Autor Wątek: Miłość jest niepojęta dla tych, co jej nie dzielą 30.06.2012 - Odliczanie PANDI  (Przeczytany 59494 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
Pandi masz piękne oczy :) Niech makijażystka postara się podkreślić to piękno lekko mocniejsyzmi akcentami.
Piszę lekko, bo skoro na co dzień nie malujesz się mocno to nie widzę sensu....
Chodzi o PODKREŚLENIE tego co masz najpiękniejsze, nie koniecznie w bardzo dosadny sposób ;)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
Kurczę, mi sie w ogóle nie podoba, bez urazy... nie wiem kto Cię maluje, ale jakoś bez pomysłu wyszło. Masz jasne włosy, dosć jasną oprawę oczu, trochę cienie pod oczami i całość wygląda jak dla mnie jakbyś była zmęczona.

Ja na co dzień też się nie maluję jakoś bardzo, a do slubu miałam fajnie podkreslone oko i nie wyglądało to wulgarnie ani nie miałam widocznej "tapety".  A przed wieczorem przed ślubem i cały tydzień czy dwa przed robiłam wieczorami okłądy z maski żelowej na worki i cienie pod oczami. Mi pomogły.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
cieszę się Pandi, że na sali wszystko jest ok, że jesteś zadowolona i jest tak miło, aż sama zapragnęłam pojechać na swoją :)

co do makijażu to zgadzam się z dziewczynami, że fajniejszy by był troszkę mocniejszy,żeby podkreślić bardziej Twoje piękne oczka, ale jak mówisz po to są próbne, na pewno w dniu ślubu będzie pięknie !

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Pnadi czuy moge prosic o fotke makijazu na meila
sylwusia085@wp.pl

Offline Pandi
  • maniak
26 maja jestem umówiona przed panieńskim na kolejną próbę makijażu :]
fryzjera jeszcze nie mam zaklepanego na probna, dzis mojej pani fryzjerki nie byl i nic nie załatwiłam, za to czeka mnie jeszcze farbowanie przed slubem :)

Hmm z rzeczy przyjemnych kupiłam komplet na noc poslubna - sliczna białą haleczke i stringi do tego byly w komplecie - kolejna rzecz załatwiona.

Dodatkowo wykupiłam sobie kupon na gruponie na elektrostymulację - kolezanka chodziła i mówiła , ze 5 zabiegów wystarczy zeby kilka cm zrzucić + biegi mam nadzieje, ze beda musieli dość intensywnie zwężyc mi suknie slubna :) .. hehe

Miłego dnia !!

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
na pewno ci będą zwężać suknię, ze stresu sama będziesz chudła i nie potrzebne ci będą żadne ćwiczenia
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline emm-a

• Chuck Norris
fatałaszki na noc poślubną - superaście  :D ja dostalam na panienskim takowe i już kupowac nie trzeba  :D może moglas poczekać, bo i Ciebie tak koleżanki obdarują  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Pandi
  • maniak
Chcialam bialy komplet :) to kupilam.. nie zaluje bo bardzo mi sie podoba. . A z tym zwezaniem to zobaczymy :P

Offline przyszlazona
  • uzależniony
oj to świetnie, ja nawet nie szukałam takich komplecików, czas się rozejrzeć hehe i nie chudnijj aż tak :)

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.07.2013
Komplecików nigdy za dużo, jak się nie przyda na noc poślubną to jeszcze wiele innych nocy potem więc wszystko da się wykorzystać :D

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
Invis ma racje, też poszukuje coś fajnego, fikuśnego.....chociaż i tak wiem, że po weselu padniemy no ale na pierwszy małżeński poranek będzie jak ulał :)
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Hmm z rzeczy przyjemnych kupiłam komplet na noc poslubna - sliczna białą haleczke i stringi do tego byly w komplecie - kolejna rzecz załatwiona.

Przynajmniej ładnie się wyśpisz :) Tylko w stringach nie zdrowo spać :D

Offline Pandi
  • maniak
Śmiałam się, do mojego K, ze moze troche energii zyska - chociaz moze to byc komplet na noc po poprawinach :D albo komplet do szafy ;) hehe ..

lebara liczę na cuda .. albo przynajmniej chce stworzyc jakas podstawe - zeby nie miec do siebie pretensji, ze to tak na lapu capu bylo pomyslane :)

Invis dokładnie :D ..

przyszlazona ja juz od jakiegos czasu szukałam .. a wiem, ze sis jako organizujaca panienski nie pojde w niewinne biale kompleciki tylko wybierze jakis hardcore :D dlatego nie zaluje zakupu :] tylko te rozmiary są smieszne, jak dla dzieci :x ehh ..

W niedziele mamy kolejna wizyte u ksiedza i czeka nas sprawdzenie z malego katechizmu .. szczerze? jakos za bardzo sie nie przygotowuje na to, ile pamietam tyle moje, a jak z mama rozmawiałam, to dość sporo w głowie zostało :]

Offline moniq

• Chuck Norris
sprawdzenie z katechizmu  :mdleje: my czegoś takiego nie mieliśmy, na jednym spotkaniu w ramach modlitwy ksiądz całej grupie kazał wierzę w Boga mówić tu momentami był problem
Dziękujemy

Offline Pandi
  • maniak
Wioska .. nic nie poradzę na to moniq  :-\..

To i tak najmniejszy problem. Ku mojemu zaskoczeniu odezwała się, ta druga dziewczyna, która slubuje w ten sam dzien co my. Przyszła do mnie do domu, w rodzinnej miejscowosci - typowo nie bylo mnie na miejscu - zostawila nr - a na koncu i tak skontaktowała sie przez FB. Dogadałam się z nia co i jak odnośnie dekoracji, jestesmy umowione z Pania na jakis dzien w przyszłym tygodniu, aby kolorystycznie to dobrać i cene ustalić, ale co ona mi naopowiadała, to az glowę miałam mała.
Ksiadz zabronił im [nam]:
-zamykać ławki materiałami
-robić dekorację w stylu amerykańskim [cokolwiek to znaczy ???]
-nie można zrobić alejek - z takimi łukami [mi sie to nie podoba , wiec nawet lepiej]
-nie można wybrać swojego organisty
-jak ma ktoś spiewać on musi sprawdzić, czy sie nadaje

Mi nic takiego nie mówił, dopiero tamtej parze ukazał liste nakazów / zakazów .. zła jestem, bo z siostrą miałyśmy wspaniała opcję na zamknięcie lawek pieknym białym materiałem z kwiatem .. a tak to dooopa blada i wracamy do koncepcji zwisającego materiały co druga ławka ..

Nie czaje tego ksiedza, kościół jest parafian, a nie księdza proboszcza i nie wiem, co on ma zamiar jeszcze wymysleć ..

Niby wymienia ogrodzenie, teren wokol kosciola pieknieje - bo zmienil plytki popekany na polbruk, trawe zasiał nową, parking odswiezyl nawierzchnie, ale bez przesady ..

Offline sylwiq

• Chuck Norris
wspolczucia ;/
moze jak obie pojdziecie zapytac o te zamykane lawki to go przekonacie ;]

Offline moniq

• Chuck Norris
masakra ksiądz, u nas dekorowały panie z kościoła ale bardzo ładnie to zrobiły ja wymagań co do tego nie miałam
Dziękujemy

Offline Pandi
  • maniak
Sylwusia bedzie minimalistycznie.. to i taniej :) ehh, cały czas gdzies schody

Moniq u nas dadzą nam tylko pokrowce na krzeszła dla PM i wsio :P

Offline przyszlazona
  • uzależniony
oj kochana nie przejmuj się księdzem...szkoda, że robi nakazy i zakazy, ale myślę, żę nawet minimalistyczna dekoracja będzie nadawała urok, ja się trochę bałam, co powie ksiądz na nasze pomysły, bo mieliśmy już zaklepane dekoracje i oprawę muzyczną, a dopiero później pytaliśmy czy nie będzie problemu i ksiądz powiedział, że spoko :) ale fajnie chociaż, że skontaktowała się z Tobą ta druga dziewczyna, ja nie mam namiarów, więc cały koszt nasz póki co.

Offline emm-a

• Chuck Norris
masakra...ja też walczę obecnie z nakazami co do dekoracji kościelnej... :-\

przyszlazono mogę zapytac,ile placicie za dekorację w kosciele?
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
emm-a nie przerażaj mnie kobieto:/, bo zaraz się okaże że plany do zmiany...ehh
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Pandi a wkleisz raz jeszcze fotki makijazu albo wyslesz mi an maila? ;p

Offline przyszlazona
  • uzależniony
emmo ja płacę 600 zł - w cenie mam ławeczkę i krzesełka białe udekorowane, klęczniki, chmurkę czyli materiał przy ławkach na podłodze, no i przy ławkach "zwisy" materiału i świeczniki z kwiatami, nie wiem czy coś jeszcze, hmmm

Offline Pandi
  • maniak
sylwusia poszło ..  :-X

przyszlazona a macie sporo czasu jeszcze, wiec moze ksiedza podpytaj kto to i czy mozesz jakis kontakt uzyskac, bo chodzi Ci konkretnie o podział kosztów dekoracji kościoła - powinien zrozumiec ..

U nas ciężka sytuacja póki co.. z mieszkaniem - w sumie to dla nas plus, bo zwolni sie 2,5 miesiaca przed slubem i nie bedziemy robili generalnego remontu w lipcu, ale juz zaczniemy od czwartku, minusem sprawy jest fakt, ze dziadek, który, co prawda dał nam to mieszkanie miał w nim być do konca czerwca, ale zdrowie mu na to nie pozwoliło, przenosi sie do rodziców na wieś - stąd to całe zamieszanie.
Nie wiem, czy jest sie z czego cieszyc  :-\ :-\ :-\

Offline sylwiq

• Chuck Norris
dzieki Pandi
ja dzis tez na pewno jzu wkelej fotki u siebie z moimi make up-ami ;]
pozniej oblukam Ciebie i WYRAZE SWOJE ZDANIE TYM BARDZIEJ ZE EJSTESMY PODOBNE DO SIEBEI WZGLEDEM MAKIjazy na co dzien ;)
co do mieszkanka... teraz ciezko sie cieszyc na pewno wieksza obawa i stres przez dziadka.. ale pomysl ze dziadkowi bedzie lepiej u rodzicow bo stala opieka itp i wtedy na mysl o mieszkanku powinno bcy ci  milo ;)

Offline Pandi
  • maniak
Opinii juz sie naczytałam :D hehe .. w maju dopiero podejmę decyzję tak naprawdę, czy zostaje przy opcji delikatnej czy faktycznie mocniej .. muszę porównać zdjęcia inaczej bez szans, bo patrząc w lustro moje oko w całej oprawie jest małe, po tamtym makijazu powiekszylo sie, ale efekt zerowy byl na zdjęciu i bądź tu madry :P ..
Czekam na Twoje zdjęcia - moze zmienie kolorystyke .. kompletnie zaczyna mi sie mieszać ..

Offline przyszlazona
  • uzależniony
dziadek na pewno będzie się cieszył widząc Cię szczęśliwą... to na pewno lepiej dla niego być z kimś i wiedzieć, że pomoc jest blisko...

a co do kościoła hmm pogadamy może z księdzem, ale jak sobie pomyślę, że mam się z kimś szarpać o koszta, jak np u emmy, że nie da więcej niż ileś tam to ech....

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
Pandi, nie martw się, dziadek pewnie sobie wszystko przemyślał :) zrobił tak, byście odrazu po ślubie mogli zamieszkać w wyremontowanym mieszkanku a nie bić sie z remontami, zamiast cieszyć się własnym szcześciem :)

Offline Pandi
  • maniak
Dziadek to juz w zeszłym roku chciał sie wyprowadzać, ale go przystopowaliśmy.
przyszłażona Może ta druga para będzie akurat w porządku - ja tez tak przezywałam, a w końcu okazało się, ze sami przyszli, aby sie dogadac i juz jestesmy umowieni na wstepne szacowanie kosztów z kwiaciarką :)

Mania zyskamy 7 dni wolnego, moze faktycznie uda sie wyjechać gdzieś na spokojnie, a nie od razu brać sie za remont na dzien po ślubie

Offline karolinciasto

• forumowicz
  • data ślubu: 20.10.2012
Fajnie, że macie już swoje mieszkanko. Dziadek na pewno będzie miał dobrą opiekę i wszystko się poukłada :)
Co do tej drugiej pary to naprawdę są w porządku, że się odezwali, przynajmniej o tą kwestię nie musisz się martwić.