Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1052147 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #5850 dnia: 6 Grudnia 2006, 09:17 »
Cytat: "Aniutek83"
tylko ci powiem ,ze w dodatkowej hale bedzie Ci jeszcze gorzej goraco

Aniutek ta suknia jest baaardzo leciutka choć na takową nie wygląda :)
Myślę, że nie będzie źle :)

Zreszta moja z góry tez jest podobna w fasonie! Te marszczenia itp!To jak by mi sie mogła nie podobać!

Masz rację Twoja jest podobna :)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #5851 dnia: 6 Grudnia 2006, 09:24 »
no to super ,ze jest lekka . Moja wcale taka lekka nie jest! Już widze oczyma wyobraxni tenpot spływajacy mi po brzuchu bo juz wiem jak mi byłowsalonie goraco- ale to pewnie wina tego małego pomieszczenia  do przymierzania bez okna  i ludzi mnie otaczających!
Ale ,odlew sie tez o optymalną pogode mogłoby byc tak ze 20 stopni nie wiecej!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5852 dnia: 6 Grudnia 2006, 09:28 »
Aniutek ważne żeby do Kościółka wyglądać na świeżą a po tańcach i hulankach to każdy jest upocony jak fiks :)

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #5853 dnia: 6 Grudnia 2006, 10:56 »
AndziaK, zanim zdecydujesz się na tonę tiulu pod spodnicą, załóż koło z dodatkową warstwą tiulu (żeby się nie odciskało na spódnicy) (na pewno mają takie w salonie), niech Ci je babki je możliwie zwężą i zobacz czy nie lepiej pochodz w nim trochę... na prawdę nie przeszkadza, a po co dokladać sobie warstw???

A ja mam problem co zrobic z poradnia??? W ogole jak to wyglada? Bo z tego co slyszalam to są dwa spotkania teoretyczne i jedno po miesiącu gdzie ew omawia sie wykres, ktory powstal przez ten miesiąc... tylko czy tak jest wszędzie, czy tylko w niektorych miejscach???

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5854 dnia: 6 Grudnia 2006, 11:02 »
Cytat: "akto"
AndziaK, zanim zdecydujesz się na tonę tiulu pod spodnicą, załóż koło z dodatkową warstwą tiulu (żeby się nie odciskało na spódnicy) (na pewno mają takie w salonie), niech Ci je babki je możliwie zwężą i zobacz czy nie lepiej pochodz w nim trochę... na prawdę nie przeszkadza, a po co dokladać sobie warstw???

OK zobaczymy w maju jak to będzie wyglądało :)

Cytat: "akto"
Bo z tego co slyszalam to są dwa spotkania teoretyczne i jedno po miesiącu gdzie ew omawia sie wykres, ktory powstal przez ten miesiąc... tylko czy tak jest wszędzie, czy tylko w niektorych miejscach???

Akto ja pierwsze słyszę o sprawdzaniu wykresu  :shock:  U nas napewno nie ma czegoś takiego...

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #5855 dnia: 6 Grudnia 2006, 11:08 »
Cytat: "AndziaK"
U nas napewno nie ma czegoś takiego...

to mnie pocieszyłaś... bo u mnie się generalnie nic nie zmienia na tym wykresie (a nawet jakbym chciala żeby się zmieniało to nie mogę odstawic tabletek...)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5856 dnia: 6 Grudnia 2006, 13:35 »

Akto ja pierwsze słyszę o sprawdzaniu wykresu

no ja tez cos slyszalam, ze sa jakies wykresiki i dlatego najlepiej jak miedzy jedna poradnia a druga jest miesiac przerwy, ciekawe dlaczego :twisted:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5857 dnia: 6 Grudnia 2006, 13:58 »
Cytat: "anusiaaa"
no ja tez cos slyszalam, ze sa jakies wykresiki i dlatego najlepiej jak miedzy jedna poradnia a druga jest miesiac przerwy, ciekawe dlaczego

O kurka !!!! Ja nie zamierzam nikomu pokazywać jakiś tam moich wykresów  :evil:  Ale myśle, ze nie będzie to konieczne, bo NPR prowadzi nasza znajoma więc myślę, że poradnia to czysta formalność :) :mrgreen:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #5858 dnia: 6 Grudnia 2006, 16:37 »
Cytat: "anusiaaa"
no ja tez cos slyszalam, ze sa jakies wykresiki i dlatego najlepiej jak miedzy jedna poradnia a druga jest miesiac przerwy, ciekawe dlaczego

u nas babka spokojnei tydzien po tygodniu nas przyjmowała - nie wymagała wykresów własnych -pokazała co i jak i tyle :)

Ale wiem, ze niektorzy stosuja takie praktyki :) Trzeba dobrze trafić  :mrgreen:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5859 dnia: 6 Grudnia 2006, 17:14 »
Tak sie zasatanawiam, ze jak mi kaza mierzyc temperature to chyba sobie taki kalendarzyk z neta sciagne i dam, no chyba nie zwariowalam zeby to robic :shock:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #5860 dnia: 6 Grudnia 2006, 17:23 »
AndziaK, suknia śliczna, kolor super:) a i kwiatuszek pasuje idealnie !
haleczki jak beda to bedzie troszke szersza na dole i bardziej wyodrebni sie tren
super w niej wygladasz
anusiaaa, kalendarzyk? wykresy ooo matko

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #5861 dnia: 6 Grudnia 2006, 18:33 »
anusiaaa wiekszosc te wykresy z netu sciaga albo robi wymyslona wlasna wersje. Znam opowiesc gdzie dziewczyna sama zmyslila i jej wyszlo ze caly miesiac jest plodna...Wmowila kobiecie ze miala grype wiec musialo namieszac... Aaa jeszcze mi sie przypomnialo ze w poradni pani sprzedaje po 5zl broszurki obowiazkowe

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5862 dnia: 6 Grudnia 2006, 18:41 »
Katrinko dziękuję za komplementy i cieszę się, że sukienusia podoba się także Tobie :)

Anusiaaa myślę, że tak jak Martusia pisze trzeba poprostu dobrze trafić. Tak więc nie zamartwiaj się póki babka nie powie Ci co i jak :)

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #5863 dnia: 6 Grudnia 2006, 19:05 »
Te wykresy to głupota i mam nadzieję, że nikt nie każe mi nic takiego robić ... bo mi miesiąca może braknąć ;-) Ja mam długie cykle ... po ok. 35dni ... więc nie wiem czy może wyjść z tego coś dobrego ;-) ... a poza tym ... nie jestem zdyscyplinowana ... ze dwa razy bym się pomierzyła ... a potem zapomniałabym ;-)
Ale moja bratowa nic takiego nie musiała ... więc mam nadzieję, że i ja nie będę musiała ;-)

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5864 dnia: 6 Grudnia 2006, 19:29 »
mi tez jakos sie nie usmiecha kombinowac z temperaturka...
Trzeba by w koncu gdzies do poradni sie wybrac ale jkos nie umie sie zebrac ...

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #5865 dnia: 6 Grudnia 2006, 20:02 »
Witam Was kochane :!: ja tylko na momencik :wink:  qurka już czuję, że się sesja zbliża  :(  :roll: kupę roboty
rany wykresy, temperatury...  :shock: chyba będzie trzeba jakiś znajomości poszukać w poradniach :lol: chyba, że Aniutek wybierze się do poradni w naszymi miescie, to się wcześniej dowiem co i jak u nas. Właśnie Ania kiedy dreptamypstryknąć zdjątko Ciebie w sukienusi :?:  :?:  :?:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #5866 dnia: 7 Grudnia 2006, 09:10 »
kasiu kochana to ja czekam na Ciebie wiesz kiedy Ty bedziesz mieć czas!
Dziewczynki ale jestem wsciekła nie dość ,że cierpie z powodu @ ale jeszcze chyba jak zyje takiego czegos nie miałam! To sie wkurzyłam o te nauki! Wczoraj byłamama W. u ksiedza bo on ma na 12 do  pracy i jak był rano to tego ksiedza nie było!iii co sie okazało ,że mamy problem z tymi naukami! Bosa tylko 2 pary chetne na weekend a ksiedzu nie pasauje i woli w tygodniu!A niestety nikomu w tygodniu nie pasuje! A mi u mnie w parafii ksiedz niewpisze do ksiązki i nie zarezrwuje terminu i godziny bez zroopbionych nauk! I tu kólko sie zamyka! Dzis W. po pracy po 20 ma do niego przyjść i moze nam to podpisze bez chodzenia( bo mama W.Mówi,ze był nawet skłonny)

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5867 dnia: 7 Grudnia 2006, 09:22 »
Aniutek83 jak  czytam co u Ciebie z naukami sie dzieje to sie ciesze ze sama sobie ksiedza poszukalam i on do nas sie dopasowuje:)
Ciekawa tylko jestem co powie moj proboszcz ze slub mam w innej parafi i tam wszytko zalatwiam...

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5868 dnia: 7 Grudnia 2006, 09:24 »
Aniutek trzymam kciuki żeby się udało i nie trzeba było chodzic :)

A z moich nowin to moja "ulubiona" kuzynka jak sie dowiedziałam, nie ma jeszcze ustalonej daty ani godziny ślubu u księdza i nie ma zrobionych nauk  :mrgreen:
Przypominam ślub 21.04  :mrgreen:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5869 dnia: 7 Grudnia 2006, 09:29 »
Cytat: "Netula"
Ciekawa tylko jestem co powie moj proboszcz ze slub mam w innej parafi i tam wszytko zalatwiam...

Netula a co ma mówić? Taka Twoja wola i nic mu do tego.

Ja na ślubie siostry miałam taka sytuację:
Poszłam podpisać papiery jako świadek do księdza (był ten którego nieznoszę  :evil: ). I on pyta kto mi bedzie za półtorej roku udzielał ślubu. Ja mu na to że nikt z tego Kościoła bo ja biorę w Czernej ślub. Na co on zrobił  :shock: i powiedział "Ale wiesz Anka, że małżeństwa z Klasztoru w Czernej są nietrwałe i często są rozwody?" Ja zagotowałam  :evil: i wypaliłam "A mnie to nie przeszkadza, bo jak mamy sie rozwieść to nawet Częstochowa nam nie pomoże, a jak ma być dobrze to będzie nawet po ślubie w Czernej i niech się ksiądz nie boi bo za skierowanie zapłacę  :twisted: "
Jego zatkało totalnie i już się do mnie nie odezwał  :mrgreen:  :mrgreen:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5870 dnia: 7 Grudnia 2006, 09:33 »
"A mnie to nie przeszkadza, bo jak mamy sie rozwieść to nawet Częstochowa nam nie pomoże, a jak ma być dobrze to będzie nawet po ślubie w Czernej i niech się ksiądz nie boi bo za skierowanie zapłacę  "
Jego zatkało totalnie i już się do mnie nie odezwał  

nieźle mu dojechałas :)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #5871 dnia: 7 Grudnia 2006, 09:37 »
jejku dziewczyny ale jestem wkurzona jak ten sie nie zgodzi to nie wiem co ja zrobie! i do tego dreczy mnie dzis 1 obsesyjna mysl- czekolada z orzechami!
nie wiem co my wtedy zrobimy, najpierw sam gada ,ze sa 9 i 10a teraz mu wielce nie pasuje! skoro 2 innym parom pasuje bo jeden koles podobno jest aż z Gizycka i tez mu pasuje tylko na weekend przyjechać! Trudsno bedzie miał o 3 stówki mniej jak nikt mu nie przyjdzie! jejku az sie we mnie gotuje! Jak ja bym tam była to mu powiedziała a mój W. to taka sierota ,że nic sie zapewne nie odezwie! :twisted:

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #5872 dnia: 7 Grudnia 2006, 09:42 »
witajcie :)

AndziaK nieźle mu powiedziałaś  :twisted: czasem trzeba powiedzieć co sie myśli  :!:

Aniutek trzymam kciuki by wyszło dobrze :)

po spotkaniu z dekoratorka już wiemy jak ma byc udekorowana nasza sala weselna :):) koszt nie jest niski zatem musimy to przedyskutowac na forum publicznym z rodzicami  :roll: zatem umowy nie podpisalismy ale może uda sie do konca miesiąca.......

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5873 dnia: 7 Grudnia 2006, 09:44 »
Cytat: "Vall"
nieźle mu dojechałas

Taka juz jestem, a na tego księdza jestem szczególnie cięta  :twisted:
Ale jaka satysfakcja była z tego jego  :shock:   :mrgreen:

Jak ja bym tam była to mu powiedziała a mój W. to taka sierota ,że nic sie zapewne nie odezwie!

Skąd ja to znam  :D Mój R. zawsze prosi jak widzi, że gotuję: "Andziu tylko spoko proszę nie drzyj się"  :D  :D  :D

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5874 dnia: 7 Grudnia 2006, 09:46 »
Cytat: "Lilkuś"
czasem trzeba powiedzieć co sie myśli

Otóż to !!!

Cytat: "Lilkuś"
po spotkaniu z dekoratorka już wiemy jak ma byc udekorowana nasza sala weselna  koszt nie jest niski zatem musimy to przedyskutowac na forum publicznym z rodzicami  zatem umowy nie podpisalismy ale może uda sie do konca miesiąca.......

Świetnie, a jesli mozna wiedzieć to ile Was to będzie kosztować i czy sama sala czy Kościół też?

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5875 dnia: 7 Grudnia 2006, 09:50 »
AndziaK, gratuluję refleksu! :wink:

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #5876 dnia: 7 Grudnia 2006, 09:52 »
ile Was to będzie kosztować i czy sama sala czy Kościół też?

Kosciół dekorują sami Dominikanie :):) wprawdzie jeszce nie widziałam ale keidyś sie na jakis slubik wybiore (jak na jakis trafie  :roll: ) i podglądne :)

cena za dekoracje sali i stołów (te tylko 2 elementami na razie) 1100 zł (880 przy zniżce)  :roll: troche to dużo...tak mi sie wydaje....

moja "ulubiona" kuzynka jak sie dowiedziałam, nie ma jeszcze ustalonej daty ani godziny ślubu u księdza i nie ma zrobionych nauk

:twisted: nie żebym była jakaś zawiatne czy źle jej życzyła ale dla Ciebie to na pewno dobra wiadomosć :arrow:  :twisted:  :twisted:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5877 dnia: 7 Grudnia 2006, 09:52 »
AndziaK, i pozostałe dziewczyny  z okolic Krk - czy wiecie gdzie mozna w Krk kupić, oglądnąć, pomierzyc granitury z Wilvorsta ?? Poruszyłam ten temat w wątku reigonalnym -ale same wiecie - tam się rzadko zagląda :)

Wiem ze jedynym przestawicielem na Polske jest DIuk z Wrocławia..ale nie ma na stronie spisu "przedstawicieli" - myslciie ze w skelpach z moda slubna a la Cymbeiline czy coś mozna coś takiego znaleśc  :?:

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #5878 dnia: 7 Grudnia 2006, 09:54 »
Vall ja wprawdzie nie z Kraka ale zajrzyj na strone

http://www.wilvorst.de/cgi-local/n_handel_maps2.pl?land=PL&plz=&stadt=&submit=H%E4ndler+Finden%21

mam nadzieję, że nikt mnie za linka nie okrzyczy  :roll:

garnitury Wilvirsta są super !! M też chciał sobie kupić ale troche nas zabiła cena.... za podobna (ale niższą cene) kupujemy sprowadzany z Włoch...marki za chiny sobie nie przypomne...

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5879 dnia: 7 Grudnia 2006, 09:56 »
Lilkuś, dzieki wielkie juz szukam w okolicach Krk czegoś :)