Autor Wątek: wyczekany na maksa.. 21.05.2011 :)  (Przeczytany 93692 razy)

Offline wiolaf

• forumowicz
  • data ślubu: 3.07.2010
Odp: wyczekany na maksa.. 21.05.2011 :)
« Odpowiedź #900 dnia: 3 Marca 2011, 15:37 »
To normalne, że dzieci gorączkują po szczepieniu. Nic sie nie martw, na pewno przejdzie do soboty.
Buziaki dla małej  :-* :-* :-*

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #901 dnia: 3 Marca 2011, 15:53 »
No właśnie wszystkie dzieci moich koleżanek (czyli aż cała trójka dzieci) nie chorowała po tym szczepieniu.. A moja Zuzka non stop jest chora...

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
« Odpowiedź #902 dnia: 3 Marca 2011, 18:17 »
a nie baliście się wziąć takiej nieznajomej orkiestry?

bo jak to mówią udane wesele to duża zasluga orkiestry i jedzenia.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #903 dnia: 3 Marca 2011, 18:23 »
Ale my znamy te wesele.. tylko ludzie ze Szczeina niee.. :) Rodzice Marcina jeżdzą w karnawale kilka razy do roku na takie zabawy do Pobierowa (teraz taka zabawa będzie połączona z urodzinami Marcina taty) i oni zawsze tam grają.. I nam bardzo odpowiada to jak grają :) Tylko prowadzić zbytnio imprez nie potrafią.. dlatego jest ten "grajek" do oczepin włącznie :) Będzie prowadzić konkursy a jak ludzie będą jeść to będzie grać na akordeonie lub saksofonie.. ja uwielbiam takie klimaty.. poza tym nasze wesele będzie takie "wiejskie". Ja nie mam rodzinki w Szczecinie.. Ojjjj już się doczekać nie mogę :)
Zuzia dalej ma ponad 38 a najgorsze, że ja coś zaczynam się źle czuć w dodatku wychodzi mi ósemka i w przyszłym tygodniu będę musiała mieć ją wyrywaną bo to ostatni moment :( :( :( Masakra jakaś :(:(

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #904 dnia: 3 Marca 2011, 21:43 »
A no widzisz inne fotki..ja z fb nie korzystam więc wkleiłabyś tu co nie co  :D :D :D :D

Zdrówka wam życzę :przytul: :przytul: :przytul: :przytul: :przytul:

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #905 dnia: 3 Marca 2011, 21:48 »
MKA specjalnie dla Ciebie: wklejam link do stronki :)
http://sjakslub.pl/index.php/2011/03/01/metamorfozy-marcelina/
Przygotowania do ślubu nie wiem kiedy rusza.. zaczynam się obawiać, że nie zdążymy ze wszystkim.. cały czas "coś" nam wyskakuje.. a od kwietnia będziemy mieć dużo pracy a od maja to już w ogóle nie wiem jak się wyrobimy ze wszystkim...

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #906 dnia: 3 Marca 2011, 21:57 »
Kochana dasz radę, zdążysz...

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #907 dnia: 3 Marca 2011, 23:37 »
Kochana, wszystko bedzie dobrze :) i ze zdrowiem Zuzi i z Waszym weselem :)
A osemek sie nie wyrywa tylko sie je usuwa. Ja mam usuniete dwie i pani chirurg (za drugim razem trafilam do cudownej kobiety) mnie oswiecila, ze w przypadku zebow madrosci, sie je usuwa, a nie wyrywa :)
Trzymam kciuki :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #908 dnia: 4 Marca 2011, 06:48 »
Każda PMka stresuje się przede wszystkim czasem , ale jak się później okazuje wszystko da się zrobić, przecież ludzie i w 2 miesiące ślub organizują(patrz : moja przyjaciółka chociażby) a Twoja koncepcja rysuje się od dawna, wiele rzeczy masz już dopiętych to i reszta się uda.

Mam nadzieje że wyzdrowieje Zuzia :) Jakaś epidemia wokół, wszyscy chorzy :(

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #909 dnia: 4 Marca 2011, 07:52 »
Nooooo dżaga :brewki: :brewki: :brewki: :brewki: :los:

Hehehe no to mamy ten sam problem mi też ciągle coś wyskakuje,marzec mam cały zarąbany sprawami ślubnymi i też nie ogarniam  :urwanie_glowy: :urwanie_glowy: :urwanie_glowy:

ALE DAMY RADĘ :uscisk: :uscisk: :uscisk:

Offline wiolaf

• forumowicz
  • data ślubu: 3.07.2010
« Odpowiedź #910 dnia: 4 Marca 2011, 08:12 »
pięknie wygladasz na tych zdjeciach z metamorfozy!!!!
i jesteś bardzo szczuplutka ;D ;D ;D ;D ;D ;D
ślicznie kochana!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
« Odpowiedź #911 dnia: 4 Marca 2011, 11:53 »
Oczywiście, że dacie radę :D
Przecież...macie nas ;)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #912 dnia: 4 Marca 2011, 13:19 »
I jak dzisiaj Zuzia? Mam nadzieję, że już zdrowa ;)

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #913 dnia: 4 Marca 2011, 19:17 »
nie martw się, niektóre dzieci tak reagują na szczepienia, to jest normalne, zobaczysz będzie dobrze :)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #914 dnia: 4 Marca 2011, 20:31 »
Dzięki dziewczny za troskę..
Dziś z Zuzią już dużoooo lepiej :) Nie dostała gorączki więc mam nadzieję, że będzie już ok.. Za to zrobiła nam pobudkę o 5:20...i zero spania.. A zasnęła po ciężkich bojach ok 22....  :mdleje:
Zazwyczaj śpi już przed 21 i budzi się ok 7 rano.. My chodzimy spać tak ok 12:30-1 w nocy.. więc padam po prostu...
Tylko ja coś źle się czuję.. mam podwyższoną temperaturę.. ale to może przez tego zęba.. krysiAK dzięki za poprawkę  ::)
Byłam dziś w kwiaciarni, którą mi poleciła Suprynka (Magia Kwiatów) ale okazało się, że zmienił się właściciel.. Już wiem gdzie mogę ich złapać..
I mam teraz pytanko do Was kochane dziewczyny..  ::)
Ile tak około płacicie za swój bukiecik ślubny??? Bo ten co ja chce może się okazać dla mnie za drogi i może będę musiała szukać czegoś innego..
I mam jeszcze jedno pytanko.. czy bukiet musi być zrobiony dokładnie z takich samych kwiatków co kwiatek do włosów?? Bo ja chciałam orchideę..  :drapanie:
Zrobiłam sobie listę spraw które nam zostały i jest na maksaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa długa.. A mamy tylko marzec i powiedzmy kwiecien na załatwienie tego wszystkiego.. Oj będzie ciężko..
Jutro jedziemy do tego Pobierowa.. na tą imprezkę  :cancan:
Zuzia zostaje z moją mamcią, bo boję się, że nad morzem by się nam tylko rozchorowała.. no i byśmy zbytnio nie potańczyli sobie.. bo o 21 musielibyśmy pójść do pokoju... Tańce obok, byłoby bardzo głośno.. i nie wiem czy by zasneła..
A i znalazłam opiekunkę dla Zuzi na czas wesela.. od soboty rana do niedzieli rana :) Suprynka dzięki za namiary.. kochana jesteś :*
Jedna z ważniejszych rzeczy mamy załatwioną.. Zuza będzie z nami do 22.. ale jednak musi być jakaś osoba, która będzie się nią non stop zajmować.. Ciekawa jestem jak to wszystko nam wyjdzie..  ::)
Nie będzie mnie z dwa dni na forum... mam nadzieję, że w poniedziałek uda mi się wszystko nadrobić.. bo zaległości już mam spore....  :-\

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #915 dnia: 4 Marca 2011, 20:58 »
Marcela, zdążycie ze wszystkim, będziemy Cię wspierać  :-* :-* :-*

I fajnie, że jednak pojedziecie sobie na tę imprezkę, wybawcie się, w końcu to ostatki ;)

A do Zuzi, trzeba było mówić, ja bym z nią została ;)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #916 dnia: 4 Marca 2011, 21:28 »
Aniu no widzisz ja nawet nie pomyślałam.. ja pisałam na forum o opiekunce do Zuzi ale w dziele "dzieciowym".. Ale dzięki wielkie :*
Coraz bardziej się cieszę na ten wyjazd.. co prawda w niedzielę musimy dosyc szybko wracać.. ale co sobie poszalejemy to nasze :)
No i sami w pokoiku będziemy  :brewki: :brewki:
W ogóle muszę się Wam czymś pochwalić :)
Dziś moja Zuzia po raz pierwszy w jej długim życiu zasnęła sama w swoim łożeczku...  :skacza:
Zawsze zasypiała w salonie, głowa na podusi, nogi na moich kolankach.. rączka do trzymania.. no i czekaliśmy jak zaśnie.. a dziś też tak było ale zaczeła się wkurzać więc ją położyłam do łóżeczka żeby się wyleżała jeszcze.. często tak robię.. ona potem woła mammmmmmmmmmmmmmmmmmmaaaaaaa
zabieram ją i w maks 10 minut zasypia :) A dziś nie zawołała mnie tylko sama zasnęła.... Dla mnie szok.. muszę to datę zapisać gdzieś w kalendarzu :)
Oki czekam na Wasze zdanie o kwaitkach..  bo znów się rozpisałam.... ::)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #917 dnia: 4 Marca 2011, 21:36 »
No to macie ją z głowy, teraz sama się będzie lulała ;)

A co do bukietu, to wg mnie powinien być jakiś akcent tego kwiatka co we włosach w bukiecie ;) ja też chcę mieć orchideę we włosach, więc muszę jakoś wkombinować je w bukiet :P

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #918 dnia: 4 Marca 2011, 22:10 »
A nie mozesz wkomponowac tez orchidei w bukiet??? Ja jeszcze nie wiem, ile mnie moj wyjdzie...nawet nie chce o tym myslec :)
Bawcie sie dobrze ;D

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #919 dnia: 4 Marca 2011, 22:29 »
ja już też robiłam jako opiekunka do dziecka pary mlodej, ale od poludnia w piatek do wieczora w niedziele.

nie bylo tak zle ;D takze wiesz, jakby co ;D ;D

a co do bukietu to takze mysle ze lepiej jakby byl jakis akcent w bukiecie.

ja też się boje zrobić takiej listy, bo też byłaby dluuuuga  ???\

masakra, tez sie boje ze nie zdaze... ::)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #920 dnia: 4 Marca 2011, 23:15 »
Widzę, że nie w tym dziale zadałam pytanie co trzeba.. a tak z ciekawości to ile zapłacili za tak długie pilnowanie?? Spałaś razem z dzieciaczkiem?? Bo u nas ta pani będzie nocować w hotelu.. Ogólnie to ja pewnie będę co chwilę do niej latać.. a to babcia jedna, druga lub ktoś inny.. ale chcę żeby była jedna osoba, która będzie koło niej cały czas.. żeby się czuła taka bezpieczniejsza..
I cały czas się zastanawiam jak będzie się zachowywać w kościele.. czy będzie akcja typu: maaaaaaaamaaaaaaaaaaaa.. taaaaaaattttttaaaaaa :D Oj może być śmiesznie..
Szkoda, że jest za mała na sypanie kwiatków...  ::)
Ja myślałam, że za bukiet to zapłacę tak ok150zł.. a może nawet i mniej.. kompletnie się nie orientuję w cenach.. więc jak któraś już wie to dajcie znać..
A w ogóle to jak uważacie?? Jaki bukiet pasował by do mojej kiecki i fryzury??
Mnie rozbiera jakaś choroba.. ale już trudno.. i tak jedziemy :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #921 dnia: 4 Marca 2011, 23:26 »
Udanej imprezki nad morzem ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #922 dnia: 5 Marca 2011, 09:42 »
Ja chcę przeznaczyć 500 złotych za 2 bukiety, mój i świadkowej, dwie butonierki i dwa bukiety dla rodziców. To znaczy tyle chcę przeznaczyć, zobaczymy co z tego wyjdzie, bo dopiero w czerwcu będę dokładnie wiedziała ;) Ale Pani z kwiaciarni powiedziała, że to taka normalna kwota i da radę :)

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #923 dnia: 5 Marca 2011, 10:03 »
ja chce przeznaczyc na moj bukiet, swiadkowej i butonierki max 300zł.

juz dwa razy pilnowalam im dzidzie.

raz na ich slubie od piatku poludnia do niedzieli wieczorem to 400zł.

drugi raz na slubie jej siostry to od soboty poludnia do niedzieli poludnia to 150zł.

czyli wy jak dacie 150zl gora 200zl to bedzie ok.

do tego mialam pokoj z ta mała i z nia spalam.

przynosili mi jedzenie itd.

i tez przychodzily babcie itd.

nawet ja raz wziely na 1,5 godz.

wiec siedzialam bezczynnie... :)

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #924 dnia: 5 Marca 2011, 11:36 »
Ja chcę przeznaczyć 500 złotych za 2 bukiety, mój i świadkowej, dwie butonierki i dwa bukiety dla rodziców. To znaczy tyle chcę przeznaczyć, zobaczymy co z tego wyjdzie, bo dopiero w czerwcu będę dokładnie wiedziała ;) Ale Pani z kwiaciarni powiedziała, że to taka normalna kwota i da radę :)
No właśnie ja w tamtym roku też tyle zapłaciłam. Dokładnie 549 zł, ale do tego był jeszcze bukiet z żywych kwiatów na samochód. Czyli aż tak bardzo nie zaszalałam, choć moja świadkowa nie miałą bukietu-nie chciałam, bo i tak miała pełne rece roboty, i nie miałby go jak trzymać- tylko bransoletkę ze storczykami w stylu mojej wiązanki. I super nam się to sprawdziło. Wydaje mi się, że warto wydrukować zdjecie sukni i wybrać się do kilku kwiaciarni i poradzić. Bo ja np. miałam juz wybrany bukiet sama, ale potem okazało sie, ze on kompletnie nie pasuje do mojej sukni i mojej figury. Warto oczywiście wybrać sobie co mniej więcej nam się podoba, ale warto też posłuchać zdania specjalisty. Ja robiłam bukiet w "Magii Kwiatów", ale podobają mi się też te robione w kwiaciarni w "CH Turzyn".

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #925 dnia: 5 Marca 2011, 11:43 »
udanej zabawy nad morzem  :cancan: :)
jeżeli natomiast chodzi o kwiaty, to z tego co się orientowałam koszta mogą wynieść ok 200 zł za sam bukiet, ale to jest zależne od kształtu bukietu, kwiatów, no i oczywiście od kwiaciarni...

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #926 dnia: 5 Marca 2011, 16:44 »
Ja za moj bukiet , za 3 dla druhen i 4 butonierki zaplacilam cos ponad 500zl.

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #927 dnia: 6 Marca 2011, 12:49 »
Ale fajnie ze jedziecie na ta imprezke,tak bardzo Ci zalezalo :-* :-*
Mnie tez rozklada choroba-od piatku wieczor ledwo zyje ???
Co do bukietu to wydaje mi sie ze powinien byc w komponowany ten sam akcent i na glowie i w bukiecie.
Z tego co mi kwiaciarka powiedziala,bo wiesz dobrze ze ja tez chce orchidee, to takie bukiety nie naleza do najtanszych,babeczka mi powiedziala ze jedna orchidea moze kosztowac nawet 55zl...takze troszke na taki bukiet 3ba przeznaczyc niestety :-* :-*

Udanej zabawy Marcelko :-* :-*
:*:*:*

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #928 dnia: 6 Marca 2011, 18:37 »
Orchidea to inaczej storczyk, tak??
Ja miałam bukiet z zielonych storczyków, białych eustom i jeszcze czegoś i we włosach tez strorczyk, mąż miał także w butonierce- trzymało się wszystko baardzo długo!! Za mój bukiet, przypinke dla męża i świadka, bransoletkę kwiatowa dla świadkowej, 2 kwadratowe kosze dla rodziców na podziękowania, żywą, ale bardzo skromną dekorację auta zapłąciliśmy 300zł ( 2 lata temu). Storczyki nie są znowu taaaaaaaaaaaakie drogie!!

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #929 dnia: 6 Marca 2011, 19:13 »
No ciekawa jestem jak tam impreza :)
We włosach powinien być kwiatek który jest też w bukiecie i niestety kobietka storczyki są drogie. Jak mi robili bukiet to tak na prawdę musiałam zapłacić za całego doniczkowego storczyka. Później dostałam poobcinane łodyżki- to jest ta zaleta że można sobie hodować "ślubnego" kwiatka przez kolejne lata ;)
Te zielone orchidee są chyba jako kwiaty cięte. To o czym myśli Marcela to jest z doniczkowatego. Tak mi się wydaje, specjalistą w kwiatach nie jestem- wręcz przeciwnie wszystkie mi zdychają :/

♡ Szymon & Leon ♡