Autor Wątek: Miłość jest niepojęta dla tych, co jej nie dzielą 30.06.2012 - Odliczanie PANDI  (Przeczytany 59495 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
no właśnie - im szybciej goscie dadzą znać - obojętnie czy na tak czy na nie - tym lepiej; najgorzej,jak ktos się nie odzywa;

widzę Kochana, że coraz wiecej spraw macie załatwionych - obrączki bardzo ładne  :D

my z tub zrezygnowalismy, bo byl problem ze sprzątnięciem płatkow kwiatow, czego od nas potem wymagano  :-\  ale i tak było pieknie  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
no to powodzenia z remontem - a potem będzie satysfakcja, że tak Wam to ładnie wyszło :)

ja też sądzę, że lepiej jak goście odmawiają lub potwierdzają na 100% niż gdybają, że jeszcze nie wiedzą, a może tak, a siak, albo właśnie wcale się nie odzywają...

Offline Pandi
  • maniak
emm-a nam nikt nie każe sprzatac - na szczescie :D .. troche jeszcze sie zostalo z rzeczy do kupienia i zrobienia - usiade zaraz to uaktualnie liste :P

przyszlazona kazda osoba to jakis koszt, im szybciej sie dowiem, ze nie przyjada, tym latwiej bedzie mi kogos w to miejsce zaprosic :) - dlatego cieszyłam sie jak przy osobistym wreczaniu kopert mlodzi od razu mowili, ze beda  ;D

Słuchajcie smiac mi sie chce - blok w ktorym bedziemy mieszkac, to policyjno/milicyjny :P czyli emeryci i aktualnie pelniacy sluzbe + zwykli ludzie :] ..  starsze osoby przychodza w trakcie dnia i maja pretensje, ze ktos za glosno sciany skrobie - no szok po prostu - juz podobno 3 osoby byly z żalami .. pamietam jak pietro wyzej tez byl remont to od godziny 6:02 do 21:58 napierdzielali mlotkami itd i nikt z nas nie poszedl na skarge, ale jak widac trzeba bylo - bo my sprawiamy wszystkim problem .. ehh wkurzyłam sie wczoraj :x..

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
ludzie są dziwni
u mnie okna kiedyś wymieniali i baba o 11 godzinie rano przyszła i powiedziała tym robotnikom czy mogli by na godzinę przestać robić bo ona chce dziecko spać położyć, ręce mi opadły
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
Ehh mam nadzieję, że nam sąsiedzi nie będą robić takich problemów jak zaczniemy remont. A co do gości, rozdaliśmy zaproszenia część zaproszonych już od razu potwierdziło swoje przybycie, nawet to że  przyjadą bez dzieci, jesteśmy im wdzięczni za to, natomiast wiem że z mojej rodziny jest parę osób co na pewno nie przyjedzie i jeszcze nie dali odpowiedzi, wiem że w zaproszeniu było do 1 lipca ale gdyby dali wcześniej znać, że nie przyjadą tym bardziej że wiedzą o tym, mogliby dać znać wcześniej wtedy  moglibyśmy w to miejsce zaprosić np kogoś z znajomych.
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline emm-a

• Chuck Norris
ludzie bywają upierdliwi, niestety; cisza nocna jest od 6 do 22, poza tymi godzinami możesz remontować, jak komuś nie pasuje, niech zamieszka w domku, gdzie nie będzie miał za scianą sąsiadów... poza tym nie sądzę abys remontowala od 6 rano...co za ludzie... A moze dla świętego spokoju zapukaj do najbliższych sąsiadów i przeproś z góry za hałasy?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
życie z sąsiadami to jest masakra ale nie martw sie ja na bank mam gorszych chociaż to tylko dwie rodziny
( w sumie jedna) :D

Offline Pandi
  • maniak
Kolejne 3 osoby nam potwierdzily i sadze ze zamkniemy liste na 68 osobach+sklad zespolu/znajomy kierowca/fotograf i kamerzysta.

Remont to rzecz naprawde dziwna dla tych ludzi w bloku.

Emma najblizsi sasiedzi nie maja pretensji to Ci kilka pieter wyzej schodza i sie burza.. i moja cieriwosc jest na wykonczeniu..

Przygotowania do przyspieszonego panienskiego pelna para.. mam zaproszonych 11 dziewczyn to wystarczy bo wiecej chichoczacych i pijacych nie ogarne :p. W sumie 9 dziewczyn zrezygnowalo i mi smutno :( bo nie mialy jakis wyraznych powodow.. dopiero teraz widac kto bedzie swietowal razem ze mna..

Kierowana malinowej sukienka i faktem ze jako blondynka swietnioe w niej wygladala kuppilam takiego samego koloru bluzeczke.. sis ma pretensje ze z czerwonymi gadzeta sie nie zgra ale zakochalam sie w niej..moze cos innego jeszcze wynajde :?..

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
oj współczuję sąsiadów :) ale cóż... cisza nocna jest od 22-6 ... trzeba im to powiedzieć... muszą przyjądź do wiadomości i zrozumieć... nie maja prawa mieć do ciebie pretensji...
ewentualnie jeśli coś planują, albo dzieci chodzą spać o stałej porze, to można sie dogadać na przerwę w pracy... ale to wyłącznie wasza dobra wola :)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
oj Pandi jak nam drzwi wymieniali to 3 sąsiadów było i marudziło, a to, że chcą dziecko położyć, a to ile to jeszcze potrwa, a to, że śmierdzi, no masakra jakaś.... oprócz tego często kiedyś wzywali policję jak w dzień leciała głośniej muzyka - tzw zakłócanie porządku publicznego, póki co cisza, ale zobaczymy... jedni sąsiedzi są tacy głośni, że co jakiś czas ktoś im śmieci wysypuje pod drzwi, a pech chce, że nasze są obok...

co do panieńskiego i ślubu to i tak dużo dziewczyn - u mnie ledwo 7, co chwilę ktoś odmawia jak nie panieńskiego to w ogóle ślubu, a to, że czasu nie mają, bo pracują, a to, że kasy nie mają, świadkowa ma problem bo z panieńskim kicha, bo dziewczyny kasy nie mają... pociesza mnie mówiąc, że takie sytuacje weryfikują znajomych.

Offline xanth

• entuzjasta
ech.. dlatego ja sie bardzo boje tego "odmawiania" przez gości...  bardzo nie lubie jak ktos nie chce ze mna być w ważnym dla mnie dniu... biore takie rzeczy do siebie, czasem zbyt mocno. Czasem doprowadzam się nawet do płaczu...

i w takich sytuacjach zastanawiam się po co ja w ogóle robie wesele :D

Offline moniq

• Chuck Norris
ja też jakoś miałam 10 dziewczyn na panieńskim ale mi zrobiły niespodziankę było super i u ciebie też będzie super na pewno
a gdzie się bawicie?
Dziękujemy

Offline Pandi
  • maniak
Odnosnie panienskiego to wszystko organizuje mi siostra :]. Ja tylko musze zamowic tort i sie ubrać odpowiednio :D .. najpierw zapraszamy wszystkie dziewczeta na male 'wprawienie' do pokoju, ktory wynajelysmy .. nie do konca ogarniam co sis tam po kolei przygotowała, ale troche sie boje :P ..

Nastepnie idziemy do klubu, jutro zrobie rezerwacje na loże i będzie oky :]..

xanth u nas jeszcze lepiej, Ci ktorzy od poczatku wzbraniali sie przed przyjsciem, zaczynaja dzwonic po rodzinie i sie wypytywac, czy powinni iść - paranoja - wolałabym zeby odmowili i spokój .. majaą jeszcze 6 dni zobaczymy  ;)

przyszlazona u mnie maja sie zlozyc po 35 zł - bo wstep do klubu od razu im sie oplaci, a tak cala reszte ja pokrywam :) ..

kiniadg starzy ludzie chyba nie pamietaja jak mlodzi byli i tez zaczynali swoje zycie - remontujac / poprawiajac itp.

Mam znów sporo spraw do ogarnięcia od pism, które musze wysłać do zarządcy bloku, po rezerwacje lozy o której wspomniałam, sukienkę na poprawiny kupić, buciki :P, poradnie ogarnąc .. brr a to jeszcze nie koniec ..

W sobote ide na kolejna probe makijazu - zrobimy mocniejsza wersje - mam nadzieje, ze bedzie sii  ;D

Wczoraj wybylismy na koncert Grubsona - juwenalia w Bydgoszczy - nie bylo zle, ale tyle ludzi, taki tlok i non stop ktos skakał mi na nogi - ja sie starzeje po prostu .. przed polnoca bylismy z poworotem w domu  :-\ :-\

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
Witaj Pandi

Czasu na przeczytanie nie mam , kiedyś znajdę. Ale ten czas zleciał Kochana.

Offline Pandi
  • maniak
Sporo ostatnio sie pozmienialo, wiec aktualizuje swoją listę.. dzięki niej mam jako taki kontakt z rzeczywistością.

Ostatni raz aktualizowałam ją 2 miesiące :P

1. Kosciół - w mojej rodzinnej miejscowosci - jeszcze jedno spotkanie z księdzem ;)
2. Zapowiedzi/akt chrztu/akt bierzmowania
3. Nauki przedmałżeńskie
4. Organista
5. USC
6. Sala
7. Nocleg dla gości - część na miejscu / część Inowrocław :]
8. Zespół muzyczny
9. Fotograf
10. Kamerzysta
11. Suknia ślubna [ poprawki 11 czerwiec] + welon
12. Cukiernia Zloty Lis - egustacja w tygodniu smaku tortu i zamowienie
13. Obrączki
14. Zaproszenia, zawieszki, zawiadomienia księga gości
15. Auto -  Porsche Cayenne
16. Fryzjer - termin zaklepany 28 próbna / farbowanie 27 czerwiec :)
17. Makijaż - w mojej rodzinnej miejscowosci - próbna nr II 26 maj
18. Dekorację na sale - zamówiona
19. Dekoracje kosciola /wiazanka dla mnie
20. Hurtownia alkoholi wybrana - poniedziałek zakupy :]
21. Garnitur dla K [kamizelka [do poprawki w czerwcu] + musznik]
22. Oprawa muzyczna -dziewczynki, ktore beda spiewały w kosciele
23. Dodatki :pudelko na obrączki / balony / tuby strzelające/tablice na auto/koszyk na koperty - owiązany pomarańczową organzą
24. Hel do balonów - odbiór 27 czerwiec
25. Stoliki i namiot na poprawiny do ogrodu załatwione

[/u]

ZAŁATWIĆ:
1.suknia na poprawiny/buty na poprawiny
2. buty dla K.
3. poradnia
4. dodatki do fontanny z czekolady+owoce
5.dodatki do sukienki na poprawiny
6.chata wiejska - zamowic produkty
7.kłódka + grawer
8. dokupić kolczyki do kompletu
9. bolerko do sukni slubnej
10. winietki - po potwierdzeniu obecności gości :)
11. kurs tańca - 2 lekcje indywidualne
12. słodycze na bramy + małpki
[/b]

Offline moniq

• Chuck Norris
ja na panieńskim nic nie organizowałam dałam tylko nr tel do koleżanek które chciałam zaprosić i tyle wszystkim zajęła się sis i moja przyjaciółka
mało już ci zostało do załatwienia, masz jeszcze ponad miesiąc
Dziękujemy

Offline przyszlazona
  • uzależniony
ooo Pandi, ale masz już dużo załatwione !! ja muszę się zabrać za aktualizację, ale planuję wszystko w tym miesiącu ogarnąć :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
Jeśli mogę coś zasugerować - buty na poprawiny tylko płaskie :P  no może Ty Pandi nie musisz się tak bardzo stosować, bo już ślubne masz płaskie :)
Ja popylałam w japonkach na drugi dzień, bo nóg nie czułam, aż nie miałam czucia w małym palcu :P
Wytrzymałam w ślubnych od 14 do 6 rano :P były rochodzone, z wkładkami żelowymi, 7cm obcas :) a mimo to :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Pandi
  • maniak
moniq tort to moja sprawa - bo z tej samej cukierni co tort weselny, mam sama rozmawiac i ustalic szczegoly ;) ..

przyszlazona sama masz niewiele mniej :D ..

Precious  baletki ;) .. u mnie3 to przymus - na szpilkach po ogrodzie nie za dlugo pochodze po trawie  :)

Dziś kupiliśmy buty dla K .. jednak Lasockiego, ale zupelnie inny model niz pierwotnie szukalismy :] ..

Dodatkowo w New Yorkerze kupiłam bluzeczke na poprawiny .. jednak nie mietowa a pomaranczowa - sis mnie zjechala, ze dodatki beda kiepsko wygladaly .. :-\

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
to tyeraz kupisz inna bizu ;D

Offline Precelek

• Chuck Norris
Też mieliśmy poprawiny na ogrodzie :) stąd moje japonki :P bo mi w balerinach za gorąco latem, a pogodę mieliśmy mega :) 

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
No ja miałam na weselu 3 cm obcas i baaardzo wygodne, a jednak po całej nocy nogi bardzo bolały, zwłaszcza te poduchy z przodu.
Obojętnie jak wygodne są buty to i tak nogi bolą, bo po prostu dużo się chodzi i tańczy.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Pięknie Ci się lista spraw załatwionych wydłuża ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
a ja mialam na poprawinach wysokie szpilki na platformie  :D :D :D  a na weselu 8cm obcasy  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
i co, nóżki Cię nie bolały? bo ja też mam 8 cm :)

Offline xanth

• entuzjasta
Ja bedę miała 12 cm i się boje...
 ::) ::) ::) ::) ::)

a lista, na prawdę pomocna dla innych :D

kocham Wasze listy bo to moje piękne ściągi :)

Offline Pandi
  • maniak
sylwusia085 bransoletkę tylko zmienie - a tak zostane przy minimalistycznej wersji :D

anulka 80 zobaczymy licze, ze 2,5 cm tak mi stopy nie nadwyrezą ..

aniolek86 na szczęście :P

xanth nie sciagac robic swoją ..

Precious my ze względu na wygodę :] .. sale zawsze mozemy wynajac, ale chce zeby bylo na luzie po prostu

mamy ostateczną wersję i plan panienskiego. Przeniosłysmy z sis impreze do klubu z kreglamy i dyskoteką .. Ona sie cieszy ja jestem przerazona, bo w zyciu w kregle nie grałam, ale ma byc atrakcja to proszę :P .. Mamy zamiar dobrze sie bawić a dziewczyn na placu boju zostało 10 :D ..

Wczoraj bylo mi tak przykro jak mi odmawiały - niby jakis powod miały, ale teraz wiem, ze nastepnym razem nie rzuce wszystkiego, aby biec im  na pomoc .. bo to działalo do tej pory w jedna strone ..

Dziś kolejny stolarz przyjeżdza - ostatnio zabiły nas ceny za meble kuchenne w Bydgoszczy 6,000 nawet do 8,000 .. a mi sie wydawało , że 3,500 zł to przesada .. nie ogarniam tego :]

Troszeczę sie przyrumieniłam na panienski - nareszcie jestem bardziej opalona od mojego K :P .. zawsze to on jak czekoladka, a jak biała bula ..

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Kręgle to super sprawa, jak już zaczniesz grać to nie będziesz chciała odejść :los:
A jak pomoc działa w jedną stronę to lepiej takich ludzi olać i się bawić z tymi, którzy przyjdą ;D

Offline Precelek

• Chuck Norris
Pandi no u nas tak samo :) stwierdziliśmy, że ogród będzie fajnym wyjściem, pogoda była cudowna, dzieciaki się cieszyły, a że rodzice mają ogromniasty ogród to było gdzie latać :)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
ooo kręgle są super - na pewno będziesz zadowolona ! a 10 osób to i tak dużo, u mnie połowa tego chyba będzie... ale odmowy zawsze są przykre...

no cóż wiadomo kto naprawdę zrobi dla Ciebie wszystko :)