To znalazłam w necie:
Zupka warzywna
Mięsko z kurczaka, indyka bądź królika,
2 duże marchewki,
1 ziemniak,
1 pietruszka,
¼ selera,
mały kawałek kalafiora,
mały kawałek brokuł,
listek koperku i pietruszki,
Najlepiej to wszystko ugotować na parze ( tu polecam parownik- niezastąpiona rzecz), warzywa nie tracą wtedy specyficznego dla nich smaku i co najważniejsze witamin.
Nastawiam parownik na 40 minut i reszta dzieje się sama. Po tym czasie dźwiękiem dzwonka oznajmia ni że obiadek jest już miękki, teraz należy tylko rozgnieść warzywa i mięsko widelcem lub mikserem, zależnie od tego ile ma dziecko. W 5,6,7, miesiącu polecam mikser, w 8 będzie nasza pociecha, lepiej powinna sobie radzić z większymi kawałkami. (Chyba że wcześniej ma ząbki, to można próbować eksperymentować już przed 8 miesiącem).