Autor Wątek: "Nagle los mi dał wszystko co chciałam mieć..." - relacja ze ślubu Ani i Pawła  (Przeczytany 66602 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Madziu, chyba każda z nas by coś zmieniła (ja też), widać nie może być w 100% idealnie, mało kto ma tyle szczęścia... ::)

OCZEPINY - c.d.

Następny etap oczepin był również standardowy - rzucanie welonem i muchą :) Zapomniałam wcześniej napisać, że w połowie wesela zmieniłam welon. Po prostu ten, który miałam w kościele, był piękny ale strasznie długi i ciężki. Pomijam już fakt, że było mi w nim za gorąco, gorsze było to, że podczas tańca zaczął „wyciągać” mi włosy i psuć fryzurę :urwanie_glowy: Na szczęście w ostatniej chwili przed ślubem kupiłam sobie zapasowy - krótszy i jednowarstwowy, który świetnie się sprawdził podczas wesela :) Oczywiście podczas oczepin rzucałam tym „zapasowym”. i dobrze, bo tamtego cudeńka za 350 zł chyba nie byłabym w stanie rzucić... 8)

Zwierzak (ksywka wokalisty), który prowadził oczepiny, przestrzegł wszystkie panny, że welon nie może spaść na podłogę, bo wtedy się nie liczy ;) W efekcie musiałam rzucać dwa razy :p

Wreszcie welon został złapany przez… najmłodszą pannę na weselu - moją kuzynkę, 13-letnią Oliwię :) Bidulka, była strasznie speszona, ale chyba się cieszyła ;)

Następnie Paweł rzucał swoją muchą i w jego przypadku konieczne było aż trzykrotne rzucanie, bo mucha okazała się znacznie trudniejsza do złapania (zwłaszcza, że panowie o tej porze mieli już trochę „spóźniony” refleks) :p

W końcu muchę złapał nasz znajomy Paweł :) Później był tradycyjny „taniec nowej Pary Młodej” :razz: Dobrze, że „nowy Pan Młody” też uczy się tańczyć, bo bez problemu poprowadził Oliwkę do bluesa ;)

Trzecim etapem oczepin był „taniec za pieniądze” ;) Kasę mieli zbierać świadkowie, ale tym razem zgubiła się... świadkowa (pewnie poprawiała makijaż w łazience :razz:). W tej sytuacji Zwierzak postanowił, że świadków zastąpi w tej roli „nowa Młoda Para”. W efekcie Oliwia zbierała pieniążki do złapanego welonu a Paweł do cylindra męża :)

My oczywiście w tym czasie „regulowaliśmy należności” na parkiecie ;)

...a tu cieszymy się z uzbieranych pieniędzy ;)

Kiedy odbieraliśmy uzbieraną kasę, doszło do zabawnej sytuacji… Nie bardzo wiedzieliśmy, gdzie odłożyć te pieniążki, więc ja zwinęłam welon i wrzuciłam go do cylindra Pawła a on podał go mamie, która wydała mu się w tym momencie najbardziej godną zaufania osobą :razz: Podobno goście mieli niezły ubaw, widząc, że żona dobrowolnie oddaje kasę mężowi a on swojej mamie :glupek: :p Do dziś nie wiadomo, kto z nas uzbierał więcej, gdyż po oczepinach wysypałam swoją kasę do cylindra a welon oddałam Oliwce na pamiątkę ;)

Myśleliśmy, że na tym nasze oczepiny się skończyły, bo chłopcy ze ‘Zwierzbandu’ jeszcze przed podpisaniem umowy ostrzegli nas, że nie prowadzą żadnych zabaw oczepinowych (jedynie rzucanie welonem i muchą oraz taniec za kasę). Dlatego trochę się zdziwiliśmy, kiedy Zwierzak powiedział, że teraz przekazuje mikrofon świadkowi, który przygotował dla nas  niespodziankę... :D :D :D

c.d.n.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Przerywać w takim momencie? Toż to grzech! Dawaj dalej no, co to za niespodzianka :P

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
Cudownych rodziców tez nie mieliśmy,jak dla mnie utworek nie do każdej sytuacji pasuje,a zresztą jest już taaaaaaaaaaak bardzo oklepany,że dla nas aż nudny.....no a tata ma mistrzostwo;-)drzemka hihihiihiihi no czekamy na resztę ,bo podsycasz napięcie ......

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
właśnie, co to za niespodzianka?:)

Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
No,no...co to za niespodzianka! :)
W takim momencie nas zostawić...nie ładnie ! ;)

Offline aganio87

• zapaleniec
  • Z KIMŚ TAKIM JAK TY NA KONIEC ŚWIATA MOGĘ IŚĆ:*:*
  • data ślubu: 9.10.2010r.    Bydgoszcz/Bolumin             k/Dąbrowy Chełmińskiej
Zdjęcia super :) :) :)

Diademik przepiękny podobny sobie upatrzyłam :) :) :)

A co to za niespodzianka ??? ??? ??? ??? ??? ???

Offline Justys851
  • Chuck Norris
no nie w takim momencie przerywać  ::)  ;D

Offline Nemezis

• maniak
Myślałam, że to jest oczywiste ;) Świadek, wiedząc że zespół nie poprowadzi już więcej żadnych zabaw, sam je przygotował ;D

Najpierw mieliśmy test na zgodność :)

Pomijając pytanie "Kto będzie trzymał kasę", byliśmy raczej zgodni :p Później świadek poprowadził zabawę pt. "Zoo" (na pewno wiecie, o co chodzi ;)), która wywoływała salwy śmiechu i została bardzo entuzjastycznie przyjęta przez gości ;D

Po oczepinach była kolacja no i znowu tańce :cancan: :cancan: :cancan: Ponieważ starsi goście powoli się wykruszali a na parkiecie pozostali głównie znajomi i kuzynostwo, zespół pozwolił sobie na trochę ostrzejsze granie :twisted: :twisted: :twisted: Atmosfera stawała się coraz bardziej szalona, aż w końcu zaczęły dziać się dziwne rzeczy... :Szczerbaty: Niektóre zostały nawet uwiecznione... Chcecie zobaczyć? :brewki: No to zapraszam do obejrzenia ostatniej części filmu z wesela (jak zwykle poucinane nie tam gdzie trzeba i dźwięk lekko przesunięty, ale takie są uroki darmowych programów do obróbki filmów :p)

MOCNO "ZAAWANSOWANE' STADIUM IMPREZY :pijaki:

Hasło do filmu: bydgoszcz

Offline aganio87

• zapaleniec
  • Z KIMŚ TAKIM JAK TY NA KONIEC ŚWIATA MOGĘ IŚĆ:*:*
  • data ślubu: 9.10.2010r.    Bydgoszcz/Bolumin             k/Dąbrowy Chełmińskiej
Filmik super :) :) :)

no faktycznie ostrzejsze granie :) :) :)

no i większość się bawiła... :)

super:)

Offline Nemezis

• maniak
Aganio87, właśnie zwróciłam uwagę, że mieszkasz w okolicach Ostromecka :) Mogę spytać, gdzie organizujesz swoje wesele? :)

Muzyka w filmie jest oczywiście podłożona, ale po ludziach widać, że zespół też grał dość "ostro" ;D

Offline Daruda

• Chuck Norris
A JA WPISUJĘ HASŁO I NIC SIĘ NIE DZIEJE  ??? ??? ??? ??? ???

Offline Nemezis

• maniak
Poważnie? Wpisujesz małymi literami? Spróbuj jeszcze raz, jak nie pomoże to najwyżej zdejmę hasło na jakiś czas :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
o już mi weszło;-) a ja mam pytanko,jak na taką formę płytki z wesela zareagowała ta bardziej tradycjonalna strona rodzinki i gości????podobało się im???? bo szczerze mówiąc jak pomyślę sobie o starszych ciotkach ode mnie z rodzinki jakoś nie widzę ich,że oglądają taką formę ,gdzie nie ma MAJTECZEK W KROPECZKI;-)))) mam nadzieję,ze wiesz o co chodzi i te majteczki to oczywiście przenośnia  ;)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Ale mieliście świetnego świadka!!!Odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu!  ;D

Offline Nemezis

• maniak
Patrycja, masz rację - chłopak faktycznie bardzo się postarał ;D

Daruda, powiem Ci, że rodzina męża była zachwycona filmem, począwszy od jego młodszych braci, skończywszy na 70-letnich dziadkach ;) Moim rodzicom też się podobało. Znajomi reagują wręcz entuzjastycznie i już się zapowiadają, że jak będą się hajtać, to chcą tylko naszego kamerzystę, nikogo innego ;) Dla nas ten film jest cudowną, niesamowitą pamiątką, zresztą wyszliśmy z założenia, że ma się on podobać przede wszystkim NAM, bo to w końcu nasz ślub, nasze wesele, nasz film... A jeśli się zdarzy, że jakaś ciocia go zobaczy i skrytykuje, że "zbyt nowoczesny", no to cóż... jej problem ;) Nie zmuszamy naszej rodzinki, żeby to oglądała (sami chcą) :razz: Cieszymy się, że nie dostaliśmy filmu, który obejrzelibyśmy raz i wrzucili do szuflady, ale taki, który widzieliśmy już chyba ze 20 razy i do tej pory nam się nie znudził ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Aaaa miałam jeszcze posłodzic Oliwi  ;D Na słodzenie Tobie już normalnie nie wiem jakich słów używac  :D
Piękna ta dziewczyna!To chyba u was rodzinne co?  :-*

Offline Nemezis

• maniak
Eeeee... nooo... :oops: :oops: :oops: dość powszechne :p :p :p

Offline mardewka

• maniak
  • Master of Puppets
  • data ślubu: 05.07.2008
Ach....
Niektórzy Panowie bawili się tak jak ja z małżem na imprezach :twisted:
Tylko jak ja zaczynam "machać piórami" to od razu mam więcej miejsca na parkiecie (ma się ten duży zasięg ;))
Ale zawsze następnego dnia mam straszne zakwasy wszystkich mięśni karku :Szczerbaty:

A masz jakiś fragment gdzie jest zespół, zamiast podłożonej muzyki?
Bo jestem strasznie ciekawa jak to brzmiało ;D

PS. Aniu, no powiedz mi czemu ja dałam się odciągnąć od pomysłu rockowego wesela? :glupek:

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
No faktycznie filkim ostrzejszy - ale ekipa super sie bawila !!

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Ale dzika impreza!! :D :D :D Super! widać, że gościom się podobało!

A świadek - no no, spisał się chłopak! ;)

Offline Nemezis

• maniak
A masz jakiś fragment gdzie jest zespół, zamiast podłożonej muzyki?
Bo jestem strasznie ciekawa jak to brzmiało ;D

Niestety nie, ale Robert obiecał, że da nam trochę "surówki" czyli nieobrobionego materiału z wesela, muszę się upomnieć ;)

PS. Aniu, no powiedz mi czemu ja dałam się odciągnąć od pomysłu rockowego wesela? :glupek:

Hmm... Wiesz, może dlatego, że to był tylko pomysł :razz: U nas nie było nigdy takiego pomysłu - to była rzecz od początku oczywista ;D Albo rockowe wesele, albo nic ;) W końcu cała rodzinka Pawła, łącznie z rodzicami, to wielbiciele rocka i rock'n'rolla ;D To samo ze znajomymi... Gdyby na naszym weselu usłyszeli jakieś disco-polo czy coś w ten deseń, to pewnie by sie obrazili i wyszli :p
Przy okazji - nasz "rockowy" zespół na wesele znalazła i załatwiła nam moja teściowa! To chyba najlepiej świadczy o tym, w jakich klimatach gustuje ta rodzina ;)

Dziewczynki moje kochane, muszę ze smutkiem oznajmić, że moja relacja ze ślubu i wesela zmierza ku końcowi :'( Jeśli chcecie, to wrzucę jeszcze trochę zdjęć, których nie miałam okazji zamieścić wcześniej. No i oczywiście będą jeszcze fotki i film z pleneru :) Jeśli chcecie naturalnie ;)

Offline Arwena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 maja 2010
Jeśli chcecie, to wrzucę jeszcze trochę zdjęć, których nie miałam okazji zamieścić wcześniej. No i oczywiście będą jeszcze fotki i film z pleneru :) Jeśli chcecie naturalnie ;)

co to za pytanie ??
znasz przecież odpowiedź...   :D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
No baa!!! ;D
Cały czas czekamy na plener!!! :P ;)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Nie pytaj tylko dawaj!!!  ;D
Właśnie miałam napisac,że rodzice Twojego męża nieźle wywijali!!!  ;D

Offline Nemezis

• maniak
OK, w takim razie wrzucam ostatnie zabłąkane fotki z wesela ;)

Na początek świeżo upieczona ŻONA ;D

... i jej MĄŻ :)

no i oczywiście mąż i żona razem (tylko czemu PM taki przybity?) :razz:

Pani Młoda ze swoją kuzynką i świadkową w jednej osobie ;)

... z teściami

... i ze szwagrami :)

Gwiazdy ostatniego filmu, czyli moi zwariowani koledzy - "sataniści" :p

Klub miłośniczek czerwonych sukienek i białego wina ;)

Moja rodzinka (niestety bez taty, który drzemał sobie w samochodzie) :razz: Specjalnie dla Agulca - Hiszpan po prawej!!! :brewki: :brewki: :brewki:

Na koniec rodzinka Pawła a przy okazji konkurs: "Znajdź Pannę Młodą" :p

Uff... c.d.n.n. ;)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
ale pikusiową zagadkę nam tu zadałaś  :D :D :D :D odbijasz się w lustrze  :p

Wszystkie zdjęcie są piękne!!!Aż chce się krzyczec jeszcze!!! ;D ;D ;D

Offline Nemezis

• maniak
Jestem białą zjawą z lustra, która podstępnie wkrada się do rodziny Pawła :p

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
Moim faworytem jest zdjęcie jak się cieszycie z uzbieranych w tańcu pieniążków. :brawo: Pewnie dużo Wam płacili, co? :brewki: W końcu jesteście profesjonalistami ;)

Offline Nemezis

• maniak
Uzbieraliśmy stosunkowo niedużo, bo trochę ponad 700 zł (mojej kuzynce udało się zebrać prawie 2 tysiące!), ale w rodzinie Pawła było to pierwsze wesele od wielu, wielu lat i podejrzewam, że gości nie byli przygotowani na taką zabawę ;)

Dobranoc, dziewczynki :-* :-* :-* Postaram się w ten weekend wstawić fotki i filmy z sesji plenerowej i tym samym dokończyć relację :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
filmik rewelacyjny  :D

własnie miałam pisac że młodzi jak młodzi szaleją, ale pełen szacun dla Twoich teściów , przecież to królowie parkietu byli  ;D ;D ;D

Młody szwagierek po kimś to ma  :D