Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1050843 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #2430 dnia: 25 Września 2006, 21:50 »
Witajcie! olkahop super gratuluje ustalonej godzinki:)
na szczescie u nas co do gosci bylismy zgodni: rodzina i znajomi! zreszta to mamy mala rodzinke ;)
a co do zalatwionych spraw dopisuje: wynajecie autka:):)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #2431 dnia: 26 Września 2006, 08:45 »
Witajcie !!!

Oj cafe jak ja Cię rozumiem. Mam dokładnie to samo.
Teściówka najpierw zapewniała że ma ok 30 osób razem ze znajomymi, bo rodzinka malutka. Ucieszyło mnie to bo ja mam ogromną rodzinkę (sama bliska to ok. 87 osób) plus znajomi niezbędni wychodzi nam 96 osób bez możliwości "obcięcia" kogokolwiek. A tu teścówa wyskakuje na spotkaniu przedślubnym że jej wyszło 70 osób  :shock:   :evil:  Jak się nie wkórzyć ???
Okazało się oczywiście, że zaprosić chce jakieś ciotki swoje, kuzynki których R. nawet nie zna. Owszem to jej prawo, ale niech zrozumie, że ja nie mogę wyrzucić nikogo, bo to rodzina !!! Na szczęście R. zapowiedział jej że przeglądnie jej listę i wykreśli kilka osób, bo nie życzy sobie jakiś bab których w życiu nie widział. Jak ja go kocham :)
Jakbym chciała robic tak jak ona to musielibyśmy zrobić wesele na 250 osób (i nie przesadzam teraz)  :?

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #2432 dnia: 26 Września 2006, 08:56 »
Cytat: "AndziaK"
Okazało się oczywiście, że zaprosić chce jakieś ciotki swoje, kuzynki których R. nawet nie zna.

oj jak ja nie lubie tego..nie zapraszam nikogo z kim nie mam kontaktu, i z kim miałam kontakt bardzo marny przez całe zycie..sami najblizsi i przyjaciele..u mnie nie bedzie rpoblemu z lista, bo rodzina malutka..ale moj R. niestety musial zrobic poważne cięcia..na szczęście z teściową zgadzamy się w 100 %..przynajmniej nie ma spięć niepotrzebnych..

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2433 dnia: 26 Września 2006, 09:02 »
Gosiaczku jakie Ty masz szczęście z tą Teściową, ehhhh. Naprawdę za taką "mamcię" wiele z nas by oddało duzo (ja przynajmniej napewno)  :(

Dziewczyny proszę napiszcie z jakich firm bedziecie miały obrączki. My zastanawiamy się nad APARTEM (wiem że jest taki wątek, ale chcę znać akurat Wasze zdanianie na ten temat). Aha i ile wcześniej zamawiacie.

O jasny gwint !!!!!  :shock:  Właśnie sobie przypomniałam, że w zeszłą sobotę mieliśmy z R. jechać pooglądać nową dekorację naszej dekoratorki, jakąś polną. Ale jaja !!! A do piątku mamy jej powiedzieć jaką chcemy  :shock: !!!!! Ale plama !!!!!

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #2434 dnia: 26 Września 2006, 09:19 »
Witam Wszystkich.

Dziewczyny proszę napiszcie z jakich firm bedziecie miały obrączki

My chcemy dać do złotnika zeby Nam zrobił, dając swoje złoto.

i ile wcześniej zamawiacie

Moj Sebastian chcial juz zrobić, by sobie lezaly na półce ale narazie sie wstrzymalismy.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2435 dnia: 26 Września 2006, 09:23 »
Dziewczyny proszę napiszcie z jakich firm bedziecie miały obrączki.

jeszcze nie wiemy, ale pewnie z żadnej znanej..pójdziemy do złotnika..

jakies dwa miesiące temu idzie mój R. ulicą..patrzy, a w trawie coś błyszczy..bierze do ręki, a to 7gramowa gruba złota obrączka..jeszcze w woreczku zapakowana..no i teraz będzimy mieli na wymianę..nie mamy jeszcze typu wybranego, ale nie beda to zwykłe klasyczne..pewnie z jakimś grawerem..

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2436 dnia: 26 Września 2006, 09:30 »
Cytat: "ewelinkaaa7"
Moj Sebastian chcial juz zrobić

No proszę Ewelinko cisza, cisza, a tu już obrączki chce robić. No, no gratuluje zapału :)

Hmmm... my też pewnie wymyślimy jakieś orginalne obrączki :)

Gosiu no to ma Twój R. szczęście :))

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #2437 dnia: 26 Września 2006, 09:32 »
Andzia my jeszcze nie wiemy co z obrączkami. na razie bedziemy oglądać zwracając uwagę tylko na wzory i nie sugerując sie firmą. jedynym jubilerem którego nie odwiedzimy będzie z pewnością Kruk. wiem że ma dobrą renomę ale ...ceny...dziewczyny....szok... no zwyczajnie nas nie stac na taki kaprys i juz.
jak wybierzemy wzór to zobaczymy co nam proponują jubilerzy, bo np. słyszałam że w Aparcie jest grawerowanie gratis. wiec zobaczymy jak to wyjdzie najkorzystniej.
mam doświadcznie z pierscionkiem zareczynowym - kupiony był u najzywczajniejszego jubilera, tam nawet chyba szyldu na sklepie nie było. jest nieco grubszy i patrzac wagowo to w Aparcie M. zapłaciłby za niego 3x drożej. Noszę go już prawie 2 lata a złoto nadal lśni, oczko nigdy nie wypadło, nic sie nie ukruszyło i generalnie jestem zadowolona bardzo. Dlatego nie sugeruje sie już znakiem firmowym.

Andziu ty już teraz musisz wybrać rodzaj dekoracji? tak szybciutko?? jej przecież to 9 miesiecy wcześniej.... kurcze my o takich  "dodatkach" to jeszcze za bardo nie myślimy.  :?

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2438 dnia: 26 Września 2006, 09:32 »
pewnie po nowym roku zaczniemy myśleć o obrączkach..może trochę wcześniej, jak znajdziemy czas..

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2439 dnia: 26 Września 2006, 09:33 »
cisza, cisza, a tu już obrączki chce robić. No, no gratuluje zapału

Czasem ma takie pomysły.Moze jak pojedziemy do Taty w sobote-niedziele to cos wiecej ustalimy.  :)

A dzisiejszej nocki gadał przez sen o ślubie. Jakby gadał z kolega i wypytywał sie czy kolega juz po ślubie. Przez sen fajnie to brzmi.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2440 dnia: 26 Września 2006, 09:35 »
A dzisiejszej nocki gadał przez sen o ślubie. Jakby gadał z kolega i wypytywał sie czy kolega juz po ślubie. Przez sen fajnie to brzmi

no proszę..czyli mały stresik przedślubny pierwszy go dopadł :) ciekawe kiedy Ty zaczniesz snić o ślubie :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2441 dnia: 26 Września 2006, 09:36 »
My oglądaliśmy ostatnio przy okazji oglądania pierścioneczków. Naprawdę można dostać zawrotu głowy. :roll:  Ale napewno będą z żółtego złota, albo połączenie żółtego z białym i napewno nie będą wycinane na wylot.
Takie obrączki ma moja ciocia i zastanawiają się czy nie kupić nowych bo są strasznie niepraktyczne. Wszystko się w nie wbija: mydło, ciasto, brudzik :?

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2442 dnia: 26 Września 2006, 09:38 »
Cytat: "oosta"
ciekawe kiedy Ty zaczniesz snić o ślubie

MI od czasu do czasu tez sie sni, szczegolnie w weekendy i wtedy ciezko mi sie wstaje bo sie rozmarze. :)

My oglądaliśmy ostatnio przy okazji oglądania pierścioneczków. Naprawdę można dostać zawrotu głowy

MY tez oglądalismy przy okazji wyboru pierscionka i spodobal nam sie jeden model.Ale uwazamy ze złotnik z własnym złotem bedzie tańszy.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2443 dnia: 26 Września 2006, 09:42 »
Cytat: "Ewelina_Michał"

Andziu ty już teraz musisz wybrać rodzaj dekoracji? tak szybciutko?? jej przecież to 9 miesiecy wcześniej....  

No tak niestety, babeczka ma w dniu naszego slubu 3 inne i my jako znajomi mamy możliwość wyboru dekoracji jako pierwsi. I dobrze, bo jakby mi została niebieska, żółta i bordowa to chyba bym sie rozpłakała. Musimy to załatwić w tym tygodniu.
Myślałam o zielono-ecru, polnej, miodowo-złotej. Pojedziemy - zobaczymy.

No to S. przejął się nie na żarty Ewelinko, super!!!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2444 dnia: 26 Września 2006, 09:42 »
Ale uwazamy ze złotnik z własnym złotem bedzie tańszy.

z pewnością..my dlatego tez jesteśmy na złotnika zdecydowani..w zależności od ceny nawet 500 zł można zaoszczędzić..

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2445 dnia: 26 Września 2006, 09:44 »
miodowo-złotej.

ja chyba wybrałabym cos w tych odcieniach..ale zastanawia mnie, co kryje się pod pojęciem polna..

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2446 dnia: 26 Września 2006, 09:51 »
Cytat: "oosta"
ale zastanawia mnie, co kryje się pod pojęciem polna

Z tego co mówiła dekoratorka, to są tam chabry, maki więc kolory czerwony i granatowy. Hmmm trochę dziwne zestawienie ale trzeba by to było zobaczyc na żywo. Dekoracje są wyłącznie z tiuli, sztucznych kwiatów i innych ozdób wyłączając balony.
Ubiera nam salę korytarz przed salą, wejście do remizy i samochód, aściślej mówiąc 2 samochody :))

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2447 dnia: 26 Września 2006, 09:59 »
Z tego co mówiła dekoratorka, to są tam chabry, maki więc kolory czerwony i granatowy. Hmmm trochę dziwne zestawienie ale trzeba by to było zobaczyc na żywo

może to ślicznie wyglądać..ja lubię polne kwiaty..Ania, czyli balonów nie będziecie mieli :?:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #2448 dnia: 26 Września 2006, 10:14 »
jeżeli chodzi o obrączki to my bedziemy miec robione u złotnika ze swojego złota na wzór tych z APARTU! bo w aparcie kosztują 2200 a na to niestety nas nie stać!!!a tu bedziemy mieli za ok 400 zł!
aniu fajowe są polne kwiaty ja bym sie decydowała!!

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
« Odpowiedź #2449 dnia: 26 Września 2006, 10:26 »
Cytat: "Aniutek83"
a tu bedziemy mieli za ok 400 zł!

i bardzo dobra decyzja  :mrgreen:  moja tesciowa sie pospieszyla i mamy juz obraczki... wlasnie ze swojego zlota :)

hmm.. a tak BTW to witam po przedluzonym dla mnie weekendzie  :mrgreen:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2450 dnia: 26 Września 2006, 10:49 »
Cytat: "szajo"
a tak BTW to witam po przedluzonym dla mnie weekendzie

No witamy, witamy. Twoją nieobecność wczoraj zauważono oczywiście :)

Tak dziwewczynki u nas nie będzie balonów, no chyba że parę na korytarzu zawiesimy, żeby dzieci miały czym się bawić. Nielubię balonów, bo okropnie pękają, a ja mam na to chyba jakieś uczulenie :) Nieznoszę tego !!!!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2451 dnia: 26 Września 2006, 10:54 »
Nielubię balonów, bo okropnie pękają, a ja mam na to chyba jakieś uczulenie  Nieznoszę tego !!!!

jak byliśmy ostatnio na weselu, podali rosołek..patrzę do talerza mojego R., a tam balon..pękł widocznie i spadł prosto na ozdobnego łabędzia..u nas też prawdopodobnie balonów nie będzie..ale to ustalane jest z hotelem..oni dekoruja we własnym zakresie kwiatami tylko..ustalana jest kolorystyka pod młodych..

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2452 dnia: 26 Września 2006, 10:59 »
No to Gosiu mamy na temat balonów podobne zdanie :)

A czy Kościół też dekorujecie?

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2453 dnia: 26 Września 2006, 11:01 »
A czy Kościół też dekorujecie?

chyba też..musze pogadać z R. siostrą, bo ona w zeszłym roku w tym samym kościólku brała ślub, więc wie, jak załatwić dekorację i u kogo..ale na pewno dekorację w kościele będziemy mieli..urokliwie to wygląda..

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2454 dnia: 26 Września 2006, 11:07 »
U nas zajmowała się tym nasza dekoratorka, ale od 2 miesięcy zmieniono zwyczaje w kalsztorze i ubiera go siostra zachrystianka.
Podobno slicznie jakimiś kłosami zbóż, zywymi kwiatami. Musimy pojechac podpatrzeć :)

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #2455 dnia: 26 Września 2006, 11:24 »
Czesc Laski :) Zaskakujecie mnie, kurcze takie juz plany w sensie dekoracji koscioła :) Ociagam sie strasznie i nie wiem jak to jest u mnie w kosciółku ;)

A obraczka -  co tydzien wybieram inny model :( Jestem zła na siebie, ze jestem tak niezdecydowana :( Ale normalnie prawie wszystkie mi sie podobaja  :mrgreen:
W APARCIE jednak stwierdziłam ze jest najdrozej, ostatnio byłam u TERPIłOWSKICH i spodobały mi sie jedne. Ehhhh ja to za rok bede sie juz konkretnie decydowac :) tzn w marcy ;)
[/url]

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2456 dnia: 26 Września 2006, 11:35 »
Cytat: "cafe"
A obraczka - co tydzien wybieram inny model  Jestem zła na siebie, ze jestem tak niezdecydowana  Ale normalnie prawie wszystkie mi sie podobaja  

Nie martw się nie jesteś jedyna :) Ja mam to samo z sukienkami, pierścionkami, obrączkami, zaproszeniami itd. I wszyscy maja juz mnie dość :)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #2457 dnia: 26 Września 2006, 11:39 »
dziewuszki ja tez chce miec udekorowany kosciól- a powiedzcie mi ile wfześniej ta dekoracje trzeba zamawiać? myślałam tak samo jak Gosia ,ze zaczne sie tym interesowac w okolicach marca! Ale czy to jeszcze za wczesnie czy juz za póxno?
na szczęscie dekoracje sali mamy gratis od restauracji musimy tylko wybrac koloer obrusów serwet itp. Ale naszej sali to za specjalnie dekorowac nie trzeba! sama w sobie jest dekoracją!
Ja tam zaproszenia chce byle jak najprostsze i zadne tam swioecace, gołabki , obraczki itp! Jakośwole te "zwykłe" tekturowe!
Ale za tym tezie rozejrze od marca, choc do zaproszeń nie przykładam aż tak wielkiej wagi! Najbardziej mnie stessuje dekoracje auta- bo srebrne! i czy psuje do niego róóżowy??

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2458 dnia: 26 Września 2006, 11:43 »
zaczne sie tym interesowac w okolicach marca! Ale czy to jeszcze za wczesnie czy juz za póxno?

same dekoracje załatwisz szybko, więc nie ma pośpiechu..
Najbardziej mnie stessuje dekoracje auta- bo srebrne! i czy psuje do niego róóżowy??

pewnie, że pasuje..srebrny kolor jest neutralny, więc nie bedzie się gryzł z różem..

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #2459 dnia: 26 Września 2006, 11:44 »
Dziekuje AndziuK Bo mysłałam, ze tylko ja jestem tak niemozliwa, ze coróz inne obraczki sie podobaja  :lol:

Cytat: "Aniutek"
Najbardziej mnie stessuje dekoracje auta- bo srebrne! i czy psuje do niego róóżowy??

Ja tez mam srebrne autko i tez nie wiem jaki kolor dekoracji :( a rozowego nie chce :( Chodz wiem ze by pasował bardzo ładnie aniutku :)
[/url]