Autor Wątek: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach  (Przeczytany 4061413 razy)

Gabiś
  • Gość
Odp: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach
« Odpowiedź #24120 dnia: 8 Marca 2013, 19:51 »
Iwonka będzie musięli jeszcze poczekać ;) Moi mieli po 87 cm i dotykali paluszkami tak na styk. Nauczyli się odpychać ale tak 1 cm im brakowało ;)

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #24121 dnia: 8 Marca 2013, 22:07 »
my mamy najmniejszego Puky. To bytl jeden z najmniejszych na rynku. Jest dla dzieci od ok 80 cm i na 30cm dluga noge...Mlody zeszly sezon na nim przebiegal i nadal biega. jest zachwycony

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #24122 dnia: 8 Marca 2013, 23:57 »
My mamy ten http://allegro.pl/rowerek-speedy-12-5-kettler-salon-firmowy-katowice-i3023522915.html
kupiony w sklepie ale z tej oferty allegro.
Zapłaciliśmy te mniej niż 200 zł bo kupiliśmy z wystawy  ;)
W tym 12 cali jak kupiliśmy długość nóżki miał OK, a pod koniec sezonu już sporo musieliśmy wyciągnąć siodełko.
Uważam że warto pojechać przymierzyć kilka i zdecydować gdzie kupić w zależności od okazji.
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #24123 dnia: 9 Marca 2013, 16:57 »
Z jakimi warzywami najlepiej skomponować buraczki?  Danie będzie: kurczak + ziemniak + buraczki + ...
Znowu nieśmiertelna marchewka ???

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #24124 dnia: 9 Marca 2013, 17:48 »
Chodzi Ci o miksowaną kompozycję ??? Jeśli tak to pietruszka... albo seler, marchewka tez moze być.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24125 dnia: 9 Marca 2013, 17:55 »
Tak Gabiś, o taką papkę. No właśnie marchewki już nie chcę. Dynie mam, ale nie wiem czy dynia i buraki to dobre połączenie. Chyba już lepiej postawię na selera.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #24126 dnia: 9 Marca 2013, 18:03 »
ja bym dala owoc, kwasne jablko
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #24127 dnia: 9 Marca 2013, 18:08 »
Nie wiem ile ma dokładnie (nie dotarliśmy jeszcze na bilans) ale jest wyższy od prawie wszystkich rónieśników ze złobka o pół głowy. Napewno najpierw przymierze :)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #24128 dnia: 9 Marca 2013, 18:51 »
Anulla dynia nie pasuje... owocu tez bym nie dała ;D No może jabłko.... hmmm a może por ?

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24129 dnia: 9 Marca 2013, 19:11 »
pietruszka, seler, ziemniak + burak i to będzie chyba ok to i tak 4 warzywa + mięso
dzięki  :)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24130 dnia: 10 Marca 2013, 07:22 »
a może buraczki z jogurtem _ pietruszka zielona? fajnie pasuje w sałatce  ;) nie wiem jak by to było zmiksowane

Offline muminek
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: ustalana
« Odpowiedź #24131 dnia: 11 Marca 2013, 11:33 »
 Moja tesciowa z uporem maniaka kupuje mojej córce danonki i je karmi po 4-5 szt naraz. Prośba kompletnie idzie w ścianę - mówi, ze nie bedzie kupować i tak wczoraj - dostałam pełną porcję danonków - bo to zdrowe !!! - do domu a one wyladowały u mnie w smietniku. Prosze o rady jak mam prosić o nie kupowanie tych śmieci. Zawoże jogurty naturalne i budynie - ale nie - danonki są przepyszne i dziecko wsuwa jedno za drugim - a mną krew zalewa ...

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24132 dnia: 11 Marca 2013, 12:36 »
Moja panny brały pierwszy antybiotyk i dostały osłonowo acidolac baby. Chciałąbym im jeszcze podawać z tydzień dłużej, jakie polecacie? Ważne, żeby był bezsmakowy.

Offline nadzieja

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24133 dnia: 11 Marca 2013, 12:59 »
moje zawsze dostawaly lacidobaby. mozna tez w kropelkach, bedzie szybciej i latwiej podac. biogaja, dicoflor
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline milcia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24134 dnia: 11 Marca 2013, 13:13 »
Dziewczyny mam pytanie jeśli lek konkretnie Neomecyna w maści (mam smarować Tymkowi na zmianę liszajowatą) jest ważna do 03.2013 to do końca marca, prawda?
Mam stosować przez 5 dni i nie wiem czy wykorzystać tą co mam czy kupić nową?
BOY
GIRL

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #24135 dnia: 11 Marca 2013, 13:18 »
  ważna do końca marca, ja bym nie kupowała nowej ....

Offline nadzieja

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24136 dnia: 11 Marca 2013, 13:19 »
do konca marca ;)

Offline milcia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24137 dnia: 11 Marca 2013, 13:19 »
Dzięki, tak też zrobię  :D
BOY
GIRL

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #24138 dnia: 11 Marca 2013, 14:11 »
Moja tesciowa z uporem maniaka kupuje mojej córce danonki i je karmi po 4-5 szt naraz. Prośba kompletnie idzie w ścianę - mówi, ze nie bedzie kupować i tak wczoraj - dostałam pełną porcję danonków - bo to zdrowe !!! - do domu a one wyladowały u mnie w smietniku. Prosze o rady jak mam prosić o nie kupowanie tych śmieci. Zawoże jogurty naturalne i budynie - ale nie - danonki są przepyszne i dziecko wsuwa jedno za drugim - a mną krew zalewa ...

a jak często te danonki ???

Offline muminek
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #24139 dnia: 11 Marca 2013, 15:28 »
Gabiś, jak by mogla to codziennie. Moja córka byla u babci 3 dni i miała codziennie po kilka sztuk - jak przyjechałamn to myslałam ze wyjde z siebie ... reszte 12 szt ktore dostałam do domu - wywaliłam zaraz na wejsciu.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #24140 dnia: 11 Marca 2013, 15:37 »
Jedzenia sie nie marnuje więc nei wywalaj ;) Danonki to nie jest największe zło świata zawsze mogłaby dawac lizaki ;D Rozumiem Twoja złośc bo sama przez to przechodziłą - teraz olewam sprawę. Może ustal że będzie dawać max 2 razy w tygodniu ???

Offline muminek
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #24141 dnia: 11 Marca 2013, 20:56 »
Gabis, w tym rzecz ze ja nie chcę zadego 2 x w tyg - co tydzien są cukierki, czekolady, wafelki, i inne świnstwa i to przecież zdrowe, jak zje TYLKO kawałek ...

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #24142 dnia: 11 Marca 2013, 21:09 »
Muminek wolałabym dac danonka niż cukierki, wafelki itp ;)  Nie wiem co Ci doradzić... mozesz ją zasantażowac że nie pozwolisz jej się widywać z dzieckiem al to pewnie niewiele da - ten typ tak ma ;) Ile ma Twoja córka ???

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #24143 dnia: 11 Marca 2013, 21:37 »
Dziewczyny, czy waszym dzieciom zdarzało się wiercić przy piersi?
Mój od jakiegoś czasu zaczął się tak wiercić, wręcz szaleć. Najpierw myślałam, że tylko na jednej, ale teraz właściwie na obu... Zaczyna pić, pije dłuższą chwilę, po czym zaczyna się wiercić... Zmieniam pierś i jest to samo. Naciskam, mleko tryska, a więc jest go dużo jeszcze... Nie tak przy każdym karmieniu, ale często, o różnych porach dnia.

Dodam, że synek dostaje moje mleko na zmianę z mm w postaci 1 butli na noc, mam nadzieję, że nie zaczyna gardzić cycem na rzecz butli?! Butlę dostawał od początku co jakiś czas, jak musiałam gdzieś wyjść i takich problemów nie było.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #24144 dnia: 11 Marca 2013, 21:55 »
Selena a próbowałaś po karmieniu ściągnąć laktatorem i zobaczyć ile zostawił?
Wiem, dziwna metoda, część z Was mnie pewnie zakrzyczy...
Mimo wszystko polecam sprawdzić, to nic nie boli ;)
Mnie zmyliło to tryskanie przy naciskaniu - pierś była prawie pusta, ale przy ściśnięciu brodawki mleko tryskało  ::) Oświecił mnie dopiero laktator jak chciałam "na zaś" ściągnąć  ::)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #24145 dnia: 11 Marca 2013, 22:19 »
Selena normalne. Mój MAciek krzyczał przy piersi i darł sie potwornie ! Taki etap... mały zaczął sie wszystkim interesować, najpierw leciało za szybko, potem za wolno....  I tak mu zostało do tej pory ;) Nerwus potworny.
Pierś może być pusta ale dziecko ciągnąc ją napełni... laktator nie... Ale mozesz spróbowac pewnie ;)

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #24146 dnia: 12 Marca 2013, 01:12 »
na poprawę humoru:

polecam obejrzeć każdemu, krótkie a treściwe ;)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #24147 dnia: 12 Marca 2013, 08:43 »
Muminek ja miałam podobną jazdę z moją mamą, która nagminnie pasła młodą czekoladą, pomimo, ze Daria ma alergię na kakao

Tyle, ze ja jestem pieniacz i w końcu tak ryja wydarłam, zawinęłam się na pięcie z dzieckiem prawie przy wejściu, ze teraz pyta mnie nawet czy moze młodej dać jabłko ::) tak, ze przegięcie w drugą stronę ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24148 dnia: 12 Marca 2013, 09:08 »
No ja mam podobnie z mamą, do tego stopnia, że dziecko zacęło mnie okłamywać - bo jej babcia kazała nic nie mówić.

Już raz zawinęłam się z Młodą, jak babusia żle się zachowywała i chyba zrobie to po raz kolejny, bo wczoraj moja matka przegieła pałę - dała Młodej napić się coli.

Muminek, na takie to tylko drastyczne metody działają. Na moją podziałała izolacja od wnuczki na ok. rok - teraz widać znowu wraca....
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #24149 dnia: 12 Marca 2013, 09:49 »
Selena moja też tak ma ;) w nocy i rano ssie ładnie bez marudzenia, a po południu i wieczorem wierci się, odwraca głowę, krzyczy ( nie płacze tylko krzyczy), później znowu łapie cycka, ssie i znowu akcja ::) już się przyzwyczaiłam i z anielską cierpliwością czekam, aż się wykrzyczy i wywierci ;D

Co do mam to niestety moja też ma swoje zdanie na temat żywienia dziecka ::) moje dziecko nie chce pić herbaty, bo to nie cycek. Jakie jest zdanie mojej mamy: a jak dziecku ma smakować, jak jej nie słodzisz? :mdleje: Ostatnio jak u niej byłam zaczęła jej wodę gotować i chciała z cukrem podać :mdleje: dopiero jak jej przeczytałam argumenty znalezione w internecie dała sobie spokój ::) Najgorsze jest to, że jak wrócę do pracy moje dziecko będzie z babcią zostawało i aż się boję co może wymyślić ::) pewnie nie będzie stosowała się do moich wytycznych, ona już najchętniej 4 miesięcznemu dziecku rosołu by dała :boks_4: będziemy walczyć z babcią i jej przekonaniami i zobaczymy co z tego wyjdzie, mój mąż strasznie się denerwuje jak słyszy mądrości mojej mamy. Ale wiadomo lepsza taka babcia niż żłobek...
Natalka 4.11.2012