Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1051278 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #2850 dnia: 6 Października 2006, 12:23 »
Cytat: "Lilkuś"
na sali to kiedy?

Ja moge napisac tlyko jak było na tycnwesleahc na których byłam...

zyczenia Panstwo młodzi odbierlai po wejsciu na sale, po przywitaniu u wejscia chelbem itd...potem były zycznenia, po nich kazdy dostałm lampke szapnja..i jak jzu wszyscy (troche to rwało) to wtedy był toast:)
Nie powiem, zeby mi sie to podobał :)!! No ale ejst to jakis sposob/alternatywa :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #2851 dnia: 6 Października 2006, 12:25 »
Cytat: "Vall"
zyczenia Panstwo młodzi odbierlai po wejsciu na sale, po przywitaniu u wejscia chelbem itd...potem były zycznenia, po nich kazdy dostałm lampke szapnja..i jak jzu wszyscy (troche to rwało) to wtedy był toast:)

Dokładnie tak samo było na weselach w których ja uczestniczyłam a zyczenia były na sali :)

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #2852 dnia: 6 Października 2006, 12:35 »
Nie powiem, zeby mi sie to podobał !! No ale ejst to jakis sposob/alternatywa

alternatywa jest ale może to długo trwać ... wiec nie wiem czy nie lepiej pod kościołem 9w ładna pogode)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #2853 dnia: 6 Października 2006, 12:40 »
alternatywa jest ale może to długo trwać

na pewno nie trwało by to dłużej niż życzenia przed kościołem..każdy powietyle, ile ma do powiedzenia..tylko, że na sali jest nadmiar równiez innych czynności..a ludzie, jak przyjada do sali, chcieliby już coś zjeść pewnie :0 no i zobaczyć pierwszy taniec młodych..takie życznia na sali na pewno sa rozwiązaniem na zimne dni..

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #2854 dnia: 6 Października 2006, 12:43 »
Cytat: "oosta"
a ludzie, jak przyjada do sali, chcieliby już coś zjeść pewnie

na pewno by chceli zjeść bo nie znam nikogo, kto przed weselem by sie obżerał - rano jakieś sniadanko, lekki obiadek no i wieczorkiem wyzerka na weselu :D:D  :wink:

Cytat: "oosta"
takie życznia na sali na pewno sa rozwiązaniem na zimne dni..

na pewno tylko na zimne dni...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2855 dnia: 6 Października 2006, 12:46 »
bo nie znam nikogo, kto przed weselem by sie obżerał

a ja znam :mrgreen: Moj Grzes przed ostatnim weselem u mojej kuzynki sie tak objadl i ...wyszlo mu to na dobre bo slub byl na 16,30 i wszyscy byli juz tak glodni z wyjatkiem mojej Myszki hehehe ten to ma leb, wie kiedy sie najesc :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2856 dnia: 6 Października 2006, 13:10 »
na pewno tylko na zimne dni...

Kto wie jaki bedzie wrzesien przyszłego roku :) ..to jets włąsnie rpobelm..nastaiwmay sie na piękny, cudowny dzien..a jak tu nagle jakeis gradobicie będzie ;) hahha

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2857 dnia: 6 Października 2006, 13:35 »
Hahahah Vall ale z Ciebie optymistka :) ;)

Nikt nam nie da gwarancji na pogodę. Jeszcze rok temu sierpień był piękny a w lipcu lało a w tym roku odwrotnie.

Mój tata cały czas narzeka że u nas bedzie za gorąco bo to koniec czerwca, ale ja się już tym nie przejmuję: BĘDZIE JAK BĘDZIE i nikt mnie nie wyprowadzi z równowagi gderaniem: "Macie pogodę na jaką zasłuzyliście" PITU PITU !!!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2858 dnia: 6 Października 2006, 13:39 »
A tak BTW to koleżanka miała okropną burzę i o 23.00 wyłączyli w całej wsi prąd (wesele w remizie) i amba fatima !!!

Jak się okazało to sala miała oddzielna zasilanie, które można było włączyć na czas awarii, ale to wiedzieli tylko "tubylcy". Polegało to na tym, że szło się z odpowiednią ilością flaszek do pewnego strażaka, który zajmował się salą i "negocjowało się".
Chwała Bogu, że mój R. sam jest OSP :)

A tamto wesele trwało ale przy świeczkach.....

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2859 dnia: 6 Października 2006, 14:25 »
No ja bylam na weselichu w czerwcu i nagle ok. 23,30 na calej ulicy wylaczyli prad a knajpa nie miala zasilania oddzielnego (dla wtajemniczonych restauracja sie nazywa Belwedere i jest w Sosnowcu) i Panna Mloda obgrzyala ze strachu paznokcie ze na oczepinach nie bedzie muzyki ale na szczescie o 23,30 swiatlo wlaczyli hehehehe
Ale wiecie jaki to byl test dla zespolu jak trzeba bylo bez muzy zabawiac gosci..jak dla mnie zespol nie zdal egzaminu :?

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #2860 dnia: 6 Października 2006, 14:37 »
haa u nas życzenie będa pod kosciólkiem a jezeli rzeczywiście by lało to na sali no bo wtedy chyba nie da sie inaczej! ale nie dopuszczam do siebie takiej mysli- będzie piekna pogoda! zreszta kazdej przed slubem bedziemy odtancowywac taniec godowy na słońce!
A no moja kumpela też była na takim weselu siadło swiatło w całym budynku a były 4 wesela i siadło na 3 godz! jakis wujek przyciorał z dom,u śpiewniki i śpiewali sobie sami!!!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2861 dnia: 6 Października 2006, 14:41 »
Cytat: "Aniutek83"
jakis wujek przyciorał z dom,u śpiewniki i śpiewali sobie sami!!!

No prosze jaki pomysłowy Pan !!!!  :D  :mrgreen:

U nas nawet ze światłem bedą penie "stolikowe" przyspiewkiw wykonaniu kochanych cioć i wujków :)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #2862 dnia: 6 Października 2006, 14:54 »
andzia a powiedz czy u was jest taki pan na weselach wodzirejo- starosta , który ma przyspiwke na kazdego i o kazdym! Podobno to fajna rzecz! tak jest w Myslenicach bo stamtad pochodzi dziewczyna mojego brata!

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #2863 dnia: 6 Października 2006, 18:59 »
U nas życzenia będą na sali! poprostu taka tradycja u nas jest! przed Kosciolem to tylko znajomi co przyjda tylko na slub!
a jesli chodzi o brak pradu to u kolezanki na slubie w czasie mszy w kosciele byla burza i wylaczyli prad i bylo ciemno zapalili swiece:) bylo nastrojowo

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #2864 dnia: 6 Października 2006, 21:41 »
hey, bylam dzisiaj na pierwszych przymiarkach w salonie, generalnie podobaja mi się dwie sukienki:

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #2865 dnia: 7 Października 2006, 08:54 »
akto Pierwsza bardzo ładna, chyba ładniejsza, bo ta druga jakby za bardzo frędzlowata na dole jak dla mnie. :mrgreen:

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #2866 dnia: 7 Października 2006, 12:49 »
Frędzlowata heheh fajne okreslenie :) Mnie osobiście tez bardziej podoba sie pierwsza sukienka. Szczególnie jej "góra".

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2867 dnia: 7 Października 2006, 13:08 »
akto,  szkoda ze nie masz zdjec z przymiarki :( jezeli mialabym wybierac to pierwsza chyba mi sie bardziej podoba ale ta druga tez ma cos w sobie, jest taka inna :) aczkolwiek nie sa w moim stylu.

A Ja bylam dzis u frzyjera i super sie zachowal, oprocz super kolorku  :) doradzil mi ze nie mam scianac wloskow tylko kazal zapuscic bo mowi zeby cos z nimi zrobic to musza byc dluzsze. POwiedzial ze mam przyjsc na probna 2 miesiace wczesniej poniewaz uwaza ze powinnam miec czas jakby mi sie jego fryzurka sie nie podobala zeby do innych frzyjerow isc...super z jego strony. Bo on ma swoj styl, robi takie fantazyjne koczki ale nie takie na lokach czy cos takie piekne gladkie, mialam szczescie zeby zobaczyc dzis jeden i na prawde piekny tylko musialabym sie w nim zobaczyc. Powiedzial jednak ze na moje cienkie i delkitane wloski szykuje cos innego, poza tym mowil ze musi zobaczyc sukienke zeby do niej dopasowac fryzurke :) Bardzo mi sie podobalo jak mnie potraktowal...bardzo powaznie hehe, powiedzial jeszcze kiedy przysc na farbe przed slubem, takze full serwis. Jestem zadowolona :mrgreen:

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #2868 dnia: 7 Października 2006, 15:03 »
witam w sobotnie popołudnie :)

akto obie sukienki bardzo ładne ale na mój gust druga jest ładniejsza :) pierwsza przypomina mi pikowaną kołdre  :?

ja juz po ściagnieciu miary i podpisaniu umowy :) suknie mam zamówioną do odbioru na 10 lutego i już odliczam miesiace, dni, godziny gdy włoże na siebie to cudo :):)

anusiaaa to trafiłaś ma swietynego fryzjera :) gratuluje :!:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2869 dnia: 7 Października 2006, 15:48 »
Hej hej - no widze,  że tu fryzjerzy, suknie...
My wczoraj widizlismy sie z dj, zaklepne mamy, że bedzie -super facet... toche poopowiadął gdzie i co gra..My mieliśmy pórbke na weselu w zełśzym roku, dlatego bardzo chceiliśmy właśnie jego... Przyjedzie, mimo, że ma 150 km dojazdu, z cłaym sprżetem i innymi atrakcjami :) Powiedizła 1300 z dojazdem itd..gra to bólu, czyli dopóki jest zabawa..Co do szczególowych ustaleń - jaksi specjlanych naszych życzeń, ewentualnego wybory zabaw..to oczywiście bliżej wrzesnia... Polecił się także, jeśli chodzi o ewentualną pomoc przy dekorownaiu sal..nie zeby chciał akse, ale z emoze duzo zasugerowac bo bywajac ma wiele pomysłu i okazji do podejrzenia..no ale jak wiecie ja preferuje minimalizm :)
akto obie sukienki bardzo ładne ale na mój gust druga jest ładniejsza

Ja popieram zdnaie Lilkuś..nie lubie takiich bezowatych, kołodrowatych..drug amimo," frędzelków" jakas zgrabniesjz ami sie wydaje.. :)

Cytat: "anusiaaa"
super sie zachowal

Zazdroszcze takiego fachowca, ja to nawet nei wiem do jakeigo pojde itd..musz eporpsic mame o pomoc, bo ja meiszkając w krkau nei wielekie mam pojęcie o fryzjerahc w meisjcu dgzie bede brac slub..ale myśle, ze cos sie wymyslim, tym bardziej, ze nei plauje jakiś specjlanych upięc - jestem zdecydowana na raczej luźne upiecie, delikatne..albo rozpuszczone z jakis małym akcentem..welonu nie plauje więc :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2870 dnia: 7 Października 2006, 16:22 »
A i jescz ejedno - od przyszłego piątku zaczynamy nauki... po małej poradzie na forum zdecydowalismy sie na Dominkanów...za 30 zł jest 4 spotkania na naukacvh (2h - 1 - małżeństwo, 2- Dominkanin) i 3 spotkania w Poradni, któa jest przy kościele..tlyko cozywiście wczesniej trzeba się umówić..Chcilibysmy miec to za soba :) Jesli nic nam planów nie pokrzyzuje to wystartujemy next pt...bo mozna zacząc od dowolnego spotkania, byleby zaliczyc wszystkie katechezy :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #2871 dnia: 7 Października 2006, 16:22 »
ech takiego fryziera to tylko pozazdrościć. co prawda mi pani też doradzały zapuszcać i jeszcze maksymalnie zrobic tylko raz pasemka i potem jzu do slubu na gotowo zeby nie zniszczyc za bardzo włosów. ale doradzaly to pewnie dlatego ze sama pytałam.

a co do sukni to...wczoraj sie troszke podniosłam na duchu bo zajrzałam do kolejnyh dwóch salonów i powiem tak...jakbym miala sie juz dzis decydować miałabym upatrzone około 3 fasony sukien. strasznie sie ciesze bo ostatnio to niewiele mi sie podobało. szkoda że tam gdzie byłam pani nie podała mi nazwy producenta bo bym poszukała tego na necie. no ale nic. ładne sukienusie.

co do fryzurki to ja za bardzo jeszcze sie nie rozglądam za tym. widziałam kilka które wydaja mi sie ciekawe ale nic konkretnego jeszcze nie zdecydowałam.

wczoraj ogladałam tez spinki do maknietów. mm poezja. kosztowały po około 40 złoty wiec to chyba nie jakoś dużo...ale za to komentarz mojego M. mnie powalił... "za to można by dwie koszule kupić" :) haha ach ta praktyczna myśl męska. no ale widze za to że mój M. chyba zaczyna troszke myśleć o sowim stroju i...uwaga uwaga...wczoraj sie wydało że przesłuchuje sobie muzyke pod katem oprawy muzycznej na płyte :) i pierwszego tanca. poprostu jak to usłyszałam myslałam że spadne z krzesła. super. chyba za bardzo nie wierze w swojego faceta bo ja to ciagle uwazam ze on sie tym wcale nie przejmuje i wszystko na mojej głowie.

kończe juz bo zaraz mi Anusiaaa napisze że elaboraty pisze. :)
jedyne co mam na swoje usprawiedliwienie to to że dawno mnie tu nie było :) :P

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #2872 dnia: 7 Października 2006, 17:20 »
zdecydowalismy sie na Dominkanów...za 30 zł jest 4 spotkania na naukacvh (2h - 1 - małżeństwo, 2- Dominkanin) i 3 spotkania w Poradni, któa jest przy kościele..tlyko cozywiście wczesniej trzeba się umówić..

yyy płacicie za nauki?? nam nic ojciec Cezary nie mówił :? poza tymm 5 spotkań plus 2 w poradni....
Cytat: "Ewelina_Michał"
no ale widze za to że mój M. chyba zaczyna troszke myśleć o sowim stroju i...uwaga uwaga...wczoraj sie wydało że przesłuchuje sobie muzyke pod katem oprawy muzycznej na płyte  i pierwszego tanca. poprostu jak to usłyszałam myslałam że spadne z krzesła.

no to super :) każdy facet w koncu sie za myslenie o swoim stroju bierze :D:D

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2873 dnia: 7 Października 2006, 17:27 »
:) Lilkuś my też coś będziemy płacić za nauki. Pani nie potrafiła mi dokładnie powiedzieć ile ale w zeszłym roku było po około 20 złoty od pary. To pewnie zalezy od kościoła. Suma nie jest jakaś kosmiczna wiec można zawsze wziąć ze sobą jakieś pieniązki w razie czego zapłaić.

P.s. jak zrobić taki liczniczek z odliczaniem dni? weszłam na ta stronke co widnieje nad paskiem ale jest po francusku...i niestety jesli juz uda m isie wyczarować pasek to w jezyku francuskim :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2874 dnia: 7 Października 2006, 20:10 »
wczoraj ogladałam tez spinki do maknietów. mm poezja. kosztowały po około 40 złoty wiec to chyba nie jakoś dużo

Ja to ze spinakmi do mankietow to mam inna historie, a mianowicei Moja Mysz powiedziala ze on nie chce spinek bo on na raz nie bedzie wydawal tylu pieniedzy na jakies spinki w ktorych nigdy juz nie wyjdzie i chce isc w koszuli na guziki, myslalam ze go  :Kill:  . Oczywiscie zaczelam mu tlumaczyc ze musi miec na spinki bo to bardziej elegancko itp itd wiec sie wycwanil i powiedzial ze i owszem zalozy spinki ale tylko z logiem jego drugiej milosci HONDY :evil: . To zaczelam takich szukac no i znalazlam w autoryzowanym salonie za bagatela 150 zl :shock:  Teraz sie zastanawiam jak go przekonac na zwykle..moze pomozecie jakich argumentow urzyc na tego mojego cwaniaka :evil:

.za 30 zł jest 4 spotkania na naukacvh

Kutrka to za to sie u wAS placi :shock:  :shock:
u nas na szczescie nie :mrgreen:

ja juz po ściagnieciu miary i podpisaniu umowy

Kurcze zazdroszcze ci Lilkus ze masz juz wszystko z sukienka zalatwioone, tylko ciekawi mnie czy pokazywalas nam jaka bedzie ta sukienka bo chyba nie pamietam albo musialam przeoczyc :?  :oops:

kończe juz bo zaraz mi Anusiaaa napisze że elaboraty pisze

Chyba przejelam od ewelinki funkcjie Elaboranta  :twisted:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2875 dnia: 7 Października 2006, 20:46 »
hmmm jak przekonać go do spinek...hmm to zalezy jaki ma charakter.... moj M. tez na poczatku raczej nie chcial tego sluchać ale pokazalam mu raz na jednej fotce, raz na drugiej, potem zobaczyl kogos na żywo w tym i stwierdzil ze to jednak ladnie wygląda. ja wczesniej tez pare razy wspomnialam ze to dodaje klasy, że ładne, że będzie sie ładnie komponowało z garniturem... no a że moj Miś lui dobrze wygladac tylko nie lubi o tym mowic i do tego sie przyznawac to gdzies w tej swojej malej glowce sobie przemyslal i spinki będą obowiązkowo :)

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #2876 dnia: 8 Października 2006, 00:05 »
anusiaaa suknia jest w wątku :)
luink do strony - Lilkusiowa suknia ślubna

:):)

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #2877 dnia: 8 Października 2006, 00:26 »
Meżczyźni raczej godzą sie na wszystko w dniu ślubu . Wiedza ze ten dzien jest dla nas bardzo wazny i nei chca robic problemów :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2878 dnia: 8 Października 2006, 08:16 »
Cytat: "ela"
Meżczyźni raczej godzą sie na wszystko w dniu ślubu

Pewnei mas zrację..ale ja wam powiem, że mnie mój A. zaskoczył starsznie mówić, że on już wie w co chce się ubrac w tym dniu!!!!!! AM jescz ebardziej byłam zszokowana, jak uslyszałam, co wymyślił.... :) Smoking, albo frak...!!!! W zyciu go w czyms takim nie widziałam, poza tym myslam, ze bed ego musiała namwiac na wszelkie takie "nowinki", jak np. spinki.. ze szczytem będzie poprstu elegancki garniturek, a tu takie zaskoczenie :)!!!! :mrgreen:

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #2879 dnia: 8 Października 2006, 10:53 »
mi się obydwie podobają, ta falbaniasta duzo ladniej eksponuje talie (jak ktos ma rozmiar talii od nr 36/38, a pod biustem rozmiar 40 to trzeba talie wyeksponowac) w tej pierwszej troszę gorzej wygladam, a troszkę załuję bo jako pierwsza bardziej mi się spodobała ta z ramionami, ale jak wczoraj po raz drugi założyłam tą falbaniastą, to juz jej zdejmować nie chciałam :P

zazdroszę dobrego fryzjera bo to w końcu skarb, ja się zastanawiam czy mi włosy odrosnął do przyszłego sierpnia :(