Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1051400 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #5940 dnia: 7 Grudnia 2006, 20:15 »
Gosiaa jak tylko masz możliwość to szukaj gdzie indziej nauk !!!! 4 niedziele i po krzyku a tu 2,5 raza więcej  :shock:  :shock:  :?

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5941 dnia: 7 Grudnia 2006, 20:17 »
AndziaK a kto Wam stroi sale ??
Cytat: "AndziaK"
Gosiaa jak tylko masz możliwość to szukaj gdzie indziej nauk !!!! 4 niedziele i po krzyku a tu 2,5 raza więcej  

Godka :) Ja od razu bym szukała gdzie indziej ... co mozna robic na 10 spotkaniach ?? Niektorym wystarcza 3 spotkanka a wiedzę maja te samą.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5942 dnia: 7 Grudnia 2006, 20:32 »
Antalis dekoracje robi nam pani Ania z Czernej.... Babeczka ma talent a dekoracji różnych multum :)

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #5943 dnia: 7 Grudnia 2006, 21:36 »
my będziemy mieli 9 spotkań na tzw "wieczorach dla zakochanych" to jest jakaś inna metoda niz typowe wyklady, zapisy są od pierwszego stycznia (kurs zaczyna sie na wiosnę) a podobno w pierwsza niedziele stycznia juz nie ma na niego miejsc, bo tylu jest chętnych, więc 1 stycznia biegnę nas zapisać :D

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #5944 dnia: 7 Grudnia 2006, 21:40 »
A ja przebylam kolejna rozmowe z mamą o ślubie.Byla jej kolezanka na kawie i ją tak opierdzieliła, ze jak to moze mnie stawiac przed wyborem a na to moja mama ze ona zdania nie zmieni, bo nienawidzi mojego ojca i koniec.Mimo tłumaczen i godzinnej rozmowy, stwierdzila ze przekonywanie jej nic nie da.

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #5945 dnia: 7 Grudnia 2006, 22:02 »
Epox błagam napisz jakiej firmy sa to obrączki, albo podaj mi na privka namiary na stronkę, gdzie je znalazłaś :) Poprostu zauroczyłam się :) :serce:

bardzo mi przykro,ale to była jakaś zagraniczna stronka i nie wiem jaka :roll: ,znalazłam te obrączki już w tamtym roku,więc naprawde Ci nie pomoge,powiem Ci tylko tyle,że trzeba się nachodzić po jubilerach,bo nikt nie chce podjąć się ich zrobienia,nam się udało,ale o efektach będę mogła powiedzieć po 20 grudnia,bo wtedy je zobacze

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5946 dnia: 8 Grudnia 2006, 08:13 »
Cytat: "epox"
bardzo mi przykro,ale to była jakaś zagraniczna stronka i nie wiem jaka  ,znalazłam te obrączki już w tamtym roku,więc naprawde Ci nie pomoge,powiem Ci tylko tyle,że trzeba się nachodzić po jubilerach,bo nikt nie chce podjąć się ich zrobienia,nam się udało,ale o efektach będę mogła powiedzieć po 20 grudnia,bo wtedy je zobacze

:glowa_w_mur:    :Placz_1:    :Placz_1:    :Placz_1:  

Ależ mi przykro....  :(  A juz miałam ciągnąć mojego R. do salonu..... Szkoda.... :cry:

Poczekam na efekty pracy Twojego jubilera. Skąd jesteś Epox? Jak blisko to moze uderzymy do tego samego :) :mrgreen:

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #5947 dnia: 8 Grudnia 2006, 08:56 »
Gosiaa jak tylko masz możliwość to szukaj gdzie indziej nauk !!!! 4 niedziele i po krzyku a tu 2,5 raza więcej

Mam możliwość gdzie indziej ... tylko jest taka sprawa,że nie wiem czy w ten akurat weekend Tomek nie będzie miał obrony. (bodajże 16-18 luty) następne weekendowe są chyba 13-15 kwietnia, a to już trochę późno na załatwianie takich spraw ;-)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5948 dnia: 8 Grudnia 2006, 09:04 »
Cytat: "Gosiaaa"
tylko jest taka sprawa,że nie wiem czy w ten akurat weekend Tomek nie będzie miał obrony

Hmmm no to problem.... a jeszcze w innej parafii te normalne 4 tygodniowe? Może są teraz?

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #5949 dnia: 8 Grudnia 2006, 09:39 »
dZiewczyny Zabijcie mnie   :ckm:  z tymi naukami wyszło zero czyli nic!
W Wczoraj poszedł po pracyt do ksiedza specjalnie wczesniej wyjechał z dołu zeby tam dybać! I co usłyszał  oprócz blebleble jakie to te nauki są ważne i jak to one nas nie przygouja do zycia! Ze nie zrobi nam ich teraz i 3 innym parom bo on nie ma czasu bo jesyt sam i ewentualnie może nam zrobic w tygodniu co nas nie urzadza albo dopiero w styczniu! A sek w tym ,że ja na początku stycznia mam iść do mojej parafii wpisac sie i zarezerwowac termin! Ewentualnie stwierdził ,ze moze nam dac teraz takie zaświasdczenie ,że aktualnie na te nauyki chodzimy!No ale mój proboiszcz powiedział,że nas nie zapisze bez zrobionych nauk! I Tłumacz im to ! Matko normalnie harakiri popełnie chyba!

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #5950 dnia: 8 Grudnia 2006, 10:00 »
Aniutek, to bierzcie ślub w innym kosciele, gdzie takie zaświadczenie będzie honorowane... albo napisz do kurii, bo ksiadz ma obowiazek was wpisac, protokołu nie może tylko spisac jak nie ma zaswiadczenia o odbytych naukach...

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5951 dnia: 8 Grudnia 2006, 10:20 »
albo napisz do kurii, bo ksiadz ma obowiazek was wpisac, protokołu nie może tylko spisac jak nie ma zaswiadczenia o odbytych naukach...

Akto ma rację. Napisz do tych z góry coby wiedzieli jaki burdel maja na dole !!!! On jest sam i nie ma czasu? A g... mnie to obchodzi !!!!! Jakiż ten Kościół jest przychylny człowiekowi  :evil:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #5952 dnia: 8 Grudnia 2006, 10:31 »
No własnie to W.Powiedziałam,ze mogłes mu powiedzieć ,że napiszesz skarge do kurii na niego! aon stwierdził,ze sie nie bedzie z ksiedzem kłócił ( mówiłam,ze to taka sierota co sie nic nie odezwie).Ja tam jutro jade to chyba sobie wstapie do niego i pogadamy! Ten ksiądz u W.jest nowy i jest fakt tam sam ( bo poprzedni odszedł na leczenie alkoholowe a on nam by to załatwił od reki jak siostrze W.) a ten wymysla! To po kiego grzyba nam 10 razy kaze tam przyłazić i gada ,ze nauki bedą .A potem nagle nie!Chyba tak zrobimy ,ze pójdziemy do innego koscioła u W. na nauki ale tam sa dopiero w 1-szym tyg stycznia a mojemu probiszczowi dam to zaswiadczenie ,ze chodzimy może sie z nim jakoś doadam! a co do geania slubu w innym kościele to zapewne mój proboszcz sie nie zgodzi i wymyslijakś astronomiczną kwote za zgode! skoro koszt ceremonii ślubnej u niego + organista i koscielny to ok 900 zł!

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #5953 dnia: 8 Grudnia 2006, 10:34 »
A najlepsze ,ze W. mu tłumaczy ,ze on pracuje na zmiany i ,ze kogo to w pracy obchodzi,ze ma nauki i ze nikt mu z dnia na dzień tak nie da wolnego bo to jest kopalnia ! I ,że ja mieszkam 80 km stad i tez sobie nie przyjade tam w 15 min i ,że w tygodniu chodze na seminarium magisterskie! a ten ,ze co go to obchodzi ,iże to jest b.wazna spraewa i może nie dojrzeliśmy do decyzji o slubie! no ludzie....

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5954 dnia: 8 Grudnia 2006, 10:55 »
Cytat: "Aniutek83"
A najlepsze ,ze W. mu tłumaczy ,ze on pracuje na zmiany i ,ze kogo to w pracy obchodzi,ze ma nauki i ze nikt mu z dnia na dzień tak nie da wolnego bo to jest kopalnia ! I ,że ja mieszkam 80 km stad i tez sobie nie przyjade tam w 15 min i ,że w tygodniu chodze na seminarium magisterskie! a ten ,ze co go to obchodzi ,iże to jest b.wazna spraewa i może nie dojrzeliśmy do decyzji o slubie! no ludzie....

Ojj jakby to na mnie trafiła taki księżulek to napewno zapamietałby mnie na wieki  :evil:  :evil:  :evil:
Ja też moge mówić: "A co mnie to obchodzi, że ksiądz jest sam? Nauki są dla nas tak ważne że chcemy tu i teraz  :!:  :!:  :!:  :evil: "

Wiecie co ja jestem teraz cięta na księży, a wyobraźcie sobie, że porzez 4 lata smigałam kilka razy w tygodniu na oazę, jeździłam na rekolekcje, a teraz jak słyszę ksiądz to mnie trafia. Oczywiście nie wszyscy są jednakowi, ale Ci których znam z parafii sa ohydni, obłudni i nigdy nie chodze do nich do spowiedzi, bo on na mnie wrzeszczy a sam .... sie po kątach (są na to dowody).

Ufff wypisałam sie i mi lżej  :mrgreen:

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #5955 dnia: 8 Grudnia 2006, 11:10 »
Aniutek, bo to generalnie jest ważna sprawa, księża też chcą żeby ludzie którzy przystępują do tego "byli przygotowani" tak jak chce tego Kościoł... Oni też nie siedzą i nie czekają na oklaski. Zawsze możecie wziąć licencję z parafii W., możecie znaleźć weekendowe nauki, jest tyle rozwiązań???
Nie wiem o co się od razu tak pieklić, ja też bym się z księżmi generalnie nie kłóciła, bo czasami dużo od nich zależy, więc lepiej nie palić mostów i dołków pod sobą nie kopać.
Ja bym na waszym miejscu poszukała albo nauk w innym kościele. A wlaściwie to czemu się tak poźno za te nauki zabieracie? nie można ich bylo wcześniej zrobić, a nie teraz kombinować????

Offline epox

• maniak
« Odpowiedź #5956 dnia: 8 Grudnia 2006, 11:14 »
Cześć dziewczyny ,AndziaK ja jestem z Katowic,co do księży,to ja też mam na nich uczulenie i dlatego aby narazie oszczędzic sobie moich nerwów i oszczędzic swoją "przepiękną urodę"   :hahaha:  bierzemy tylko cywilny(o koscielnym pomysle moze w innym roku,jak mi sie znowu zachce tej adrenalinki  :wink:  )

Ps.ja znam takiego księdza co sobie normalnie mieszka z panienka i prowadzą normalne życie,a kosciół traktuje jak prace na etacie,a i jeszcze znam jednego proboszcza co ma syna który teraz ma 20 lat

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5957 dnia: 8 Grudnia 2006, 11:17 »
Akto a dlaczego niby mamy zostawic księży w spokoju ?!  :evil: Ja rozumiem, że oni maja tysiąc różnych spraw, ale jedna z nich jest właśnie przygotowywanie młodych do slubu i łaski nie robią, że te nauki im dadzą !!!!!!! To jest ich zakichany OBOWIĄZEK i dlaczego mam iść gdzie indziej ?!  :evil:
Właśnie przez taka postawę większości ludzi oni robią z nami co chcą i myślą, że oni mogą wszystko bo są księżmi !!! A guzik trzxeba im pokazać że to oni są dla nas a nie my dla nich.
Koniec kropka, dziękuję za uwagę !!!!

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #5958 dnia: 8 Grudnia 2006, 11:19 »
co do księży,to ja też mam na nich uczulenie i dlatego aby narazie oszczędzic sobie moich nerwów i oszczędzic swoją "przepiękną urodę" Hahaha bierzemy tylko cywilny

no i git!!
szczerze to nie rozumiem ludzi, ktorzy biorą kościelny dlatego że ladniej wyglada lub dlatego, żeby rodzina byla usatysfakcjonowana... Jak dla mnie bez sensu, jeżeli jest się ciętym na księzy, kościół i procedury kościelne i nie ma się ochoty wymogów spełnić to po co się w to pchać???

u nas dziś się prace mieszkaniowe posuwają, tzn przyszli hydraulicy i zakladaja kaloryfer i krany w kuchni...

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #5959 dnia: 8 Grudnia 2006, 11:27 »
ale ja chciałam chodzić na te nauki , nie chciałam sie od nich wymigać! i to sa własnie nauki weekendowe , boi niestety u mnie w miescie sa tylko w tygodniu a W. nie przyjedzie do mnie na nauki w tygodniu bo to nieralne czasowo .To jest jednak 80 km w jedna strone a on pracuje i to na takie chore zmiany ,zeszkoda gadać! Czy sie póxno zabieramy? No W.Był u niego jakos 2 mies temu i miesiaxc i mówił ,że beda teraz to byliśmy spokojni a tu niespodzianka! Po co nam każe 10 razy łazić w ta i wewta- jakby od razu powiedział to byśmy poszli gdzie indziej! I byłoby po kłopocie!
A jestem zła o to zwodzenie nas non stop i o to,ze odległośc jaka nas dzieli stwarza przez to wiele własnie problemów formalnych! I czy przygotowanie do życia w małzeństwie polega na pytaniu ludzi z katechizmy tupy 5 przyjazan koscielnych itp? Bo własnie tego uczy ksiądz u W. na naukach( sąsiadka chodzia w czerwcu) i sam to do niego wczoraj powiedział, czy juz umiemy?
Ja chciałam cywilny- własnie ze wzgledu na te problemy a wcale nie biore s.lubu po to ,zeby było ładniej! Ale niesrtety musiałam uszanowac decyzje W. I naszych rodziców!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5960 dnia: 8 Grudnia 2006, 11:29 »
Cytat: "akto"
szczerze to nie rozumiem ludzi, ktorzy biorą kościelny dlatego że ladniej wyglada lub dlatego, żeby rodzina byla usatysfakcjonowana... Jak dla mnie bez sensu, jeżeli jest się ciętym na księzy, kościół i procedury kościelne i nie ma się ochoty wymogów spełnić to po co się w to pchać???

Akto ja nie biorę slubu kościelnego dla księdza, dla Kościoła czy jego procedur  :!:  :!:  Biorę bo wierzę w Boga i chcę by nad naszym związkiem czuwał. Nie napisałam nigdzie że jestem cięta na Kościół tylko na księży i to co wyprawiają niektórzy z nich.
Bóg jest inny i ślub biorę właśnie dlatego że GO Kocham, a ksiądz jest tylko narzędziem równie niedoskonałym jak my.
To jest moje zdanie i chyba mam prawo je wywalać na klawiaturkę ?!

Jestem nawet za zniesieniem celibatu, bo skończyłaby sie obłuda !!!!! A to co myślę o księżach nie ma nic do rzeczy jesli chodzi o ślub !!!
Nam ślubu udzielać bedzie ksiądz ze Świdnicy, bo do niego mam pełne zaufanie i jego szanuję.
TO tyle....

Offline epox

• maniak
« Odpowiedź #5961 dnia: 8 Grudnia 2006, 11:35 »
AndziaK,złość piękności szkodzi,a nerwy na serce  :wink: ,a o serce trzeba dbac,bo musimy naszych przyszłych męzów baaaardzo mocno i długo kochać  :mrgreen: ,a zresztą dziś piątek,weekend za pasem......

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #5962 dnia: 8 Grudnia 2006, 11:36 »
no własnie bo ksiądz ma tyle do mojej wiary co....  Ja jestem wierzaca i nie chodze do koscioła dla ksiedza i dla jego widzi mi się tylko dla własnej przyjemnosci! I tu akurat Andzia ma rację !
A co do brania slubu w innym kosciele to tez kwestia finansów musiałabym wszystkie zaswiasdczenia brac z innych parafii a u mnie koszt takiego zaswiadczenia za kazde to 50 zł wiec ta kwota by mi troche wzrosła a  tak to wezme tylko  jedno( z parafii gdzie byłam chrczona)  no a tak to koszt tej ceremonii urósał by do niebotycznej kwoty- nie stac mnie na to bo jeszcze nie pracuję niestety)  
Spotkałam w swoim zyciu paru bardzo fajnych i miłych księży i nie uogólniam zachowania tego do wszystkich! Akurat teraz trafiam na tych nieprzyjaznych!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5963 dnia: 8 Grudnia 2006, 11:42 »
AndziaK,złość piękności szkodzi,a nerwy na serce  ,a o serce trzeba dbac,bo musimy naszych przyszłych męzów baaaardzo mocno i długo kochać  ,a zresztą dziś piątek,weekend za pasem......

Wiem epox ale wkórzaja mnie takie wypowiedzi i to, że co poniektórzy nie czytaja uważnie postów innych a potem zarzucaja im różne bzdetne rzeczy !!!!

No ale jeszcze tylko 4 godzinki i bedę się relaksować z forumkami przy kawce :)

Spotkałam w swoim zyciu paru bardzo fajnych i miłych księży i nie uogólniam zachowania tego do wszystkich! Akurat teraz trafiam na tych nieprzyjaznych!

Podobnie zreszta jak ja....

Offline epox

• maniak
« Odpowiedź #5964 dnia: 8 Grudnia 2006, 11:58 »
ludzie są różni i powiem Ci co ostatnio powiedziała mi pewna miła pani z pieskiem,toczyłyśmy  rozmowe na temat zwierząt i ludzi i jak zakończyła nasza rozmowe"im bardziej poznajemy ludzi,tym bardziej i mocniej kochamy zwierzeta"

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5965 dnia: 8 Grudnia 2006, 12:03 »
im bardziej poznajemy ludzi,tym bardziej i mocniej kochamy zwierzeta

I to jest święta prawda Epox !!!! Niestety gorzka ale prawda.... :(

No ale żeby nasz wątek nie przerodził sie na antyklerykański to napiszę, że będę kontaktować się z dziewczyną, która miała taka suknię jak ja i zapytam czy miała koło bo jej suknia tak pieknie sie dołem układała. Jeśli tak to musze napisać do salonu czy jest mozliwość zamontowania takiegoż, a najlepiej dodatkowych tiulów, bo kółka to niet :)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #5966 dnia: 8 Grudnia 2006, 12:05 »
Jesli chodzi o księży to wiem ze Nasz proboszcz jest "ciężkim" człowiekiem i boje sie spotkania z nim ze moze powiedziec NIE!
Poza tym to pokazalam swojemy S jakie znalazlam dosc tanie winietki na stół bo 7 zl za 20 sztuk w opakowaniu wiec on na to zebysmy zamowili bo 20 zł to nie duzo a niech juz będą wiec zamóilismy takie oto:

Są dosc moze skromne ale mi sie podobaja.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5967 dnia: 8 Grudnia 2006, 12:06 »
Haja, chcialam oswiadczyc ze moze juz dzis zamowimy obraczki, jedziemy specjalnie do Kraka w tym celu ( no i oczywiscie spotkac sie z forumkami  :mrgreen: ).

Tak na prawde nie mam upatrzonych, jak nam sie cos spodoba to kupujemy i juz :mrgreen:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline epox

• maniak
« Odpowiedź #5968 dnia: 8 Grudnia 2006, 12:07 »
juz pieknie w niej wygladasz,a później to będzie tak pięknie,ze Twój napewno padnie z zachwytu

PS.Kółką i ja mówie stanowcze NIE wole 30 dodatkowych warstw tiulu niz jedno koło

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5969 dnia: 8 Grudnia 2006, 12:09 »
Cytat: "anusiaaa"
Haja, chcialam oswiadczyc ze moze juz dzis zamowimy obraczki, jedziemy specjalnie do Kraka w tym celu ( no i oczywiscie spotkac sie z forumkami  ).

Cieszę się z pierszej części tego zdania, a jeszcze bardziej z drugiej :)  :mrgreen:

Kółką i ja mówie stanowcze NIE wole 30 dodatkowych warstw tiulu niz jedno koło

Jest nas 2 :) Piąteczka  :mrgreen: