Autor Wątek: Miłość jest niepojęta dla tych, co jej nie dzielą 30.06.2012 - Odliczanie PANDI  (Przeczytany 59942 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pandi
  • maniak
Mama caly zestaw wyczaiła. Z pompka itd. My bedziemy miec golebie, bo swiadek ma wlasne takie hodowlane .. mi ich zal, ale oni mowia ze same droge znajda do domku .. wiec efekt bedzie piekny ..akurat o tym nikt u mnie nie wie i to bedzie dla nich niespodzianka :D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Też będę mieć te tuby z płatkami róż, znaczy chcę mieć ;D
Gołębie-efekt fajny, ale ja nie chcę, chociaż bym też miała możliwość :D No ale to już kto co woli ;)

Offline Pandi
  • maniak
Tuby tez obowiazkowo. :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
ja nie cierpie golebi ;p
ale Pandi zazdroszcze balona strzelajacego... niesteyy my juz ponad stan ostro wyszlismy z kosztami wiec nie bedzie opcji zeby to domowic

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
A ten balon strzelający to chodzi o to, że z niego wysypują się płatki róż czy jak? :drapanie:

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
z tego co wiem to chodzi o male baloniki w srodku

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
balon strzelający jak najbardziej, fajny pomysł :D
ale gołębie....br...ja się ich boję :( i wręcz się modlę, żeby któryś z moich gości nie wpadł na taki pomysł, żeby nam je pod kościół przynieść... ale skoro Wam się podobają ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Z tego balona wylatują małe baloniki, ale żeby to sobie zrobić, trzeba mieć wysoką salę :D

U mnie odpadł balon, bo nad naszymi głowami, akurat kula wisiała :D

Offline Pandi
  • maniak
Hehe, jest wysoka, ale nie az taak.. zobaczymy czy uda sie go zamontowac :]. golebie beda w klatce, wstazka zamkniete, po odwizaniu jej pofruna sobie do domku. zadnego trzymania i meczenia..
Z tego balonu, co mama znalazla male baloniki sie wysypuja. Sa i inne z konfetti, platkami roz, piorkami itp itd.
[/b]

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
A ja sobie wymyśliłam bańki mydlane jak będziemy wychodzić z kościoła :) widziałam na allegro specjalnie pistolety do baniek dam dzieciakom i niech szaleją albo starszym kuzynką :D:D

A co do gołębi byłam na ślubie gdzie Młoda Para też wypuszczała gołębię no i cóż.....jeden narobił na sukienkę ;/
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline Pandi
  • maniak
Ja tez bylam i msuailyby sie zawrocic zebysmy byli pod nimi .. poleca w druga strone niz sciana kosciola, inaczej pukna w nia :x i killing. Dzizys nie bede myslec o tym za duzo - zalatwione i juz :).

Gdzies w jakims watku pisalysmy o przesadach i wiecie co wiekszosc to bzdury..

znalezione w necie

-kreację ślubną panna młoda winna kupować wyłącznie w towarzystwie matki lub przyjaciółki

-sukni ślubnej nie wolno przyszłej pannie młodej założyć w innych okolicznościach jak tylko do przymiarki

-buty przyszłej panny młodej powinny być "pełne". Widoczne czubki palców, bądź pięty wróżą nieszczęście

-bez względu na komplet sukni ślubnej nie wolno pannie młodej zakładać naszyjnika z prawdziwych pereł - w tym przypadku perły będą symbolem nieszczęścia

-pod żadnym pozorem młodsze lub niezamężne kobiety nie powinny przymierzać sukni przyszłej panny młodej - grozi to bowiem staropanieństwem

-przyszły pan młody nie może zobaczyć swojej wybranki ubranej w suknię wcześniej, niż w dzień ślubu

-choć wybierając obrączki, chciałoby się poprzymierzać te, które już zdobią palce naszych przyjaciółek, kuzynek czy mam - nie wolno nam tego robić! To wróżba niewierności.

-para młoda nie powinna przed ślubem przymierzać obrączek - obrączki zakłada się tylko raz podczas ceremonii ślubnej, wcześniejsze ich zakładanie przynosi
pecha

jakos nie do konca sie do tego stosuje :PP

Offline lebara

• maniak
-"kreację ślubną panna młoda winna kupować wyłącznie w towarzystwie matki lub przyjaciółki"  he he he jakbym słyszała moją przyszłą teściową :)

Offline Pandi
  • maniak
dlatego uprzedzilam ze wyciagnelam to z neta. moja suknie akurat kupilam z mama. nie zapomne jak obydwie zaryczane stalysmy przed lustrem :O panie z salonu nie do konca ogarnely nasza reakcje :X

Offline lebara

• maniak
A ja tam chciałam kupić sukienkę z moim M, ale tak się akurat złożyło że On był w pracy. Ale widział i powiedział że będę w niej pięknie wyglądać :D i to jest dla mnie najważniejsze :D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Kochana moja babcia mistrzu w tych przesądach :D

Jak chcesz się więcej dowiedzieć to poczytaj ostanie kilka stron mojego odliczanka ja tam opisałam wróżby i przesądy mojej babci :D Prawdziwa encyklopedia :)

Offline Pandi
  • maniak
Jestem tym przerazona. Zamiast ulatwic tworzą problemy..(przesądy nie babcie :P)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Babcie też szczególnie moja, bo ona potrafiła dzwonić bo coś jej się tam przypomniało :D :D

Offline Daisy87
  • uzależniony
ja akurat przestrzegałam wszystkich przesądów o których napisałaś ;) no może kiedyś zdarzyło mi się przymierzyć cudzą obrączkę ale tylko na chwilkę ;)

przesądy przesądami ale uważam, że kupowanie sukni powinno się odbywać bez udziału przyszłego męża- nie dlatego, że to niby przynosi pecha- ale dlatego by w tym dniu był "efekt", żebyśmy naprawdę wyglądły dla swoich facetów pięknie i wyjątkowo- jak nigdy w życiu :) niektóre forumki piszą że idą do salonów z PMem żeby i jemu się suknia podobała... uważam, że suknia musi się podobać pannie młodej przede wszystkim a na tyle znamy gusty naszych partnerów, zeby wiedzieć czego mniej więcej nie wybrać ;)

Offline Pandi
  • maniak
mkarolinka ja juz nie mam babci, wiec nawet tego Ci zazdroszcze.

Daisy87 moj K byl ciut zły, bo nie do konca zobaczyl te suknie, w innym odcieniu i jeszcze gdzies na interenecie. Zobaczy jakos w czerwcu..czekaj hmmm.. chyba 30stego :x. Na pewno wczesniej chcialabym zalozyc halke z kolem i pocwiczyc taniec, zobaczyc jak suknia bedzie sie zachowywala, czy sie nie wywalimy :D. Indywidualna sprawa kazdej z nas, w sumie moja mama byla najlepszym doradca jakiego moglam sobie wyobrazic. Robila dobra mine kiedy trzeba bylo, a jak nam zadna suknia nie przypadla w jednym salonie do gustu a pani koniecznie chciala abysmy podjely decyzje czy cos rezerwujemy postapila nader subtelnie :).

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Ja mam tak jak Daisy87 suknię Arek zobaczy 18 sierpnia na mnie ;)
Nawet w necie jej nie widział i w sumie ja od dziecka wiedziałam,że sukni mój przyszły mąż wcześniej nie zobaczy  :P
a do do przesądów to tak jak napisałaś Pandi zamiast ułatwiać to utrudniają życie ;)

Offline lebara

• maniak
A ja z kupiłam sukienkę z..... moim tatą :D dla mojej mamy we wszystkich sukienkach wyglądałam pięknie a wiedziałam że  nikt inny mi tak dobrze i szczerze nie doradzi jak mój tata, tym bardziej że mamy podobne gusta i zawsze mój tata wie co mi się podoba:) I w sumie też tak było przymierzyłam moją sukienkę i od razu powiedział, że to ta :)

Offline Pandi
  • maniak
Zostały sie 4 miesiące. Powinnam odswieżyć liste trochę sie pozmieniało

1. Kosciół - w mojej rodzinnej miejscowosci - 30 km od Bydgoszczy [plus - ładna sala niedaleko z dogodna cena]
godzina 16:00 [miała byc 17:00, ale ksiadz zapomnial zapisac i ktos mi podprowadzil pozniejsza .. mowi sie trudno, tak mialo byc]
2. sala
3.zespół muzyczny
4.fotograf
5.kamerzysta
6. suknia ślubna [kupiona w pazdzierniku - spontaniczna decyzja i wcale jej nie zaluje]
7.wybralismy cukiernie [trzeba tylko ustalic ile pieter bedzie mial tort ]
8. zapisani na nauki przedmałżeńskie 17-18 marzec bazylika
9. obrączki - odebrane
10. zaproszenia, zawieszki, zawiadomienia księga gości - czekam na przesylke dzis lub jutro
11. auto - zabukowane Porsche Cayenne
12.fryzjer - termin zaklepany [fryzura próbna w kwietniu]
13. makijaż - w mojej rodzinnej miejscowosci 8 marca na probny
14. dekorację na sale wybrane - zamówic kwiaty jedynie
15. welon zamowiony czekam na przesylkę ..

a do załatwienia zostaje jeszcze
1.suknia na poprawiny/koszule dla K
2.alkohol,soki,woda + szampan dla dzieci
3. poradnia
4.garnitur i dodatki
5.dodatki do sukni slubnej + dodatki do sukienki na poprawiny
6.chata wiejska - zamowic produkty
7.dekoracje kosciola i sali/wiazanka dla mnie
8.dodatki do fontanny z czekolady
9. kłódka + grawer
10. organista
11. skan zdjęć na prezentację
12.kurs tańca - 2 lekcje indywidualne
13.kupic włosy :D  - zeby piekny kok wyszedł

Duuuuużo jeszcze tego :O

Offline lebara

• maniak
Pandi gdzie zamawiacie produkty na chatę wiejską??

Offline Pandi
  • maniak
Z Niewiescina, ale nie wszystko. Mamy takze pare innych sklepow z jakimis innymi produktami.  :)

Offline xanth

• entuzjasta
a po co ci kłódka i grawer??

ja jako taką miłą atrakcję, chciałam zrobić ceremonię sypania piasku może uda mi się to gdzieś wcisnąć :)

Offline Pandi
  • maniak
Co to za ceremonia?

Kłodka z grawerem do zawieszenia u nas w miescie na wyspie mlynskiej. na pomoscie jest miejsce na takie pamiatki .. badz przy operze tez na mostku :]

Offline xanth

• entuzjasta
ceremonia sypania piasku, polega na tym, że para młoda ma w dwóch szklanych naczyniach piasek w różnych kolorach. np. panna młoda niebieski, a pan młody pomarańczowy i wodzirej, czy ktoś tam opowiada historie, np. o adamie i ewie, czy jakąś fajną anegdotke o miłości przy tym jakaś słodka muzyczka, gitarki czy coś, a para młoda w tym czasie przesypuje ten piasek do jakiegoś ozdobnego naczynia.
Pewnie się to wzięło z tybetu, jak ceremonia sypania mandali
 ten nowy zwyczaj stosuje się raczej  w ślubach humanistycznych, czyli nie religijnych i ogólnie to chodzi o to w tym sypaniu piasku, aby była jakaś znacząca symbolika, że młoda para się w tym momencie łączy i staje się całością. Dwie różne barwy, a wspólnie tworzą cos pięknego :)

strasznie mi się to podoba :)

Offline Pandi
  • maniak
Nie dla mnie, ale skoro Tobie sie podoba to czemu nie :]

Offline emm-a

• Chuck Norris
ja tam w przesądy nie wierze, uwielbiam perły i gdyby mi pasowały, na 100% założyłabym do ślubu - sugerowałam P. pierścionek zaręczynowy z perłą, ale ekspedientki idiotki mu odradziły, bo perły to łzy i wróżba nieszczęścia, a P. niby taki racjonalny, a posłuchał...chyba rzęsami musiały trzepotać czy coś...;-) a tak chciałam z perłą.... wrrr....
Nie sądzię abym miała na ślubie coś pozyczonego, starego, nowego itp. może niebieska podwiązka...no ale zobaczymy, chyba że moja swiadkowa sie uprze,albo Mama, to się zastanowie...

Gołębi bym nie chciała, bo jakieś choroby czy coś...;-) no i właśnie od razu mi przyszło do głowy, że by któryś na mnie jeszcze narobił....no masakra... ;) :D

tuby z płatkami sa fajne - rozważam to  :D bańki odpadają bo u nas dzieci na weselu nie będzie;

balon podczas pierwszego tańca odpada;

Wiecie co, nie chciałabym też żeby ryzem nas obsypywali po wyjściu z kościoła, wydaje mi sie że pełno tych ziarenek by mi gdzieś za gorset wpadlo....masakra... :-\
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
W Szczecinie jest taki mostek z kłódkami mały w parku Kasprowicza :)

Moja mama to stara czarownica, więc wszystkich przesądów na pewno dopilnuje :Szczerbaty: :Szczerbaty: :Szczerbaty:

Mi się gołąbki podobają...a już tym bardziej z takiej pinknej białek klatki :brewki: aczkolwiek sobie darują...boję się trochę kupki na mojej pięknej sukni ;D ;D ;D Za to widziałam gdzieś kiedyś wypuszczanie motyli :Uu: :Uu: :Uu: :Uu: :Uu: duuużo, jasnych motylków :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: musze jeszcze tego poszukać :)

na bank będą płatki róż i bańki...nawet nam fotograf mówił, żebyśmy sami kupili gościom i rozdali niektórym(planuję tubu dla kolegów M. i bański dla moich psiapsiół) , bo pięknie na zdjęciach wychodzą...
niestety na widok grosików i ryżu para młoda zasłania twarz, żeby nie oberwać ;D

poza tubami myślę rożkach z płatkami tak do ręki...ale to zależy jak z $$$ będziemy stać...