Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1048474 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aniutek83
  • maniak
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #180 dnia: 9 Czerwca 2006, 15:29 »
dziewczyny a jesli któraś z was jest z okolic Zagłebia ( dabrowa, Bedzin , sosnowiec itp.) to poleccie mi jakiegoś fajnego fotografa ( bo wszyscy mają jakies kiczowate te zdjecia) My kamery nie chcemy wiec troszke wiecej możemy wydac na foty! katrinka Fajowo ,ze ci sie podoba moja sala!

Offline halcia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #181 dnia: 9 Czerwca 2006, 23:13 »
hej

Aniutek83  sale masz do pozazdroszczenia ,naprawde slicmy narazie nie wiemy co i jak z kamerzysta bo moj przyszly wroci dopiero w poniedzialek i wtedy pogadamy ,natomiast co do zdjec do ogolnie chyba w studio sa kiczowate te fotki(przynajmniej te ,ktore ja widzialam),natomiast plener to bym chciala miec bardzo wsrod konikow ,czyli jakas stadnina najlepiej a o to to ciezko u mnie bo w okolicy kicha lekka z tym tematem,no ale zobaczymy co z tego wyjdzie tak naprawde:)

Offline ainka
  • forumowicz
« Odpowiedź #182 dnia: 10 Czerwca 2006, 10:49 »
Melduje sie jeszcze Panna z Gliwic ;-). My juz termina mamy zaklepany. 09.06.2007. Sale i myzykantow juz mamy. Fotograf juz tez zaklepany. Zostal nam tylko kosciolek. Musimy jeszcze porozmawiac jakie zdjecia i gdzie byscmy chicieli i tak samo z muzyka. Juz nie moge sie doczekac ;-) choc wiem ze to dopiero za rok wiem ze to szybcko zleci. Pozdrawiam wszysctkie panny mlode z 2007 roku. :id_juz:
I jestesmy razem ;-)

[img]https://e-wesele.pl/forum/co

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #183 dnia: 10 Czerwca 2006, 10:55 »
Hej dziewczyny ciesze sie,że podoba Wam sie moja sala! Nie ukrywam ,ze z powodu tego urokliwego otoczenia ja wybrałam! Mysle ,ze częśc pleneru mogłabym zrobic tam jakmyslicie? ale kurcze nie wiem co z tym fotografem! Jak tak dalej pójdzie to z moim pechem nic nie znajdziemy!

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #184 dnia: 10 Czerwca 2006, 15:13 »
Witam wszystkie zniecierpliwione ;) zajrzałam tu z ciekawości o czym to niecierpliwe sobie gadają skoro tak dużo czasu mają i jeszcze nic nie muszą załatwiać no i szczena mi padła! Sale już macie obstalowane, muzyke itd? My z moim M. planujemy październik i jeszcze sie nad niczym nie zastanawialiśmy. To na prawdę trzeba tak wcześnie?
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline kamilkan

• bywalec
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #185 dnia: 10 Czerwca 2006, 15:23 »
Cytat: "busia"
To na prawdę trzeba tak wcześnie?

Busia, jeżeli chcesz mieć w czym wybierać, to tak.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #186 dnia: 10 Czerwca 2006, 15:24 »

To suknia, ktora spodobala mi sie na targach slubnych w Spodku !
wlasnie ja chce przymierzyc:)

Aniutek83 my bedziemy miec fotoreportaz i plener.. takie zdjecia sa naturalne! a w studio to zalezy ale nam sie nie podobaja!  plener bedzie w palacyku Mieroszewskich oraz na zamku w B-nie!!

Offline asia-be

• bywalec
  • data ślubu: 8 wrzesień 2007
« Odpowiedź #187 dnia: 11 Czerwca 2006, 12:35 »
Cytat: "busia"
To na prawdę trzeba tak wcześnie?

Busia,my tez byliśmy zszokowani, 1,5 roku wczesniej orkiestra na ktorej nam bardzo zalezalo PRESTO nie mieli juz terminów na czerwiec-taki był plan na początku-skończyło się na wrześniu :D
Sale też już mamy WERANDA(moze jakies zdjecia powklejam niedlugo)
Tak wiec śpiesz sie busia,bo wszystko co ciekawsze ucieknie ci

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #188 dnia: 12 Czerwca 2006, 09:49 »
Dziewczyny, dzięki za dobre rady. Ja na prawdę chciałabym je już wprowadzić w czyn i rozmawiałam z moim M na ten temat. Ale on uwża, że wszelkie przygotowania możemy zacząć dopiero jak się uroczyście oświadczy. Mam nadzieję (i tak podejrzewam), że zrobi to w te wakacja. Do tego czasu i tak nie mam co planować bo jeszcze nie wiemy ile będzie gości, no i skąd weźmiemy na to wszystko pieniążk:(

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #189 dnia: 12 Czerwca 2006, 10:06 »
busia, nie daj się zwariowac. Przez takie podejście - tj. traktowanie ślubu jak przedsięwzięcia równego organizacji Igrzysk olipijskich, można sobie popsuć cały nastrój, zniechęcić się do ślubu, a czasem i do związku. Po jaką cholerkę tak się rozpędzać, jeśli nawet nie było jeszcze zaręczyn.
Daj się chłopakowi wykazać, oświadczyć jak należy (a może jeszcze się wcale nie zdecydował na 100% :P ) a nie żeby się miał oświadczać, "bo sala i orkiestra juz zamówiona". To chyba całkowite pomylenie kolejności działań!! Nie uważasz?

Ja sama żałuję, że nie miałam spontanicznych zaręczyn, bo wyszło tak, że razem wybieraliśmy pierścionek, kiedy to zawsze marzyłam, aby przeżyć wspaniałe zaskoczenie. Nie udało się.. ale na szczęście nie zaczęłam niczego planować, póki nie miałam pierścionka na palcu ;)

A i teraz nie daję się zwariować. Powoli, od stycznia skreślam kolejne punkty "programu" i jestem pewna, że do 29 lipca się wyrobię.

Już znam przykład dziewczyny z forum, która po pierwszym zachwycie i wielkiej werwy w przygotowaniach, całkiem zobojętniała, wręcz wolałaby wszystko odwołać. Nie jest to z resztą przypadek odosobniony... takie dążenie szybkie i za wszelką cene do organizacji idealnego ślubu, prowadzi często do zatracenia sensu całego wydarzenia. Między narzeczonymi wybuchają kłótnie (to akurat mogę powiedzieć i o nas), bo napięcie czasem nas przerasta.

Więc apeluję... wyluzujcie dziewczyny! :D

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #190 dnia: 12 Czerwca 2006, 10:44 »
Groszku, dziękuję Ci bardzo za Twoje zdroworozsądkowe podejście. Muszę przyznać, że ja chyba dałam się zwariować troszkę właśnie z powodu tego forum. Gdy zaczęłam czytać o przygotowaniach innych dziewcząt sama zapragnęłam poczuć już tą gorączkę.
 (a może jeszcze się wcale nie zdecydował na 100%  )
wiem, że się zdecydował i wiem że szykuje dla mnie jakąś niespodziankę w związku z tymi zaręczynami. Poza tym rozmawiamy na ten temat i wiemy, że chcemy się pobrać i mieć wesele i że  to prawie na 100% będzie w przyszłym roku 13 października. Więc moje zainteresowanie tematem nie jest zupełnie bezpodstawne. Dziewczyny piszą że żeby mieć to co sie chce, to trzeba się wcześnie decydować. I to prawda, tylko że ja jeszcze nie wiem czego chcę. Na razie wiem czego nie chcę;). Ale i tak wiem, że wszelkie przygotowania rozpoczniemy dopiero po oświadczynach.

Offline kamilkan

• bywalec
« Odpowiedź #191 dnia: 13 Czerwca 2006, 07:59 »
Cytat: "asia-be"
Sale też już mamy WERANDA

piękna sala :D  u mnie też będzie presto i na 30 czerwca 2007 rezerwowalam ich juz na poczatku marca :mrgreen:

Offline ewajasz

• entuzjasta
  • data ślubu: 15-09-2007
« Odpowiedź #192 dnia: 14 Czerwca 2006, 12:16 »
Czesc dziewczyny!
My tez planujemy slub w 2007 r. A konkretniej 15 wrzesnia :lol:
Ja to juz sie nie moge doczekac.....ale zleci szybko.
Mamy zamowiona juz sale,kucharki, orkiestre i date slubu i godzine zaklepana juz w Kosciele!!
zostal jeszcze fotograf i kamerzysta,ale tez mamy na oku,dzis bede dzwonila w tej sprawie. :wink:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #193 dnia: 14 Czerwca 2006, 13:20 »
oj kobietki jak czytam, co macie już zaklepane, to zaczynam sie zastanawiać, czy już nie zabrac się ostro za poszukiwania..my mamy zarezerwowaną orkiestrę (bez umowy jeszcze) i salę - tez nie mamy jeszcze umowy, ale czekamy na końcowe rozliczenie i może ponegocjujemy, bo cena troche wysoka..kamerzystą zamierzamy sie zająć, jak załatwimy już ostatecznie salę..

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #194 dnia: 15 Czerwca 2006, 16:16 »
czesc Wszystkim my tez palnujemy slub w 2007r i tak jakos nie moglismy sie zebrac z przygotowaniami ale jak sobie poczytalm to boje sie ze kamerzysta i reszta moga miec zajete terminy bo tez mam chodliwy termin same siodemki ;-) ojojo buziaki  :D  :lol:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #195 dnia: 30 Czerwca 2006, 11:42 »
hej!
przyłączę się do tematu :) mój ślub dokładnie za rok... jak dziś wstałam i o tym pomyślałam to aż mnie ciarki przeszły. nie potrafię sobie tego wyobrazić. całkowita zmiana miejsca zamieszkania, zmiana otoczenia, no i mieszkanie z tesciami ;/. Na razie mamy zarezerwowaną salę, teraz szukamy kontaktu do zespołu który myslimy że będzie odpowiedni, szukamy kamerzyty. Za jakiś tydzień jadę zarezerwować termin do krawcowej bo teraz po pierwsze liczy sobie taniej, a po drugie ma tyle zleceń na 2007 rok, że lada moment przestanie przyjmować kolejne. Fakt, duzo wczesniej rezerwuję to, ale kobieta szyje pięknie, niedrogo no i rzeczywiście mozna zaprojektowac u niej praktcznie wszystko. oby tak było :) Pozdrawiam wszystkie przyszłoroczne panny młode!!! jestem z wami! paaa

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #196 dnia: 30 Czerwca 2006, 11:51 »
kurcze dziewczyny wszystko już macie- a ja oprócz sali to jeszcze nie mam nic! No wstepnie mam zespól( ale bez zadnej umowy ani nic- bo to koilega barzeczonego z pracy) słuchałam tylko w domku ich płyty i nic więcej! Fotografem myśle sie zając wrzesien- paxdziernik! Kamerzysty nie bedziemy miec.Zresztą najchetniej to bym nic nie załatwiała tylko przyszła na gotowe! Jakoś sie do tych całych przygotowan nie nadaję!

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #197 dnia: 30 Czerwca 2006, 12:23 »
aa zapomniałabym a oto nasze menu z naszego lokalu
A OTO NASZE MENU
Powitalny toast wznoszony lampka szampana ( w powitanie przed sala w koszta wliczony równiez chlebek weselny)
OBIAD
( 3 rodzaje zup do wyboru)
- krem brokułowy
- rosól z makaronem
- krem dary lasu
Drugie Danie( podane wieloporcjowo na paterach)
- roladki ze schabu
- fileciki z boczkiem i cebulką
- roladki drobiowe faszerowane
- rolada z kaczki faszerowana
Dwa rodzaje dodatków( my wytargowalismy 3)
- ziemniaki z wody
-kluski slaskie
- ziemnaki podsmazane
- frytki
Sałatki( zestaw surówek- jaki sobie zażyczymy)
Sosy- mięsny
DESER( do wyboru)
- puchar lodowy
- płonąca brzoskwinia z lodami w syropie egzotycznym
ZIMNA PŁYTA
- wyroby swojskie( jest ich tam chyba z 7)
- deski serów
- pieczone mięsa( chyba z 6)
- schab w galarecie
- indyk w maladze
- faszerowana rolada z kaczki w galarecie
- tatar z łososia
- tatar z poędwicy
- roladki szynkowe z chrzanem
-roladki szynkowe ze szparagami
- tymbaliki drobiowe
- sledx w śmietanie
- śledź w oleju z kaparami
- rolmposy
- ryba po greecku
- jajka faszerowane pastami ( 3 rodzaje łososiowa, paprykowa, curry)
- sałatka jarzynowa
-sałatka grecka
- sałatka z grapefriutem i łososiem wedzonym
- sałatka z kurczaka
- marynaty( pieczarki, ogórki, papryka)
- pieczywo mieszane
- masełka smakowe
STÓL WIEJSKI
- szynka
- boczek
- kiełbasa
- pasztet
- salceson
-żurek w kociołku
- pierogi z kapustą i miesem w podgrzewaczu
- bigos mysliwskji w podgrzewaczu
-smalec
- ogórki małosolne
- pieczywo swojskie
PIERWSZA KOLACJA GORĄCA
- płonace udźce wieprzowe lub płonące pstragi w migdałach
- sałatka francuska
DRUGA KOLACJA GORACA ( 3 dania do wyboru)
- czardasz
- barszcz czertwony z krokietem
- strogonoff
- zurek z jakiem i frankfuterkami lub biała kiełbasą
NAPOJE BEZALKOHOLOWE( bez ograniczeń)
- kawa( kazdy rodzaj- maja ekspress ciśnieniowy)
- herbata( kazdy rodzaj)
- napoje gazowane_ cola, fanta, sprite, mirinda, pepsi , woda mineralna itp.
- soki( CAPPY- wszystkie rodzaje)
- woda niegazowana
ALKOHOL BEZ OGRANICZEŃ
wódka ( do wyboru - finlandia, bols, eristoff, wyborowa, smirnoff)
- piwo beczkowe( jakie kto chce)
- wino beczkowe francuskie( białe i czwerwone)
- punch alkoholowy
SŁODKOSCI
- ciasta 4 rodzaje( jakie zechcemy
-kosze owoców
-inne słodycze

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #198 dnia: 30 Czerwca 2006, 23:42 »
Cytat: "Ewelina_Michał"
mój ślub dokładnie za rok...

tak jak mój :) a jeszcze dzis moja przyszła szwagierka urodziła synka i będzie podwójne święto w przyszłym roku :)

Aniutek83, goście na pewno nie wyjda głodni..same pyszności

Ewelina_Michał napisał/a:
"jadę zarezerwować termin do krawcowej bo "

a co to za krawcowa  :?:  czy mogłabys mi podac namiar na priv  :?:  jestem na etapie zastnawiania się nad szyciem czy kupnem..za wszelkie informacje będę wdzięczna

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #199 dnia: 1 Lipca 2006, 08:04 »
oosta ja mogę Ci polecic super pracownie krawiecką9 ja też tam bede szyła) szyły tam moje 4 koleżanki i musze przyznac ze sukienki miały piekne( niektóre wg własnego projektu , które te panie im rozrysowały i nawet uszyły prowizorki za darmo .zeby wiedz jak beda wygladać) SUPER DORADZAJĄ, UCZA JAK SIADAĆ, CHODZIĆ I WSTAWAĆ ITP.I sukienke , która kosztuje 3 tysiace w innym salonie uszyją ci za 1 tys .A naprawdę szyja dokładnie i przepieknie! Nawet maja stronkę w internecie i sa tam sukienki dziewczyn , któretam szyły! W swojej pracowni maja chyba z 300 sukien do wyborudokoloru mozna przymierzac, wybierac i przebierać! Bo niestety sukiennka, która mi sie podoba kosztuje w salonie 5 tys. -NIESTETY ALE NIE STAC MNIE A POZA TYM 5 TYS NA JEDNO WYJSCIE TO PRZESADA I TO DUŻA!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #200 dnia: 1 Lipca 2006, 09:11 »
Cytat: "Aniutek83"
sukiennka, która mi sie podoba kosztuje w salonie 5 tys. -NIESTETY ALE NIE STAC MNIE

tak jak i mnie, więc dlatego myślę o szyciu..możesz mi przesłać na priva namiar na ich stronkę interetową..a czy Ty juz masz u nich termin zaklepany :?: myślisz, że one też doradzają, w jakim faonie byłoby lepiej :?: ja mam z tym największy problem..nie wiem, co mi pasuje, a koleżanki różnie mi doradzają..

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #201 dnia: 1 Lipca 2006, 09:25 »
jasne,że doradzają i to bardzo fajnie doradzają- niektóre dziewczyny z forum też tam szyły! Naprawde super profesjonalna obsługa! Koleżanka która miała wizje zupełnie innej sukienki- przyszła od nich z taką niby rybką ( normalnie wyglądała slicznie , co nikomu by do głowy nie pryszło ,że bedzie jej w tym dobrze) możesz tam przymierzyć nawet i 200 fasonów! Terminu jeszcze nie mam ale powiem Ci tak- z tym tam nie ma problemu- jedna kolezanka przyszła 2 mies przerd slubem- bo ją wysataweiły panie z super salonu w Katowicach- i bez problemu w tej pracowni uszyli jej sukienke i była piekna za 800 zł( W Kato chcieli za nią ok 3 tys) i nic a nic nie odbiegała od tamtej i nic sie nie gniotła ) jasne juz ci przesyłam namiary na priva! Ale jak wpiszes w wyszukiwarce  Tąpkowice lub Ksymena Tąpkowice na pewno Ci sie wyświetli ! Ja tam pojadew okolicach grudnia - stycznia . Mi też róznie doradzają i tez nie wiem w czym jest mi dobrze!

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #202 dnia: 1 Lipca 2006, 09:30 »
oosta namiary poszły

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #203 dnia: 1 Lipca 2006, 09:33 »
dzięki Aniusia..juz zajrzałam na stronkę..porządnie to wszystko wygląda..cieszy mnie to najbardziej, że nie trzeba się aż tak spieszyć..to najważniejsze..

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #204 dnia: 1 Lipca 2006, 09:59 »
no to sie cieszę ,ze Ci pomogłam! A po cop się spieszyc rok wcześniej i szukac sukienki i już ją zamawiać( nie no jesli oczywiscie ktoś chce to bardzo proszę) ale przecież za rok moze nam sie coś innego spodobac albo coś! Tam naprawde  uszyją ci kiedy zechcesz! no moze w miesiacach letnich trzeba jechac z 4 mies wcześniej!

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #205 dnia: 1 Lipca 2006, 11:38 »
Aniutek83, prosze wyslij mi rowniez namiary na krawcowe o ktorych piszesz:)
Mnie rowniez podobaja sie wzory drogich sukien ale 5tys. to nie dam za jeden wieczor!
niedlugo zamierzam przymierzyc suknie,ktora mi sie podoba ale tylko dlatego bo nie wiem czy bedzie ona dostepna w nowym roku!
Pozdrawiam!

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #206 dnia: 1 Lipca 2006, 12:29 »
katrinka namiary poszły!
tam majaz 1000 katalogów i 1000 wzorów przymierz swoja suknie a one uszyja cI kropka w kropke  taka samą!

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #207 dnia: 1 Lipca 2006, 13:37 »
Aniutek83, dzięki! super suknie!

Offline kami
  • bywalec
« Odpowiedź #208 dnia: 1 Lipca 2006, 14:26 »
Witam!
Tak Was czytam i chyba rzeczywiscie za późno sie za to wszystko wźielismy.Jak na razie to mamy tylko sale na oku ale jeszcze nie zaklepana no i ustalony tylko termin, który najprawdopodobniej ulegnie zmianie z powodu zajecia terminu na sali która chcemy.
mam prosbve czy możeczie mi podac namiary na ta krawcowa bo moja wymarzona suknie tez kosztyje grubo ponad 5.
bedę wdzieczna. :D
....Ten Pan i ta Pani są na siebie skazani.....

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #209 dnia: 1 Lipca 2006, 15:07 »
ee tam za póxno- my tez mamy jak na razie tylko salę( ale mamy juz zarezerrwowaną i wpłacona zaliczkę - niestety u nas kiepsko było z terminami i trzeba było juz rezerwować) Dlatego salę sobie zarezerwujcie apotem wszystko sukcesywnie- teraz sie zaczyna od sali bo te fajne sa juz pozajmowane z ponad rocznym wyprzedzeniem
A DZIEWCZYNY ZAPOMNIAŁABYM WIĘCEJ KIECEK KSYMENY widac na pokazie fryzjerskim na  JUZ CI SLE NAMIARY NA KRAWCOWĄ