Autor Wątek: Miłość jest niepojęta dla tych, co jej nie dzielą 30.06.2012 - Odliczanie PANDI  (Przeczytany 58457 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kinia87
  • forumowicz
  • data ślubu: 08.09.2012
no ja Wam powiem szczerze, że jak się zaręczałam (w 2010), to zaplanowaliśmy właśnie wesele i ślub na 2012...czyli rok po moich obronach. Ja sobie inaczej tego nie wyobrażałam, bo robiłam jednocześnie 2 kierunki, obydwa na tym samym roku, więc miałam 2 obrony pracy magisterskiej... plus egzaminy na doktoranckie, projekt do zrobienia z zarysem wstępnym pracy....więc generalnie byłaby porażka, jeśli jeszcze miałabym sobie na garbik dorzucić organizację ślubu i wesela... Ale może wszystko kwestią dobrej organizacji? ja jestem leniuch śmierdzący, tylko jak się zepnę, to wtedy zaiwaniam ze wszystkim :D więc może, kto wie... ale chyba zbyt wiele stresu by mnie to kosztowało... ale ponieważ stwierdziliśmy, że już byśmy chcieli sobie razem pomieszkać i zrobić gruntowny remont mieszkania, to wypalił pomysł z cywilnym - bardzo kameralnym. Przygotowań b. niewiele, a i przynajmniej ślub podwójny mamy :D 2 okazje do świętowania :) tak czy siak, myślę, że dacie radę ze wszystkimi obronami. Niech Was adrenalinka zagrzeje do działania :D u mnie bynajmniej była bardzo mobilizująca :D więc trzymam za Was kciuki :)

MOJE FINAL COUNTDOWN! Odliczajcie ze mną... -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39013.0

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
kinia 2 kierunki jednoczesnie wow! i ty leniuch niby jestes hhiihi? nie wydaje mi sie ;D podziwiam ;D
u mnie studia lajtowe dosc i pracy nie mam takiej etatowej wiec nie przeszkadza mi na szczescie w niczym organizowanie slubu ;p uf... rok temu zaczelismy cos robic w tym kierunku a tu juz soatly tylko 3 miechy.. no prawie 4 hyhyhy

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
ja akurat miałam obronę mgr rok po ślubie, nie chciałam się jeszcze dodatkowo stresować obroną, ślubem itp
kinia 2 kierunki to faktycznie leń z ciebie  ;D
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline kinia87
  • forumowicz
ale ja naprawdę mówię, jestem leń masakryczny.. ratuje mnie to, że szybko mi wszystko wchodzi.. inaczej to bym w przedbiegach poległa... ile razy patrzyłam z podziwem na osoby, które naprawdę muszą włożyć sporo w pracy, by załóżmy nauczyć się materiału na egzamin, siedząc dniami i nocami.. i to wymaga podziwu prawdziwego :) ja dopóki nie czułam presji, że np. egzamin już jutro (a zdarzało się, że miałam np. 2 egzmainy jednego dnia i jednocześnie jeszcze 3 koła) to leżałam brzuchem do góry. No a potem siedziałam dzień przed w stosie notatek niczym struś pędziwiatr przez nie przelatując ;D

MOJE FINAL COUNTDOWN! Odliczajcie ze mną... -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39013.0

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
to masz szczęście też bym tak chciała
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline kinia87
  • forumowicz
a ja bym chciała mieć tyle zapału i chęci do pracy co osoby, które muszą poświęcić więcej czasu, by coś przyswoić... uczę się tego pomału..  :)

Offline karolinciasto

• forumowicz
  • data ślubu: 20.10.2012
Moim zdaniem ślub w niczym nie przeszkadza bo tak naprawdę załatwianie jest tylko na początku z salą, orkiestrą, fotografem, kamerzystą a całą reszte można sobie rozplanować. Zresztą większość wesel jest w czasie wakacyjnym ;) Ja akurat po obronie chciałam, więc jak dam radę do  lipca się obronić to do października mam dużo czasu na przygotowania ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
ja też uważam, że slub nie musi przeszkadzac, za to może mobilizować a nawet...uskrzydlać  :D  ja np. bardzo lubie te ślubno-weselne przygotowania, choc czasami faktycznie jakos mi sie nie chce...takie mam "fazy"  ;) :D  jednak czuję się dzięki temu szczęśliwa  :D

pamiętam, że kiedy skończyłam studia i poszlam do pracy, to wlasnie czułam jakby presję, choć to nie do końca właściwe slowo, po prostu czulam, że trzeba zrobić kolejny krok jeśli chodzi o związek - skończyl sie etap nauki, skonczyl się etap beztroski w pewnym sensie, no i czas na poważniejsze decyzje...byłam wtedy w półtorarocznym związku, no ale nie chcialam sie nawet na zaręczyny zdecydować, co dalo mi do myślenia...i pół roku później zerwałam znajomość - po co tracic komuś czas, skoro się nie chce zrobic kolejengo kroku, a on najwyraźniej tego chce?
przeżyłam to mocno dosc, ale z perspektywy czasu wiem, że dobrze sie stało  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
co do nauki mam dokladnie tak jak kinia i ogromnie nad tym ubolewam.....ale jakich planow bym nie robila i jak bardzo bym nie chciala robic cos na bierzaco...zawsze wychodzi dopiero jak egzamin za dwa dni ;) :-\ a niestety moje egzamy nie wygladaja tak, ze noc przed i jest luz... :-\ dobrze, ze moj M. z takich pracowitych to mnie pogania...gdyby nie on to bym w ogole nie wiedziala co sie dzieje ;D ;D ;D
w dodatku jestem cudownym dzieckiem szczescia :D nawet jak nie ma prawa cos sie udac to mi sie uda ;D co powoduje ,ze jeszcze bardziej leniwa sie robie...

emma co do tego co napisalas, to ja wlasnie uwazam tak samo...nawet sie czesto gesto bulwesuje moimi kolezankami, ktore tak sobie sa ze swoimi facetami, ale mowia, ze i tak na pewno zadnego slubu z tego nie bedzie...ale tak sobie z nim sa, bo jest ok(czyli krotko mowiac wygodnie)...zawsze opieprz ode mnie dostaja, zeby przestaly marnowac czyjs czas...

Offline emm-a

• Chuck Norris
no tak, przykre, ale ludzie sa egoistyczni i wygodni...no i niełatwo się zdobyć na uczciwość i powiedzieć komuś, że sie go nie kocha, że nic z tego nie będzie... Jednak warto się postawić w sytuacji drugiej osoby - ja np. nie chcialabym, zeby ktoś byl ze mną z braku laku, bo mu wygodnie, ale nie wiąże ze mną poważnych planów; oczywiscie nie chodzi o to, aby od razu mysleć o ślubie itp. no ale jeśli ktoś po prostu wie, że z tą drugą osobą nie chce być całe życie, albo po roku czy dwoch nie jest tego pewny, to dla mnie to bez sensu... Rok czy dwa lata to sporo czasu, a życie jest krótkie i nie warto go marnować na kogoś, kto nie jest pewny, czy mnie chce czy nie... Za 3-4 lata pewnie tez nie będzie pewien... ;)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
dokladnie ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Emm-a bardzo mądrze napisane, ale ja sama pamiętam ile mnie kosztowało, żeby powiedzieć komuś, że go nie kocham, chociaż z nim byłam ponad rok, bo tak było wygodnie, bo wiedziałam, że ktoś jest z braku laku właściwie, no wiem głupie myślenie ;)
Ale teraz wiem, że jestem z tym właściwym człowiekiem, a nie jestem z kimś kogo nie kochałam wcale, tylko smutne jest to, że są takie związki, gdzie jedna osoba jest z drugą tylko dla wygody i potem całe życie zmarnowane ::)

Kinia-no straszny z Ciebie leń naprawdę :P

Offline katarina25

• forumowicz
  • data ślubu: 30.06.2012
Pandi, sto lat mnie na forum nie było. Mam prośbę, zrób podsumowanie jak tam sprawy u Ciebie - no chyba, że robiłaś niedawno, cofnęłam się tylko 4 strony...porównam sobie czy jestem bardzo do tyłu ze ślubnymi sprawami.
Pandi, Ty masz suknię o ile pamiętam z Angeli - Ty ją szyjesz czy kupiłaś taką gotową w salonie. Ja ostatnio spojrzałam na umowę i się przeraziłam gdy sobie uświdomiłam, że przymiarkę mam 2 czerwca...  czerwca!!!! A poprawki? Całe moje marudzenie? Nie zdążę! Ja w salonie mogę się zjawić jedynie w soboty, no chyba, że wezmę urlop czego nie chcę bo i tak się obawiam, że zbyt dużo go zmarnuję na wszelie załatwianie...
:) :) ;) ;)

Offline Pandi
  • maniak
katarina25 w sumie kilka nowych rzeczy doszło , ale nie ma az takiego szalenstwa. Przymiarke mam 1 czerwca - bo potem 14 nastepna i odbior.. szczerze? moga mi to zrobic w ostatnim tygodniu, tylko zeby sie wyrobily :) - dlugosc i z tylu musza poprawic, potem czyszczenie i gotowe :).

1. Kosciół - w mojej rodzinnej miejscowosci - 30 km od Bydgoszczy [plus - ładna sala niedaleko z dogodna cena]
godzina 16:00 [miała byc 17:00, ale ksiadz zapomnial zapisac i ktos mi podprowadzil pozniejsza .. mowi sie trudno, tak mialo byc]
2. sala
3.zespół muzyczny
4.fotograf
5.kamerzysta
6. suknia ślubna [kupiona w pazdzierniku - spontaniczna decyzja i wcale jej nie zaluje]
7.wybralismy cukiernie [trzeba tylko ustalic ile pieter bedzie mial tort ]
8. zapisani na nauki przedmałżeńskie 17-18 marzec bazylika
9. obrączki - odebrane
10. zaproszenia, zawieszki, zawiadomienia księga gości - częśc rozdama
11. auto - zabukowane Porsche Cayenne
12.fryzjer - termin zaklepany [fryzura próbna w kwietniu]
13. makijaż - w mojej rodzinnej miejscowosci
14. dekorację na sale wybrane - zamówic kwiaty jedynie
15. welon zamowiony - piekny juz paczka dotarła
16. hurtownia alkoholi wybrana - degustacja w trakcie - tylko kupic [wiec zaliczamy do zalatwionych]
17.dodatki do sukni slubnej + a la bolerko :) [bizuteria itd.]
18. przedluzanie rzes metoda 1:1 [kupon zakupiony]
19. dziewczynki, ktore beda spiewały w kosciele

a do załatwienia zostaje jeszcze
1.suknia na poprawiny/koszule dla K
2.kupic włosy - zeby piekny kok wyszedł
3. poradnia
4.garnitur i dodatki
5.dodatki do sukienki na poprawiny
6.chata wiejska - zamowic produkty
7.dekoracje kosciola i sali/wiazanka dla mnie
8.dodatki do fontanny z czekolady
9. kłódka + grawer
10. organista
11. skan zdjęć na prezentację
12.kurs tańca - 2 lekcje indywidualne

Dziewczyny z ta obrona, to pokrecone wszystko .. niby 6 czerwiec pierwszy termin, chyba poczekam na wrzesien i na spokojnie wszystko ogarne :D ..

z rozdziałami jestem do przodu - ankieta i badania tyle ostatni trzeci , bo poprzednie juz skonczone i poprawione..

z slubem zaluje, ze tak dlugo musimy czekac, jakbym mogla [pisałam juz wczesniej] ślubowalibysmy w zeszłym roku :(

Offline karolinciasto

• forumowicz
Pandi, a teraz szykujesz się do obrony licencjata czy mgr? Chyba gdzieś to przeoczyłam :) W  czerwcu pewnie będziecie mieli dużo biegania za różnymi sprawami i pewnie mało będzie czasu na przygotowanie do obrony. Z drugiej strony dobrze mieć szybciej za sobą.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Jak się wyrobisz to ja Ci proponuje się obronić w czerwcu, potem to Ci się już nie będzie chciało ;)
Ale to jest tylko moje zdanie ;)
a lista spraw ładnie się wydłuża :-*

Offline emm-a

• Chuck Norris
ja też uważam, że takie przekładanie to bez sensu, zwlaszcza jeśli nie ma żadnych ku temu poważnych przesłanek...

dzięki Twojej liście, Pandi, ogarniam jak się sprawy mają u mnie  :D bo jakoś się nie mogę zmobilizować już od kilku miesięcy, żeby swoja zrobić  :D i bazuję na Waszych  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline katarina25

• forumowicz
  • data ślubu: 30.06.2012
Dzięki Pandi na streszczenie. Tak właśnie żeby ogarnąć jak się sprawy mają u mnie potrzebowałam info co i jak u Ciebie... W zasadzie podobnie. W tym wszystkim najbardziej martwi mnie teraz suknie i sprawy kościelne - problem w tym że po te dokumenty będę musiała wyskoczyć do Kielc - dopiero po studiach zamieszkałam w Bdg. Mój ma już garnitur i alkohole też już w piwnicy gromadzimy. Ale zaproszeń jeszcze nawet nie zamówiliśmy. Mam nadzieję, że zrobumt to w weekend i sam druk podobno tydzień ... oby... Oprócz tego wpadam w coraw większą panikę!!
:) :) ;) ;)

Offline Pandi
  • maniak
Licencjat, bo na inżynieryjnych mam dziekanke :), stad opoznienie ..

emm- leniwcu - masz juz w kwietniu slub, hehe.. moja jest ogolna, bo nie wyszczegolniam niektorych spraw ..

Okaze sie jeszcze jak to z ta oborna wyjdzie - w pracy dostane wolne, ale chodzi o fakt :).

katarina25 dodatkowo mam juz spowiedz wielkanocna za soba [z powodu bierzmowania, na ktorym bylam swiadkiem, wiec powoli temat zaczyna sie sam ogarniac] .. ok 24 idziemy do ksiedza i wtedy ruszymy pełną parą..

mam jeszcze do zrobienia 120 h praktyk i to mnie najbardziej przeraża :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
kurcze Pandi, bo ja mam takie "fale" - raz przypływ i wszystko mi sie chce szybko zalatwiac, a potem odplyw...i jakoś ogarnać się nie mogę.... :D teraz odpływ  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
pandi sporo rzeczy juz  macie zalaawtionych -- fajne autko bedziecie mieli :D jestem ogrommna fanka motoryzacji i zwracam uwage po prostu na taki detal :)

te kupno wlosow mnie rozsmieszyl troche :D:D ale fakt, jesli kok ma byc okazaly i piekny to z wlosow na glowie nie wyjdzie to tak kiedy beda dodane te kupione wloski :)

co do obrony wczoraj myslalam nad swoja i chyba tez nie dam rady w czerwcu, chyba ze lipiec sierpien to jeszcze dam rade o ile napisze prace, do maja trzeba oddac... hmmm nie wiem jak to bedzie! Tobie zycze powodzenia i checi :D:D

z tymi falami tez tak mam... raz chce a raz nie chce mi sie! :P tzn slub ogolnie chce :D ale te sprawy wszystkie... ech

Offline karolinciasto

• forumowicz
Ja jak będę miała tylko ponad miesiąc do ślubu, tak jak emma teraz to już chyba wszystkie paznokcie będą obgryzione ze stresu :P  Co do praktyk. znam ten ból. W tamtym roku cały miesiąc i to sierpień... koszmar

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Mi praktyk do skończenia zostało jakieś 50 godzin :mdleje:
No, ale trzeba jakoś sobie i z tym poradzić ;)
O właśnie spowiedź, też mi pasuje pójść przed świętami, a potem no to wiadomo już przedślubna :mdleje:  ;D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
dziewczyny tak sie stresujecie, ze ja zaczynam sie stresowac,ze nic w sprawie slubu nie robie, poszlam do salonu sukien pytac o dodatki,a babka do mnie,zebym sie wstrzymala,ze wszystko sie dobierze na przymiarce,ze bedzie git. a mnie meczy,ze nic nie robie i chyba znow zaczne cos robic, bo sie zestresowalam  :P

Offline _patka_

• Chuck Norris
przyszlazono poogladaj sobie dodatki na necie to pomaga :D jakie pudelka na koperty, bielizna, dodatki do sukni ;) a moze cos Ci fajnego do glowy przyjdzie :D :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
z jednej strony to lubię takie rzeczy, bajerki ślubne oglądać, ale z drugiej....coś mi wpada w oko, czego np. nie planowalam, na dodatek kosztowne.... :-\ nie wiem jak u Was, ale u mnie koszty weslea ciągle rosną, bo wlasnie cos mi jeszcze do glowy przyjdzie, co innego wybralam lepsza opcję itp.  :-\
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
u mnie chyba odwrotnie... wydatki maleja bo skreslalam ostanio z listy rzeczy ktorych nie kupilam a mam ;D czyli moja mama mi to kupila po prostu hehe ;D

zrezygnowalismy niestety z lampionow puszczanych bo dowiedzielismy sie ze trzeba mnostwo zgod uzyskac od wladz  :o paranoja ale wolelismy nie ryzykowac, jeszcz tego by brakowalo zeby nam jakas brygada antyterrorystyczna na weselicho zawitala ;D ;D ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
te lampiony ślicznie wyglądaja, ale slyszalam też że wlasnie moga byc niebezpieczne, bo gdzies ktorys spadnie, ogień się roznieci czy cos....

dobrze Ci, Kochana z tymi mniejszymi wydatkami....

ja teraz mam jeszcze zagwozdkę z pudelkami na koperty, bo chcialam tę urnę, ale jak obejrzalam te ktore z malinową wklejaas, to juz sama nie wiem...tzn. one są da mnei zbyt bogate ale jakies prostsze, tylko wlasnie w takim stylu to bym chciala...może rozkminie pomysl zrobienia tego samej....choc nie mam ku temu zdolności... :-\
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
emmo mi sie wydaje ze wystarczy kupic takie pudelka ozdobne juz gotowe...mysle, ze to nie jest problem znalezc cos takiego w jakis ladny wzor...jak chcesz skromniejsze wystarczy dwu poziomowy...np. biale+taka srebrna wstazka jak na kiecce...wyciac dziure, skleic  i gotowe :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
dokladnie jak mamba mowi/pisze. mysle ze nie jest to mega trudne ;)