Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1049473 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kami
  • bywalec
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #210 dnia: 3 Lipca 2006, 15:46 »
Wielkie dzięki Aniutek za namiary.
A co do sali to własnie wczoraj juz zarezerwowalismy, teraz zaczynamy przeprawę z orkiestrami. Zobaczymy co z tego wyjdzie. mam tylko nadzieje, że wszystkie fajne nie beda juz zajete bo i tak przez termin na sali musielismy zmienic date o tydzień pózniej. :D
....Ten Pan i ta Pani są na siebie skazani.....

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #211 dnia: 3 Lipca 2006, 16:43 »
kami, gdzie macie sale zarezerwaną :?:

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #212 dnia: 3 Lipca 2006, 17:47 »
A ja zarabiam na Nasze wesele :D
Szkoda tylko, że poza Polską  :?
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #213 dnia: 3 Lipca 2006, 18:25 »
Dziewczyny jak macie jakieś nowe namiary na krawcowe szyjące skunie slubne to chetnie się z ofertami zapoznam. co prawda mam w planach pojechać w tą sobotę i zarezerwować się u tej pani w Krzeszowicach ale zawsze warto podzwonić i podowiadywać się w bliższych okolicach. pozdrówka!!

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #214 dnia: 3 Lipca 2006, 19:40 »
Ewelina namiary poszły!

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #215 dnia: 3 Lipca 2006, 19:42 »
dziękuje!!! :)

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #216 dnia: 11 Lipca 2006, 13:30 »
Witam Wszystkich bardzo cieplutko :D ,ślubujemy 18.08.2007r W Katowicach,mamy zarezerwowaną sale(zdjęć nie posiadam) oraz zespół,kamerzysta wstępnie zarezerwowany,ale nie będę z nim podpisywała umowy,bo to mój znajomy,fryzjerem też się nie martwie,bo będzie to mój wspaniały kolega,który wyraził chęć i strasznie się ucieszył,że się wkońcu doczeka naszego ślubu i będzie mnie czesał  :D .

ps.Aniutek83 bardzo proszę o namiery na krawcową,z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam  :D

Offline kami
  • bywalec
« Odpowiedź #217 dnia: 11 Lipca 2006, 13:44 »
Oosta my mamy sale w Ostręznicy (przed Olkuszem) jest nowiutki (3 lata temu zbudowana) moj brat tam miał jako I wesele i był rewelacja. a Ty gdzie?

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #218 dnia: 11 Lipca 2006, 14:04 »
kami, szukaliśmy w okolicy, ale zawsze coś było nie tak..początkowo myśleliśmu o Dworku Zieleniewskich u Was, ale niestety noclegów za mało..i w ogóle podobno na 60 osób to maksymalnie, bo przy większej ilości robi się ścisk..i jeszcze braliśmy pod uwagę sla ena elektrowni w Sierszy..w końcu zdecydowaliśmy się na wynajęcie hotelu w Szczyrku (noclegi nas zmusiły, bo większość gości mamy przyjezdnych)..trochę mi szkoda, że nie będę w moim kościele ślubować :(

Offline kami
  • bywalec
« Odpowiedź #219 dnia: 12 Lipca 2006, 14:12 »
Oosta dobry wybór. Szczyrk to rewelacyjne miejsce. Co do dworku to nie brałam go  pod uwage bo jedzonko dostarczaja z "Alf'a" z trzebini a kiepsko podają. Ja tez chciałam na Elektrowni ale niestety w sierpniu nie robia tam wesel wiec została Ostreznica i dokładnie tak jak u ciebie tez mam sporo przyjezdnych, naszczescie 7 pokoi w zupełności mi wystarczy (tyle jest u mnie na sali) a reszte usadowie w domkach najblizszych.
A orkiestra jaka i skąd?
 :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #220 dnia: 12 Lipca 2006, 14:49 »
hej
dziewczyny no i to znowu JA!
mam juz upatrzonego fotografa za reportaż , plener i studio zapłacę 1300 złotych! My nie będziemy miec kamwerzysty! Myslicie ,ze to drogo? dostane 2 albumy  + 2 albumy dla rodziców i zdjecia na płytce! A i zespól tez juz mamy nawet niedrogi biora ok 70 zł za godzinkę ( to znajomy z pracy narzeczonego)  EPOX NAMIARY POSZŁY!

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #221 dnia: 12 Lipca 2006, 21:49 »
Aniutek83 bardzo dziękuję  :przytul:    :Daje_kwiatka:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #222 dnia: 12 Lipca 2006, 22:00 »
kami, orkiestrę mamy z libiąża takton band..śpiewa dziewczyna z "Szansy na sukces"..głos ma rewelacyjny..oprócz niej wokalnie udziela się tez mężczyzna..i co dla mnie było dość istotne - mają saksofon..kolega mi ich polecił..a Wy :?:

Offline kami
  • bywalec
« Odpowiedź #223 dnia: 13 Lipca 2006, 08:51 »
Oosta a my z musu musieliśmy wziąść inny zespol niz chcieliśmy (termin był juz zajety. Mamy wiec Top Dance (mój kamerzysta mówi że swietnie graja ale to sie dopiero ujawni w trakcie wesela). Czy przypadkiem w Twoim zespole na gitarze nie gra Artur Likus?(taki długowłosy koles)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #224 dnia: 14 Lipca 2006, 18:53 »
No to i ja się wpiszę, bo dawno się nie udzielałam a od tego czasu sporo się zmieniło:) Mamy już zaklepana salę, kucharza, orkiestrę, fotografa, ja mam zamówiony termin u wizażystki, wybrane zaproszenia, kolor sali:) Nie mogę się już doczekać, kiedy będziemy mogli kupić zaproszenia i zacząć je wypisywać:) po suknię wybiorę się w październiku-listopadzie do Gorzowa Wlkp. I tu mam prosbę: któraś z Was wybierała suknię w Chwalęcicach?? Jesli tak jaka jest tam obsługa i czy rzeczywiście taki duży wybór??

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #225 dnia: 16 Lipca 2006, 05:09 »
A u nas wszystko sie zmienilo :cry: Jestesmy wlasnie po rozmowie telefonicznej z moimi rodzicami (sa w USA) i niestety prawdobodobnie nie dadza rady przyjechac na slub :cry: Jestesmy zalamani. Za duzo by wyjasniac jest to soomplikowana sytuacja. Od razu zaczelismy sie zastanawiac nad zmiana terminu bo wesele bez moich rodzicow???? MASAKRA!!! ale niestety rodzice nie daja nam gwarancji ze np w 2008r przyjada wiec to bez sensu. No i po prostu zalamka!!!! Juz nawet moj Skarb nie wie co robic.... :cry:  :cry:  :cry: A juz sala zarezerwowana i orkiestra...myslalam ze moich rodzicow nie trzeba bedzie rezerwowac...okazalo sie jednak inaczej niestety :cry:

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #226 dnia: 16 Lipca 2006, 08:42 »
Zaneta, domyślam się, że chodzi o nielegalny pobyt....? Była juz kiedyś na forum taka dziewczyna i robiła wesele bez rodziców. Myślę, że skoro i tak nie widujesz rodziców, to nie powinnaś łamać sobie tym głowy, tylko brac ślub i bez nich. Życie we dwoje jest za krótkie, by marnować je na czekanie na osoby "trzecie"!! Masz czekać "na święte nigdy" aż rodzice będą mogli wrócić? A przecież w tym czasie może wydarzyć się wiele rzeczy. Samo takie trwanie w zawieszeniu i oczekiwanie na teściów może być uciążliwe dla Twojego narzeczonego i frustrujące dla Ciebie.
A przecież ty chcesz "tylko" być szczęśliwą żoną swojego ukochanego.
Poza tym, uważam, ze DLA CHCACEGO NIC TRUDNEGO, jeżeli komuś BARDZO zależy to wróci z tej cholernej Ameryki, choćby nie wiem, co. Nie wiem, co jest przyczyną tkwienia Twoich rodziców za oceanem, ale w moim odczuciu tylko choroba usprawiedliwia nieobecność w tak ważnym dniu własnego dziecka. Tfu tfu tfu.... na pogrzeb tez by nie przyjechali?

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #227 dnia: 16 Lipca 2006, 10:52 »
Wiesz Zanetko.... mi też by było przykro i nie chciałabym ślubu bez moich Rodziców... Ale jeśli miałabym taką sytuację, że rodzice nie mogliby dać mi gwarancji czy za rok lub dwa będą na moim ślubie...to chyba bym na nich nie czekała...
Trudną decyzję musisz podjąć...

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #228 dnia: 16 Lipca 2006, 16:27 »
Trudna decyzja ale wiemy na pewno ze nie chcemy juz dluzej czekac...Moim zdaniem swiat i zycie sie na Ameryce sie nie konczy. Mam nadzieje ze rodzice przemysla i jednak nie zostawia mnie w tym dniu samej...Ale ja nie mam zamiaru do czegos ich namawiac , czegos im sugerowac, do czegos zmuszac. Musza sami podjac decyzje. Mi zostaje miec nadzieje ze jednak wybiora "byc" a nie "miec"...

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #229 dnia: 16 Lipca 2006, 17:01 »
Żaneta- moim zdaniem słuszna decyzja. Rozstania z rodziną są straszne, jednak to do nich teraz należy pokazać, że własna córka jest ważniejsza niż $.

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #230 dnia: 16 Lipca 2006, 19:08 »
Dzieki  jakos mi lzej po waszych opiniach na ten temat. I utwierdzm sie w przekonaniu ze to nie my powinnismy sie zastanawiac...my juz zdecydowalismy i niech sie dzieje wola Boza

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #231 dnia: 16 Lipca 2006, 19:50 »
żanetko, ja myslę, że wszystko sie ułozy i rodzice będa na waszym slubie. Dojrzeja do tej myśli, że córka wychodzi za mąż i będą chcieli być z Tobą. Myslę, że jak wiedzą już Wasz termint o tera mówią "nie" ale potem ścisnie ich serducho i będą.
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #232 dnia: 16 Lipca 2006, 22:57 »
Cytat: "okruszek"
Dojrzeja do tej myśli, że córka wychodzi za mąż i będą chcieli być z Tobą. Myslę, że jak wiedzą już Wasz termint o tera mówią "nie" ale potem ścisnie ich serducho i będą.

tez tak sądzę..w końcu ślubu córki nie da sie powtórzyć..

kami, w tym naszym zespole nie gra żaden Artur..to nie ten...a co do Top Dance, to słyszałam, że chawlą sobie ich..tam gra szwagier mojej kumpeli..oni już długo istnieją na rynku..

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #233 dnia: 17 Lipca 2006, 20:39 »
Cytat: "martyna1985"
No to i ja się wpiszę, bo dawno się nie udzielałam a od tego czasu sporo się zmieniło:) Mamy już zaklepana salę, kucharza, orkiestrę, fotografa, ja mam zamówiony termin u wizażystki, wybrane zaproszenia, kolor sali:) Nie mogę się już doczekać, kiedy będziemy mogli kupić zaproszenia i zacząć je wypisywać:) po suknię wybiorę się w październiku-listopadzie do Gorzowa Wlkp. I tu mam prosbę: któraś z Was wybierała suknię w Chwalęcicach?? Jesli tak jaka jest tam obsługa i czy rzeczywiście taki duży wybór??

Z tego co wiem salon w Chwalecicach jest jednym z najlepszych w tych okolicach, ale jesli chcesz wymarzona kiecke musisz duzo, duzo wczesniej sie tam wybrac.
Slyszalam tez, ze w Slubicach powstal niedawno jakos nowy salon sukien slubnych (suknie sa tam niedrogie-podobno). Podobno przymierzasz sukienki, a osoby, ktore sa z Toba sa czestowane kawka, albo herbata (takze klimacik spokoju, bez stresu wybierasz kiecke).

Offline skarbek
  • bywalec
  • data ślubu: październik 2007
« Odpowiedź #234 dnia: 18 Lipca 2006, 17:55 »
Tu Marta z radościa wpisuję sie w ten temat. Nasz ślub tzn. mój i Mariusza :serce:  dopiero! w październiku 2007 a to ze względu na zespół.To raczej nowość żeby termin slubu i salę uzależniać od zespołu, ale naprawde warto! Jak kazdą z Was ogarnęła mnie goraczka przygotowań bo nawet nie myślałam że tak wiele trzeba załatwić. Pozdrawiam wszystkie ogarnięte szałem Panny Młode 2007! :lol:
"Dzis też bym Cię wybrała"2007

Offline skarbek
  • bywalec
  • data ślubu: październik 2007
« Odpowiedź #235 dnia: 18 Lipca 2006, 17:57 »
To znów ja zapomniałam zapytać czy któraś z Was oriętuje sie w cenach salonu ślubnego promesa z Warszawy?
"Dzis też bym Cię wybrała"2007

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #236 dnia: 19 Lipca 2006, 13:44 »
:Tuptup:    :Najlepszy:  w koncu mam !! fotki upatrzonej już sukni :):)

:serce:  :serce:  dla mnie jest cudooowwwnnnaaa :):)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #237 dnia: 19 Lipca 2006, 13:49 »
Lilkuś, a jaki kolorek, bo na zdjęciu nie bardzo widać :?:

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #238 dnia: 19 Lipca 2006, 13:58 »
Cytat: "oosta"
Lilkuś, a jaki kolorek, bo na zdjęciu nie bardzo widać

jasny róż :) taki blady róz (jest taki kolor? :? ) :) no i suknia oczywiscie biała :)

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #239 dnia: 19 Lipca 2006, 20:46 »
Hmm, jak dla mnie, to ta spódnica trochę za bardzo wydziwiana, ale to tylko moje zdanie :) Najważniejsze żebyś Ty się w niej dobrze czuła!
Nasze życie będzie jak poemat...