Autor Wątek: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach  (Przeczytany 4026645 razy)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
Odp: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach
« Odpowiedź #43410 dnia: 30 Listopada 2016, 10:18 »
O dobry pomysł z naklejkami a i nie zapomnij z ukrycia nagrać pani miny jak zobaczy karniaka :hahaha:

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #43411 dnia: 30 Listopada 2016, 10:20 »
Ja wożę takie naklejki. Wydrukowałam sobie na jaskrawym papierze dodatkowo ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43412 dnia: 30 Listopada 2016, 10:25 »
Japcio, ale tu nie chodzi o wkurzenie tylko.
Ta baba zagrażała życiu seleny i jej dziecka....co by się stało gdyby przewróciła wózek, Młody by wypadł...nie wiadomo jakie byłby konsekwencje.

Ludzie są teraz bardzo brutalni, albo Cie pobiją, że im nie zjechalaś z lewego pasa (jak mnie...koleś wyszarpywał na światlach z smochodu) albo przejadą Ci wózek.

"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #43413 dnia: 30 Listopada 2016, 10:30 »
.co by się stało gdyby przewróciła wózek, Młody by wypadł...

Ja rozumiem, że Selena stała i blokowała wyjazd kobiecie.....  Myślę sobie, ooo niee i nie ruszyłam się z miejsca. Kobieta zaczęła najzwyczajniej w świecie ruszać, pchając samochodem wózek z dzieckiem i zmuszając mnie do cofania się
Ja bym nie ryzykowała zdrowia dziecka i bym zeszła jej z drogi, zjeżdząjąc chociażby na ulicę.... Głupiemu podobno się ustępuje.....

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43414 dnia: 30 Listopada 2016, 10:38 »
.co by się stało gdyby przewróciła wózek, Młody by wypadł...

Ja rozumiem, że Selena stała i blokowała wyjazd kobiecie.....  Myślę sobie, ooo niee i nie ruszyłam się z miejsca. Kobieta zaczęła najzwyczajniej w świecie ruszać, pchając samochodem wózek z dzieckiem i zmuszając mnie do cofania się
Ja bym nie ryzykowała zdrowia dziecka i bym zeszła jej z drogi, zjeżdząjąc chociażby na ulicę.... Głupiemu podobno się ustępuje.....

Nie do końca, głupim nie można odpuszczać bo zawsze będą tak robić.
Własnie taką postawą jak twoja japcio czują się bezkarni.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #43415 dnia: 30 Listopada 2016, 10:43 »
Mój młody od 3 dni niewiele je, miał gorączkę 1 dobę (pisałam o tym nurofenie wtedy) już nie ma, a dziś w nocy budził się z płaczem krzycząc "ała" i jest cały zaśliniony + poduszka też. Czy tak wygląda bolesne ząbkowanie? Podejrzewam wychodzące 5tki...

Temat bolesnego ząbkowania jest mi totalnie obcy - dlatego pytam czy tak to wygląda? Starszy syn wyhodował zęby bez bólu, marudzenia i gorączek - nawet nie wiem kiedy.
Młodszy do tej pory nie miał wielkich bolączek związanych z tym (ma 16 zębów)... i teraz tak marudzi, nie wiem czy to normalne?

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43416 dnia: 30 Listopada 2016, 10:48 »
No ale jak baba jedzie chodnikiem to kto normalny stoi i pozwala, by pchała wózek z dzieckiem ??? Selena sama napisała, że stała tam robiąc babie na złość.
Normalny człowiek schodzi z drogi. Nawet jeśli ma prawo stać na tym chodniku, a samochodu nie powinno tam być.

Czy pchacie się na pasy ryzykując przejechanie przez samochód? Przecież jak jestem na pasach, auto musi się zatrzymać.... musi, ale czasem już nie może, bo jest rozpędzone

Kobieta ewidentnie zachowała się karygodnie, ale jestem realistką - nie mylić z ignorantką.
Zgłoszenie sprawy po fakcie, bez świadków, słowo przeciw słowu - no same się zastanówcie..... Selena, szkoda nerwów.

Ciri,  Aleksandra666 - poproszę o komentarz :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #43417 dnia: 30 Listopada 2016, 10:51 »
Zoya, u nas przez 5 noce są tragiczne.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #43418 dnia: 30 Listopada 2016, 10:56 »
Zgadzam się z JAPCIO  w pełni !
Głupie było to

Myślę sobie, ooo niee i nie ruszyłam się z miejsca. Kobieta zaczęła najzwyczajniej w świecie ruszać, pchając samochodem wózek z dzieckiem i zmuszając mnie do cofania się

Jolu Sebastian źle znosił ząbkowanie ale 5 to był prawdziwy koszmar...
Te same objawy co u was+ krzyk, płacz ciągły Gil - z tego co pamiętam. ..

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43419 dnia: 30 Listopada 2016, 11:01 »
japcio totalnie się nie zgadzam.

Gdyby ktoś stał na chodniku a ja chciałabym wycofać:
a) zatrąbiła bym
b) jeżeli dalej by stał wyszałabym i zapytała o co kaman.

A nie wjeżdzała w niego.

Chodnik jest DLA PIESZYCH.
« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2016, 11:04 wysłana przez anusiaaa »

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #43420 dnia: 30 Listopada 2016, 11:03 »
Dziewczyny mam problem z Hanią . Wieczorem jak tylko się dowiaduje, że idziemy się kapać, jest płacz i histeria. Wsadzenie do wanny kończy się płaczem i tak do momentu wyciągnięcia z wanny. Nie mam mowy, żeby usiadła w wannie. Sytuacja od 5 dni . Płacze, że boli ja pupa. Poza wanną wszystko jest ok, bawi sie, cieszy , siedzi, przewraca sie, bawi etc. obejrzalam na wszystkie strony, nie ma zadnych odparzen, ani kropeczki , nic kompletnie. Nie mam pojęcia o co chodzi i nie wiem co mam zrobic.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43421 dnia: 30 Listopada 2016, 11:06 »
A jakby ktoś cię taranował na chodniku to byś dalej stała? Mądra decyzja.....
Baba zrobiła głupio, ale selena też. Nie bronię baby. Sama bym jej dała w nos.
Moje zdanie. Nie musicie się zgadzać.
Moje zdrowie i zdrowie dzieci najważniejsze.

edit: Stałam blisko 15 minut na mrozie i przy padającym śniegu, z Maksem płaczącym mi w wózku.
Naprawdę nie dało się objechać samochodów? w 15 minut to można pół osiedla przejechać z wózkiem...Na zdjęciu śnieg nie pada..... - nie piszę tego złośliwie, ale dobry adwokat wybroni panią z BMW :(
« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2016, 11:11 wysłana przez japcio »

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43422 dnia: 30 Listopada 2016, 11:07 »
Jezu dziewczyny z zębami u nas to samo... chodzę nieprzytomna. Nina budzi się co pół godziny, co godzinę i płacze :( Takiej szopki nigdy nie było. 3 jej chyba idą. Jedną na dole już mamy, przebiła się, ale myślę, że kolejne w natarciu. Ślinotok też jest.

Najgorsze jest to, że Młoda bardzo próbuje wymuszać i trudne to jest dla mnie, bo oczywiście mam świadomość, że błędy popełnione teraz odczuję bardzo mocno później. Także bardzo muszę uważać z noszeniem, przychodzeniem kiedy Ona płacze itd itd. Stresuje mnie to, nie powiem. Rozkmina o 3 w nocy co zrobić żeby było dobrze nie jest prostym zadaniem. Mam nadzieję, że to minie szybko... jeszcze naczytałam się, że za jakieś 2-3 tygodnie czeka nas skok rozwojowy, nie chcę nawet myśleć o tym.

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43423 dnia: 30 Listopada 2016, 11:12 »
My też mieliśmy taki epizod, że młody za nic nie chciał się kąpać w wannie. Trwało to moze 2 tygodnie. Młody kąpał się na stojąco, nie dał się posadzić - tak samo jak opisujesz. Samo przeszło.

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #43424 dnia: 30 Listopada 2016, 11:18 »
Liczę na to Zoya, że samo przejdzie (stawiam na jakies podłoże psychiczne bo fizycznie jej raczej nic nie dolega). Dobrze, że mieszkamy w domu, bo opieka społeczna juz by nas odwiedziła jak ona tak wrzeszczy  ;)

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43425 dnia: 30 Listopada 2016, 11:24 »
Ja wywaliłam wszystkie dotychczasowe zabawki kąpielowe, kupiłam kilka kubków, buteleczki po actimelkach, nawrzucałam tego do wanny to wchodził bez krzyku, ale usiąść nie chciał. Po jakimś czasie usiadł.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #43426 dnia: 30 Listopada 2016, 11:25 »
Myślę o tym od wczoraj i zdrowy rozsądek podziela zdanie Japcio. Tzn ja bym nie czekała na paniusię z bmw. Ale nieważne, to już się stało. W tej sytuacji zgłosiła bym żeby przynajmniej dostała mandat. Nawet jeśli dobry adwokat wybroni to po kieszeni ją to i tak pociągnie.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #43427 dnia: 30 Listopada 2016, 11:49 »
Nie, jej dzieci jeszcze nie wyszły, dlatego nie chciała odjechać od razu, dopiero po tym, jak powiedziałam, że zadzwoniłam na policję szybko chciała odjechać, i to nie tak, że ja jej odjazd blokowałam, ja po prostu tam stałam, przy śmietniku, na chodniku. Jakby ona wycofała, ja miałabym przejście i bym poszła, a ona zaczęła jechać na mnie, pchając wózek autem i zmuszając mnie do wycofywania się, żeby mogła sobie zawrócić podjeżdzając do przodu. Oczywiście że się cofałam, no jak mogłam siłą swojego ciała zatrzymać auto  ::). Po prostu nie zeszłam z drogi ot tak, bo jaśnie pani nie znała biegu wstecznego. Mam wrażenie, że ona złośliwie jechała na mnie własnie, bo mogła wycofać. Japcio ona miała inną drogę - mogła pojechać do tyłu albo do przodu, ja nie miałam wyjścia,nie mogłam przejść, dopóki ona nie odjechała, a ona zmusiła mnie do cofania się. I ja nie stałam i i "nie pozwalałam,żeby pchała wózek", tylko ona w takim tempie to robiła, że auto dotykało wózka i siłą napędową zmuszała mnie do cofania się. Żeby szybciej mogła zwiać, bo bała się przyjazdu policji.

Japcio, ja nie wiedziałam za ile ta pani przyjdzie, stałam przed samym przedszkolem, o prawie 15 minutach zorientowałam się, jak upłynęły. No właśnie nie dało się objechać, bo to jest taka zatoczka, ulica z miejscami postojowymi i rodzice stali na każdym miejscu wzdłuż ulicy, bo przeszłam się, no między samochodami nie przejedziesz wózkiem. To taki moment, gdy wszyscy odbierają dzieci ze szkoly i przedszkola. Japcio, dziękuję, że wyraziłaś swoje zdanie, wg mnie myślisz tymi samymi kategoriami, co ta kobieta, że ona miała prawo tak stanąć, a inni niech kombinują. Nie piszę tego złośliwie, bez obrazy  ;)

Niestety mam tylko zdjęcie, filmu nie, żałuję, ale wszystko działo się tak szybko. Tak jak Japcio tez mam lusterko z rejestratorem w aucie i nie raz mi się już przydało. Może na szkole jest monitoring, bo to prywatna, no i jest świadek - tak jak Wam pisałam, który po uświadomieniu,że będzie musiał zeznawać kategorycznie zabronił podawania danych.

Japcio, o to chodzi, że sprawa nie zostałaby umorzona, bo jakbym podała świadka to on nie może skłamać przed sądem i baba została by skazana na mandat, tak mi powiedział naczelnik. To idzie do sądu, który zajmuje się takimi rzeczami właśnie, i tam sprawy nie ciągną się latami. Zgłoszenie sprawy było przez telefon, ale ponieważ policja nie zdążyła zanim baba odjechała, wezwali mnie na komendę, bo dzwoniłam drugi raz, że już pojechała. I zgłosić takie coś mogę w każdym momencie.

Pytałam Was o zdanie, bo byłam ciekawa, wszyscy mi radzą, żebym poszła, dopóki nie zapytam, czy w sytuacji, czy zeznawali by jako świadkowie w takiej sytuacji, każdy mówi, że a nie, po sądach chodzić to nie. Podjęłam decyzję, że nie złożę doniesienia, choć nie czuję się z tym dobrze. Wierzę, że życie ją ukarze, przecież wszytko do nas wraca.

A w naklejki się uzbroję :D

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43428 dnia: 30 Listopada 2016, 12:03 »
Selena, nie rezygnuj. Pogadaj z tą kobietą świadkiem, może to przemyśli. Przecież to nie jest ciąganie po sądach, a jedynie złożenie zeznania. Nie rozumiem tego, że ludzie się tego boją. Boją się pomagać...
Ja Cię doskonale rozumiem. Czasem naprawdę nie da się przejść wózkiem, jeśli samochody stoją jeden przy drugim - po lewej płot, po prawej płot, na prosto zastawione przejście. Są takie osiedla...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43429 dnia: 30 Listopada 2016, 12:21 »
Zdecydowanie poszłabym zeznawać ...jeszcze dzien wolny można mieć :P:P:P jak w sadzie ;)

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43430 dnia: 30 Listopada 2016, 12:22 »
Ja bym chyba nigdy spokoju nie zaznała gdybym odpuściła kobiecie... sprawa by mnie dręczyła przez większą część mojego życia i zapewne z upływem czasu bym żałowała, że nic nie zrobiłam.

Kiedyś miałam podobną sprawę, odpuściłam - do dziś jestem zła na siebie.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43431 dnia: 30 Listopada 2016, 12:36 »
Ja do dziś jestem zła, że nie spisałam numerów auta, które najpierw dziwnie za mną jechało, następnie wyprzedzało na podwójnej, na PASACH, gdzie na prawym pasie jechał ciężarowy więc widoczność ograniczona.
Wszystko było w terenie zabudowanym, ograniczenie 40! Gdybym nie jechała z synem, to pojechałabym za tym burakiem.
Wiem tylko, że to było srebrne bmw. Ta marka często na drogach zachowuje się karygodnie...

I też planujemy wideorejestrator.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #43432 dnia: 30 Listopada 2016, 12:52 »
To prawda.W życiu najbardziej żałuję się rzeczy których się nie zrobiło
Nie wiem jak blisko znasz ta mamę. A gdyby ją to spotkało? Może ja sumienie ruszy  ::) a może napisz na szkole lub przedszkolu ogłoszenie ze szukąszenia swiadra tego zdarzenia może akurat ktoś się zgłosi co z auta obserwował zdarzenie

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43433 dnia: 30 Listopada 2016, 12:54 »
Japcio, dziękuję, że wyraziłaś swoje zdanie, wg mnie myślisz tymi samymi kategoriami, co ta kobieta, że ona miała prawo tak stanąć, a inni niech kombinują. Nie piszę tego złośliwie, bez obrazy  ;)

Dziękuję za wrzucenie mnie do tego samego wora z tą kobietą..... Czy ja gdziekolwiek napisałam, że ona dobrze zrobiła?
Jestem kierowcą od 19 lat, mandat dostalam raz w życiu za drobnostkę. Zawsze parkuję zgodnie z przepisami, na drodze zachowuję się kulturalnie (w miarę ;) ). Nie popieram zachowania tej pani. Twojego troszkę też. Obie byłyście wkurzone. I pewnie obydwu wam udzieliły się nerwy.

Napisałam, że pójście z tą sprawą do sądu jest bez sensu. Sprawa zostanie albo umorzona albo będzie ciągnąć się latami. Skoro ty możesz przedstawić świadków to i ona może. A skoro jest taka pyskata, jak piszesz, jej świadkowie też mogą być i mogą kłamać na twoją niekorzyść. Wystarczy, że powie, że się źle czuła i musiała tam zaparkować i biec do łazienki. Albo dziecko dzwoniło, że źle się czuje (nie ruszy to sędziny matki?). Albo samochód się zepsuł i musiała go tam zostawić i pójść zadzwonić do męża lub mechanika.
Dostanie co najwyżej mandat od 100 do 500zł - jeżdżąc taką furą pewnie więcej wydaje na pazury w miesiącu :)

Piszecie, jakbyście życia nie znały. Bez świadków, dowodów w postaci nagrań z monitoringu nic się nie osiągnie.

Ciri, ratuj :) Napisz coś na moją obronę :) No chyba, że rodzisz :) Ale mój termin dopiero nadejdzie :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43434 dnia: 30 Listopada 2016, 13:07 »
Japcio - ale może jak sie raz ją pociaga po sądach to zmądrzeje.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43435 dnia: 30 Listopada 2016, 13:10 »
Szczerze? Wątpię. Pewnie nawet nie pojawiłaby się na rozprawie.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43436 dnia: 30 Listopada 2016, 13:10 »
I tego powodu, że wydaje tyle kasy na pazury ma nie dostać "po dupie"?
Wątpię żeby znalazła sobie świadków. Samochód zepsuty? Przecież odjechała po telefonie na policję ;) Nie oszukujmy się, ale wg mnie wygrana jest po stronie seleny, ale jeśli ten świadek zezna tak samo. Sama nic nie zdziała...

A może ma już jakieś przewinienia na koncie?

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43437 dnia: 30 Listopada 2016, 13:18 »
Samochód zepsuty? Przecież odjechała po telefonie na policję ;)

Wysoki sądzie, zapaliło mi się jakieś światełko - symbol młotka czy innego narzędzia. Nie znam się na tym. Silnik zaczął warczeć. Stanęłam na chodniku i silnik zgasł. Nie chciał odpalić. Zaparkowałam w złym miejscu, ale samochód nie chciał odpalić. Nie jestem mechanikiem, nie wiem co się działo. Zaczełam panikować, bo jakaś pani chciała przejechać wózkiem. Krzyczała na mnie, a ja nie mogłam nic zrobić. Pobiegłam po dzieci do szkoły, zadzwoniłam do męża. Kazał mi się uspokoić i spróbować jeszcze raz odpalić auto. Wsteczny nie chciał wejść. Samochód jechał do przodu na jedynce. A tam stała ta pani z dzieckiem. Trąbiłam, ale onie chciała zejść z chodnika. Krzyczała. Moje dzieci były wystraszone.......

Sąd nie łyknie takiej bajki? Nawet, gdy Selena będzie miała świadka?
Bez komentarza.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43438 dnia: 30 Listopada 2016, 13:22 »
... awaryjnych też nie umiem włączyć wysoki sądzie....

Hahha, rozbawiło mnie to :)

Offline beta80
  • maniak
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #43439 dnia: 30 Listopada 2016, 13:26 »
Dzuewczyny nie wychodzi mi wrzucanie zdjec na forum :-/ moze ktoras z Was bylaby zainteresowana ciuszkami w rozm 74-80?  Mam tez pare zabawek fisher price i skip hop. Zdjecia moge wyslac na maila..