Agata, jeśli kaszkę kupisz bezmleczną, czyli taką, gdzie najpierw przygotowujesz mleko i dopiero na nim robisz kaszkę, to może być obojętnie jakiej firmy. A jeśli już z mlekiem w środku, czyli np. mleczno-ryżowa, to kupowałabym tej samej firmy co mleko. Szczególnie na początku podawania (chociaż ja nawet teraz, jak Tymek je kaszkę, to daję z tej samej firmy, nigdy nie podawałam innej, bo w innej jest inne mleko, wiec po co ryzykować, szczególnie jak Julka ma problemy brzuszkowe). A w ogóle - kochana, nie chcę Cię martwić, ale to że Jula zje kaszke na wieczór wcale nie znaczy że będzie dłużej spać. To mit

Owszem, u niektórych działa, ale na pewno nie jest to reguła. Ja kaszkę podawałam dość późno jak na karmienie mm, bo coś koło 6 miesiaca. Nie widziałam sensu prędzej podawać, tym bardziej ze Tymek i tak już dobrze wyglądał

Acha, i mój nie chciał absolutnie kaszki z butelki, takiej wodnistej. Zjadał od razu taką na gęsto z łyżeczki.
Comfort mieliśmy podawać najpierw do pół roku, ale potem pediatra powiedziała, że możemy spróbować wcześniej poda zwykłe mleko i tak spróbowaliśmy po 4 miesiącu (nie przeszliśmy od razu - mieszałam stopniowo codziennie po jednej miarce więcej). Jak widziałam ze nic sie nie dzieje, to po jakichś 6 dniach zupełnie przeszliśmy na zwykłe mleko i tak do teraz

A szaro-zielone kupy i śmierdzące pierdzioszki po comforcie są zupełnie normalne, więc nic się nie przejmuj

Agata, jeśli kaszkę kupisz bezmleczną, czyli taką, gdzie najpierw przygotowujesz mleko i dopiero na nim robisz kaszkę, to może być obojętnie jakiej firmy. A jeśli już z mlekiem w środku, czyli np. mleczno-ryżowa, to kupowałabym tej samej firmy co mleko
Acha - kaszki z mlekiem w środku, czyli mleczno-ryżowe, mleczno-wielozbożowe itp. są droższe od tych bezmlecznych, czyli np. ryżowej, ale do nich dodajesz samą wodę i po przeliczeniu (tak, tak - liczyłam

) wychodzi dokładnie taka sama cena, jakbyś kupiła samą ryżową i do tej ryżowej musiała najpierw przygotować mleko (bo to mleko też trzeba kupić i robiąc na nim kaszkę automatycznie więcej się go zużywa)