałam co myślę  :wink:

Offline Dotiy

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4235 dnia: 31 Października 2006, 19:01 »
AndziaKdziekuje za odpwiedz bo juz mi sie smutno zaczelo robic ze nikt mi nie opisuje  :cry:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #4236 dnia: 31 Października 2006, 19:04 »
no wiesz co Dotiy a ja a ja! to mi teraz smutno ! Ja tez sie wypowiedziałam o Twojej sukience!
Val no niby nie powinno sie takpatrzec ale ja tez kiedys marzyłam o koronce( ceny mnie przeraziły)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4237 dnia: 31 Października 2006, 19:05 »
Dotiy :) kochana - sliczna sukienka :) przepraszam, ale była zaaferowana własna przymairką :)
Ale wiesz co jak sie jej przypatrzyłam to chyba podbne, z takimi"płaszczykamI' sa w Nabli - poszukaj na stronie :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #4238 dnia: 31 Października 2006, 19:11 »
Doity miałam napisać właśnie to samo co Vall :) W Nabli są takie na 100% ale nie wiem po ile. Wejdź na stronkę i pooglądaj  :mrgreen:

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #4239 dnia: 31 Października 2006, 19:15 »
U mnie w parafi sie nie pytalam bo przedemna  para byla tez po odpis aktu chrztu i ksiadz im kazal cytuje "wypierdalac" jak sie zapytali ile placa  za odpis. A w parafi w Tarnowskich Gorach dwa razy sie pytalam ile place a siostra zakonna cierpliwie mi tlumaczyla ze nic

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #4240 dnia: 31 Października 2006, 19:50 »
Cytat: "Netula"
ksiadz im kazal cytuje "wypierdalac"

Jakiś bardzo kulturalny ksiądz był. Wychodzi na to, że spytać źle, nie spytać też źle. Z której strony nie popatrzeć to dupa ;-)

Offline Dotiy

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4241 dnia: 31 Października 2006, 19:51 »
Aniutek83 wybacz mi kochana niewiem jak to sie stalo ale jak ostatni raz patrzylam to niewidzialam twojej odpowiedz ret rety niechcialam nikomu przykrosci zrobic. To na przeprosiny   :Zakochany:  ale jak przeczytalam to od razu mi sie milej na serduchu zrobilo :). Tak Groszek mial podobana i musze sie przyznac ze troche mnie zainspirowala .... :oops:

A tak pozatym to twoje buciki tez mi sie podobaja te pierwsze sama chcialam takie kupic.... tylko w bialym kolorze

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #4242 dnia: 31 Października 2006, 20:00 »
ksiadz byl pod wplywem alkoholu..ale  " z powodow zdrowotnych" juz go u nas nie ma..

Offline Dotiy

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4243 dnia: 31 Października 2006, 20:44 »
hmmmmm albo znalazlam inna strone Nabli albo tam jest tylko jedna taka sukienka.....  :(

Offline nicole_lucy

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4244 dnia: 31 Października 2006, 20:47 »
Czesc Dzewuszki :!:  :!:
Ja tylko na chwilke.
Dotiy - myslalam tez o takiej, ale w koncu zrezygnowalam, sama nie wiem czmu :roll: . Tak jak dziewczyny pisaly, na 100% jest w Nabli bo widzialam na zywo.

Aniutek - mam nadzieje, ze moja opinia na temat butkow Cie nie obrazi. Ale mi sie nie podobaja. Ale tylko dlatego, ze ja stanowczo mowie "NIE" dla szpicow. Moj rozmiar to 40/41 i nie chce dodatkowo wydluzac stopy.

Tylunia - Ty rob jak uwazasz, jezeli chcesz zeby pidpis zlozyla Twoja przyjaciolka to nie masz sie co zastanawiac (przeciez tam bedzie podpis a nie wymiary :wink: ). A jezeli tej "dziewczynie" przeszkadza, ze jej facet bedzie swiadkiem to jakas dziwna jest, przeciez to wielkie wyroznienie. Ach ludzie szukaja probelmow tam gdzie ich nie ma.

Forum krakowskie juz dziala - tzn. takie zastepcze.
Ale Was opuszczac nie zamierzam bo mi tu dobrze  :serce:  :serce:  :serce:

Offline nicole_lucy

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4245 dnia: 31 Października 2006, 20:50 »
Cytat: "Dotiy"
hmmmmm albo znalazlam inna strone Nabli albo tam jest tylko jedna taka sukienka.....  :(

Owszem na stronce jest jedna suknia tego typu.
Ale wiem, ze Pani zrobi wszystko co bedziesz chciala. Pelna modyfikacja. Sama zamierzam tam szyc bo Pani wydaje mi sie bardzo konkretna, fachowa a i suknie widac, ze sa dopracowne i pieknie wykonczone.

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #4246 dnia: 31 Października 2006, 20:57 »
nicole_lucy no co Ty ja sie nie obrazam! Ja mam rozmiar 37 wiec moge miec szpoice i musza mnie troche wydłużyc bo jestem niziutka! A czy beda takie szpice czy troche sciete to zobaczymy! ja tez lubie okragłe i na codzien nosze ale inne do mojej kiecki nie pasuja! A przeciez każdy ma swój gust i tyle!
Dotiy no coi ty nie masz za co! I kiecka fajowa!

Offline Dotiy

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4247 dnia: 31 Października 2006, 21:00 »
no moze i pani tam uszyjemi co zechce tylko ze ja do krakowa mam troche  kilometrow.....

Wiecie wlasnie sie obudzialm ze na poprawiny tez musze miec jakas kiecke... o rety z ta to chyba bedzie jeszcze gorzej ehhhh

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #4248 dnia: 31 Października 2006, 21:05 »
a nie masz dotiy gdzies w pobliżu salonu , który Ci taka uszyje?  ja szyje w salonie sposabelli kiecke z ich kolekcji ale uszyja Ci tam co byś chciała! Tylko warto by było cos takiego przymnierzyc jak sie czujesz i wygladasz! chociaz to w sumie skromny fason- wiec powinno Ci byc fajnie! !

Offline Dotiy

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4249 dnia: 31 Października 2006, 21:16 »
mam taki maly salonik na miejscu i pani powiedziala ze uszyje mi co tylko sobie wymarze. a z przymierzaniem u mnie to jest bardzo kipesko. Niedawno bylam na podboju szczecinskich salonow i nigdzie  :cry: nie znalazlam wiekszych rozmiarow 48 zeby przymierzyc..... Wrecz poczulam sie jak ufoludek gdy rozmaiwlm z tymi paniami w salonach co niby maja sluzyc pomoca  :boks:

A tak  to poradzcie mi co bo na przymierzanie narazie nie licze.... Mam 165 wzrostu i nosze rozmiar48/50 czy do takieje "wiekszej" kobitki bardzie bedzie paswac suknie jednoczesciowa czy z gorsetem?

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #4250 dnia: 31 Października 2006, 21:23 »
dziekuje dziewczynki za rade ;-) jak jeszcze raz ktos z rodziny cos zacznie gadac to zaczne krzyczec hehe ;-) pogadam z R. jak wroci z domu choc on problemu nie widzi;-)

Dotiy sukienusia sliczna;-) a patrzylas w szczecinie w salonie scarlet na wojska polskiego tam podobno maja duze rozmiary;-)

Aniutek83 sliczne butki mi sie bardzo podobaja 2;-) sa sliczniutkie

pozdrawiam i buziaki

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #4251 dnia: 31 Października 2006, 22:42 »
Mam 165 wzrostu i nosze rozmiar48/50 czy do takieje "wiekszej" kobitki bardzie bedzie paswac suknie jednoczesciowa czy z gorsetem?

ja bym na Twoim miejscu wybrała jednoczęściową, ale może dlatego że sama mam skaze do gorsetów, na studniówke mialam spodnice z gorsetem, dopoki nie usiadlam to bylo wszystko fajnie i pieknie, ale jak usiadlam to fiszbiny sie wygiely i caly gorset zaczął odstawać na brzuchu... nie byl to zbyt ciekawy widok....
a poza tym, gorset musi byc na sztywno dopasowany => mocno związany więc zastanów się czy nie zrobi to z Ciebie szynki tudzież innego balerona?? sukienka jednoczęściowa może byc luźniejsza (tak jak byla groszkowa sukienka) i nie bedzie opinać się na faldkach i podkreślać tego co akurat chcialoby się zatuszować...

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4252 dnia: 31 Października 2006, 23:13 »
czy do takieje "wiekszej" kobitki bardzie bedzie paswac suknie jednoczesciowa czy z gorsetem?

według mnie jednoczęsciowa :)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #4253 dnia: 1 Listopada 2006, 07:40 »
Dotiy jednoiczesciowa zdecydowaniE1 po 1. dlatego ,ze naprawde suknie z gorsetem na wiekszych kobitkach wygladaja niesxczególnie- widziałam i po prostu wszystko jej wyłaziło!Po 2. jestes niezbyt wysoka a gorsety niestety skracaja bo odcinają! ja tez mam jednocesciowa ale dlatego ze mi sie sardzo podobaja no i jestem kurdupel bo 160 cm!

Offline Dotiy

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4254 dnia: 1 Listopada 2006, 09:22 »
no ja tez tak myslam. Przekanala mnie wygoda  bo raz mierzylam suknie z gorsetem i jak usiadlam to faldki bylo bardzoooo widac. Moja znjoma tez jets wiekszych rozmiarow ale ona jest troche wyzsza to nie wygladal zle w tej suknie. Ale ja jak krasnoludek....  :cegly:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #4255 dnia: 1 Listopada 2006, 10:05 »
Jak mnie tu dawno nie było, a tu tyle nowości i stron..

Dotiy suknia śliczna, moje zdanie na temat gorsetu znasz, jesteś zdecydowana na koronkę :?: co sądzisz o tych, które wysłałam na maila :?:

tylunia, wiesz a co przeszkadza różnica wzrostu u świadków, bo nie bardzo rozumiem :?: rodzinka miała jakieś argumenty :?: zawsze przecież mogą mieć ustawione krzesła nie obok siebie, Twój świadek z tyłu po Twojej prawej stronie, a od młodego po lewej z tyłu i już, może będzie mniej razić, jak to kyomuś przeszkadza. A ja bym się zastanawiała, czy to prawdziwy przyjaciel jest jakbby cos takiego powiedział... a może ta jego panna chciałaby się z nim wpakować na świadkowanie :?:  :!:  

Aniu buciki śliczne, choć mnie się te drugie bardziej podobają, chyba że ich miks byłby jeszcze lepszy. Ja o butach boję się myśleć, bo z tym chyba będzie największy problem :(

Offline Dotiy

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4256 dnia: 1 Listopada 2006, 11:22 »
Katarzyna_84 Suknie ktore mi przeslalas tez sie super i jesli wszystko sie uda to poprostu zmiksuje troche z tamtych sukien konretnie z tej pierwszej i moze poloacze z koronka.... ale wszystko wyjdzie w praniu... A i tak pewnie sytacja moze sie zmienic jak uda mi sie wkoncu jakies poprzymierzac

Dziewczyny a czy wecie czy nauki przedslubne moze zrobic wczesniej czy dopiero jak sie zaniesie wszystkie papiery i spisze protokul?

Offline nicole_lucy

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4257 dnia: 1 Listopada 2006, 11:31 »
Dziewczyny a czy wecie czy nauki przedslubne moze zrobic wczesniej czy dopiero jak sie zaniesie wszystkie papiery i spisze protokul?

Wiekszosc dziewczyn wybiera sie wczesniej.
My z M. zamierzamy isc w przyszlym tygodniu, choc nie wiem dokladnie jak to nam wyjdzie. Nie slyszalam o zadnym terminie waznosci nauk. Niektorzy robili w szkole sredniej i dalej sa wazne.

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #4258 dnia: 1 Listopada 2006, 12:09 »

Lepiej isc wczesniej , ale to tylko i wyłaznie zalezy od was .
N anuki potrzeb achyba miesiac ,a le jak wiadomo arobic to 3 miesiace wczesniej bo nigdy nic ie wiadomo !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4259 dnia: 1 Listopada 2006, 12:16 »
nauki przedslubne moze zrobic wczesniej czy dopiero jak sie zaniesie wszystkie papiery i spisze protokul?

wczensiej.nauki, kiedy Ci pasuje :) teraz, juz możecie :)

My zaczynamy 5-go listopada, podbnei AndziaK :)