Autor Wątek: "Nagle los mi dał wszystko co chciałam mieć..." - relacja ze ślubu Ani i Pawła  (Przeczytany 66596 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziara07

• uzależniony
alez mnie dyskusja ominela! ale moze to i dobrze bo na dzieciach sie nie znam, jedyne dziecko w moim otoczeniu to siostrzenica juz 10letnia.
a tak nawiasem to Nemi balas sie zakladac watek zonkowy bo tam tylko sie o dzieciach rozmawia, a jednak Cie i tutaj ten temat nie ominal, taka kolej rzeczy chyba ;)
no wlasnie jaki film wybraliscie? a Incepcja? dobra jest? bo sie zastanawiamy czy nie obejrzec
pozdrawiam
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
nawiązując do dyskusji. ja słyszalam o jednym przypadku bezstresowego wychowania w rodzinie mojego PM. nieczystety nie skończyło się dobrxe - jest teraz w potulicach...
ZNIKAM!

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
sprawdziłam w google co to jest w Potulicach i już jestem doinformowana  ::)
asiula_hh bo widzisz ludzie nie rozumieją lub nie rozróżniają zasadniczej sprawy bo bezstresowe a brak wszelkich granic i zasad to olbrzymia różnica a później tak się to właśnie może skończyć
proszę bardzo można wychowywać bezstresowo ale zasady i ograniczenia obowiązują każdego...

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
sprawdziłam w google co to jest w Potulicach i już jestem doinformowana  ::)
asiula_hh bo widzisz ludzie nie rozumieją lub nie rozróżniają zasadniczej sprawy bo bezstresowe a brak wszelkich granic i zasad to olbrzymia różnica a później tak się to właśnie może skończyć
proszę bardzo można wychowywać bezstresowo ale zasady i ograniczenia obowiązują każdego...

każde dziecko musi mieć wyznaczone granice. ja zawsze wiedziałam na ile moge sobie pozwolić i nie uważam żeby czegos przez to mi w dzieciństwie zabrakło. jak nastolatka nawet ostro imprezowałam - jak każdy. ale nie wplątałam się w żadną aferę itp.
ZNIKAM!

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
madziara incepcj jest super ;D

Aniu jak tam poszukiwania?

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Ależ tu długo nie pisałam :glupek: W sumie za dużo sie nie dzieje... Ale dziś dowiedziałam się, że moja starsza siostra spodziewa się drugiego dziecka ;D ;D ;D Nie sądziłam, że to tak szybko nastąpi, bo dopiero co zaczęli się starać ;) Czasem przeraża mnie, jak płodne są kobiety w naszej rodzinie - ledwo zaczną się starać (albo i nie) i już są w ciąży :p Dobra, znowu piszę o dzieciach, normalnie jak w żonkowym... ::) Może w okolicach kwietnia ogłoszę typowanko terminów dla siostrzeńca ;D

U mnie na razie po staremu. Pracy ni widu ni słychu :( Pisałam wcześniej, że mam pewne plany związane z nabyciem dodatkowych kwalifikacji. Otóż marzy mi się, żeby zostać behawiorystą (potocznie psim psychologiem) ;) Na razie zapisałam się na półroczny kurs korespondencyjny i jak go skończę, będę mogła zrobić kurs dyplomowy, który da mi uprawnienia do wykonywania tego zawodu. Problem w tym, że taki kurs kosztuje prawie 7 tysiaków a to dla mnie zdecydowanie zbyt wygórowana cena. Dlatego być może po skończeniu podyplomówki (został mi 1 semestr) wyjadę na troszkę za granicę, żeby na niego zarobić. Obawiam się tylko, że mąż nie byłby tym faktem zachwycony :-\

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
Gratulacje dla siostrzyczki! :D

No a z tym wyjazdem...nie wiem jak sobie Twój mąż poradzi z tą myślą.
Ale liczę ,że dacie radę! :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
na pewno dacie radę :) chociaż ja jestem na nie jeśli chodzi o wyjazdy ;) ale to tylko dlatego, że mam ich powyżej uszu, gdybym pewnie była w Twojej sytuacji, to też bym była na tak ;)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Podoba mi sie zawód behawiorysty. Jesli to twoje "marzenie" to je realizuj!!  ;D

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
7 tysiaków za kurs? Sporo sobie liczą. Ale mam nadzieję, że uda Ci się zdobyć pieniądze i spełnisz swoje marzenie zawodowe.

ps zawsze można w totka grać hihi :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Kurde, strasznie dużo za ten kurs...Ale marzenia też trzeba spełniać...Teoretycznie długa za granicą byś siedzieć nie musiała...Może warto?

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
fakt... dużo:( a wytrzymasz tyle czasu bez męża?
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Kosmiczna cena :-\.

Offline carollaa

• Chuck Norris
Przepraszm, że się wtrące teraz, ale behawiorysta, to też ludzki terapeuta prowadzacy psychoterapie w nurcie behawioryzmu ;) Żeby nie było, że jak ktoś usłyszy, że ma iść na terapię behawioralną, poczuje się jak piesek ... Pawłowa :P

A myślisz, że byłaby możliwośc, byście pojechali razem?

Offline Nemezis

• maniak
No proszę, Carolla, tego nie wiedziałam ;)

Mąż bardzo mnie wspiera w dążeniu do spełnienia mojego marzenia, sam zaproponował, żebym kurs korespondencyjny (800 zł) opłaciła z kasy, którą dostaliśmy na ślub, choć wiele jej już nie zostało... :P Kiedy jednak słyszy o moim potencjalnym wyjeździe, to reaguje wręcz alergicznie :-\ Pewnie wolałby się zapożyczyć, niż pozwolić mi wyjechać na parę miesięcy ::)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
I nie ma, co mu się dziwić ;)
Pewnie sama wolałabyś skombinować skądś kasę, niż rozstawać się z mężem na parę miesięcy ;)
Pozdrawiam :)

Offline madziara07

• uzależniony
wszystko da sie przezyc, nas sytuacja materialna tez wyslala kolejno za granice (w odstepie kilkumiesiecznym) i jakos przetrzymalismy wiec wy pewnie tez byscie dali rade, ale latwo nie bylo.
skoro to twoje marzenie i zwroci poniesione koszty (nie tylko finansowe, co bardzo wazne) to warto naprawde to dwa razy przemyslec
pozdrawiam
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
Kochana jestem jak najbardziej za psim behawiorystą :brawo_2: mało jest dobrych behawiorystów w Polsce, osobiście znam tylko jednego. Jak będę mieć problem, to uderzam do Ciebie jak w dym ;D ;D

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
wiecie co laski, sorki, że tak zaczynam temat jak juz praktycznie sie skonczył, ale jakoś czuje nieodparta chec skomentowania..

jak słucham wypowiedzi ludzi, którzy nie maja dzieci, na temat wychowania, to ogarnia mnie pusty smiech, poniewaz kiedys tez byłam taka madra jak WY..
wychowanie dziecka to nie takie "hop siup" .. jestes konsekwenta i jest ok.
Po 1) sa rozne dzieci.. niektore bardzo zywe i ciekawe swiata.. a inne spokojne .. i naprawde zachodzac w ciaże nie wybierasz sobie jakie dziecko bedziesz miała..
zgadzam sie ze stwierdzeniem , że tylko konsekwencją dojdzie sie do celu..
ale .. ta konsekwencja nie tyczy sie 3 godzin, ani 1 dnia, czy miesiaca.. to konsekwencja dzien w dzien po kilka/kilkanascie godzin.. przez wiele lat ......nie zaleznie, czy jestescie zmeczone, czy zle sie czujecie, czy MACIE ZŁY DZIEN..
sa dni , kiedy po prostu człowiek nie ma siły..

po 2) bicie dzieci.. przypomnijcie sobie jak Wy sie czułyście /czuliscie jak dostaliscie klapsa na dupe.. dla mnie podnoszenie reki na dziecko to tylko i wyłącznie odreagowanie rodzica.. czyli nie wie juz co zrobic, to walnie.. i mu ulży.. i nie mowicie mi, że Wy dostawaliście i wyrosliscie na wspaniałych ludzi..  ::) bo jak słysze taki argument, to az mnie krew zalewa..
dla mnie najgorsza kara był zakaz wychodzenia z domu.. i to skutkowało, a klaps działał wrecz odwrotnie.. byłam wsciekła..

po 3) radze jednak unikac takich stwierdzen "nigdy nie chce miec dzieci" poniewaz znam juz takie przypadki, że np. w wieku 35 lat okazuje sie jednak, że para decyduje sie na dziecko a tu nie wychodzi i jest wielka tragedia..
oczywiście nikomu tego nie życze..

po 4) dzieci to naprawde najwiekszy skarb , jaki można sobie wyobrazic.. ale i najwieksze poswiecenie, praca nad nimi..
i wcale to nie jest proste..

Offline ada1988

• Chuck Norris
wow 7 tysiaków...

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Mam nadzieję że uda Ci się zrobić kurs nie wyjeżdżając :)

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
jaka nie będzie decyzja:) 3mam kciuki za spełnienie marzeń :-*
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline Nemezis

• maniak
Bry wieczór forumki :-* :-* :-*

Mam dla Was małą niespodziankę - zdjęcie ze ślubu... ale nie mojego :razz: Tak się złożyło, że w ostatnią sobotę byłam na ślubie kuzynki. Ślub jak ślub, ale widok PMa rozwalił mnie na kawałki :cegly: Myślałam, że mój PM w swoim smokingu i cylindrze był oryginalny - myliłam się. Myślałam, że po tak długim czasie udzielania się na tym forum, śledzenia Waszych przygotowań i czytania relacji, nic mnie już nie zdziwi na żadnym ślubie - nie miałam racji ;) W ostanią sobotę uświadomiłam sobie, że moja wyobraźnia jest jednak ograniczona, bo jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, że PM może tak wyglądać... a Wam? ;D

Wiem, że cudzych zdjęć nie powinno się zamieszczać w internecie, więc za jakiś czas usunę (choć skoro ja zrobiłam tę fotkę, to chyba jest moja :razz:). Jestem strasznie ciekawa, co o tym sądzicie. Bo ja po pierwszym szoku stwierdziłam, że PM wyglądał całkiem całkiem... :brewki: :brewki: :brewki:

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
Nie no...PM wygląda całkiem,całkiem... :)
Oryginalnie,a to jest właśnie w tym fajne :D

A powiedz...on się jakoś interesuje rockiem pewnie ,tak? :D

Offline madziara07

• uzależniony
wyglada napewno nietypowo i orginalnie i jestem na tak  buty mial jakies dziwne, ale to juz jest czepianie sie detali ;) ) ale to tylko moje zdanie, pytanie jak na to zareagowaly ciocie, babcie itp...
jezeli chodzi o wzgledy praktyczne to jakos nie moge sobie wyobrazic goscia w skorzanych spodniach ktory przez 10 godzin wesela w nich chodzi... masakra to jakas

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
 :szczeka: :szczeka: :szczeka: Moja wyobraźnia też jest ograniczona  :D ;)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Oryginalnie!! I napewno jest sobą! ;D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
W szoku jestem ... ale powiem szczerze ze ja bym mojemu R. nie pozwolila tak isc do slubu ... Kazdy ma inny punkt widzenia , ale dla mnie jest to za bardzo uroczysta chwila ... stawiam na garnitur, smoking ... ale nie na to  :D.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
oryginalni i odważnie  ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Ciężko powiedzieć co myślę o PMie... niby fajnie, że tak zawsze wyraża siebie .. ale z drugiej strony chyba nie czas i miejsce na skórę a jednak na coś bardziej eleganckiego ;) Chociaż co ja tam wiem, grunt żeby byli szczęśliwi  ;)

Nadrabiania miałam u Ciebie całe multum  ;D Świetnie z tym kursem! Trzymam kciuki żeby wszystko się udało BEZ wyjeżdżania za granicę :)