Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1051399 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #6030 dnia: 11 Grudnia 2006, 12:08 »
Aniutek na chyba na wieczność będę miała dom z teściową... No może za jakieś kilka lat własne piętro ale nic ponad to... Powinnam chyba sie zastrzelić, ale .... ważne że będę z R.
Jak nam nie spasi to urywamy się do mieszkanka....

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #6031 dnia: 11 Grudnia 2006, 12:09 »
nIe wiem czarne barwy- jakas pesymistyczna jestem no i ciągle mi te obawy podsycaja mama i babcia , ez jak to bedzie okropnie i ,ze nikt mi nie pomoże i w ogóle bede tam sama itp. i ze zobcze jak to z tesciowa sie zyje itp.
Ze po co sobie znalazłam faceta z tak daleka itp.Jakby na miejscu nie było, mama raczej zachwycona tym slubem nie jest! I wiecie jak sie nie ma wsparcia tooo jest jeszcze gorzej!
A co do pracy.W on dopiero tam rok praxcuje wiec nie moge sie do tego przyzwyczaic no ale cóż! Jedna fura jest ale nia jedzi W. i mi jej nie daje a poza tym ja tą sportowa landara nie umiem jexdzić!a czy sobie kupie swoja?? Bardzo bym chciała!  mOze znajde nowych znajo,ych ale sama juz nie wiem! Tylko wziąć i harakiri popełnić! :cry:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #6032 dnia: 11 Grudnia 2006, 12:12 »
Cytat: "Aniutek83"
wiecie jak sie nie ma wsparcia tooo jest jeszcze gorzej!

no ale dlaczego tak cie "nagabują" - lubią przeciez W.? Dlaczego nie sa zachwycone ślubem :?:

a czy sobie kupie swoja?? Bardzo bym chciała! mOze znajde nowych znajo,ych

oooo - iskierka optymizmu :) W tą storne prosze myśleć :)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #6033 dnia: 11 Grudnia 2006, 12:26 »
Naprawde nie wiem czemu, mama mi tak mówi,że to spedza jwej sen z powiek,że na pewno bedzie okropnie! Czasami mi sie wydaje ,że mi źle życzy! Ciagle mówi innii ludzie, wszedzie daleko, daleko od domuy, rodiny, przyjaciól! A czy go lubia?? Nie wiem chyba jest im obojetny!  Chyba ich ani ziebi ani parzy! Chociaz czsami moja mama mówi,że on ze mna nie wytrzyma, bo jest za spokojny i zbyt mi ulega!
pewnie rodzinie chodzi o to ,ze ich zostawie i ,ze nie bede sie czesto widziec, ize do kofgo pójde z problemem! I ze mama nie bedzie widziec wnuków itp.
A i tak ciągle mi powtrarza ,ze znajac mnie i moja gwałtowna nature to jak mi cos nie bedzie pasowac to mnie stamtad wyrzucą i wróce za 2 tygodnie!

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6034 dnia: 11 Grudnia 2006, 12:30 »
pewnie rodzinie chodzi o to ,ze ich zostawie i ,ze nie bede sie czesto widziec, ize do kofgo pójde z problemem! I ze mama nie bedzie widziec wnuków itp.

ale 80 km to nie jest az tak daleko :idea:  :!:  :idea:  :!:

A i tak ciągle mi powtrarza ,ze znajac mnie i moja gwałtowna nature to jak mi cos nie bedzie pasowac to mnie stamtad wyrzucą i wróce za 2 tygodnie!

Przegięcie...mama, zbeyt ak mówiła..hmmmmmm, a jak długo wy jestescie razem z W. Przeciez juz sporo czasu.. :|

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6035 dnia: 11 Grudnia 2006, 12:30 »
Aniutek83,  ale ci pasem naleje za to gadanie :bicz:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6036 dnia: 11 Grudnia 2006, 12:32 »
Hmmm dziwne.... Moja jak widzi że czasem mam łzy w oczach na myśl o mieszkaniu tam, to pociesza mnie jak może mówi że ważne żebyśmy byli razem....

Aniutek czas pokaże czy mama miała racje i czy teściowa jest koszmarna czy nie  :|

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #6037 dnia: 11 Grudnia 2006, 12:40 »
Jestesmy razem juz 4 lata wiec dla jednych sporo! dla innych nie!
No niestety tak mówi , zawsze tak mówi,ze zobacze jak szybko przybiegne z powrotem! i to mnie jak najbardziej wkurza! Bo mówie ,ze mama ale Ty mi źle życzysz a ona na to,ze wcale nie xle ale zna zycie ( bo sama po rozwodzie jest) i nie jest tak rózowo,ze miłosc mi minie i zostanie szara rzweczywistość! Ja nie twierdze ,że tesciowa jest koszmarna , jest mi obojetna, nie widze jej za czesto i tyle!
ahh i kurcze to jest najgorsze ,ze znikąd wsparcia!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #6038 dnia: 11 Grudnia 2006, 12:42 »
Cytat: "AndziaK"
to pociesza mnie jak może mówi że ważne żebyśmy byli razem....

i ma rację..nie ma sie co martwić na zapas..sytuacja moze sie zmienić w każdym momencie..

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6039 dnia: 11 Grudnia 2006, 12:43 »
bo sama po rozwodzie jest

Może tu leży przyczyna jej zachowania....

Ja nie twierdze ,że tesciowa jest koszmarna , jest mi obojetna, nie widze jej za czesto i tyle!

Wiem i nie chodziło mi o to że tak pisałaś ale Twoja mama mam wrażenie że tak ja postrzega i po ślubie dopiero okaże się jak bedzie...

Może warto żeby rodzice się pozanali pobyli razem trochę... może wtedy mama zmieni zdanie i bedzie wiedziała, że będziesz bezpieczna....

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6040 dnia: 11 Grudnia 2006, 12:45 »
Cytat: "oosta"
i ma rację..nie ma sie co martwić na zapas..sytuacja moze sie zmienić w każdym momencie..

Dzięki Gosiu... a Wasz przypadek dodaje mi skrzydeł (mieszkanko) i myślę, że nam też moze kiedyś sie uda... :)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #6041 dnia: 11 Grudnia 2006, 12:49 »
rodzice sie znają , byli razem teraz na 50-tce u mamy W. i ogólnie to mama nic do nich nie ma!  Jest po rozwodzie ale kurde zyje juz troche lat w Nowym małzeństwie i jeszcze sie nie rozwiodła!
najgorsze jest to,ze jak nikt nic do mnie na ten temat nie mówi to spoko, gorzej jak zaczynaja non stop nawijąc to mi sie to udziela i sie boje! a W. jakos moich problemów nie rozumie wcale!
Zobaczymy alke oby sie jej słowa nie sprawdziły!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6042 dnia: 11 Grudnia 2006, 12:51 »
Dzięki Gosiu... a Wasz przypadek dodaje mi skrzydeł (mieszkanko) i myślę, że nam też moze kiedyś sie uda...

gdybyście w Chrzanowie mieszkali, to już odstąpiłabym Wam moje mieszkanie :) nie zdarłabym za wynajem :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6043 dnia: 11 Grudnia 2006, 12:53 »
oby sie jej słowa nie sprawdziły!

Kobieto - nie mozesz  isc z takim nastawieniem do slubu - to ma byc najszczesliwszy dzien, zaczynasz cos nowego..a nie z tył głowy kołacząca się mysl, oby sie mama myliła :!:  :!:  :!:

Aniutek83, pamietaj, ze sie kochacie, chcecie byc razem, tworzycie własna rodzine..nie mozna przez pryzmat innych patrzec na własne życie :!:  :!:  :!:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6044 dnia: 11 Grudnia 2006, 13:00 »
gdybyście w Chrzanowie mieszkali, to już odstąpiłabym Wam moje mieszkanie  nie zdarłabym za wynajem

:D  :D  :D Dzięki Gosiulka, ale mój R. narazie słuchac nie chce o mieszkaniu w bloku  :D  :D  :D  Ale jeszcze to jak Waszym znajomym udało się z domkami dodaje skrzydeł :) Tak więc myślę, że źle nie będzie :)

Cytat: "Vall"
Kobieto - nie mozesz isc z takim nastawieniem do slubu - to ma byc najszczesliwszy dzien, zaczynasz cos nowego..a nie z tył głowy kołacząca się mysl, oby sie mama myliła    

Aniutek83, pamietaj, ze sie kochacie, chcecie byc razem, tworzycie własna rodzine..nie mozna przez pryzmat innych patrzec na własne życie  

Martusia dobrze napisała !!!! Aniutek nie można tak... wiadomo ze każdy ma obawy przed nowym, ale bez przesady....

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6045 dnia: 11 Grudnia 2006, 13:04 »
Ale jeszcze to jak Waszym znajomym udało się z domkami dodaje skrzydeł

no fakt..trzeba popytac w okolicy...moze jakas okazja się trafi..

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #6046 dnia: 11 Grudnia 2006, 13:11 »
noo dobra juz dobra dziewuszki! To ja chyba sobie znikne pojawie sie chyba dopiero jak mi przejdzie! Ale czy to nastepi!A teraz nie chce Was tutaj zanudzać moimkiepskim humorem itp.To forum przeciez ma byc radosne!
3majcie sie cieplutko!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6047 dnia: 11 Grudnia 2006, 13:13 »
noo dobra juz dobra dziewuszki! To ja chyba sobie znikne pojawie sie chyba dopiero jak mi przejdzie! Ale czy to nastepi!A teraz nie chce Was tutaj zanudzać moimkiepskim humorem itp.To forum przeciez ma byc radosne!
3majcie sie cieplutko!

Aniutek my tylko chcemy Ci pomóc i dlatego tak "krzyczymy"  :?  :roll:

I zaraz w tyłek dostaniesz.... Każdy ma chwile zastanowienia i boi sie tego co przed nim, ale nie warto az tak się na zapas zamartwiać,....... :|

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #6048 dnia: 11 Grudnia 2006, 13:21 »
Aniutek,wracaj tutaj,pamiętasz moje dylematy??,gdyby nie Wy kochane dziewczyny i mój były facet to też by mi było ciężko samej się z tym uporać,poprostu jak człowiek się wygada i poczyta różne opinie,to może sobie inaczej na niektóre sprawy spojrzeć i jedyne co moge Ci powiedzieć,to najważniejsze jest to,że jesteście i będziecie razem,to Wy będziecie tworzyć związek i rodzine i pokonywać trudności dnia codziennego,więc głowa do góry i prosze o śliczny uśmiech na Twojej ładnej buzi   :Daje_kwiatka:   :mrgreen:

Ps.a opiniami najbliższych się nie przejmuj,jak ja bym miała się moją mamą przejmować to już dawno byłabym na tamtym świecie  :wink:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #6049 dnia: 11 Grudnia 2006, 13:21 »
no ja wiem wiem, ale co ja na to poradze ,ze sie martwie! I jeszczenon stop słysze to co mi w domu mówia! ahhh kurcze dajcie mi takiego pilota co by ich wyłaczyc albo sobie kupie stopery do uszu ,żeby ich nie słyszeć!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6050 dnia: 11 Grudnia 2006, 13:23 »
Aniutek83, jeszcze masz 8 miesiecy to ślubu..nie martw się teraz, bo zwariujesz..nie możesz mięc podejścia gorszego niż ludzie z zawansowanym rakiem..w zyciu co chwilę coś się zmienia..jeśli będziesz chodzić zasępiona i myśleć negatywnie, to ściągniesz na siebie takie negatywne emocje i wydarzenia..muszisz myśleć pozytywnie, zeby i same pozytywne emocje Cię otaczały, przyciągniesz wtedy, to co dobre..

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6051 dnia: 11 Grudnia 2006, 13:27 »
Cytat: "epox"
Aniutek,wracaj tutaj,pamiętasz moje dylematy??,gdyby nie Wy kochane dziewczyny i mój były facet to też by mi było ciężko samej się z tym uporać,poprostu jak człowiek się wygada i poczyta różne opinie,to może sobie inaczej na niektóre sprawy spojrzeć i jedyne co moge Ci powiedzieć,to najważniejsze jest to,że jesteście i będziecie razem,to Wy będziecie tworzyć związek i rodzine i pokonywać trudności dnia codziennego

Epox to baaardzo mądra dziewczynka więc Aniutek suchaj się jej !!!

albo sobie kupie stopery do uszu ,żeby ich nie słyszeć!

Oooo i dobry pomysł :)
Aniutek uszka w sztorc i do przodu !!!!  :mrgreen:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6052 dnia: 11 Grudnia 2006, 13:35 »
w zyciu co chwilę coś się zmienia..jeśli będziesz chodzić zasępiona i myśleć negatywnie, to ściągniesz na siebie takie negatywne emocje i wydarzenia..muszisz myśleć pozytywnie, zeby i same pozytywne emocje Cię otaczały, przyciągniesz wtedy, to co dobre..

Gosia ma naprawdę racje.... Wiem to po sobie.... Ależ my tu mamy zatrzęsienie mądrych babeczek :) :) :)
Uwielbiam to forum chociaż wciąga niesamowicie i chyba już uzależnia.... :)

Offline myszata

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30 czerwiec 2007
« Odpowiedź #6053 dnia: 11 Grudnia 2006, 14:37 »
jak ty masz takie rozterki to co ja mam powiedziec ?? jak widze moja tesciowa to mi cisnienie skacze do 300, a jak slysze to juz mam prawie palpitacje. baba mi tak dziala na nerwy jak nikt dotad. czasami to mam jej tak dosyc ze w myslach :Kill: :ckm:   :pogrzeb:  . a co najgorsza BEDE Z NIA MIESZKAC           :Olaboga:    :buu:   i nie mam (nie bede miala) komu sie wyzalic bo mam za daleko do domu i niestety nie wsiade w autobus i nie pojade na zale do siory czy mamy bo trzeba mi na to conajmniej 2 dni.

ciesze sie ze Wam sie podoba moja inwencja tworcza. jeszcze tylko mi zostalo 60 do zrobienia.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6054 dnia: 11 Grudnia 2006, 14:43 »
jak ty masz takie rozterki to co ja mam powiedziec ?? jak widze moja tesciowa to mi cisnienie skacze do 300, a jak slysze to juz mam prawie palpitacje. baba mi tak dziala na nerwy jak nikt dotad. czasami to mam jej tak dosyc ze w myslach    . a co najgorsza BEDE Z NIA MIESZKAC   i nie mam (nie bede miala) komu sie wyzalic bo mam za daleko do domu i niestety nie wsiade w autobus i nie pojade na zale do siory czy mamy bo trzeba mi na to conajmniej 2 dni.

Jednym słowem Aniutku sa osoby w gorszej sytuacji od Ciebie i jakoś jeszcze zyją :) I u Ciebie bedzie GIT zobaczysz :)

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #6055 dnia: 11 Grudnia 2006, 17:58 »
Aniutek nie ma to jak optymistycznie podchodzić do wizji wspólnego życia, mieszkania i tego że juz nic nie będzie wam przeszkadzało w spotkaniach... trzeba być asertywnym i dbac o swoje życie, a nie dawać się wmanewrowywać w takie myślenie. jak to mowi moja koleżanka:
"szczęście trzeba gonić, a nie się poddawać"

więc uszy do góry i więcej radości i mniej marudzenia...

ps. a ten opad sił w przygotowaniach ślubnych ma chyba związek z tym jak wcześnie się te przygotowania zaczyna, w pewnym momencie ma się juz serdecznie dość przygotowań i juz wszystko co kojarzy się ze ślubem wchodzi na cenzurowane...

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #6056 dnia: 11 Grudnia 2006, 18:58 »
Aniutek nie martw się na zapas. Naprawdę nie warto. Wiem, że najbardziej przykre jest to, że nie ma się oparcia w bliskich. Wtedy najczęściej przychodzą chwile zwątpienia. Ale może Twoja mama po prostu boi się, że Cie straci? że nie będzie mogła na Ciebie już liczyć ... że nie będziesz na każdą Jej prośbę?
Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że ja mam źle z przyszłą teściową. NIe wiem czemu ta kobieta mnie nie lubi (wiem, jestem ruda -nikt z moich znajomych nie widzi we mnie rudzielca, tylko ta kobieta-  a rudzi są wredni i fałszywi;-)). NIgdy nie spytała jak się czuję, nigdy mnie nie zaprosiła do siebie, a jak Tomek mnie zapraszał, to potem musiał odwoływać, bo matka się nie zgadzała. Kartki ile razy na święta wysyłałam, tyle razy wyrzucała, albo paliła (doszłam do wniosku, ze szkoda się wysilać i w tym roku na święta nie wyślę). Jak się dowiedziała, że mamy zamiar się pobrać, kazała Tomkowi wszystko odwołać, bo zmarnuje sobie przy mnie życie. Błogosławieństwa nam nie da ... wogóle nie pojawi się na ślubie (tak przynajmniej na razie mówi). Wiesz, ile ja nocy i dni przepłakałam? Ile razy stwierdzałam, że nie ma sensu taki związek? setki jak nie tysiące. Ale Tomek za każdym razem gdy wątpiłam, mówił jak bardzo mnie kocha i że chce być tylko ze mną ... że matka nie jest ważna ... że ja jestem dla Niego najważniejsza ... I teraz jak słyszę, że na święta mnie nie zaprosi ... czy że coś innego na mnie wymyśla, to czasami jest mi przykro ... ale z za chwilę mi przechodzi ... bo przecież, nie będę z Nią mieszkać ... nie muszę się z Nią widywać ... i niech sobie mówi co chce. Kocham Tomka i On kocha mnie i to jest najważniejsze.
A dlaczego Ci to napisałam? Bo widzisz, nie tylko Tobie mama tak mówi ... że Ci się nie ułoży ... że jeszcze do Niej wrócisz ... Tomek to samo słyszy ... i mimo iż mi jest przykro ... to wiem, że On czuje się z tym wszystkim jeszcze gorzej.
Także nie martw się ... wszystko się ułoży. Uszy do góry!!!
A dziewczyny mam do Was pytanie ... mam zamiar przed ślubem wybielić sobie trochę ząbki i usunąć kamień nazębny ... jak sprawić, żeby kamień się nie osadzał ?? miałam już raz usuwany kamień jakieś dwa czy trzy lata temu ... znacie jakieś sposoby ??

Offline cmonia

• forumowicz
  • data ślubu: 27.07.2007
« Odpowiedź #6057 dnia: 11 Grudnia 2006, 19:30 »
Aniutek83, nie martw sie,napewno wszystko sie ulozy wazne że bedziecie razem.zazdroszcze wam mieszkania,bo ja to bede mieszkac z moim mezem i z rodzicami i to w bloku.zobaczysz ze znajomi beda cie odwiedzac a i mama moze do ciebie przeciez wpadnie na pare dni.narazie trudno mi jest sobie wyobrazic jak to bedzie ze mna ale nie mam zamiaru wpasc w doła z tego powodu.
pozdrawiam :)

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #6058 dnia: 11 Grudnia 2006, 20:03 »
Przykro czytac takie rzeczy..
Przede wszystkim, ze komus jest przykro z czyjegos powodu.

Jak slysze/czytam o takich ludziach jak np. Twoja przyszla tesciowa Gosiu, to zastanawiam sie czy Ci ludzie maja/mieli rodzicow.
I jak bardzo Ci rodzice ich nienawidzili, ze teraz oni sami nie potrafia dzielic sie miloscia..

Strasznie mi przykro.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #6059 dnia: 11 Grudnia 2006, 20:47 »
Hej hej,
Jestem niedawno na forum i właśnie dziś dobrnęłam to tego wątku. Wybaczcie ale przeczytanie 404 stron mi trochę zajmie, więc jak będę się powtarzać nie bijcie  :oops: