Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1051225 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline meg

• użytkownik
  • **
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #6360 dnia: 19 Grudnia 2006, 14:33 »
Cytat: "Anusia-szczecin"
normalnie przerażacie mnie - meg masz juz wybraną kieckę a ślub w styczniu za rok; ja nie mam jeszcze prawie nic a ślub w lipcu....czy ja zdążę??

Nie martw się. Ja mam po prostu planistyczną naturę i muszę mieć wszystko przemyślane z dużym wyprzedzeniem.
Z kiecką było tak, że miałam salon Nabli dwie przecznice od pracy, więc jeszcze w czerwcu  zajrzałam tam na rekonesans tak z głupia frant. A poza tym to żaden wyczyn, że już ją wybrałam - po prostu pierwszy termin ślubu przewidziany był na wrzesień, ale (jak już niektóre dziewczyny wiedzą) musiał zostać przesunięty na styczeń z powodu sali. A suknia została :-)
I teraz mam tylko salę i kieckę, czyli nie tak znowu wiele. Aha, jeszcze zespół, tylko nie wiem, czy będą mogli zagrać w styczniu.

Ty masz jeszcze pół roku! Luz. Byleby nie zwlekać w nieskończoność. Zresztą to takie miłe przygotowania, sama radość :-)
meg

Ubi tu Caius, ubi ego Caia.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6361 dnia: 19 Grudnia 2006, 14:34 »
O tak Nabla ma cudne suknie.Byla opcja ze pojade do Krakowa do ih salonu ale jak sobie pomyslalam ze musiała bym i na przymiarki jezdzic i  ... Ja uszyłam sobie suknie na  podstawie tej oto :)

A to suknia meg - cudo - wklejam wieksze i w dwoch kolorkach :)

Offline meg

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6362 dnia: 19 Grudnia 2006, 14:48 »
katarzyna_84, koronki Nabla ma rzeczywiście w większości bardzo misterne i piękne koronki, choć zdarzają się też gnioty. Teraz jest moda na ten salon :-)
Prawdopodobnie mają dwa salony w Krakowie, ale nie dam sobie głowy uciąć. Ja byłam przy ul. Rzecznej (gdyby co albo co, to wytłumaczę). Z panią można umówić się nawet na sobotę i na praktycznie każdą godzinę (info o www. i kontakcie mogę na priv). Jest to bardzo miła, o anielskiej cierpliwości osoba, która, jeśli przyjdziesz w asyście, co wiecznie będzie krytykować Twoje wybory, ona szepnie Ci na ucho w przymierzalni "Proszę nie słuchać. Suknia ma się pani podobać, bo wszystkim pani i tak nie dogodzi". I zapyta o Twoje marzenie z podstawówki.
Ze mną tak było. Mierzyłam, mierzyłam, mierzyłam i czułam się niewyraźnie, aż w końcu pani zapytała: "A jakie pani miała pierwsze marzenia o sukni?". I wtedy przypomniało mi się, że pierwsze, co pomyślalam (sześć lat temu przy pierwszym podejściu), to że chciałabym prostą suknię z płaszczykiem. I bach! Pani pokazuje na wieszaku :-)
Jedyny minus to ceny. Moja kiecka będzie kosztować 3 tysie. Ale to przez 6 metrów koronki, która jest pierońsko droga. To chyba najdroższa suknia w salonie ;-)

Tylko astanów sie, czy się nie ugotujesz w sierpniu. Musisz mieć opcję zdejmowania, bo koronka strasznie grzeje. Mierzyłam w czerwcowy upał ponad 30 stopniowy i myślalam, że umrę. Także przemyśl.

[ Dodano: Wto Gru 19, 2006 2:50 pm ]
Antalis, tak, tak! Moja będzie ecru, bo w białej mnie nie widać.
Jakżeś to zrobiła, że zdjęcia są większe??
Widziałam Twoją suknię na żywo - jest wypasiona  :D
meg

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #6363 dnia: 19 Grudnia 2006, 14:58 »
Śliczna kiecunia

prawda prawda!!

normalnie przerażacie mnie - meg masz juz wybraną kieckę a ślub w styczniu za rok; ja nie mam jeszcze prawie nic a ślub w lipcu....czy ja zdążę??

podajmu sobie Anusia ręce :)

meg, suknia bardzo ładna..dla fanów koronek wręcz idealna :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6364 dnia: 19 Grudnia 2006, 15:07 »
Cytat: "meg"
Jakżeś to zrobiła, że zdjęcia są większe??

Klikłam na małe zdjecie ukni na stronie firmowej i skopiowałam adres powiekszonej fotencji :)

A co do ceny to fakt troszke duzo.Moja kosztowała ponad 2000 zł tez własnie przez te drogą koronkę. Ale warto było wydac te kasiorę  :mrgreen:  Suknia wyszła sliczna :)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #6365 dnia: 19 Grudnia 2006, 15:23 »
Sliczne są te sukienki.
A oto taka jaką bym chciala poprawinową po małych przeróbkach bo zamiast rękawków wolałabym "szelke" z koronki.

Mam nadzieje ze uda mi sie gdzies uszyc taką :)

Offline meg

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6366 dnia: 19 Grudnia 2006, 15:36 »
Ja tam jestem tradycjonalistką... ;-) Jak dla mnie, sukienka ta nie ma charakteru ślubnego przez długość. Za to welon - imponujący! ;-)
No, nie powiem, odważny wybór.
meg

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6367 dnia: 19 Grudnia 2006, 15:37 »
Jak dla mnie, sukienka ta nie ma charakteru ślubnego przez długość

ale to tylko poprawinowa. Bez welonu.A dlugosc mozna zawsze dopasowac do mnie :)

Wlasnie przyszla moja paczka Winietki na stół :)

Offline meg

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6368 dnia: 19 Grudnia 2006, 15:39 »
Aaaaa, źle przeczytałam!! Myślalam, że poprawiona.
To zmienia postać rzeczy!!

A słuchajcie, tak z innej beczki - kiedy przestanę być nowicjuszką?? ;-)
meg

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6369 dnia: 19 Grudnia 2006, 15:40 »
kiedy przestanę być nowicjuszką

po napisaniu ilus postów jesli sie nie myle to chyba 100 albo 200. :)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #6370 dnia: 19 Grudnia 2006, 15:59 »
Cytat: "ewelinkaaa7"
meg napisał/a:
kiedy przestanę być nowicjuszką

po napisaniu ilus postów jesli sie nie myle to chyba 100 albo 200.

ale to tez chyba zależy od "intensywności" przebywania na forum, choć głowy sobie nie dam uciąć :mrgreen:

Tylko astanów sie, czy się nie ugotujesz w sierpniu. Musisz mieć opcję zdejmowania, bo koronka strasznie grzeje. Mierzyłam w czerwcowy upał ponad 30 stopniowy i myślalam, że umrę. Także przemyśl

Postanowione tylko tyle, że koronka będzie na bank, a reszta okaże się przy mierzeniu, o ile mi się uda w coś wejść  :roll: ,choć chyba cała z koronki nie będzie, nastawiam sie na klime w lokalu, autko z klimą tez będzie i w kościele nawet latem chłodno jest i to bardzo. Wiem, że w lato spotyka się panny młode w kiecach z rękawkami z koronki, więc mam nadzieję, że nie będzie aż tak tragicznie, zresztą może nie długie rękawki...  :?:  np. z nabli kolekcja hit model opium chciałam wkleić zdjątko ale imageshack nie działa  :(

[ Dodano: Wto Gru 19, 2006 4:00 pm ]
ewelinkaaa7, no no kiecuszka niczego sobie  :wink: jaki kolorek być chciała :?:  z tym, że właśnie-cena koronki jest dość wysoka niestety  :|

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6371 dnia: 19 Grudnia 2006, 16:05 »
Cytat: "katarzyna_84"
zależy od "intensywności" przebywania na forum

a mnie sie wydaje ze od ilości postów napisania.

jaki kolorek być chciała

no wlasnie biale bo mysle sobie ze białe kozaczki z koronki by tez pasowały do niej.
To taka moja wizja narazie.
z tym, że właśnie-cena koronki jest dość wysoka niestety

a tego to nie wiem.

Offline meg

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6372 dnia: 19 Grudnia 2006, 16:07 »
No. Do setki to mi jeszcze brakuje, a intensywność przebywania na forum wzrasta z każdym dniem, co zresztą widać po częstotliwości postów w tym wątku ;-)

katarzyna_84, OPIUM jest pięęęękna!! Różna długość warstw spódnicy i ten tył! Już sobie wyobrażam, jak będziesz się cudnie mienić w słońcu i sztucznym świetle, jeśli koronka będzie przetykana na przykład platynową lub złotą nitką :-)
meg

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #6373 dnia: 19 Grudnia 2006, 16:14 »
OPIUM jest pięęęękna!!

cudna wiem, tylko pojęcia nie mam, czy taka suknie mi będzie pasować, okaże się dopiero na ewentualncyh przymiarkach :roll: ale jakiś akcent koronkowy musi być i już  :twisted: a na to trzeba poczekać jeszcze długo  :| nie wiem czy suknie nabli można spotkać w innych salonach sukien niż tych firmowych z kraku, ale chyba nie  :?:

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #6374 dnia: 19 Grudnia 2006, 18:56 »

Anusia a co ja mam powiedzieć ?? też jeszcze w sumie nic nie mam, a ślub za 4 miesiące ;-)

Offline meg

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6375 dnia: 19 Grudnia 2006, 19:12 »
Dziewczyny, naprawdę nie ma się co tak bardzo stresować. Pośpiech wskazany jest przy rezerwacji lokalu, zespołu, fotografa i kamerzysty. Natomiast suknia i dodatki spokojnie mogą jeszcze poczekać.
No, może Gosiaaa powinna już trochę przysiąść fałdów ;-) Ale też luuuuz wskazany.

Polecam ślub w zimie, haha, nie problemów z obleganymi terminami! :D (a jeszcze parę dni temu lamentowałam ;-)   )
meg

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #6376 dnia: 19 Grudnia 2006, 19:12 »
Pożalę się Wam trochę nie na temat, ale jest mi bardzo smutno i płakać mi się chce.
Mój kochany piesek jest chory. Byłam z nim dzisiaj u weterynarza i jak ten pobierał mu krew, to piesek go ugryzł (była złośliwy i straszy nas czasami ... nawet zdarzyło mu się, że ugryzł mnie czy mojego Tomka) ale nigdy nie myślałam, żeby go uśpić. A teraz niestety trzeba przyzwyczaić się i do takiej myśli. Jutro piesek ma mieć wyniki badań ... a ja przez to że ugryzł weterynarza, muszę się z psem u Niego pokazywać co trzy dni przez 15 dni, na obserwację, czy nie ma wścieklizny. I pewnie po tym okresie kwarantanny trzeba go będzie uśpić. Na razie nie można tego zrobić, bo lekarza czekałaby seria bardzo bolesnych zastrzyków.
Jest mi tak smutno i przykro ... bo mimo iż czasami jest złośliwy, to jest bardzo kochany. Aż mi się coś w sercu robi.   :cry:  
A swoją drogą, strasznie drogie jest takie badanie krwi zwierzątka. Zapłaciłam 60zł. To za swoje badania krwi płacę połowę mniej!
Mam nadzieję, że nie będziecie na mnie krzyczeć, że nie na temat napisałam.

[ Dodano: 2006-12-19, 19:15 ]
Polecam ślub w zimie, haha, nie problemów z obleganymi terminami!

meg jak dla mnie zima odpada. Jestem ciepłolubna ... i nie wyobrażam sobie wyjść w sukni ślubnej z domu na zewnątrz w temperaturze oscylującej koło 0 stopni ... nawet w bolerku czy jakimś czymś misiowym ;-) Po 5 minutach już bym się z zimna telepała. Mam nadzieję, że pod koniec kwietnia temperatura będzie przynajmniej w okolicach 10 stopni ... a 15 to jest moje marzenie ;-)

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6377 dnia: 19 Grudnia 2006, 19:22 »
Gosiaaa nie boj nic.. ja narazie mam miejsce tylko i umowiony zespol wiec w ogole daleko w polu..  Problem jeszcze wiekszy bo ubzduralam sobie slub w plenerze i juz :)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6378 dnia: 19 Grudnia 2006, 19:24 »
Cytat: "rajdowka"
Problem jeszcze wiekszy bo ubzduralam sobie slub w plenerze i juz

to tak jak my :) tez bysmy chcieli ceremonie slubna w plenerze :) ale do tego musimy sciągnąć ksiedza.Nie wiem jak to nam wyjdzie.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6379 dnia: 19 Grudnia 2006, 19:25 »
Gosiaaa nie boj nic.. ja narazie mam miejsce tylko i umowiony zespol wiec w ogole daleko w polu..  Problem jeszcze wiekszy bo ubzduralam sobie slub w plenerze i juz :)

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #6380 dnia: 19 Grudnia 2006, 20:40 »
Problem jeszcze wiekszy bo ubzduralam sobie slub w plenerze i juz

bardzo eleganckie i piekne sa sluby ale ja chyba bym sie zestresowala na smierc np dodatkowym problemem jakim jest pogoda...a jak bedzie padac to juz nie bedzie tak fajnie :|
Gosiaaa spokojnie moze wcale nie bedziesz musiala go juz uspic wiem co czujesz moj ukochany najbardziej zlosliwy psiaczek odszedl 2,5 roku temu ale na szczescie sam...byl bardzo chory ale nie dalismy go uspic walczylismy z jego choroba...nie udalo sie  :cry:  tak bywa...ale wolalam zeby sam ja nie moglabym go po 15 latach zaprowadzic na smierc :|
a teraz mam laske ( pieske) ma juz 2 lata..i tez jest wredna np wczoraj mnie caly dzien przesladowala a musialm sie uczyc :mrgreen:

a ze spraw slubnych to ja tez pomalu chodze i ogladam wszystkie rzeczy jak strojenie sali zaproszenia takie pierdulki pomalu zbieram zeby nic nie zapomniec :mrgreen:

meg gratuluje sukni piekna  8) i superdecyzja zeby poczekac na swoja sale ( ze zmiana daty slubu)

ja tez nie wyobrazam sobie slubu w zimie choc przyznam ze jak jest snieg( wlasnie jak jest a u nas to jak wiosna slonce swieci )to ma to w sobie magie i jeszcze mloda w bialym futerku krociutkim obled :lol:  chodzilam na nauki z 2 parami na 25.12 i bede siedziala 2 godz pod rzad w kosciolku bo jedna z nich to moja sasiadka( chodzilam z jej siostra do klasy) i biora slub w moim kosciolku i chce zobaczyc jak to bedzie wygladac
a druga para poznana na naukach bardzo fajna i zwariowana i mysle sobie ze ich slub moze byc bardzo ciekawy :lol:

ewelikaaa7 suknia na poprawiny bomba mis ie marzy cos w tym stylu ( tylko figura nie ta :cry: ) ale lekko rozszerzana na dole bomba tez nad czyms takim mysle  :roll: a z kozaczkami jak chcesz bedzie fajnie wygladac byleby nie bylo upalu bo wtedy bedzie goraco w kozaczkach 8)

widzielismy dziasiaj kolie na slub ile razy ogladalam rozne nic mi w oko nie wpadlo a tu dzis 3  :shock:  jedna uch ach tylko cena 350zl  duzo i mojemu sie nie podoba :o  a 2 pozostale bardziej delikatne za 150zl i 200zl juz bardziej mozliwe eh zobaczymy :mrgreen:

ale sie rozpisalam buziaki  8)

[/url]

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6381 dnia: 19 Grudnia 2006, 20:51 »
Cytat: "tylunia"
suknia na poprawiny bomba mis ie marzy cos w tym stylu ( tylko figura nie ta

Moj S powiedzial ze babcie i dziadkowie sie "zgorsza" troszke.

a z kozaczkami jak chcesz bedzie fajnie wygladac

boje sie o to zebym nog sobie nie połamała bo ponoc one mają 8 cm.

Ale to wszystko sie zobaczy przy przymierzaniu.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #6382 dnia: 19 Grudnia 2006, 21:21 »
Vall mam duzo sukienek na zdjeciach bo w salonie cos mi się podobalo a na zdjeciu juz nie ale nie wiem jak wklejac a po za tym net jest u mojego R. no i  niebardzo zeby widzial ale jak znowu wskoczę na pare minutek to przesle najwyzej na maila i ladnie poprosze Cię o pomoc :D Ale to jak będe dłużej dobra :?: Dziękuje Wam bardzo...
Ach jedno co mogę Wam powiedziec tylko w Chorzowie w Agnes i w Sophii nie można robić zdjęc a po za tym jest dobry chwyt...wystarczy powiedziec że tata nie mogl przyjsc a my liczymy się bardzo z jego opinią bo skoro Pan Mlody nie moze zobaczyc to chociaż tata podpowie :wink: Mnie się udało. Pozdrawiam

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #6383 dnia: 20 Grudnia 2006, 07:29 »
widzielismy dziasiaj kolie na slub ile razy ogladalam rozne nic mi w oko nie wpadlo a tu dzis 3  jedna uch ach tylko cena 350zl duzo i mojemu sie nie podoba  a 2 pozostale bardziej delikatne za 150zl i 200zl juz bardziej mozliwe eh zobaczymy

tylunia ja mam kolię. Dostałam od babci na 18-ste urodziny. Kosztowała "jedyne" ponad 500zł ... a było to 8 lat prawie 9 lat temu (rany, jaka ja już stara jestem!) ... tylko nie wiem jeszcze czy będzie mi pasowała do sukni ... bo na razie jeszcze nie wiem jaka suknia będzie ;-) może zrobię jej zdjęcie i jakimś cudem uda mi się je wkleić ;-) ale to wszystko dopiero wieczorem.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #6384 dnia: 20 Grudnia 2006, 07:56 »
Cytat: "Gosiaaa"
Dostałam od babci na 18-ste urodziny. Kosztowała "jedyne" ponad 500zł ... a było to 8 lat prawie 9 lat temu (rany, jaka ja już stara jestem!)

kobieto, teraz mnie zdołowałaś..ja miałam prawie 11 lat temu i co mam teraz powiedziec..fotograf bedzie musial sie troche napracowac nad retuszem ;) mam nadzieje, ze nie doliczy tej pracy do ceny :D

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #6385 dnia: 20 Grudnia 2006, 09:01 »
Hmmm no to tak:
- Nabla ma tylko jeden salon w Krakowie na ul. Rzecznej (przeprowadzili się jakiś czas temu)
- Gosiaa według moich obserwacji (12 dni przed Wigilią odpowiadające 12 miesiącom roku) wychodzi,  że kwiecień bedzie piekny :)

kobieto, teraz mnie zdołowałaś..ja miałam prawie 11 lat temu i co mam teraz powiedziec..fotograf bedzie musial sie troche napracowac nad retuszem  mam nadzieje, ze nie doliczy tej pracy do ceny

Hahahahahhaah, dobre  :D

Chciałam wkleić Opium ale nie mogę  :shock:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #6386 dnia: 20 Grudnia 2006, 09:07 »
milenka ale instrukcja wklejania zdsjhec jest banalna znajdziesz w technikaliach a jakby co to słuze pomocą ! Tylko mi wczesniej napisz to podam Ci maila i mi przeslesz!
gosiu(oosta) ale ty młodziutko wygladasz- z tego co widz na focie!
A ja wyglądam az za młodo i tego akurat nie lubie!bo ja nafdal wygladam na 18 lat!
a co do sukienki meg- fajowa jest kasi_84 tez sie ona podoba! skromniutka i prosta a ja takie lubie!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6387 dnia: 20 Grudnia 2006, 09:14 »
Cytat: "Aniutek83"
gosiu(oosta) ale ty młodziutko wygladasz- z tego co widz na focie!

Na zywo tez tak jest ;)  :mrgreen:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #6388 dnia: 20 Grudnia 2006, 09:20 »
no na zywo to musze uwierzyc Tobie andziu kochana!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6389 dnia: 20 Grudnia 2006, 09:30 »
Cytat: "Aniutek83"
no na zywo to musze uwierzyc Tobie andziu kochana

Ojjj w to to mi musisz uwierzyc :) A może kiedys sama się przekonasz na spotkanku Sląsko-Krakowskim "w połowie drogi" :) :mrgreen: